Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2012-10-15 | Kitos | perskaitė: 353
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Pirmadienį buvo paleistas Europos stabilumo fondas (ESM), kurio dydis sieks apie 500 mlrd. eurų. Šio fondo paleidimas laikomas vienas svarbiausių Europos skolų krizę malšinančių veiksnių. Spekuliuojama, kad Ispanija gali būti pirmoji euro zonos šalis, paprašysianti ESM fondo paramos.Europos stabilumo mechanizmo vadovas Klausas Rieslingas teigia, kad Ispanijai nereikia finansinės pagalbos, nes šiuo metu jos skolinimosi kaina yra pakenčiamai aukšta.
TVF pranešimai
TVF paskelbė pasaulio finansų stabilumo ataskaitą, kurioje teigia, kad per pastarąjį pusmetį grėsmė finansų stabilumui išaugo. Jei padėtis nepasitaisys, iš euro zonos bankų gali būti atsiimta 4,5 trilijono JAV dolerių kapitalo. Ataskaitoje TVF skatina politikus stiprinti finansinius ryšius euro zonos viduje bei kurti bendrą fiskalinę politiką. TVF taip pat sumažino pasaulio ekonomikos augimo prognozę nuo 3,5 iki 3,3 proc.
Naujausiuose euro zonos ir TVF lyderių pasisakymuose išryškėjo nesutarimas dėl fundamentalaus taupymo klausimo. TVF jau pripažįsta, kad taupymas įvedant staigius ir griežtus valstybių išlaidų apkarpymus pakenkė ekonomikai smarkiau nei tikėtasi.
Ispanijos skolos reitingai krinta
Standard & Poors (S&P) reitingų agentūra sumažino Ispanijos skolos reitingą dviem laipteliais iki BBB-, savo veiksmus aiškindama Ispanijoje didėjančiomis politinėmis ir ekonominėmis įtampomis. Tai pats žemiausias investicinis reitingas – vienu laipteliu žemesnis reitingas jau reikštų „šlamšto“ statusą, t.y. investicija į tokias obligacijas jau būtų spekuliatyvi.S&P suteikė savo reitingui neigiamą perspektyvą ir teigė, jog toliau jį mažins tuo atveju, jei susilpnėtų politinis palaikymas Madride ruošiamoms reformoms, Ispanijos skolinimosi kaina pasiektų netvarius lygius ar jos skola peržengtų 100% BVP.
Kita reitingų agentūra Moody‘s artimiausiu metu taip pat gali mažinti savo Ispanijos skolos reitingą dėl to, kad ribotos Ispanijos galimybės išsikapstyti iš susidariusios padėties reiškia, jog jos skola turi būti laikoma spekuliatyvia. Tokiu atveju daug investicinių fondų būtų priversti parduoti Ispanijos obligacijas, o tai smarkiai kilsteltų jų riziką ir galėtų sukelti įvykių, kurių šiuo metu stengiamasi išvengti, grandinę.
Nedarbo lygis JAV mažėja
JAV užfiksuotas mažiausias naujų bedarbių paraiškų lygis nuo 2008 m. pradžios: metinis praėjusios savaitės įvertis (339 tūkst.) net per 29 tūkst. paraiškų skiriasi nuo rodiklio prognozės. JAV gamintojų kainų indeksas rugsėjį pakilo 1,1 proc., užbaigtų prekių ir paslaugų kaina Amerikoje augo ketvirtą mėnesį iš eilės. Mičigano universiteto skaičiuojamas vartotojų pasitikėjimo indeksas smarkiai viršijo prognozę ir pakilo į aukščiausią lygį nuo 2007 m. rugsėjo.
Šią savaitę
Praėjusią savaitę prasidėjęs trečiojo ketvirčio bendrovių rezultatų skelbimas šią savaitę įgauna pagreitį. Rezultatus skelbs stambūs JAV bankai – Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, – technologijų bendrovės – Intel, IBM, Microsoft, Google, – energetikos sektorių aptarnaujančios bendrovės – Halliburton, Schlumberger, Baker Hughes, – bei kitos stambios įmonės, tokios kaip Coca-Cola, Johnson & Johnson, American Express, McDonald‘s ir kt.
Pirmadienį bus skelbiami JAV mažmeninės prekybos naujausi duomenys, antradienį – euro zonos ZEW ekonomikos lūkesčių rodiklis, trečiadienį – JAV nekilnojamojo turto duomenys ir Kinijos realus BVP augimas trečiąjį ketvirtį. Ketvirtadienį-Penktadienį Briuselyje vyks ES viršūnių susitikimas dėl problemų Graikijoje ir Ispanijoje ir glaudesnės pinigų sąjungos.

 

Parengė Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital