Komentarai 1 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Penki pavojai 2015-taisiais

Spekuliantai.lt | 2014-12-12 | Kitos | perskaitė: 3185
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Penki pavojai 2015-taisiais Dovre Insight: Penki pavojai 2015-taisiais

Pinigų politikos stimulas, maža infliacija ir stabilus pasaulio ekonomikos augimas gali sukurti palankų foną akcijų rinkoms 2015 m. pradžioje. Bet kas gi blogo gali nutikti?

 

Mūsų rizikos sąrašo viršuje – kieto nusileidimo galimybė Norvegijos ekonomikoje. Norvegija turi aukštą ekonomikos lygį, padidėjusias būsto kainas ir įsiskolinusius namų ūkius. Be to, ekonomika yra labiau priklausoma nuo naftos nei bet kada anksčiau. Verdant žaliavinės naftos kainų karams toks mišinys yra pavojingas.

Griūvančios naftos kainos Norvegijoje gali sukelti recesiją, kuri galėtų pakenkti nekilnojamojo turto rinkai ir bankų akcijoms. Negana to papildomų neigiamų pasekmių gali kilti ir su nafta susijusioms akcijoms, nors pastarosios ir taip jau gerokai nukentėjo.

Mes tik galime spėti, kad nusileidimas bus minkštas, iš dalies dėl to kad tolesnė gyventojų skaičiaus augimo perspektyva yra pakankamas argumentas prieš didelį būsto kainų kritimą.

Defliacija euro zonoje

Rizikos veiksnys numeris du yra tai, kad Vokietija vetuos agresyvų pinigų spausdinimą euro zonoje. Jei taip atsitiks, maža infliacija gali greitai virsti defliacija, o po jos gali greitai sekti skolų krizės atgimimas.

Mažėjančios kainos ir pajamos daro skolas sunkiau pakeliamas ir yra paskutinis dalykas, kurio reikia senėjančioms, korumpuotoms ir giliai įsiskolinusioms šalims, kaip antai, Graikijai, Italijai ir Portugalijai.

Centrinio banko valdytojas Draghi supranta padėties rimtumą ir nori pradėti plataus masto pinigų spausdinimą. Vokietijos nariai ECB mano, kad tai yra bloga idėja, tad kyla klausimas, ar Draghi išdrįs nepaisyti svarbiausios šalies euro zonoje.

Abenomics griūva?

Trečia mūsų rūpesčių sąraše yra Japonija. Prezidento Abe šoko terapijos rezultatai iki šiol buvo nuviliantys ir, jei programa nepavyks, Japonija ners į skolų krizę. Pažymėtina, kad su valstybės skola, siekiančia 240 procentų BVP, vyriausybė jau seniai peržengė įmanomas ribas.

Kita vertus, mažai tikėtina, kad skolų krizė kils, jei centrinis bankas toliau pirks didelius kiekius vyriausybės obligacijų, susijusių su pinigų spausdinimo programa (angl. quantitative easing program).

Kinijos kredito susispaudimas

Ketvirtoje vietoje turime Kiniją, kuri dabar kamuojama pagirių nuo kreditų šėlsmo finansų krizės pradžioje. Namų kainos palaipsniui krenta, o bankų sektoriuje kaupiasi nuostoliai. Ar tai finansų krizės preliudija?

Atsakymas – gal. Tai priklauso nuo to, kokie kruopštūs buvo bankai dalindami kreditus ir kaip protingai valdžios institucijos tvarkosi su situacija.

Karas ir terorizmas

Paskutiniai galimi džiaugsmo žudikai - karas ir terorizmas. Ukrainos krizė, chaosas Artimuosiuose Rytuose ir įtampa tarp Japonijos ir Kinijos gali destabilizuoti finansų rinkas 2015 m.

Didelių teroristinių išpuolių Vakaruose pavojus taip pat atrodo didesnis nei bet kada dėl didelio skaičiaus Vakarų piliečių kovojančių Sirijoje.

Dovre portfelis

Dovre pristato Baltijos rinkų portfelį, sudarytą iš 6 akcijų, atrinktų iš Rygos, Talino ir Vilniaus biržų. Portfelio rezultatai bus lyginami su OMX Baltic Benchmark indeksu ir bus skelbiami kiekvieną savaitę. Dovre portfelį nuolat atnaujinsime remdamasi fundamentalių charakteristikų analize.

Dovre Baltijos portfelis

  • Olympic Entertainment Group
  • Merko Ehitus
  • Olainfarm
  • Silvano Fashion Group
  • TEO LT
  • Tallinna Vesi

Chart1

Chart2

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 10 17 17:13     #40666
 Your work is very good and I appreciate you and hopping for some more informative posts. Thank you for sharing great information to us.
http://www.travelfornewcouples.com/what-is-the-best-travel-site-for-hotels/


Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital