Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Naujametiniai fejerverkai

Spekuliantai.lt | 2013-12-04 | Kitos | perskaitė: 1045
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Naujametiniai fejerverkai Dovre Insight: Naujametiniai fejerverkai

Žengiame į metų laiką, kai sunku išlikti pesimistiškais. Ar biržos nepasiduos aukščio baimei ir pademonstruos Kalėdų ralį?

 

Oslo vertybinių popierių birža dabar pradeda savo geriausią sezoną. Kaip rodo vidutinio mėnesinio pajamingumo nuo 1983 grafikas, visa metinė grąža istoriškai buvo sukurta gruodžio-gegužės mėnesiais.

Niekas tiksliai nežino, kodėl žiema ir pavasaris paprastai yra geriausias metų periodas, o vasara ir ruduo yra labiau pavojingi. Jei turėčiau spėti, sakyčiau priežastis gali būti likvidumas.

Likvidumas

Akcijų investuotojų likvidumas paprastai yra geriausias pavasarį, įmonėms išmokėjus dividendus. Jis nukrenta ir pasiekia minimumą rudenį, vasara yra silpnų pinigų srautų metas.

Ar šįmet bus Kalėdų ralis? Po stipraus kainų kilimo pastaraisiais mėnesiais, grąžos potencialas yra akivaizdžiai mažesnis, žvelgiant iš trumpalaikės  perspektyvos.

Taip pat linkstame mažiausio pasipriešinimo kelio link, kuris išliks, jei Federalinis rezervas nesumažins pinigų spausdinimo gruodžio mėnesį ir nesukels neramumų obligacijų rinkoje. Sutarimas yra, kad tai neįvyks iki pavasario, bet matomumas šioje srityje yra mažas.

Mažos kapitalizacijos įmonės

Mažos kapitalizacijos įmonių stiprumas yra dar vienas Naujųjų Metų poveikis, kurį galima išnaudoti. Pastaruosius penkiolika metų mažos įmonės aplenkė lyginamąjį indeksą 73 proc. atvejų pirmąjį ketvirtį, tuo tarpu antrąjį, trečiąjį ir ketvirtąjį ketvirčiais atitinkami skaičiai yra 53, 47 ir 27 proc.

Kalėdų sezonui prasidedant, pirkti mažesnes įmones paprastai yra gera strategija. Taip veikiausia yra todėl, kad portfelių valdytojų  rizikos apetitas metų pradžioje yra didesnis nei metų pabaigoje.

Mokestis

Trečią Naujųjų Metų poveikį nulemia mokesčių planavimas. Daug investuotojų nenoriai parduoda savo akcijas čempiones metų pabaigoje. Taip yra todėl, kad jie gali atidėti mokesčius vieneriems metams sulaukę Naujųjų Metų. Tai veda prie pardavimų sausros ir pakilusių kainų gruodžio mėnesį.

American Shipping Company, Aker Philadelphia, Hexagon Composites, Idex ir Kongsberg Automotive yra akcijos, patenkančios į šią kategoriją. Kiekviena šįmet uždirbo daugiau nei trigubai.

Be to, daugelis siekia parduoti akcijas pralaimėtojas iki metų pabaigos ir realizuoti mokesčių nuostolius.  Tai kainas dažnai dirbtinai prieš Kalėds stumia žemyn.

Tokiomis kandidatėmis yra Intex, Seabird, EMGS ir Polarcus - kiekviena per metus neteko daugiau nei trečdalio savo vertės.

Dovre portfelis

·                     Selvaag Bolig
·                     Norsk Hydro
·                     Det norske oljeselskap
·                     Höegh LNG
·                     Kongsberg Automotive
·                     Norwegian

Įtraukiame: -
Pašaliname: -

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital