Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

"Aviva" ir "Swedbank" pensijų fondai

Demokritas
Rašyti privačią žinutę

274 žinutės
( +56 / -34 )

Sveiki patyrę investuotojai,

Norėčiau paprasto jūsų patarimo, dėl pensijų fondų pasirinkimų. Nelabai tame gaudausi, tad nusprendžiau paklausinėti žmonių, kurie bent jau galėtų pažerti šiokių tokių argumentų (t.y. JŪS).  Šiaip dar esu jaunas visai (26) todėl apie tą pensiją net rimčiau pamąstęs nebuvau ir kai prieš pora metų Hanzabankas man pakišo sutarti kaupti kažkokios pakopos pensijų fondus pas juos, tai sutikau, per daug nesusimąstydamas apie pasekmes. Bet dabar viską permąsčiau ir galvoju, kad gal turėtų būti geresnių variantų. Ir kaip tik pasimaišė man po kojomis vienas pažįstamas dirbantis "Avivoje" draudimo agentu. Pokalbis pakrypo link investavimo, po to pensijų fondų ir jis man pradėjo porinti, kad pereičiau į Avivą, nes jos padalinys būtent ties pensijomis susikoncentravusi bendrovė, į tai rimtai žiūri, turi šimtametę patirtį. Be to, dar pridūrė, kad "Swedbank" labiau susikoncentravęs į bankininkystę ir tos pensijos jiems paskutinėje vietoje.

Taigi, reziume, klausimas toks. Ar verta man pereiti iš Swedbanko į Aviva. Ir ką šiaip girdėjote apie Aviva bendrovę.

Nuoširdžiai dėkoju už atsakymus.


Paskutinį kartą redagavo: Demokritas (2009-12-10 22:50)
CANNABIS
CANNABIS
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės
( +7 / -2 )

Dar viena kontora yra, kuri specializuojasi i PF ir labai "rupinasi" klientais, tai MP pension funds Po to, kai bus kokiu klausimu ar problemu, tai su ziburiu ju kontoros nerasi, o konsultantas atmetines tavo skambucius... (draugo patirtis). Agento duona paporinti apie simtamete patirti, apie susikoncentravima i PF veikla... Svarbiausia pervilioti ir gauti savo komisini... Nieko neturiu pries jokia bendrove, kaip ir visur, reikia savo galva galvot.

Pradek nuo bendroviu taikomu mokesciu:

http://www.vpk.lt/new/documents/PF%20II%20mokesciai_3.xls

Veiklos rezultatus pats susirask ir nuspresk, kuri bendrove Tau geriausia.

Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Jo, jo, agentas pasakė, kad jo kontoroj geriau... pasiklausk bet kurios kontoros, bet kurio agento, kur geriau

Ir nė vienas nerizikuoja, nes tie fondai visi labai panašūs. O jei netinka turimas, tai gali pačiuose sweduose pasikeisti fondą, netinka tai, eik į Avivą, tik paskui vėl dėl pasekmių nesustebk...

Beje, kokios jau tos pasekmės??? Nuskraudė labai, ar ką??? 


Paskutinį kartą redagavo: Nojus (2009-12-11 02:20)
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Demokritas
Rašyti privačią žinutę

274 žinutės
( +56 / -34 )

Ne Nojau, nenuskriaudė manęs dar niekas. Tiesa sakant, net nežinau kaip ten mano ta pensija kaupiasi. Tiesiog pavartodamas žodį pasekmės, norėjau pasakyti, kad atidavęs dalį pensijos Swedbankui gal būt neturėsiu tokios investicinės grąžos kurią galėčiau turėti šiuos pinigūs davęs valgyti kitiems valdytojams.

Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

 Tu ne swedbankui ją atidavei, o tavo pensijos dalies nepravalgys dabartinei pensininkai.

Ir čia yra ilgalaikė investicija.

Labai keista, kai po metų-trejų kalbama apie grąžą ir visi verkia. Po 15 ar daugiau metų apie tokio investicijos grąžą reikia kalbėti... 

Tamsūs mes dar žmonės investicine prasme. Mums vis dar reikia grąžos čia ir dabar, o rytojum vyriausybė pasirūpins. Šventas naivumas, beje, labai brangiai kainuojantis.

Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
AITVARAS
Rašyti privačią žinutę

17 žinutės

2 Demokritas

Vienas pagrindiniu argumentu pasirenkant investicini fonda ( pensiju fondai taipogi yra investiciniai ) - pasiekti rezultatai. Nors be jokios abejones praeities rezultatai negarantuja socios ateities, jei pats aktyviai nesirupinsi savo investicijom ( 1-2 kart metuose siuo atveju ).

Lietuvje pirmieji PF investavima pradejo 2004.07. Taciau iki 2008 pradzios ypatingu skirtumu tarp ju nebuvo ( nebent galima isskirti stipriai pasizymejusia Finasta ), kadangi bendro pasaulinio "ekonminio augimo" burbule visiems sekesi, kaip Buratinams Durniu salyje : kur pinigeli beuzkasi, visvien isaugs koks nors medelis ( nors ir sleivas, kreivas ).

Tikroji kompetencija atsiskleide prasidejus pasaulinei finansu krizei 2008. Kadangi esi jaunas zmgus, tikiuosi, kad esi apdraustas VIDUTINES AKCIJU DALIES PF ( 30-70% ) kryptimi. Nors tavo atveju geriausia butu rizikingiausia kryptis - AKCIJU PF ( 70-100% ) iki 44 metu. Veliau pereitum i VIDUTINE, o nuo 55 metu - i MAZOS AKCIJU DALIES PF ( iki 30% ) krypti. Taigi keletas skaiciuku apie cia minimas 3 bendroves 2008 metais :

Swedbank pensija 3 -25,13%

Swedbank pensija 4 -38.42%

Aviva Eurpensija extra -17.96%

MP Medio II +3,12%

2009 rezultatai koleikas paskelbti tik uz 10 menesiu, taigi didesnes reiksmes neturi, nes PF valdytoja gali keisti tik karta per metus. Pacius fondus kontoros viduje gali kaitaliot kiek tik nori. Prmas pakeitimas nemokamas, kiti kainuoja kazkiek.

Mano galva, 2008 statistika daugiau nei akivaizdziai parodo, kurie PF valdytjai turi kompetencijos ne tik issaugot pinigeli jo neprasikus, bet dar ir uzdirbti kelis litukus. Siaip reiktu kas metelius persiziureti savo investicija ir padaryti sprendima sekanciam periodui.

Nieko cia ner kitaip, nei investuojant i akcijas ilgesniam laikui. Po meteliu visvien sprendi, ar nusiimt pelna ir pasjieskot pelningesnes akcijos, ar sedeti ir toliau sokolade

 

 

 

 

 

Caveat emptor
Demokritas
Rašyti privačią žinutę

274 žinutės
( +56 / -34 )

Dėkui Aitvare už atsakymą

AITVARAS
Rašyti privačią žinutę

17 žinutės

Nera uz ka. Visu isotrija rasi cia :

http://www.vpk.lt/lt/pensiju-ir-investiciniai-fondai/14041/

Isvadas nesunkiai pasidarysi pats. Mano galva vieninteliai besispecializuojantys PF valdytojai siai dienai ant Lietuvos - Finasta ir MP pension funds. Visiems kitiems tos pensijos kaip apendicitas. Susirupina, kai suskausta.

Bet kokiu atveju sekmes investuojant ir socios senatves

 

Caveat emptor

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital