Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2013-03-04 | Kitos | perskaitė: 378
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusią savaitę finansų rinkose nebuvo didelių akcijų indeksų svyravimų. Per savaitę Europos akcijų indeksai padidėjo apie 0–1 proc., JAV akcijų indeksai paaugo apie 0,5 proc., o Azijos akcijų indeksai padidėjo apie 1 procentą.

Investuotojai mažina savo aukso pozicijas
Pirmadienį finansų rinkose pranešta, kad rizikos draudimo fondų valdytojai per pastarąją savaitę smarkiai sumažino savo aukso pozicijas. Per praėjusią savaitę fondų valdytojai ir kiti rinkos spekuliantai sumažino savo aukso pozicijas net 40 proc. – tai didžiausias aukso pozicijų smukimas nuo 2007 m. liepos mėnesio. Nerimaujama, kad JAV Federalinis rezervų bankas gali nutraukti skatinamąją pinigų politiką anksčiau nei planuota.

Italijos parlamento rinkimai nepateikė aiškių lyderių
Sekmadienį ir pirmadienį vykę Italijos parlamento rinkimai neturėjo aiškių lyderių. Trys pagrindiniai konkurentai buvo S. Berlusconi ir jo konservatorių partija, P. L. Bersani ir jo kairiųjų-demokratų partija bei komikas B. Grillo ir jo populistinė „Penkių žvaigždžių judėjimo“ partija. Tam, kad Italijos parlamente susidarytų valdančioji koalicija, daugiausiai balsų surinkusios partijos sudarinėtų koalicijas tarpusavyje. Dvi labiausiai tikėtinos baigtys yra: 1) nestabili koalicija, kurioje dalyvautų ir populistų partija, o tai smarkiai apsunkintų taupymo priemonių įgyvendinimą; 2) Italijos prezidento atsisakymas patvirtinti Berlusconi valdomą parlamentą ir pakartotiniai rinkimai.
Trečiadienį, pirmą kartą po pirmadienį pasibaigusių parlamento rinkimų, Italija vykdė savo obligacijų platinimą. Finansų rinkose nerimauta, kad dėl rinkimų, kuriuose italai skyrė daug balsų populistinėms politinėms jėgoms, gali smarkiai sumažėti Italijos obligacijų paklausa ir padidėti pajamingumai. Visgi šiandien Italijos skolos vertybiniai popieriai susilaukė pakankamai didelės paklausos, o 10 m. trukmės obligacijų pajamingumai padidėjo ne tiek ir daug – iki 4,83 procento.

Ispanijos biudžeto deficitas buvo mažesnis
Pasirodo, kad pirminis Ispanijos biudžeto deficito įvertis (10,2 proc.) buvo gerokai iškraipytas ir patikslinti duomenys atspindėjo, jog deficitas buvo gerokai mažesnis. Pranešta, kad Ispanijos biudžeto deficitas siekė 6,74 proc. ir buvo 2,2 proc. punkto mažesnis nei 2011 m., tačiau 0,4 proc. punkto viršijo Briuselio nustatytą 6,3 proc. maksimalią ribą. Šiemet biudžeto deficitui nustatytos 4,5 proc. lubos. Tuo tarpu, Ispanijos ketvirtojo ketvirčio BVP buvo 0,8 proc. mažesnis nei trečiojo ketvirčio – susitraukimas paspartėjo daugiau negu dvigubai. Tai šeštasis iš eilės neigiamo augimo ketvirtis. Šalyje fiksuojamas 26 proc. nedarbo lygis.Taip pat ketvirtadienį „Bankia“, vienas iš nacionalizuotų Ispanijos bankų, paskelbė 19 mlrd. eurų nuostolį už 2012 m. – tai didžiausias visų laikų nuostolis Ispanijos bendrovių istorijoje.

Šią savaitę:

 Pirmadienį ir antradienį vyks euro zonos viršūnių susitikimas

 Antradienį bus skelbiami Italijos ir Ispanijos PMI rodikliai. Tą pačią dieną bus skelbiamas JAV pirkimo vadybininkų, neįskaitant gamybos sektoriaus, indeksas.

 Ketvirtadienį ECB spręs dėl palūkanų normos keitimo. Prognozuojama, kad palūkanų norma nebus pakeista ir išliks ties 0,75 procento.

 Penktadienį bus skelbiami JAV darbo rinkos rodikliai. Prognozuojama, kad per vasarį JAV sukurta 158 tūkst. daugiau darbo vietų nei prarasta, o nedarbas išliks ties 7,9 procento.

 

Parengta Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital