Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Mokesciai nuo sodo pardavimo

john11smith
Rašyti privačią žinutę

14 žinutės

Tevas apie 20 metu turi sklypa su namuku sodu bendrijoje. Dokumentai buvo nesutvarkyti. Pries pora metu pridave namuka. Neseniai susirado kazkokia agente, ji neapsieme pardavineti, nes nera atlikti geodeziniai matavimai. Geodezija jau daro. Kaip bus su mokesciais kai parduos? Ir namukas, ir sodas jam priklauso nuo neatmenamu laiku, o dokumentai sutvarkyti tik dabar.
Sklypa dalina i dvi dalis keliukas. Vienas gabalas 9a, kitas maziukas 3a ispirktas 5 metais veliau. Keliukas yra del to, kad anksciau ten buvo niekieno zeme ir kaimyne sugalvojo pastatyti namuka taip kad nereiktu per savo sklypa vazinet. Na ir privaziavimas prie tevo namo ten pat. BTaip susikloste, kad yra ir kitas planas ant kurio keliuko nera. Ir kaimynei gali tekt 10 m toliau statyt masina arba, o norint privaziuoti prie namuko 10 m keliuka per savo teritorija pravazineti. Itariu, kad kaimyne nelabai nores pasirasineti an tokiu geodeziniu matavimu. Kazkur cia forume skaiciau, kad darant du sklypus atsiranda papildomos problemos problemos su mokesčiais. Gal galetumet ka patarti?

Labai atsiprasau, jei apie tai jau buvo kalbama. Panasias temas persiskaiciau, bet vistiek neaisku ozingoff
john11smith
Rašyti privačią žinutę

14 žinutės

jau radau:
http://nauja.vmi.lt/lt/?itemId=10055725
Gyventojas gali įrodinėti pastato įsigijimo datą remdamasis ir kitokiais kompetentingų institucijų, juridinių asmenų išduotais dokumentais, patvirtinančiais faktinę turto įsigijimo datą. Pavyzdžiui, gyventojas nuo 1997 m. statėsi sodo namelį, kurį faktiškai pastatė 2000 metais. 2004 metais sodo namelį įregistruoja VĮ Registrų centre ir tais pačiais metais parduoda. Trejų metų lengvata jis gali pasinaudoti, nes turi sodininkų bendrijos išduotą pažymą, t. y. dokumentą patvirtinantį, kad sodo namelis buvo įsigytas 2000 metais.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital