Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Dar karta apie Graikiją, ES, nemokumo ir skolinimosi problemas

Sergej O. | 2011-12-01 | Kitos | perskaitė: 794
Raktiniai žodžiai: Graikija, ES, Vokietija, nemokumas, krizė, Sarkozi, Merkel
Dar karta apie Graikiją, ES, nemokumo ir skolinimosi problemas Straipsnį sudaro kelios dalys, kurias esu parašęs anksčiau ir kurios liečia Graikiją, ES, nemokumo ir skolinimosi problemas. Šiuo metu tema, vis gilėjan

Straipsnį sudaro kelios dalys, kurias esu parašęs anksčiau ir kurios liečia Graikiją, ES, nemokumo ir skolinimosi problemas. Šiuo metu tema, vis gilėjančios krizės akivaizdoje, yra labai populiari, taigi norėčiau vėl prie jos sugrįžti. O komentaruose galime pasamprotauti, ką su leisgyviu "gyvūnėlio" Graikijos kūneliu darytumėte konkrečiai jūs.

Man rodos, galingas ir verčiantis iš koto eilinės krizės vijos suvokimas turėjo karštai pasisveikinti su visų, kuriems rūpi ekonominė situacija, smegeninėmis. Žodžiais "skola" ir "Graikija" jau galima gąsdinti mažus vaikus!

webmoney ukash liberty reserve keitimasEuropai šiandien ne šiaip sudėtinga, - ji atsidūrusi kryžkelėje, o sprendimas, panašu, turėjo būti priimtas "vakar". Kaip amžinojoje pasakoje: žengsi kairėn – žirgo neteksi, žengsi dešinėn – galvą prarasi. Prarasti Sąjungai Graikiją ar Graikijai - Sąjungos statusą? Aukščiausia ES branduolio valdžia neskuba su sprendimais. O gal nesuvokia mąsto?

Nesuvokia, kad jau esama didelių problemų su lėšų judėjimu kreditinėse linijose? Kad tai atsispindi ne tik Europos, bet ir viso pasaulio ekonomikoje? Vietoje ryžtingų ir kardinalių veiksmų, lyderiai ramina investuotojus barstydami gražius žodžius, o Graikiją bandydami prikelti mažomis intraveninėmis injekcijomis.

Bet niekas nepadeda. Ir nepadės. Netgi man, esančiam toli nuo slaptos užkulisinės kovos ir aukščiausios valdžios koridorių, aišku, kad arba Vokietija (būtent ji) imasi ryžto veikti arba ES lieka istorijos vadovėliuose. Ką gi daryti? Kas kaltas? Ir po kiek šiandien aukselis? Šiuos retorinius klausimus mes paliksime poniai Merkel, o patys suformuluokime tai, kas pirmiausiai šauna į galvą kiekvienam mąstančiam individui.

Pirma, reiktų užsiimti "obuolių" ES krepšyje rūšiavimu ir atskirti supuvusius nuo sveikų. Sveikiems "obuoliukams" suteikti neribotą kreditą vystymuisi, ir restruktūrizuoti, t.y. atleisti skolas tiems, kurie akivaizdžiai nemokūs (na kiek gi galima kankinti užpakalį). Antra, sustiprinti Europos bankus, kad, reikalui esant, jie galėtų išstovėti prieš suvereninį defoltą. Trečia, verta susimąstyti, ar vis stengtis stipriau imti nagan, mažinant išlaidas, ar atkreipti dėmesį į ekonomikų augimą? Ir svarbiausia, reikėtų paleisti sistemos, kuri užkirstų kelią panašioms ateities situacijoms, formavimo mechanizmus. Na ką, gal mane į prezidentus?

Keliomis dienomis vėliau ponas Sarkozi ir ponia Merkel, pašnabždėję vienas kitam į ausį, paskelbė, kad ES išvadavimo iš krizės sprendimas beveik rastas, nes šalys pagaliau pasiekė tarpusavio supratimą. Ir kad bus imamasi priemonių, kurios visus išgelbės ir viską ištaisys. Tačiau apie tai bus pranešta į mėnesio pabaigą, o iki to laiko, matyt, mūsų netvirti protai nepasirengę susitvarkyti su kosmoso svarbumo pareiškimu.

graikijaNors atrodytų, ką čia galvoti, - paskelbkite, pagaliau, Graikijos defoltą, padidinkite pagrindinių bankų, tokių kaip Dexia, ir iki soties apsirūpinusių graikiškais vyriausybiniais lakštais, rekapitalizavimą, ir vualia! Toliau beliks palikti tą Graikiją savarankiškai sriubos šaukštais irtis prie kranto skylėtame rėtyje!

Jeigu Graikija norės likti ES, ji „irkluos“: ir priemonių ekonomikai kaitinti imsis; ir išmoks kontroliuoti savo proletarus, temokančius demonstracijas dėl visko rengti, o ne išsijuosus dirbti; naujas reformas įgyvendins, kad ateityje panašaus gigantiško deficito neatsirastų. O nenorės – tegu kaltina tik save, išmes iš Sąjungos, nes pati kalta. Kiek gi dar tūpčioti aplink, milijardais niekniekiauti. Ispanija, Italija, ta pati Airija – visos su savo problemomis susidoroja, priemonių imasi, ir rezultatas yra. Taigi taip būtų teisinga, ar ne?

Visi mąstantys žmonės greičiausiai pasakys, kad taip. Bet tik ne graikai. "Paimkite savo pinigus ir išeikite!" – būtent taip šaukė...ne, ne altruistiškos širdies saulėgrąžomis prekiaujančios bobutės... ne, ne gezai su atsibudusia sąžine... ir ne garbingi kokio nors valstybinio aparato nariai, kuriems buvo brukamas kyšis – taip šaukė Graikijos Finansų Ministerijos darbuotojai!

graikija Beveik 200 šių imbec... atleiskite, narių, vieną dieną susirinko prie savo Žinybos įėjimo, kur surengė teatralizuotą vaidinimą siekiant neįleisti nei vieno ES, Europos Centrinio banko ar TVF atstovo, kai šie dėl neaiškių priežasčių atvarė patikrinti, kurgi keliauja skiriami milijardai eurų ir kaip dora ir gerbiama Graikijos liaudis mažina išlaidas.

Na, bet jūs tik įsivaizduokite situacijos komiškumą – DEFOLTAS, galintis nutempti ne tik mažytę Graikiją, bet ir visą Sąjungą, kvėpuoja į pakaušį, pučiasi tautos, pripratusios gražiai gyventi Į SKOLĄ, nepasitenkinimas, o čia še tau: „Paimkite savo pinigus ir išeikite!”. Nejaugi 200 imbec…na kas gi čia, dar kartą atleiskite, šviesiausių Finansų Ministerijos protų mano, kad susitvarkys be ES? Įdomu kaip? Pakvies Gendolfą su Frodo ir visavaldystės žiedu? Kitaip prancūzų bankai, stambiausi graikiškų lakštų turėtojai, ateis pas juos svečion ir sakys mokėti palūkanas! O po to ir kiti kreditoriai atsiras, reikalaudami išdidžios Elados inksto, plaučių ir širdies?

Ir dar...juk mes atsimename faktą, kai milijonai eurų buvo išmokomi kaip jau seniai mirusių žmonių pensijos arba aklųjų pašalpos skiriamos visiškai sveikiems žmonėms?

Priminsiu šią komišką situaciją. Kol turtingos ES šalys: Vokietija, Prancūzija ir kiti „locheliai“ smarkiai pluša, kad išlaikytų kitus mažiau sėkmingus laisvos vieningos ir taikios Europos erdvės narius, tie nariai su didžia pagarba ir milžinišku ATSAKINGUMU priima pagalbą. Ne.

Graikija, pavyzdžiui, jau primiršo, kad pasitikėjimas ES, kaip politiniu ekonominiu vienetu kliba kaip kreiva taburetė po savižudžio kojomis ir kaip tik dėl jos, Graikijos, performansų. Atrodytų, tokios lėšos buvo skiriamos, ir šalis staiga suvokusi savo problemiškumą daro išvadas ir suklumpa iš gėdos. Atrodytų, gavo 220 mlrd. „duonytei“, kad nors iš dalies padengtų kitas skolas (kurios siekia 350 mlrd.) bei deficitą mažintų. Mainais graikai šoka sirtakį mažindami išlaidas, nors pirminiai duomenys už septynis 2011 m. mėnesius liudija apie atvirkštinius dalykus: išlaidos augo, pajamos mažėjo.

Panašu, kad kalba eina apie valdininkijos pajamas. Kurgi matyta, kad kyšininkai ir iždo vagys gyventų vien iš atlyginimo? Taigi dar visai neseniai graikų valstybė mokėjo pensijas jau mirusiems piliečiams ir pašalpas akliesiems, kurie ne tik nebuvo tokie, bet ir nesmarkiai stengėsi vaidindami. Daug kentėjęs, skylėtas iždas spėjo prarasti kelis milijonus eurų. Originalu? Ne.

Ką gi iš tiesų daryt su šita Graikija?

Autorius: Sergej O.

SunbirdFX.lt - FOREX brokeris, MT4, NDD, ECN, be rekvotų
XMoney.LT - WebMoney, Ukash, Liberty Reserve keitimas Lietuvoje

Taip pat skaitykite

Gausos amžius

Kitas Saudo Arabijos žingsnis

Dovre Insight: Ko nežino susiję asmenys

Dovre Insight: What does the fox say?

2015-04-02 | Kitos 2015-03-09 | Kitos 2015-03-03 | Kitos 2015-02-03 | Kitos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital