Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Judėjimas prasidėjo

Spekuliantai.lt | 2013-09-23 | Kitos | perskaitė: 1155
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Judėjimas prasidėjo Dovre Insight: Judėjimas prasidėjo

Rotacija tarp palūkanas uždirbančių investicijų ir akcijų fondų jau prasidėjo. Tai svarbu, nes investicinis fondas paprastai nėra reikšmingas pirkėjas biržoje.

 

2007-2012-aisiais investuotojai traukėsi iš akcijų fondų. Kapitalas tuo metu plūdo į obligacijas ir kitas saugias, palūkanas uždirbančias, investicijas.

Šiais metais kapitalo srautai pasikeitė. JAV akcijų fondai nuo sausio gauna naujas įplaukas kiekvieną mėnesį.

Pinigai į obligacijas plaukė iki gegužės mėnesio imtinai. Staigus palūkanų normų pakilimas vasaros pradžioje pridarė didelių nuostolių obligacijų rinkoje.

Tai išgąsdino investuotojus pakankamai, kad kapitalo nutekėjimas iš JAV obligacijų fondų birželį sumuštų visus rekordus. Tokios tendencijos tęsėsi ir liepą bei rugpjūtį.

Nuobodu yra gerai

Kas yra šių kapitalo srautų varomoji jėga? Bendra taisyklė yra ta, kad investuotojai mėgsta teigiamą grąžą, bet be to, jie taip pat mėgsta mažus svyravimus.

Šiemet akcijų fondai būtent tuo ir pasižymėjo. Jei akcijų rinkos toliau augs, o svyravimai liks maži - tai sukels taupančiųjų susidomėjimą.

Kapitalo įplaukos ir toliau turėtų pasiekti akcijų fondus. Namų ūkių ir institucinių investuotojų portfeliai yra istoriškai žemo lygio. Tad yra nemažai vietos patobulėjimui.  

Audringos obligacijų rinkos

Akcijų fondai šįmet pademonstravo gerą grąžą ir mažus svyravimus, tačiau su obligacijų fondais situacija yra priešinga. Svyravimai per metus smarkiai išaugo, tad aplinkoje, kur palūkanų normos yra žemos, bet augančios, buvo sunku pasiekti teigiamą grąžą.  Priežastis ta, kad dabartinės grąžos iš palūkanų normų buvo prarytos nuostolių.

Atsižvelgiant į atsigaunančios pasaulio ekonomikos ir palūkanų normų perspektyvas, manome, kad obligacijų rinka ir toliau siūlys nepalankų svyravimų ir grąžos derinį. Tai, kartu su dideliu antsvoriu į fiksuotų pajamų investicijas, įspėja, kad kapitalo nutekėjimas iš obligacijų fondų gali tęstis.

Prasidėjo gamyba

Šią savaitę į Dovre portfelį įtraukiame EOC. EOC skamba kaip pavojingas narkotikas, bet iš tiesų yra Singapūre įsikūrusios naftos paslaugų bendrovės, kotiruojamos Oslo vertybinių popierių biržoje, pavadinimas.

Per ateinančias savaites EOC greičiausiai paleis gamybą savo pagrindiniame turte - FPSO Arunothai / Kamelia. Kai tai įvyks, visi vienetai bus pasirašyti ir kompanija taps pinigų spausdinimo mašina.

Kompanijai pilnai išnaudojant savo pajėgumus, mes prognozuojame, kad P / E pasieks 3. Tai, kartu su buhalterinės vertės santykiu 0,5 ir šių metų pradžioje po balanso restruktūrizavimo sumažintu skolos lygiu, pagrindinius skaičius daro labai patraukliais.

Dovre portfelis

·                     Statoil
·                     Panoro Energy
·                     Selvaag Bolig
·                     Norsk Hydro
·                     Det norske oljeselskap
·                     EOC

Įtraukiame: EOC
Pašaliname: Interoil

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital