Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Sezonas, kurio visi bijo

Spekuliantai.lt | 2014-09-09 | Kitos | perskaitė: 2334
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Sezonas, kurio visi bijo Dovre Insight: Sezonas, kurio visi bijo

Beveik kiekviena pagrindinė akcijų rinka rudenį patyria nuosmukį. Rugsėjis - blogiausias mėnesis Oslo vertybinių popierių biržai, kurios vidutinė grąža siekia minus du procentus.

 

Kaip nudegęs vaikas vengia ugnies, taip investuotojai baiminasi rudens. Deja, aiškaus atsakymo, kodėl gi ruduo dažnai tampa sunkiu laikotarpiu, niekas neturi.

Viena iš galimų priežasčių yra ta, kad mokesčiai už pernykščių metų prieaugį yra sumokami šiuo metų laiku. Tai sumažina daugelio investuotojų likvidumą.

Žvelgiant į ateinančias kelias savaites kyla klausimas, kokio dydžio rudens rizika mūsų laukia šįmet? Mes abejojame, kad šiemet bus stiprus sezoninis poveikis.

Vargu ar „rudens efektas“

Pirma, istorija rodo, kad ruduo paprastai būna pavojingas, kuomet laikotarpis nuo sausio iki rugpjūčio buvo neigiamas. Tokiais metais Oslo vertybinių popierių birža rugsėjį vidutiniškai nukrenta aštuoniais procentais. Tačiau metais, kai rezultatai iki rugpjūčio pabaigos buvo teigiami, šis skaičius yra plius 0,4 proc.

Antra, sezoniniai svyravimai tapo mažiau pastebimi per pastarąjį dešimtmetį. Taip yra tikriausiai todėl, kad akcijų rinkos efektyvumas auga, tad sezoniniai svyravimai vis dažniau atsveriami.

Taigi ko mes galime tikėtis ateityje? Užuot pasidavę sezonui, mes sutelkiame dėmesį į tradicinius fundamentalius rodiklius. Pastarieji, kaip ir anksčiau, daugiausia teigiami.

Pagrindinė tendencija verčia manyti, kad likę metai bus labai panašūs į ankstesnius dvejus metus. Pasaulio ekonomika ir verslo rezultatai palengva auga, o nulinės palūkanų normos skatina apetitą rizikingesnėms investicijoms, tokioms kaip akcijos.

Europinis pinigų spausdinimas

Federalinis rezervas tikrai baigs pinigų spausdinimą spalį, tačiau estafetę perims ECB. ECB praėjusią savaitę paskelbė staigmeną - palūkanų normos sumažinimą bei papildomą priemonių ekonomikos skatinimui (angl. quantitative easing) etapą.

Spaudos konferencijoje Draghi užsiminė, kad pinigų bazė bus padidinta maždaug vienu tūkstančiu milijardų eurų. Palyginimui trečio ketvirčio planas siekė apie 1500 milijardų dolerių.

Nykstančios meškos

Pernelyg didelis optimizmas yra nerimą keliantis ženklas, kad rinka trumpuoju laikotarpiu gali perkaisti bei pribręsti konsolidavimui arba korekcijoms.

Pasak Investors Intelligence tik 13,3 proc. akcijų naujienlaiškių leidėjų yra nusiteikę pesimistiškai. Tai žemiausias lygis nuo 1987 metų. AAII privačių amerikiečių investuotojų apklausos taip pat skleidžia optimizmą. Tik šiek tiek daugiau nei 20 procentų mano, kad kainos kris.

Statymas ant krintančios naftos kainos

Šią savaitę į portfelį mes įtraukiame mažų kaštų aviakompaniją Norwegian. Pirma, leidžiamės sugundomi stiprių eismo srautų duomenų už rugpjūtį. Antra, naftos kainos turi didžiulį poveikį vežėjui. Visiems kitiems dalykams esant vienodiems pelnas išauga 1,48 kronomis už kiekvieną akciją dėl kiekvieno procento, kuriuo krenta naftos kaina.

Atlaisvindami vietą, mes nenoriai pašaliname Hoegh LNG. Ilgalaikėje perspektyvoje esame teigiamai nusiteikę akcijos atžvilgiu ir matome ją kaip vieną pagrindinių žaidėjų SGD pramonėje.

Dovre portfelis

  • Panoro Energy
  • Petrolia Drilling
  • Wilh. Wilhelmsen ASA
  • Selvaag Bolig
  • BW Offshore
  • Norwegian

Įtraukiame: Norwegian
Pašaliname: Hoegh LNG

Chart1

Chart2

Chart3

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



2018 10 11 17:31     #40461
 Interesting and amazing how your post is! It Is Useful and helpful for me That I like it very much, and I am looking forward to Hearing from your next.
2018 11 01 14:59     #40987
 Nice blog and absolutely outstanding. You can do something much better but I still say this perfect. Keep trying for the best.http://www.dailysportsstudy.com

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital