Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ar realu, kad musu vaikai stoves eileje butui gauti?

Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


LR Vyriausybės 2004 01 21 nutarimu Nr. 60 patvirtinta Lietuvos būsto strategija numatė socialinio būsto fondą didinti statant naujus butus ar superkant mažesnę paklausą rinkoje turintį būstą, atnaujinant ir pritaikant jį socialinio būsto poreikiams. Taip pat buvo įteisinta galimybes mažas pajamas turinčioms šeimoms nuomotis būstą privačiame sektoriuje padengiant valstybės biudžeto ar savivaldybių biudžetų lėšomis dalį nuomos mokesčio. Remiantis šia strategija, iki 2020 metų socialinio būsto fondo lyginamoji dalis turėtų pakilti nuo 2,4 procento iki 4-5 procentų bendrojo šalies būsto, t. y. socialinio būsto fondą reikės papildyti 25-30 tūkst.

Vadovaujantis Lietuvos būsto strategija buvo parengta Socialinio būsto fondo plėtros programa, kurioje numatyti valstybės biudžeto asignavimai yra skirti savivaldybių socialinio būsto fondui didinti. Planuojami valstybės biudžeto asignavimai 2004-2010 metų laikotarpiu sudaro astronominę sumą - 410 mln. Lt.

Nors socialinio būsto plėtrai kasmet skiriami vis didesni valstybės biudžeto asignavimai,

tačiau asmenų, turinčių teisę į socialinį būstą, skaičius savivaldybių sąrašuose kiekvienais metais didėja. Taigi situacija socialinio būsto fronte iš esmės yra panaši į sovietmečio padėtį, kai nepaisant milžiniškų gyvenamųjų namų statybos apimčių, vadinamosios butų eilės tik didėjo.
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


Didžiausia lietuvių ir jų likimo draugų klaida buvo ta, kad jie per pastaruosius metus nesugebėjo įgyvendinti šalį stiprinančių reformų. To pasekoje prasidėjusi recesija turėtų pridaryti daug žalos. Deutsche Bank analitikai spėja, kad šių šalių bendras vidaus produktas smarkiai koreguos į apačią. Dėl to padidės ekonominis atsilikimas nuo Vakarų Europos, kurį įveikti prireiks daug metų.
lim
Rašyti privačią žinutę

89 žinutės
( +30 / -11 )

pasikeisk avatara, nemanau, kad tam a.a. zmogui patiktu, kad naudojiesi jo nuotrauka.
tomasg
tomasg
Rašyti privačią žinutę

1373 žinutės
( +132 / -65 )

Panašu, kad beprasmiška tam nuotraukų mėgėjui ką nors aiškinti. Kitur gal psichoterapinę pagalbą suteiktų, o spekuliantų puslapyje tai tik baną dykai galima duoti.
Neprisijungęs vartotojas
Rašyti privačią žinutę


Lietuviai serga kažkokiu ubago sindromu, jiems viską reikia turėti "savo", kai tuo tarpu dauguma švedų gyvena valstybės nuomojamuose būstuose.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital