Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dovre Insight: Labas rytas, Vietname

Spekuliantai.lt | 2012-11-19 | Kitos | perskaitė: 636
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Dovre Insight: Labas rytas, Vietname Dovre Insight: Labas rytas, Vietname

 Nors labai likvidžios akcijos vis dar laikosi, mažų ir vidutinių įmonių žudynės intensyvėja. OSESX indeksas - laisvam kritime.

Didelė dalis Oslo biržos rinkos įstrigusi tylių meškų glėbyje. Mažėjantis likvidumas ir blėstantis apetitas rizikai buvo pagrindinės priežastys, dėl kurių mažos ir vidutinės įmonės prarado savo pozicijas.

OBX indeksas paaugo 7 procentais nuo liepos 1 d., tuo tarpu OSESX nukrito 13 procentų ir pasiekė naujas metų žemumas. Atotrūkis tarp lyginamojo indekso ir vidutinės akcijos Oslo vertybinių popierių biržoje per paskutinį mėnesį yra turbūt didžiausias pastaruoju metu.

OSESX nukrito 38 procentus nuo 2010 m. aukščiausio taško. Kada reikėtų pirkti? Tikriausiai pamatysime dugną iki gruodžio vidurio. Pirmasis ketvirtis paprastai yra teigiamas mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Ar ateina Kalėdų ralis?

Mes dabar žengiame į sezoną, kada sunku būti neigiamu. Sprendžiant iš sezoniškumo diagramos apačioje, Kalėdų ralis startuos už dviejų savaičių. Ar Kalėdų Senelis užsuks į Oslo vertybinių popierių biržą šiais metais?

Tikimės, tačiau visgi raginame būti atsargiais. Nuo Naujųjų metų kapitalo prieaugio mokestis dideles pajamas gaunantiems asmenims Jungtinėse Amerikos Valstijose padidės nuo 15 iki 24 procentų. Mažas pajamas gaunantiems asmenims tarifas bus padidintas nuo 15 iki 20 procentų.

Įmanoma, kad B. Obama sutiks atšaukti ar atidėti mokesčio padidinimą mažas pajamas turintiems asmenims. Tačiau mes nesame linkę tikėti, kad taip bus pasielgta su turtingaisiais esant dabartiniam politiniam klimatui.

Mokesčių motyvuoti pardavimai

Kyla pavojus, kad didelė amerikiečių dalis parduos savo akcijas gruodžio mėnesį prieš didesnių mokesčių įsigaliojimą. Tokiu atveju, Kalėdų ralio nebus. Šią nuomonę patvirtina istorija.

Panašų mokesčių padidinimo scenarijų mes jau esame matę porą kartų. 1970 metais mokestis buvo padidintas 9 procentiniais punktais, o 1987 m. – dar 8 punktais.

1969 m. gruodį S & P 500 pakilo 1,9 procento, tuo tarpu 1986 m. patyrė 2,7 proc. nuosmukį. Palyginimui, gruodžio mėnesis buvo teigiamas 75 procentus atvejų nuo 1928 m.

Galinga dingstis

Šią savaitę į portfelį įtraukiame Algetą. Akcija turi šiek tiek prastos istorijos, bet žvelgiant į priekį, mes matome kelias stiprias progas.

Prašymas FDA patvirtinti Alpharadin yra tiesiog už kampo. Pastarasis atvers duris komerciniams pardavimams 2013 metais. Antra, bendrovė gali būti perimta. Idealus laikas Bayer perimti Algeta bus gavus FDA patvirtinimą. Tada visos medicininės ir reguliavimo rizikos yra pašalintos. Tai gali atsitikti dar iki Velykų.

Dovre portfelis

• Norwegian
• EOC
• Sparebank1 Nord-Norge
• Statoil
• Morpol
• Algeta

Įtraukiame: Algeta
Pašaliname: RCL

 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital