Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2012-04-10 | Kitos | perskaitė: 524
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusi savaitė buvo trumpesnė nei įprasta. Per savaitę smarkiai pabrango JAV doleris euro atžvilgiu – nuo 1,33 iki 1,31 JAV dolerio už vieną eurą. Per savaitę Europos akcijų indeksai smuko apie 1–3 proc., JAV akcijų indeksai sumažėjo apie 1 proc. ir Azijos akcijų indeksai nusirito žemyn apie 1–4 procentus.

Praeitos savaitės viduryje įvyko nesėkmingas Ispanijos obligacijų aukcionas. Šalis išplatino tik apie 3 mlrd. eurų obligacijų, nors ketinta išleisti už daugiau nei 5 mlrd. eurų. Viršun kilstelėjo obligacijų pajamingumai ir sulaukta mažesnės obligacijų paklausos. Apskritai, nuo kovo mėn. pradžios Ispanijos 10 m. trukmės obligacijų pajamingumai padidėjo nuo 4,9 iki beveik 5,8 procento. Vis dažniau svarstoma, kad ECB ilgo laikotarpio refinansavimo operacijos (LTRO) tik trumpam laikotarpiui sumažino Europos skolų krizės problemas. Nerimas finansų rinkose dėl Ispanijos vis didėja. Europos akcijų indeksai smunka nuo pat kovo mėn. vidurio.

Praėjusią savaitę vyko JAV Federalinio rezervų banko (Fed) pinigų politikos susitikimas. Finansų rinkose buvo tikėtasi, kad Fed užsimins apie naująjį ekonomikos skatinimo planą. Tačiau Fed atstovai pranešė, kad artimiausiu metu nevykdys jokios ekonomikos skatinimo programos ir stebės, ar nespartėja infliacija. Dėl šių Fed pareiškimų smuko auksas, JAV akcijų indeksai ir sustiprėjo JAV doleris euro atžvilgiu.

Praeitos savaitės penktadienį paskelbti JAV per mėnesį sukurtų naujų darbo vietų duomenys. Pirmą kartą per pastaruosius kelis mėnesius nuvylė JAV darbo rinkos rodikliai – per mėnesį sukurta 120 tūkst. naujų darbo vietų, kai buvo laukta 207 tūkstančių. Nors nedarbas sumažėjo nuo 8,3 iki 8,2 proc., tokį sumažėjimą lėmė ieškančių darbo JAV gyventojų skaičiaus smukimas.

Šią savaitę:

Antradienį bus skelbiamas Europos Sentix investuotojų pasitikėjimo rodiklis. Prognozuojama, kad šio rodiklio reikšmė sudarys -7,7.

Ketvirtadienį skelbiami euro zonos pramonės gamybos duomenys. Laukiama, kad per mėnesį euro zonos pramonės gamyba sumažėjo apie 0,2 procento.

Šią savaitę prasideda 2012 m. I ketvirčio bendrovių rezultatų skelbimo sezonas. Tai gali lemti finansų rinkų dalyvių optimistinius ar pesimistinius lūkesčius dėl ekonomikos ateities ir artimiausio laikotarpio akcijų indeksų svyravimų kryptį.

 

Paruošė Orion Securities

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital