Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Galimas dolerio žlugimas

centaspocento
Rašyti privačią žinutę

145 žinutės
( +5 )

Įdomu būtų išgirsti pasamprotavimų šia tema. Koks poveikis būtų pasauliui, Lietuvai, kitoms valiutoms jeigu dolerio neliktų? Neigiami ženklai akivaizdūs: senokai mažėja pasitikėjimas šia valiuta, kursas nusmukęs, šalys svarsto galimybę atsisakyti savo rezervus laikyti šia valiuta. Be to, JAV neskelbia duomenų apie dolerių emisiją: į apyvartą leidžiami niekuo nepadengti popieriai, kurie bet kada gali tapti visai beverčiai. Paskolų krizės pabaigos nematyti, Rusija (nors ir neobjektyvus šaltinis) jau seniai šaukia, kad JAV artėja techninis "defoltas". Ir šiaip JAV valstybės skola tokia, kad neišku kada ir kuo galės ją atiduoti.
Ar tokiu atvejų būtų saugių užutėkių (pvz., jena, frankas), ar laimėtų tik tie, kurie turi auksą arba kitą konkretų turtą? Kažin kaip su vertybiniais popieriais - jie turbūt pranašesni už bet kokią valiutą, nes jei pinigų sistema ir žlugtų, įmonės daugiau mažiau nenustotų veikti net jei laikinai ir būtų pereita prie natūrinių mainų. Gal kas kokios rimtos literatūros turi šia tema?
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Nostradamus čia geriausia literatūra
O jei rimtai, išgyveno JAV kažkaiž Didžiąją depresiją, išgyvens ir dabar. Lengva nebus, bet išsikapstys. O ir doleris niekur nedigs.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

pasiskaitinėk temos "amerika krizės išvakarėse" postus maždaug metų senumo - ten buvo daug diskutuota šia tema. Tam tarpe ir hipotezė, kad iki jau 2012 bakso nebeliks. O "rimtos" literatūros tokia tema turbūt iš esmės negali būti.

Kas liečia vertės išsaugojimą - aš asmeniškai svarstau pakonvertinti į jenas savo aktyvus šiuo metu bet čia turbūt short-term sprendimas
Mindzio
Mindzio
Rašyti privačią žinutę

957 žinutės
( +55 / -24 )

Siulau tema pervadinti i: "zaibas bobutes kelnese" :wink
Emini-Systems.com
ubagas
ubagas
Rašyti privačią žinutę

3362 žinutės
( +205 / -82 )

kuo smarkiau rinkos krenta, tuo 'idomesnes' mintys
ontoncs
ontoncs
Rašyti privačią žinutę

314 žinutės
( +39 / -102 )

Turedama didžiules sidabro atsargas[net neaišku kokias]didžiausias pasaulyje aukso atsargas JAV blogiausiu atveju matyt kartu su Kanada,Meksika išleistu sidabro ,aukso monetas,jei visiškai kristu pasitikėjimas popierine valiuta.Duonai kasdienei pirkti užtektu ir vario ar nikelio monetų.
DEVS DAV DONTIS -DEVS DOUS DOUNAS

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital