Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2 savaitės pasaulio rinkų apžvalga

Investuotojų asociacija | 2010-01-18 | Kitos | perskaitė: 720
2 savaitės pasaulio rinkų apžvalga Paskelbti pirmieji JAV bendrovių metiniai rezultatai (Alcoa, Intel, JP Morgan Chase), nors ir buvo geresni nei tikėtasi, tačiau iššaukė kainų korekciją.

Paskelbti pirmieji JAV bendrovių metiniai rezultatai (Alcoa, Intel, JP Morgan Chase), nors ir buvo geresni nei tikėtasi, tačiau iššaukė kainų korekciją. Kodėl? Labai tikėtina, kad to dauguma ir laukė, bei buvo pasiruošę fiksuoti pelnus. Artimiausiu metu toks scenarijus dar kurį laiką gali kartotis. Tačiau dabar svarbiausia sugebėti atskirti, ar ties žemesnėmis kainomis yra pastebimas pirkėjų palaikymas, nes būtent tai apspręs tolimesnę kainų tendenciją.
Per paskutines 5 prekybos dienas buvo pastebimas investuotojų pasitraukimas iš rizikingų instrumentų. Daugiausiai pigo pastarąsias dvi savaites daugiausiai brangusios žaliavos (-3.98%). Tai reiškia, kad investuotojai skubėjo užsifiksuoti greitai uždirbtą pelną. S&P 500 akcijų indeksas taip pat smuko, tik šiek tiek mažiau (-0.78%). Tuo tarpu JAV obligacijų brangimas 1.23% tik patvirtino tai, jog investuotojai buvo nusiteikę atsargiai bei savo lėšas kreipė į saugius finansinius instrumentus.
Tarp žaliavų per analizuojamą laikotarpį koregavosi visos be išimties. Daugiausiai smuko prieš tai daugiausiai brangusi nafta (-6.18%). Tuo tarpu mažiausią neigiamą kainos pokytį sugeneravo taurieji metalai (-0.46%) ir auksas (-0.46%). Žvelgiant į paskutinių 20 dienų istoriją, daugiausiai brangusia žaliava yra nafta (+4.52%). Taip pat gana stipriai atrodo sidabras (+3.97%).
Analizuojant šalis matome, kad per paskutines 5 prekybos dienas net 14 iš 20 stebimų akcijų rinkų sugeneravo neigiamus kainos pokyčius. Didžiausiais nuosmukiais pasižymėjo: Kinija (-5.80%), Brazilija (-5.07%) ir Honkongas (-3.44%). Tuo tarpu nedidelius prieaugius sugeneravo Japonija (+3.46%) ir Rusija (+1.41%). Vertinant 20 dienų istoriją matome, kad dauguma šalių vis dar yra teigiamoje teritorijoje, o tai suteikia tam tikro optimizmo. Kinija jau kurį laiką yra tarp silpniausių šalių, tuo tarpu pastarasis Brazilijos smukimas taip pat verčia susimąstyti apie „artėjančią korekciją“.
Tarp sektorių yra labai panašiai kaip iš tarp šalių, per paskutines 5 prekybos dienas net 16 iš 20 stebimų sektorių sugeneravo neigiamus kainos pokyčius. Daugiausiai smuko: telekomai (-3.66%), namų statyba (-3.64%), medžiagos (-3.21%) bei statyba (-2.95%). Tuo tarpu saugiais laikomi sektoriai per paskutines 5 prekybos dienas atitinkamai kilo: sveikatos apsauga (+1.38%), kasdienio vartojimo prekės (+0.75%), komunalinės paslaugos (+0.62%). Šiuo atveju labai išsiskyrė telekomų sektorius, nes jis priklauso saugiu sektorių grupei, tačiau per paskutines 5 prekybos dienas smuko daugiausiai.


Apžvalgą parengė Investuotojų asociacijos valdybos narys Artūras Milevskis 
 

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital