Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Papildymo strategija

Spekuliantai.lt | 2013-05-06 | Investavimo ABC | perskaitė: 3654
Raktiniai žodžiai: Investavimo psichologija, techninė analizė
Papildymo strategija Papildymo strategija

 Viena iš dažniausiai pasitaikančių klaidų pradedančiųjų prekiautojų prekyboje – tai pernelyg anksti užfiksuotas pelnas. Vietoj to, kad pasinaudotų gera prognoze ir maksimaliai panaudotų teigiamą judėjimą, naujokams neišlaiko nervai ir jų požiūris – geriau zylė rankoje negu gervė aukštai danguje. Todėl pelningi sandoriai yra uždaromi pernelyg anksti ir galimas potencialas nuo sandorio nėra išnaudojamas.

Tam, kad kuo daugiau uždirbti papuolus į teisingą judėjimą, yra naudojama Papildymo strategija.

Dažniausiai Papildymo strategija yra naudojama ilgalaikiuose sandoriuose. Kai sandoris atidarytas pagal tendenciją ir yra pagrindo nuspėti, kad tendencija ką tik prasidėjo ir pakankamai ilgai tęsis. Tokiu atveju, esant kiekvienam priartėjimui prie trendinės linijos nuo jos yra daromas sandoris trendo linkme, neuždarant pirmojo sandorio. Pirmojo sandorio stop-loss yra iš pradžių perkeliamas į ne nuostolio zoną, o vėliau į pelno zoną.

Kaip pavyzdį paimkime praeitų metų situaciją su euru, kurią mes atidirbinėjome kartu su klientais realiose sąskaitose – dvigubos euro viršūnės gaudymas: Situacija su euru susiklostė galimo apsisukimo naudai. Todėl pirmasis įėjimas buvo orientuotas į figūros „dviguba viršūnė“ formavimo pradžią. Paveikslėlis Nr. 1

Dviguba viršūnė buvo pagauta: Paveikslėlis Nr. 2

Beliko tik sulaukti figūros pramušimo ir signalo atidirbimo pradžios. Kai figūrą pramušė, stop-loss buvo perkeltas į pliusą, taipogi buvo padarytas papildomas pardavimo sandoris, jau pagal dvigubos viršūnės signalą. T.y., tuo atveju, jeigu dviguba viršūnė nepradėtų dirbti ir prognozė būtų buvus neteisinga, tuomet dviejų sandorių suma būtu lygi 0. Paveikslėlis Nr. 3

Kai atsidarė ir antrasis sandoris ir jis pradėjo duoti pliusą, abu stop-loss buvo perkelti į pliuso zoną ir buvo atidarytas trečiasis sandoris. Paveikslėlis Nr. 4

Iš viso, 300 punktų judėjime buvo uždirbta 600 punktų. 300 iš pirmojo sandorio, 200 iš antrojo ir 100 iš trečiojo. Atsižvelgiant į tai, kad pirmojo sandorio pliusas padengė visus įmanomus nuostolius antrajame ir trečiajame sandoriuose.

Jeigu yra ilgalaikė prognozė arba tendencija, arba viltis, kad tendencija prasidės, Papildymo strategija leidžia užsidirbti kur kas daugiau, negu kad atidarinėjant ir uždarinėjant sandorius su fiksuotu pelnu. Juolab, kad psichologiškai yra kur kas lengviau, kai tu matai, kad bet kuris tavo sandoris, blogiausiu atveju atneš 0. O pradedant trečiuoju sandoriu – jau bet kuriuo atveju gausi pliusą. Pavyzdžiui, ko ir kiek galima atidaryti esant ilgalaikei prognozei – praeitų metų situacija su Svaru. Judėjimo pradžia ir pratęsimas: Paveikslėlis Nr. Pav5 , čia 900 punktų judėjime buvo uždirbta – nepasakysiu kiek.

Užtenka kartą per metus pagauti tokį judėjimą ir jį teisingai atidirbti, tam, kad vėliau visus metus nedirbtumėte arba dirbtumėte savo malonumui. Svarbiausia – tai apskaičiavimas ir kantrybė. Iš pirmo, antro ir netgi penkto karto – vietoj pliuso gali būti nuliai. Nieko baisaus. 6 kartą arba 10, Jūs būtinai pagausite savo judėjimą ir atidirbsite jį pelningai. Viena iš pagrindinių taisyklių, stop-loss galima kilnoti tik po antros korekcijos, kad neuždarytų į nulį ankščiau laiko.

 

 

 

 

 

 

 

Uzsk. Nr. 3102_10
 

 

Taip pat skaitykite

Kiek dažnai verta peržiūrėti investicinio portfelio sudėtį?

Pagrindiniai prekybos CFD principai

Rinkos psichologija: mitas apie racionalų investuotoją

Su akcijomis susietos CFD leidžia taikyti finansinį svertą ir uždirbti iš kainos skritumo

2014-05-14 | Investavimo ABC 2014-03-04 | Investavimo ABC 2014-01-13 | Investavimo ABC 2013-12-16 | Investavimo ABC

Komentarai



2021 11 03 23:13     #45446
   Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more.  Boobs
2021 11 17 09:38     #45671
Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more.  Click here

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital