Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

DnB NORD Trade

skyrma
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės
( +1 / -1 )

 Gal kas nors naudojatės DnB NORD Trade platforma? Kokios nuomonės, atsiliepimai? Panašu, kad turim savo vietinį Saxo Bank/IB
vaidas7777
vaidas7777
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +77 / -163 )

 4 - dienį tapsėsiu į pristatymą. Vietos užregistruotos deja. Vienas minusas - mokesčiai kaip pas Kubilių.
skyrma
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės
( +1 / -1 )

 Dėl mokesčių, tai pasižiūrėjau, kad Saxo Bank ima $15 komisinių ir reik 10k € įnašo, tuo tarpu DnB NORD - $14 komisinių ir kolkas reik tik 2k € įnašo. Aišku su IB nepalyginsi, bet man kaip neaktyviam prekiautojui per brangu mokėt IB mėnesinį mokestį.
Paskutinį kartą redagavo: skyrma (2010-06-07 09:29)
lemis
lemis
Rašyti privačią žinutę

56 žinutės
( +5 / -14 )

O tai as nespurantu ar naudojantis DNB Nord TRADE platforma bus koks nors fiksuotas menesinis arba metinis mokestis? nes pvz LHV trade tai yra metinis fiksuotas mokestis. Gal yra zinanciu?
skyrma
Rašyti privačią žinutę

9 žinutės
( +1 / -1 )

 Visos kainos čia. Kolkas jokių metinių ar mėnesinių mokesčių nematau.
Darijus
Rašyti privačią žinutę

618 žinutės
( +36 / -17 )

Šiuo metu jokių papildomų mokesčių nėra, tačiau kiek supratau vėliau jie atsiras. Tas vėliau gali būti ir kiti metai.
Taip pat, kiek supratau, nėra ir day trade apribojimo kaip kad LHV. Pradinis įnašas tik 2000€  (nežinau ar čia privalumas)
Tačiau, aktyviau spekuliuojant 7$ didesnis komisinis (lyginu su LHV) smogs stipriai. Tad klausimas  kas geriau DnB 14$ komisas  ar   LHV VP saugojimo mokestis (121 Lt/mėn)???
Išbandžiau demo, bet platforma man pasirodė pakankamai sudėtinga, tad laukiu mokymų. Kiek bendravau su DnB atstovu, tai mokymus žadėjo net tik Vilniuje, bet ir kituose didžiuosiuose miestuose.
Ne visada bus taip...
Geo
Rašyti privačią žinutę

154 žinutės
( +20 / -13 )

Kaip tik galvoju ar verta atsidaryt saskaita DnB Nord Trade? Gal kas jau prekiaujat?  Idomu, yra galimybe pirkti ant margin? Shortinti? Apskritai yra kokie apribojimai po pirkimo/pardavimo - pvz. buna su paprasta nemargine saskaita per diena tik viena pirkima-pardavima galima padaryt, poto reikia laukt kol ishsicashina pinigai. Tiesa tai ka Darijus rase del Day Trading limitations nebuvimo?

Kiek pastebejau nera OMX Baltic, o butu visai patogu viska vienoj platformoj turet...
For every action there is a reaction. Newtons third law.
OZverIN
OZverIN
Rašyti privačią žinutę

156 žinutės
( +16 / -40 )

daug atsakymų galima rasti konkuruojančiame portale...
Geo
Rašyti privačią žinutę

154 žinutės
( +20 / -13 )

Aciu uz info, reikes ryt paskambint i DnB, ir pasidairyt konkuruojanciame portale

Kad tam paciam banke galima ir OMX Baltic, tai zinau, bet butu geriausia viska vienoj platformoj, kad nereiketu jokiu pervedinejimu ir t.t.  Plius, man bendrai nepatinka DnB Nord elektronines prekybos sistema... As ten su paprastu pavedimu ar valiutos keitimu pavargstu kol viska suvedu, tai su akcijom tuo labiau...
For every action there is a reaction. Newtons third law.
Darijus
Rašyti privačią žinutę

618 žinutės
( +36 / -17 )

Na, platforma prekybai JAV tikrai nėra labai patogi. Bandžiau demo, tai manęs nesužavėjo.
Ne visada bus taip...
Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

 Ką gi,  ką gi, visai netikėtai buvau maloniai nustebintas sukurta DnB NORD Trade tema ir spekuliantai.lt forume, tad nusprendžiau prisijungti bei atsakyti į visiems čia kilusius klausimus

Taigi, ką pažįstu, ko nepažįstu, sveiki gyvi  

Esu Mantas Skardžius, DnB NORD Banko Finansinių produktų pardavimo skyriaus dileris, jau kuris laikas kuruojantis ir puoselėjantis vis dar jauną, tačiau jau spėjusį sulaukti nemažo susidomėjimo ir klientų antplūdžio produktą DnB NORD Trade - automatinę prekybos platformą pasaulio finansų rinkose.

Savo ruožtu kviečiu visus klausimus, pastebėjimus ar nusistebėjimus šia tema užduoti tiek čia, tiek telefeonu 8 5 239 3631, tiek ir el.pastu mantas.skardzius prie dnbnord.lt

Tuo tarpu pabandysiu atsakyti į jau forumo dalyviams kilusius klausimus:

skyrma,

Taip, DnB NORD Trade suteikia visą instrumentų pasirinkimą bei galimybes prekiauti įnešus 2 000 EUR.

lemis,

Tikrai ne - DnB netaiko nei fiksuoto mėnesinio mokesčio, nei kažkokių kitų "išlaikymo" mokesčių. Taipogi netaikome dienos prekybos ar sąskaitos minimumo (t.y. jei prekiaujant sąskaitos vertė krenta žemiau 2 000 EUR, pozicijų neuždarome) taisyklių.

Darijus,

dėl papildomų fiksuotų mokesčių galiu patvirtinti, kad jų tikrai nesvarstome - išimtis galbūt galioja nebent VP saugojimo mokesčiams (jų dabar tiesiog nėra), tačiau kada ir ar iš viso juos įdiegsime yra didelis klaustukas.

Geo,

Jei domina svertas, tokį tikrai galime pasiūlyti - CFD instrumentų dėka svertas svyruoja nuo 1:1,25 iki 1:10. Kažkokių ypatingų apribojimų jų prekybai nėra (čia turint omenyje dienos prekybos taisykles ar pan. - jų tiesiog nėra) - galima eiti tiek long, tiek short -  nebent pati birža neleistų shortinti arba instrumento likvidumas būtų apgailėtinas.

Taipogi, OMX Baltic rinka per platformą nėra prieinama - joje ir toliau prekybą galima vykdyti naudojantis DnB NORD Banko i-linija (ja naudotis išmokau net aš - teireikia priprasti  ). Kol kas pagrindinis dėmesys rinkų prasme yra telkiamas į naujų užsienio rinkų pasiūlą: artimiausiuose planuose - Skandinavija, šiek tiek vėliau - likvidžios Azijos rinkos.

Tai tiek, tikiuosi pasidarė nors kiek aiškiau

Sėkmės

.oOo.
.oOo.
Rašyti privačią žinutę

1369 žinutės
( +6 )

Mantai Skardziau, ar prieinama DnB NORD Trade prekybinė platforma Mac vartotojams (grafinė dalis nedomina)?
P.S. Labai jau nesinori teršti "geležies" Windoze...
Nuo gimimo bulius. Buvau beveik miręs...
Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

.oOo.,

1. DnB NORD Trade, deja, neveiks tikrai.

2. Dėl DnB NORD Webtrade - internetinio platformos varianto - turiu tam tikrų abejonių, tačiau dėl ramybės siūlyčiau parsisiųsti demo ( http://www.dnbnord.lt/lt/privatiems-klientams/taupymas-ir-investavimas/dnb-nord-trade-prekybos-platforma/ ) ir pabandyti su gautais login prisijungti prie webtrade naudojant Safari arba Firefox
.oOo.
.oOo.
Rašyti privačią žinutę

1369 žinutės
( +6 )

Mantai Skardziau, ačiū už atsakymą.

Dėl p.1 man nekyla klausimų, suprantu kad platforma be kompo užteršimo Windoze nevažiuos.

O dėl p.2 pagalvosiu, baisiai jau daug jūs infos apie mane norite, kad parsisiųsti versiją pabandymui.



Paskui pradeda visokios panos iš jūsų bankelio skambinėti, ar atsiranda naujų spamintojų elektriniame pašte...
Nežinau, pagalvosiu.
Nuo gimimo bulius. Buvau beveik miręs...
Darijus
Rašyti privačią žinutę

618 žinutės
( +36 / -17 )

Mantai,

Kaip ten su seminaru DnB NORD Trade tema kur nors arčiau  Šiaulių ar Panevežio?
O gal jau buvo, tik aš pramiegojau???

Ačiū!

.oOo.,
Nebūtina visą teisybę apie save rašyti, o vienas epaštas  spamui bet kuriuo atveju reikalingas


Paskutinį kartą redagavo: Darijus (2010-07-09 22:07)
Ne visada bus taip...
Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

.oOo.,

na, nepasakyčiau, kad ta registracijos forma kažkuo skiriasi nuo įprastinių kitų brokerių siūlomų, tad pernelyg stebėtis nematau priežasties.

Darijau,

Ką tu, tikrai nepramiegojai - seminaras Panevėžyje rengiamas 2010.07.23, jį ves mano kolega makleris Justas Kučinskas. Platesnę informaciją rasi adresu http://www.dnbnord.lt/lt/privatiems-klientams/taupymas-ir-investavimas/dnb-nord-trade-prekybos-platforma/dnb-nord-trade-mokymai/

Sėkmės
Geo
Rašyti privačią žinutę

154 žinutės
( +20 / -13 )

Mantai,

Malonu tureti kazka is insider'iu siuose forumuose  Parsisiunciau demo versija, per savaitgali reikes isbandyt, ir pasiaiskint kas ten per dalykas tie CFD. Idomu, cia is derivatives srities? Jie prekiaujami birzoj instrumentai, ar  per banka israsomi? Is pavadinimo kazkuo primena spreat betting, bet tiesa sakant nelabai zinau ir kas tie per dalykas

Dar naudodamasis proga, norejau kelis klausimus uzduot is kitos srities Ka DnB gali pasiulyt shortinant Lietuviskas akcijas? Gal kvailai cia pasirodysiu, bet atpirkimo sandoriai tai cia shortinimas lietuviskai? Ta prasme pirma parduodi, poto atperki? 100Lt min commision atrodo truputi daug. Gal yra kokiu alternatyvu. Anksciau DNB lyg ir israsinejo Put opcionus, bet dabar ju neberandu... 

 

For every action there is a reaction. Newtons third law.
Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Geo,

Del insideriu, tai žinai, man kažkaip viskas savaime suprantama atrodo, kai kažką konkretaus pradėjus siūlyti spekuliantams sukuriama lengvai prieinama galimybė bendrauti

Dabar taip, dėl tų CFDs, visų pirma labai ir labai rekomenduočiau perskaityti elementarų jų aprašymą wikipedijoje ( http://en.wikipedia.org/wiki/Contract_for_difference ) bei pasibandyti praktikoje ant demo sąskaitos kaip jie veikia.

Atsakydamas į tavo klausimus -> taip, tai yra derivatyvas, kurio rezultate neįsigijama jokia prekė ar instrumentas, o tiesiog viena sandorio pusė sumoka kitai skirtumą tarp atidarymo ir uždarymo kainų. Nors CFDs dažnai naudojami listinguojamų instrumentų prekybai (kaip pvz, akcijų CFDs), pats instrumentas yra 100% OTC, kas reiškia, kad klientas sudaro sandorį su DnB NORD Banku.

Savo esme CFD išties ganėtinai panašus į ypač UK paplitusius spread betting, tačiau tiek pati kainodara, tiek teisiniai niuansai tarp jų skiriasi.

Del kitų klausimų:

"Ka DnB gali pasiulyt shortinant Lietuviskas akcijas?"
 
Turėsiu nuliūdinti, lietuviškų akcijų shortinimo listas iš DnB pusės šiuo metu lygus 0. Nors net ir formaliai neturiu nieko bendra su OMX Baltics rinka, spėju, pagrindinė priežastis bus nepakankamas likvidumas.

 "Gal kvailai cia pasirodysiu, bet atpirkimo sandoriai tai cia shortinimas lietuviskai?"

Nesu tikras, bet shortinimas lietuviškai veikiausiai bus "pardavimas skolon" Vis tik šie du sandoriai skiriasi, mat shortinimo atveju klientas skolinasi patį instrumentą (tarkim, skolinasi akcijas), o repo atveju - skolinasi lėšas, tuo tarpu turimas savo akcijas panaudodamas kaip užstatą. Vis tik fundamentalus skirtumas yra toks, kad short sandoriai tampa pelningi dėl krentančios rinkos, repo - dėl kylančios.

Tarp kitko, repo sandorius DnB tikrai siūlo ir juos, jeigu neklystu, galima sudaryti netgi internete, tad didesnių problemų neturėtų kilti.

"Anksciau DNB lyg ir israsinejo Put opcionus, bet dabar ju neberandu"

Deja, jų nebeliko dėl tos pačios ir vienintelės priežasties - likvidumo trūkumo.

Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Geo,

""Live chat"  ir panasus dalykai man nuo pat pradziu patiko, nes kol nueini iki kompanijos, ar susiruosi paskambint, dazniausiai uzmirsti puse to ka norejai paklaust"

Pilnai suprantu ) Na nieko, tą prieinamumą stengsiuosi išlaikyti kiek įmanoma 

   Tai, kaip supratau kitoj kontrakto pusej daznai stovi pats bankas, jeigu neranda kas kita puse paimtu. Idomu kaip tokiu atveju bankas hedgina rizika... Nu bet cia gal jau nukrypstam nuo temos...

Pataisysiu - kitoje kontrakto pusėje DnB NORD Trade atveju visada būna DnB NORD Bankas. Sudarius sandorį su klientu, automatiškai inicijuojamas atvirkščias sandoris su kita šalimi (suprask, SAXO) ir taip įvyksta hedgas iš banko pusės

Jei dar kils klausimų -> visada kreipkis
Mantas Skardzius
Mantas Skardzius
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Pranešimas visiems:

Kaip jau keletą kartų minėjau (tiesa, taip vadinamame "konkuruojančiame portale"  ), pastaruoju metu vis planavome plėstis į naujas rinkas, tad pasirodžius pirmiesiems darbų rezultatams skubu pranešti - paėmėm skandinaviją

nuo 07.14 visiems DnB NORD Trade klientams suteikiama galimybė prekiauti šiose naujose šalyse/biržose:

Danija:

OMX Copenhagen (įskaitant Investment Trusts)
OMX Copenhagen First North

Suomija:

OMX Helsinki

Švedija:

OMX Stockholm
OMX Stockholm First North

Prekybai šiose biržose tereikia užsiregistruoti kainoms realiu laiku (mėnesinis mokestis - 1 EUR)

Jei kils kokių klausimų, visada prašom tik duokit žinoti, tuo tarpu skubu organizuoti naujų biržų. Artimiausias taikinys - Hong Kong Stock Exchange

Sėkmės

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital