Komentarai 17 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Investuojame į NT: išmoktos pamokos ir naujos galimybės

spekuliantai.lt | 2012-07-20 | NT rinka | perskaitė: 3151
Raktiniai žodžiai: NT, nekilnojamas turtas, kaina, investuok, pelnas, butas, žemė, sklypas
Investuojame į NT: išmoktos pamokos ir naujos galimybės Nekilnojamasis turtas – konservatyvius tautiečius itin masinanti investavimo priemonė. Ir nors ekonomikos krizė bene skausmingiausiai kirto šiam sektoriui

Nekilnojamasis turtas – konservatyvius tautiečius itin masinanti investavimo priemonė. Ir nors ekonomikos krizė bene skausmingiausiai kirto šiam sektoriui, pastarųjų metų nekilnojamojo turto rinkos duomenys rodo, kad ir stambūs, ir smulkūs investuotojai jau pradeda ieškoti patrauklių objektų, o artimiausiais metais tikisi nuosaikaus kainų augimo.

Todėl, norėdamas potencialius investuotojus supažindinti su nekilnojamojo turto (NT) sektoriaus akualijomis ir perspektyvomis, žurnalas „Investuok“ surengė seminarą, kuriame lektoriai dalijosi ne tik kainų augimo galimybėmis ateityje, bet ir pateikė seminaro dalyviams praktinius pavyzdžius, kaip šiandien reikėtų elgtis investuojant į NT, kokius segmentus pasirinkti ir kaip, įsigijus vieną ar kitą objektą, minimaliomis sąnaudomis pakelti jo vertę.

Pirkti ir nuomoti

Nekilnojamojo turto bendrovės „Inreal valdymas“ Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius teigė, kad pastarieji metai po stipraus kainų nuosmukio parodė pirmuosius NT rinkos stabilizavimosi požymius, tačiau didesnės paklausos ir kainų augimo dar reikia palaukti.

Pasak jo, per trumpą laikotarpį didesnis NT objektų kainų kilimas nenumatomas, tačiau tai nereiškia, kad šiandien neverta investuoti.

„Skaudi patirtis parodė, kad finansiškai saugiau investuoti į esamą pinigų srautą, o ne laukiamą kainų kilimą ateityje. Todėl šiandien pakankamai saugu investuoti į gyvenamuosius ir komercinius objektus ir juos išnuomoti“, – pasakojo „Investuok“ seminare nekilnojamojo turto specialistas.

A. Antanavičiaus teigimu, neseniai atlikti skaičiavimai rodo, kad buto nuomos galimas uždarbis, atskaičius verslo liudijimo ir nekilnojamojo turto mokesčius bei rezervą remontui, siekia apie 4 %.

Anot A. Antanavičiaus, investuotojams, nesiekiantiems didelio pelno per trumpą laikotarpį, šiandien patraukliausi keli NT sektoriai: ir senos, ir naujos statybos butai, žemės sklypai, turintys visas reikiamas komunikacijas bei patogų privažiavimą, taip pat komercinės paskirties objektai (ypač pramonės ir sandėliavimo patalpos).

Kainos kils dvigubai?

Dar optimistiškiau buvo nusiteikęs bendrovės „Verslo vystymo projektai“ direktorius Jurgis Šefleris.

„Po penkerių metų nekilnojamojo turto kainos bus dvigubai didesnės nei dabar. Kodėl? Pažiūrėkite, kokiais tempais pasaulyje spausdinami JAV doleriai ir eurai. Tik laiko klausimas, kada šių milžiniškų finansinių injekcijų dalis pasieks mus. Todėl neišvengiamai didės ne tik nekilnojamojo turto paklausa, bet ir jo kaina“, – pabrėžė „Investuok“ seminare J. Šefleris.

J. Šefleris – investuotojas, sukaupęs didžiulę pačių įvairiausių nekilnojamojo turto projektų plėtros patirtį. Jo nuomone, dauguma investuotojų klaidingai mano, kad galima uždirbti tik iš brangių ir tik iš prestižinėse didmiesčių vietose esančių objektų. Verslininkas visiems, kurie planuoja artimiausiu metu investuoti į nekilnojamąjį turtą, pataria žvalgytis senų, apleistų objektų tokiose didmiesčių vietose, kurios būtų patrauklios pirkėjams.

Verslininkas „Investuok“ seminare teigė, kad prieš perkant NT būtina turėti viziją, kaip vienas ar kitas objektas turėtų atrodyti, kad būtų patrauklus potencialiems pirkėjams. Pasak jo, įsigijus net apleistą objektą geroje vietoje ir šiek tiek investavus, galima pasiekti ganėtiną pelną. Tačiau verslininkas priminė, kad norint plėtoti NT projektus reikia susipažinti ne tik su rinkos tendencijomis, bet ir turėti teisinių ir su galimais mokesčiais susijusių žinių.

Mokesčių grėsmė

„Jeigu jau nusprendėte užsiimti prekyba nekilnojamuoju turtu, turite žinoti, kad reikės mokėti mokesčius valstybei. Jeigu nupirktą objektą parduodate neišlaikę jo penkerius metus, teks mokėti 15 % pajamų mokestį nuo pirkimo ir pardavimo kainos skirtumo. Jeigu per vienus metus įvykdote keletą tokių sandorių, gali tekti mokėti ir pelno mokestį, jeigu mokesčių sargai įrodys, kad užsiimate ekonomine veikla. Kasmet reikės mokėti ir nekilnojamojo turto mokestį, taip pat nereikėtų užmiršti ir sandorių sudarymo mokesčių (jie mokami notarams)“, – „Investuok“ seminaro dalyvius konsultavo J. Šefleris.

Tačiau jei norite investuoti į NT, gauti nuolatinių pajamų ir mokėti kuo mažiau mokesčių, bendrovės „Andinvest“ vadovas Andrius Tarvydas siūlo kaip tik šiuo metu pirkti butus didžiuosiuose šalies miestuose ir juos nuomoti. Tačiau pabrėžia, kad tokia investicija turėtų būti planuojama ilgam laikotarpiui.

Robertas Kartavičius, žurnalas „Investuok“

Daugiau apie investavimą skaitykite žurnale „Investuok“ ir www.kurinvestuoti.lt.


 

Taip pat skaitykite

Žemės įsigijimo ribojimų neigiami atgarsiai – ir Vilniaus biržoje

Pardavimas atsigauna, bet šuolių nesitikima

Teisininko komentaras: šiandien galiojantis žemės mokestis – vargu ar tokią praktiką galima laikyti efektyvia arba tęstina

2012 metų naujų butų pardavimai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje

2014-04-02 | NT rinka 2013-06-20 | NT rinka 2013-02-11 | NT rinka 2013-02-11 | NT rinka

Komentarai



2013 11 18 08:46     #35543
Hey there,  You have performed an excellent job. I will definitely digg it and individually recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this web site adult traffic seo consultant seo services.
2014 01 11 03:47     #35660
Gera svetainė! Man tikrai patinka, kaip ji yra lengva ant akių ir duomenų yra gerai parašyta. Man įdomu, kaip aš galėčiau būti pranešama, kai naujas pranešimas buvo padaryta. Aš užsiregistravote į savo kanalą, kuris turi padaryti pavyko! Have a great day! asian sex cams asian sex cams resources
2014 01 14 04:04     #35665
Jūs turite būti konkurse viena iš labiausiai naudingų svetainių internete dalis. Aš labai rekomenduoju šią svetainę! ipad mini manual buy blog posts guest posting service
2014 01 15 12:06     #35670
Paprastai aš ne skaityti pranešimus dienoraščių, bet aš noriu pasakyti, kad tai rašyti-up labai privertė mane išbandyti ir tai padaryti! Jūsų rašymo stilius buvo mane nustebino. Ačiū, gana gražus paštu guest post service blog post promotion ipad mini tricks.
2014 01 17 04:09     #35672
Vietoje su šiuo rašyti-up, aš visiškai, kad ši svetainė turi daug daugiau dėmesio. Aš tikriausiai bus grįžta skaityti daugiau, Ačiū už patarimus! Japanese cams japanese porn japanese sex
2014 01 20 04:20     #35677
Geras straipsnis ir tiesiai į tašką. Aš nežinau, jei iš tikrųjų tai yra geriausia vieta klausti, bet jūs vaikinai turite ideea kur gauti kai kurias profesines rašytojų? Ačiū live Japanese sex Japanese cam Japanese webcams
2014 02 07 09:05     #35692
Man patinka tai, ką jūs, vaikinai, yra taip pat. Toks protingas darbas ir atskaitomybės! Vykdyti iš puikių darbų vaikinai įtraukė jus vaikinai mano tinklaraštis. Manau, kad bus pagerinti vertę mano tinklalapį blog writing services blog posts web content writer
2014 02 14 09:22     #35694
Ši svetainė yra daugiausia pėsčiomis per visą duomenų apie tai, ką norėjote ir nežinojo, kas paklausti. Žvilgsnis čia, ir taip pat jums bus tikrai atskleisti ją writing for the web
2014 03 28 15:04     #35703
 Paldies par visu
2014 04 22 08:39     #35715
 Businessperson Spend class mentioned in which ahead of getting houses have to have some sort of eye-sight of how one particular or maybe one more object could seem to be popular with potential buyers. Based on your pet, even the particular buy of forgotten properties within a good position plus a little expense, you can obtain an amazing benefit. Nevertheless, the particular entrepreneur noticed that the particular improvement of property jobs to be aware not just on the industry, and also hold the probable lawful and tax-related information.resume distribution services
2014 05 23 23:46     #35747
 Mes visi galvoja, kad ir mums mažai tikrai padaryti žingsnį ir gauti savo Dalyvaukite žemė rizikos ypatybes.Daugiau ištraukti NY vertybinių popierių biržose nėra paversti patrauklia suteikia atgal, kur jo deramo asmenys pradeda su žemės spekuliacijoms.
2014 07 04 10:45     #35760
 Tikrai - nekilnojamojo turto, tai yra labai konservatyvus verslas, kuris reikalauja tam tikrų investicijų! Reikia būti realistais šiandien! Investuotojai bando investuoti savo pinigus į kažką, kad yra tikrai pelninga!
2014 10 06 15:08     #35793
 
Paldies par visu, es augstu vērtēju to ļoti daudz.Padoms bija ļoti interesanti. 

Broker Italiano
2015 01 12 12:53     #35828
 Thomas Bonetti has been an eminent Private Value Consultant since its extremely initiation, having accomplished a solid hold and key initiative position in the Private Value Report market, Thomas Bonetti is in a perfect world put in a position which empowers him to exhort all his customer promoters and organizations on the immensely vital considerations in Private Value raising money process.
2015 02 18 16:47     #35829
 I believe this site holds some real good information for everyone. snabbpengar.se
2015 03 03 18:53     #35831
There are a lot of blogs and articles out there on this topic, but you have captured another side of the subject. This is good content thank you for sharing it   billige lån hos en lang række banker
2015 05 16 20:55     #35838
  intervista




I agree on most points. Perhaps my foreign language skills made me disagree so don´t worry




 

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital