Investavimo strategijos: „Tvenkinio“ portfelis

Investavimo strategijos: „Tvenkinio“ portfelis Pilnas internetas mirga visokio plauko analitikų, ekspertų ir šiaip tinklaraštininkų šių metų rekomendacijomis jūsų portfeliui. Kokių tik akcijų nė

Pilnas internetas mirga visokio plauko analitikų, ekspertų ir šiaip tinklaraštininkų šių metų rekomendacijomis jūsų portfeliui. Kokių tik akcijų nėra, kokių tik atrankos kriterijų nerasite.

Nutarėme ir mes pasižiūrėti. Tačiau turime iš anksto pranešti, kad tokia investavimo strategija – susirankioti kas ką siūlo internete – nėra pati geriausia. Tinginiams ji gal ir tinka, bet ne mums. Na bet jei jau visiškai pritrūkote idėjų, jei niekas jau „nevež“, galima pabandyti ir taip...

Tačiau netikėkime aklai (o gal ir visai netikėkime) tuo ką mums siūlo. Antra vertus, kažkas vis dėlto atliko analitinį darbą ir išrinko būtent šias akcijas. Kažkam jos įdomios. Kodėl gi ir mums jomis nepasidomėti. Tačiau mes pasinaudojam tik tuo, kad susirenkam rekomenduojamų akcijų tickerius, o jau prafiltruosim kaip nors patys...

O tai reiškia, kad mūsų laukia šioks toks darbelis. Vien susirinkti akcijas... Beveik neįmanomas dalykas . Pasiūlymų ir idėjų – nors tvenkinį tvenk. Taip ir pavadinom šią strategiją. Neskyrėme akcijų pagal tipus, sektorius, kapitalizacijas. Tiesiog susirinkom ir viskas. Toks atsitiktinis sąrašas, beje, gali būti labai gerai diversifikuotas.

1. Emcor Group (EME)
2. Ambac Financial Group (ABK)
3. Blockbuster (BBI)
4. NetFlix (NFLX)
5. E*Trade Financial Corporation (ETFC)
6. Fannie Mae (FNM)
7. Freddie Mac (FRE)
8. Level 3 Communications (LVLT)
9. Sirius XM Radio (SIRI)
10. InterOil Corporation (IOC)
11. Sharps Compliance (SMED)
12. China Green Agriculture (CGA)
13. Sourcefire (FIRE)
14. Hi-Tech Pharmacal (HITK)
15. Amazon.com (AMZN)
16. Apple (AAPL)
17. Baidu (BIDU)
18. IBM (IBM)
19. Priceline.com (PCLN)
20. Flotek Industries, Inc. (FTK)
21. Aeropostale Inc. (ARO)
22. The Buckle (BKE)
23. Carter's (CRI)
24. United States Natural Gas (UNG)
25. VF Corp. (VFC)
26. Columbia Sportswear (COLM)
27. Dick's Sporting Goods (DKS)
28. Joe's Jeans Inc. (JOEZ)
29. Cepheid (CPHD)
30. Cerus (CERS).
31. Advanced Micro Devices Inc. (AMD)

 

 

Pirmai pradžiai mums tikrai to užtenka. Kažkiek akcijų gal atsimes, gal liks. Niekas mūsų neverčia pirkti iš karto visų akcijų ir už visus. Nusipirksim dalį startinio paketo akcijų ir žiūrėsim, kas vyksta rinkoje. Nepatiks kas, pakeisim kita akcija. Ar jūs rizikuojate iš karto visu kapitalu sudarydami portfelį? Nerekomenduojam taip rizikuoti. Žodžiu, nepamirštam investavimo pagrindų.

Esant lanksčiam kapitalo valdymui, investicinį portfelį teoriškai galima sudaryti iš bet ko (turima omenyje investiciniai instrumentai). Viskas priklauso tik nuo jūsų tikslų, noro, laiko, išprusimo lygio.

Mes orientuojamės į bent „pradžiamokslį“ praėjusį investuotoją. Todėl ir mūsų analizė nebus itin gili. Neturime tikslo suformuoti jums „sukramtytą“ portfelį. Norime jums parodyti kelią. Toliau jau priklauso nuo aukščiau aprašytų dalykų.

Taigi, dabar turėdami akcijų sąrašą, turim pasižiūrėti su kuo jos valgomos. Vienas iš geresnių informacijos apie akcijas šaltinių internete yra MSN Money . Ten ir susirenkam reikalingą informaciją: Tickeris, Print Report, Select All, Generate Report.

Viską tvarkingai surašome į lentelę. Nepamirštam pasižiūrėti aprašymo ir rekomendacijų. Mes tik dalį rodiklių paėmėm, jūs, be abejo, galit panagrinėti ir daugiau.

Surūšiuojam akcijas pagal rinkos kapitalizaciją, viršuje palikdami didžiausios kapitalizacijos akcijas. Jei jau renkam iš interneto bet kokias akcijas, tai pasirenkam bent jau pakankamai likvidžias akcijas. Čia net ir „blue chip“ papuolė (pvz, IBM).

Pirmas mūsų filtras labai paprastas: didelė kapitalizacija, teigiamas ir/arba pakankamai didelis EPS, sąlyginai nedidelis Beta, P/E mažesnis arba artimas sektoriaus P/E, jei moka dividendus – dar geriau. Na ir jei jau pasikliaujam kitų nuomone (o nuo čia viskas ir prasidėjo), tai į rekomendacijas irgi atsižvelgiam: ne blogesnė nei HOLD rekomendacija.

Taip atrinktos akcijos lentelėje pažymėtos pilkai. Jos sudarys jei ne portfelio pagrindą, tai bent pradines investicijas. Tačiau mus sudomina akcijos, nepatekusios į pradinį sąrašą, tačiau su rekomendacijomis Strong Buy. Jos pažymėtos žaliai. Tai sąlyginai mažos kapitalizacijos ir su mažu ar net neigiamu EPS akcijos.

Jas irgi įtrauksim į portfelį, kaip potencialius „perliukus“. Tokių akcijų kainos augimas gali būt didesnis nei kitų pasirinktų akcijų. Dėl didesnio tokių akcijų rizikingumo, į jas investuosim proporcingai mažesnę dalį, nei į „pilkas“ akcijas.

Turime akcijų sąrašą, atrinktą vienokiu ar kitokiu būdu. Tačiau rinkos dabar labai „nepastovios“ ir Buy&Hold strategija gali dabar ir artimiausiu metu savęs nepateisinti. Gal būt mums mielesnis bus kiek aktyvesnis portfelio valdymas. Bent jau nepulsime pirkti dabar iš karto, kaip kokioje maximoje, turėdami rankos pirkinių sąrašą.

Mes nepatingėsim ir pasižiūrėsim grafikus. Mūsų vertinimas yra viena, o va rinkos „įvertinimas“ - visai kas kita. O ir įėjimo taškus geriausia pasirinkti remiantis Technine analize.

Vėl gi, labai išsamios analizės nedarysim, pasinaudosim tais resursais, kurie laisvai prieinami internete.

Manome, kad geriausiai mums tinka Google Finance rodomi grafikai. Pasirenkame savaitinį (weekly) grafiką ir SMA20. Mums reikia matyti ilgalaikes tendencijas rinkoje. O tokių opcijų pasirinkimas bent iš dalies leidžia tai nustatyti.

 

 

AAPL grafikas. Jei SMA bus prakirsta iš viršaus, tai palaukiam korekcijos pabaigos ir perkam kai kirs iš apačios. Jei kaina laikosi aukščiau SMA, galim apsipirkinėti:


IBM grafikas. Analogiška situacija, kaip ir AAPL. Tik čia tikrai gali tekti palaukti:


VFC grafikas. Kaina jau kirto SMA. Todėl laukiam, kol vėl pakils virš ir tik tada perkam:

ARO grafikas. Kaina jau gerokai pasikoregavo ir, gali būti, kad optimaliausias (žemiausiame taške) įėjimas į poziciją jau neišnaudotas. Laukiam, kol rinka patvirtins kilimą, t.y. kaina pakils virš SMA:


EME grafikas. Kaina koreguojasi, todėl ramiai laukiam korekcijos pabaigos. Neturime tikslo gaudyti „krentančius peilius“:


CRI grafikas. Labai įdomi situacija: kaina jau po korekcijos sugrįžo virš SMA. Tačiau mes dar palauksim tolimesnės rinkos reakcijos:


BKE grafikas. Ir šita kaina svyruoja apie SMA. Laukiam rinkos reakcijos akylai stebėdami:

 

COLM grafikas. Kaina pakankamai stipriai laikosi virš SMA. Laukiam svaitės pabaigos. Jei kaina išsilaiko vis dar virš, perkam drąsiai:

 

DKS grafikas. Kaina koreguojasi. Laukiam:

 

SMED grafikas. Tiksliau, savaitinio grafiko net nėra. Jau labai didelis nelikvidas pasitaikė. Tad gal geriau ir nerizikuoti.

JOEZ grafikas. Kainos grafikas atrodo įspūdingai. Patogiausias metas pirkti jau praleistas. Todėl kainai toliau kylant, atidarom poziciją:

 

Taip ir nepavyko dabar suformuoti portfelio. Bet tikimės, kad artimiausiu metu peržiūrėsim grafikus ir priimsim sprendimus.

Čia buvo aprašyta viena iš laisvai galimų portfelio suformavimo strategijų. Jūs gi galite suformuoti pagal savo kriterijus, juos labiau išplėsdami ar labiau akcentuodami vieną ar kitą Fundamentaliosios analizės rodiklį.

Linkime sėkmės!

Taip pat skaitykite

Kiek dažnai verta peržiūrėti investicinio portfelio sudėtį?

Pagrindiniai prekybos CFD principai

Rinkos psichologija: mitas apie racionalų investuotoją

Su akcijomis susietos CFD leidžia taikyti finansinį svertą ir uždirbti iš kainos skritumo

2014-05-14 | Investavimo ABC 2014-03-04 | Investavimo ABC 2014-01-13 | Investavimo ABC 2013-12-16 | Investavimo ABC

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital