Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Rusijos meška 2015-tais

Spekuliantai.lt | 2015-01-07 | Kitos | perskaitė: 2368
Raktiniai žodžiai: rinkos
Dovre Insight: Rusijos meška 2015-tais Dovre Insight: Rusijos meška 2015-tais

2014-tais antraštėse dominavo Rusija. Pradžioje dėl invazijos Kryme, tada sankcijų karo ir dabar dėl rublio krizės. Ko galime tikėtis iš mūsų korumpuotų draugų rytuose žvelgiant į priekį?

 

Rusija yra svarbi Oslo vertybinių popierių biržai dėl trijų priežasčių. Pirma, ji yra didžiausia pasaulyje naftos gamintoja. Rublio kurso kritimas turi neigiamą įtaką naftos kainoms, nes tai stiprina Rusijos gamintojų konkurencingumą pasaulio rinkose.

Antra, rublio krizė gali tapti nekontroliuojama ir išplisti. Blogiausias scenarijus būtų, jei rusai išsirikiuotų prie bankų ištuštinti savo sąskaitas.

Jei Rusijos bankų sistema žlugtų, finansų krizė taptų faktu ir tai turėtų įtakos ne tik Rusijos ekonomikai. Lengva įsivaizduoti, kad finansų krizės virusas išplistų į kaimynines šalis, kaip antai Baltarusiją ir Kazachstaną, taip pat paliestų kitas žaliavų eksportuotojas, kaip Nigeriją ir Braziliją.

Trečioji rizika yra politinė. Kai kažkas yra negerai demokratinėse valstybėse, vadovai kaltina ankstesnę valdžią, tuo tarpu diktatūroms būdinga kaltinti užsienį.

Kyla pavojus, kad įtampa tarp Rusijos ir Vakarų toliau augs 2015-tais metais, ir jei kas nors apsiskaičiuos arba praras kantrybę, pasekmės gali būti lemtingos.

Atsipalaidavimo link

Pradėkime paskutinio punkto. Norvegija, kaip ir keletas kitų NATO šalių, šią žiemą turėjo dažnus rusų karo lėktuvų vizitus. Šių agresyvių karinių manevrų tikslas yra sukurti nesaugumo jausmą tarp žmonių. Tai sustiprina savo ruožtu pajėgas Vakaruose, kurios nori susitaikyti su Rusija.

Nors retorika nesikeičia, mes manome, kad Rusija nori pagerinti santykius su Vakarais 2015-tais. Putinas okupuotas rublio krize, o Rusijos žmonės tikrai nebenori daugiau brangių karinių nuotykių.

Pirmieji požymiai teikia vilčių. Ukrainos paliaubų pažeidimų vis mažiau. Tikriausiai Rusija dės pastangas gerinti santykius su Vakarais vis labiau artėjant prie birželio 30, kai ES sankcijos baigsis.

Finansų krizės grėsmė

Praeito tūkstantmečio pabaiga buvo pažymėta krizių serijomis augančios ekonomikos šalyse. Viskas prasidėjo su Tekilos krize Meksikoje, po kelių metų estafetę perėmė Azija, o dešimtmetį pabaigė Rusijos ir Argentinos krizės.

Jei su rublio krize bus kovojama netinkamomis priemonėmis, panaši grandininė reakcija gali pasikartoti. Visgi mes abejojame, kad taip įvyks dėl dviejų priežasčių:

Pirma, šiandien dauguma besivystančių ekonomikų turi plaukiojančius valiutų kursus. Antra, užsienio valiutos atsargos yra daug didesnės. Abu suteikia daugiau gebėjimų atlaikyti makroekonominius sukrėtimus ir spekuliacines atakas.

Mūsų įsitikinimas šioje srityje nėra stiprus. Nors rublis per pastarąsias savaites pakilo, pavojus dar toli gražu nepraėjo.

Iš dalies dėl to, kad Rusija grimzta į gilią recesiją, kuri galėtų paskandinti bankų sistemą su paskolų nuostoliais. Antra, nauji naftos kainos kritimai gali sukelti didesnį valiutos smukimą.

Dovre portfelis

Dovre Baltijos portfelio ir OMXBBGI rezultatai po 3 savaičių (nuo 2014-12-05 iki 2014-12-23) išlieka neigiami: -5,61% ir -3,33%. Didžiausią teigiamą įtaką portfelio gražai per 2 praėjusios savaitės prekybos dienas turėjo Apranga, didžiausią neigiamą įtaką - Tallina Vesi.

Dovre Baltijos portfelis

  • Olympic Entertainment Group
  • Merko Ehitus
  • TEO LT
  • Tallinna Vesi
  • Vilkyškių pieninė
  • Apranga

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 10 17 17:13     #40659
 Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.
http://www.mobilephones-news.com/why-technology-is-so-important/


2018 10 20 17:33     #40846
 Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is an engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers.
http://www.foodandfoodtrips.com/what-are-the-3-types-of-cooking-methods/


Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital