Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Bankai veržiasi aukštyn!

Spekuliantai.lt | 2013-03-19 | Kitos | perskaitė: 426
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Bankai veržiasi aukštyn! Dovre Insight: Bankai veržiasi aukštyn!

35 proc. augimas lėmė, jog bankų sektorius šįmet yra Oslo vertybinių popierių biržos nugalėtojas. Dabar verta sutelkti dėmesį į atsiliekančiuosius.

Norvegijos bankai prioritetu laiko pelningumą, o ne augimą. Šį mėnesį skolininkai turėjo pastebėti, kad palūkanų norma padidėjo 30 bazinių punktų. Panašaus maržos padidėjimo galima tikėtis vėliau šiai metais kartu su galutinėmis kapitalo pakankamumo taisyklėmis. 

Dėl mažų paskolų nuostolių ir palūkanų maržos padidėjimo, bankininkystės sektoriaus rezultatai ateityje dar gerės. Analitikai dabar pluša atnaujindami savo skaičiavimus. Bendri rinkos dalyvių lūkesčiai 2014 m. yra maždaug 15 proc. augimas. 

Akcijų rinka, kaip įprasta, yra priekyje ir jau pastūmėjo bankų akcijų kainas į aukštumas. DnB kainoje jau atsispindi palūkanų maržos augimas. 

Kai kyla toks didelis ir vienalytis sektorius, kaip bankai, normalu, kad didžiausios ir geriausiai valdomos bendrovės yra priekyje. Po to antroji banga pakelia aukštyn ir mažąsias žuveles. 

Regos testas

Viršuje esanti diagrama atspindi visų Norvegijos bankų, kurių rinkos vertė yra ne mažesnė kaip pusė milijardo kronų, bendrą grąžą per pastaruosius dvejus metus. Ir į dividendus, ir į kainų pokyčius yra atsižvelgta. 

Atidžiai išanalizavę diagramą  galite išbandyti savo regėjimą bei veikiausiai uždirbti nemenką sumą, perkant lėtapėdžius, kurie atsilieka be jokios priežasties. 

Bankų sektoriuje DnB, Sparebank1 Midt-Norge ir Sparebanken Øst yra viršuje, o Sparebank1 Nord-Norge (NONG) ir Helgeland Sparebank (HELG) - uodegoje. 

NONG silpni kainų pokyčiai paaiškinami didelių nuostolių, susijusių su REC Wafer Norway bankrotu ir nepavykusiomis investicijomis į Tromsø mieste įsikūrusią naftos kompaniją. Be to, bendrovė įgyvendino akcijų emisijos mažinimą. 

NONG vertinamas šiek tiek mažiau nei šakos vidurkis, tačiau vargu, ar ši nuolaida dings, iki rinka įsitikins, kad pastarasis nuosmukis atsirado dėl to, kad kompanijai nesisekė, o ne todėl kad ji yra blogai valdoma. 

Helgeland sandoris

HELG atsilikinėja be jokios priežasties, todėl yra aiškus pirkimo kandidatas. Jei P / E bei kainos ir buhalterinės vertės santykis pasiektų pramonės vidurkį, kaina pašoktų 40-50 proc. Didelė nuolaida negali būti paaiškinta emisijos baimės, nes kapitalo pakankamumas yra 1-2 procentiniais punktais didesnis nei didelių regioninių bankų. 

Absoliutus vertinimas taip pat nėra siaubingas. P / E gali ateinančiais metais sumažėti, pajutus didėjančių maržų įtaką. Tai kartu su kainos ir buhalterinės vertės santykiu 0,52 reiškia, kad taip patraukliai biržoje atrodo nedaug kompanijų .

Dovre portfelis

  • Selvaag Bolig
  • Hafslund A
  • BW Offshore
  • Det Norske
  • Norsk Hydro
  • Helgeland Sparebank 

Įtraukiame: Helgeland Sparebank
Pašaliname: Jinhui Shipping

   

 
Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital