Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

3 savaitės pasaulio rinkų apžvalga

Investuotojų asociacija | 2010-01-25 | Kitos | perskaitė: 1318
3 savaitės pasaulio rinkų apžvalga Jei prasidėjusi kainų korekcija tęsiasi ir toliau, labai tikėtinas tam tikrų instrumentų tendencijos pasikeitimas. Paskutines kelias prekybos dienas stebi

Jei prasidėjusi kainų korekcija tęsiasi ir toliau, labai tikėtinas tam tikrų instrumentų tendencijos pasikeitimas. Paskutines kelias prekybos dienas stebimas akcijų išsipardavimas vyko su ypač didelėmis apyvartomis (neigiamas ženklas), tačiau šią minutę daugelis pasaulinių indeksų stabilizuojasi.

Per paskutines 5 prekybos dienas ir toliau buvo pastebimas gana stiprus investuotojų pasitraukimas iš rizikingų instrumentų. Daugiausiai pigo S&P 500 akcijų indeksas (-4.94%). Žaliavų indeksas smuko labai panašiai (-4.58%). Saugiais laikomi instrumentai – JAV doleris ir JAV obligacijos – per paskutines 5 dienas kilo atitinkamai 1.94% ir 1.07%. Toks pastarųjų instrumentų kainų judėjimas tik patvirtino augančią investuotojų baimę.

Per analizuojamą laikotarpį koregavosi visos žaliavos išskyrus gamtines dujas (ši žaliava lyginant su kitomis dažnai juda priešinga kryptimi). Daugiausiai smuko anksčiau daug pabrangusios žaliavos: sidabras (-8.36%), nafta (-6.96%), taurieji metalai (-5.31%). Tuo tarpu mažiausią neigiamą kainos pokytį sugeneravo agrokultūra (-0.91%), o gamtinės dujos, kaip jau buvo minėta, sugebėjo pakilti (+2.58%).

Analizuojant šalis matome, kad per paskutines 5 prekybos dienas visos 20 stebimų akcijų rinkų sugeneravo neigiamus kainos pokyčius. Didžiausiais nuosmukiais pasižymėjo Prancūzija (-9.24%), Švedija (-9.21%), Vokietija (-9.19%), Brazilija (-8.74%) bei Australija (-8.74%). Tai tikrai yra gana ženklus kainos nuosmukis ir esminis klausimas ar jis tęsis toliau? Vertinant visas 20 šalių pastebima nemažai neigiamų signalų: 15 šalių indeksai smuko žemiau kylančių tendencijos linijų, 7 šalių indeksai suformavo „lower low“, o 3 šalių – „lower high – lower low“ formuotes (pastarosios dvi kainų formuotės yra būdingos neigiamai tendencijai), taip pat 9 šalių indeksai suformavo piką patvirtinančias „double top“ arba „triple top“ formuotes. Be abejo, visa tai gali ir nepasitvirtinti, bet tai byloja apie ypač išaugusią rimtesnės korekcijos riziką.

Su sektoriais situacija labai panaši kaip ir su šalimis. Per paskutines 5 prekybos dienas visi 20 stebimų sektorių sugeneravo neigiamus kainos pokyčius. Daugiausiai smuko praktiškai tie patys sektoriai kaip ir prieš savaitę: medžiagos (-7.11%), finansai (-7.02%), namų statyba (-6.21%) bei statyba (-6.15%). Tuo tarpu saugiais laikomi sektoriai per paskutines 5 prekybos dienas atitinkamai smuko mažiausiai. Taip pat reikėtų pastebėti, kad labai įdomiai atrodo bankų sektorius, kuris priešingai visam finansų sektoriui smuko tik 3.04%!

Apžvalgą parengė Investuotojų asociacijos valdybos narys Artūras Milevskis  
 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital