Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Investavimas į NT užsienyje. Tarpininkai

Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Bet tarpininkų investuoto į užsienio NT sudėtinga. Neužtenka vie kalbą mokėti.
Pratęsiant kontraversiškai vertinamo straipsnio http://www.spekuliantai.lt/page.php?id=428 temą, kyla klausimas, o tai koks tas patikimas tarpininkas turi būti? Kas jis? Kur jis? Noriu pakviesti visus investuojančius į NT užsienyje pasidalinti mintimis ir idėjomis. Pagal straipsnio komentarus, tokių specialistų turim labai daug (bet Lietuvoje juk kiekvienas krepšinio treneris, ar ne?).
Čia susirinkome ne kritikuoti, čia susirinkome pasidalinti investavimo idėjomis. Todėl kviečiu...
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Esoteric
Esoteric
Rašyti privačią žinutę

38 žinutės
( +9 / -2 )

Kadangi mano nuomone Lifeplusinvestments yra aferistai, veikiantys bent jau mano žiniomis daugiau nei metai, o policija dėl jų veiklos skundų irgi dar neturi (bent jau negirdėti), Lifeplusinvestments turi kišti pinigus į šios finansinės piramidės palaikymą (kaip vienas spekuliantas minėjo, gal į nuomą), kad ji nesugriūtų, t.y. tikisi didelių pinigų jos pabaigoje.Kas nors kas turi laiko galėtų apsimesti NT pirkėjais ir išsiaiškiti įdomių dalykų.
Kas nori ką nors padaryti - randa priemonių, o kas nenori - priežasčių.
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Svarbiausia skaiciai is pripazintu saltiniu. Asmeniskai domina ne vien NT rinkos pasiula, paklausa ir kainu tendencijos, taciau ir pati ekonomika. BVP, Infliacija, palukanos imant paskola bustui, mokesciai ir t.t.

Tik turint skaicius ir zinant kur siuo metu yra NT rinka ir kokios yra tendencijos, gali braizyti projekcija ateiciai.

Be abejo reikia zinoti ir visa "filosofija" apie pacia rinka, kuria taip mego pasakoti Agata. Taciau visa tai reikalinga tik galutiniam sprendimui priimti.

Konkreciai nurodytu atveju buvo daugiau suteikta demesio "filosofijai". O nurodyti skaiciai buvo traukti is oro, nenurodzius saltiniu.

Pasikartosiu, jei ateina zmogus ir bando siulyti paslauga, tegu buna jis pasiruoses apsiginti pries "spekuliantu" auditorija. O dabar buvo ismestas straipsnis ir nerta i krumus tikintis, kad uzsikabins bent vienas zmogelis.

Tikiuosi, kad sitas tinklapis leis atfiltruoti sarlatanus nuo rimtai ismananciu rinkas (nebutinai NT) zaideju.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

OK, tada keliu nefilosofinį klausimą: Noriu investuoti į JAV, UK, Malaiziją ir kur nors... Kaip? Kaip rasti patikimą agentūrą? Kur gauti info apie tai, ar nužiūrėtas NT vienetas tikrai dabar yra "pigus"?
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

OK, tada keliu nefilosofinį klausimą: Noriu investuoti į JAV, UK, Malaiziją ir kur nors... Kaip? Kaip rasti patikimą agentūrą? Kur gauti info apie tai, ar nužiūrėtas NT vienetas tikrai dabar yra "pigus"?
Tavo, Nojau, klausima galima pradeti nagrineti apsukus ji is kitos puses. O i ka patartum kreiptis uzsienieciui norinciam investuoti Lietuvoje? Galu gale net vietinis (lietuvis) is ko Lietuvoje gali suzinoti "ar nužiūrėtas NT vienetas tikrai dabar yra "pigus"?".
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Pagal logikos dėsnius kryptis nesvarbi šiuo atveju. Nieko prieš tokiam nagrinėjimui.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Nojau, jei zmogus sneka argumenatais nepagristais jokiais saltiniais -pasitikejimo juom nulis.

Paprastas receptas turbut butu toks - surandama pagrindiniai skaiciai internete NT rinkos ir ekonominiu rodikliu bei issiunciama Agata i ta sali (kaip nepriklausoma eksperte), kad issiaiskintu likusius niuansus (del Agatos as rimtai).
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
maumas
Rašyti privačią žinutę

747 žinutės
( +125 / -122 )

Pilnai pritariu Mindakas Ne taip seniai ir Lietuvoje mirusiose vietose buvo butų už 3000-6000lt. visai normaliuose daugiabučiuose.Kaina šokiruojanti net mums-vietiniams,bet niekas nepuolė pirkti,nes nežinojo ką su juo daryti,plius dar mokesčius kas mėnesį mokėti reikia.
Nojau,o kaip tu sužinai,ar akcija tikrai dabar "pigi" ar ne? O gal bus dar pigesnė?
O kas link straipsnio,tai labiausiai mane "žavi" jo lygis. Tik niekaip nesuprantu,kodėl jie patys tokias nesąmones rašinėja,nes jas paskaičius ir karščiausiam NT JAV fanui praeis noras pas juos kreiptis.
Todėl ir aferistais juos vadina,nes bijo,kad pinigus nuneš.Tačiau aš taip nemanau -aferizmas čia slypi prisidengus NT krizės vėliava parduoti šiūkšles,pirktas už kapeikas kelis kart brangiau pirkėjui psichologiškai labai patrauklia kaina.
O kaina,kaip žinia žmones apakina ir visa kita tampa nesvarbu,ant to jie ir žaidžia.

Nojau,gal čia ką nors išsirinksi
http://apps.indymacbank.com/individuals/realestate/showThisOne.asp?REONO=1007183294&state=ALL&Active=YES

Beje,tie raudoni mūrinukai jų puslapyje po 60-65tusd irgi iš čia pirkti berods už 6-9 tusd.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Manau nėra taip paprasta surasti patikimą agentūrą, tarpininką ar kažką, kas padėtų priimti optimalų sprendimą užsienyje. Net Lietuvoje nėra lengva. O ką kalbėti apie tokias egzotines šalis kaip Egiptas, Turkija, kur turbūt apgauti svetimšalį jokia ne nuodėmė

Na aš pats asmeniškai kažkiek dėmesio skyriau investicijoms į užsienį buvau tuo tikslu aplankęs kelias šalis, o paskui nusprendžiau susilaikyti nuo investicijų.Viena iš priežasčių: iš tikrųjų egzistuoja problema su tarpininkais. Norisi šalyje kurią menkai pažįsti turėti patikimą, nuoširdų bei kvalifikuotą patarėją, bet kaip taisyklė – idealių žmonių nebūna. Jei tarpininkas tavyje įžvelgia vienkartinį klientą, tikimybė, kad tau bus pameluota, ne viskas pasakyta – be galo didelė (juk kam lengviau „iškišti“ nelikvidą, jei ne naiviam užsieniečiui, kuris tikrai vargu ar kam nors skųsis... Panašiai, kaip su taksistais vežančiais iš aerouosto – vietiniai visada moka pigiau

Todėl, jei tavo investicija šalyje vienkartinė ar nedidelė (kas reiškia, kad į tave nežiūrės kaip į rimtą ilgalaikį partnerį), reikia bent jau:
1) Praleisti pačiam daug laiko šalyje, kad suvoktum kas, ir kaip vyksta, susirasti vietinių draugų, pažįstamų nebūtinai NT sferoje, bet kurie bent galėtų pastebėti akivaizdžią apgaulę (pvz., pareikšti savo nuomone apie rajono prestižą, neigiamas savybes ir pan.);
2) Dirbti ne su vienu, o iš karto su keliais tarpininkais ir apie tą patį objektą ieškoti informacijos mažiausiai iš dviejų - trijų šaltinių;
3) Dirbti su tarptautinėmis kompanijomis – jos vis tiek kažkiek puoselėja įvaizdį, prestižą (tiesa, atskirų darbuotojų tai kartais niekaip neveikia, ir jie tokie patys greiti tave apgauti kaip ir vietiniai).

Šiaip pirkti kažkokį NT pabuvus kelias dienas šalyje, pasitikint tik vienu tarpininku – reiškia pasiruošti tam, kad tau bus įkištas geriausiu atveju „antrarūšis“ turtas, jei ne „trečiarūšis“. Juk pagalvokit logiškai (dėl to nuo Lietuvos ir pradėjau) – ar gali užsienietis (dar niekada nebuvęs Lietuvoje, ar pabuvojęs čia tik kelias dienas) nupirkti geresnį daiktą nei vietinis NT profesionalas ar jo draugas, kolega. Todėl be laiko, plataus pažįstamų rato, nesibaigiančių kelionių pirmyn-atgal nieko doro svečioje šalyje nepasieksi. Tą, man atrodo, įrodė ir nepavykęs Šiaip žvejo inicijuotas projektas Bulgarijoje: dažnai savoje šalyje lengviau tą patį uždirbti, arba reikia tikrai daug atsiduoti tai užsienio investicijai.
Nojus
Nojus
Rašyti privačią žinutę

4089 žinutės
( +294 / -312 )

Kiek man žinoma, Bulgarijos projektas užsibaigė dėl nesutarimų su tarpininku. Tai visgi atsistoja ta pati - tarpininko - problema.
Nojaus laivą pastatė mėgėjas, O Titaniką - profesionalas...
Jose
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės
( +1 )

Augant nekilnojamo turto paklausai sparčiai auga pasiūla bei nekilnojamo turto pirkimo – pardavimo tarpininkų skaičius. Visa tai būtų puiku, jei ne kartu augantis ir norinčių greitai pasipelnyti skaičius. Įsteigiamos mažos firmelės, kurios po metų kitų uždaromos tam, kad jų vietoje būtų atidarytos naujos. Deja, tokiu atveju senųjų įmonių įsipareigojimai naujosioms nepereina ir klientai gali likti it musę kandę. Kaina įsijinat ar investuojant į NT yra svarbus dalykas, bet ne pagrindinis faktorius.

Todės pasirenkant NT pardavėję siūlyčiau atkreipti dėmesį ne tik NT objektų pasiūlą, bet ir į:
kaip senai įmonė įsteigta;
ar turi ISO 9001 sertifikatą;
ar priklauso FOPDAC- Užsienio nuosavybės vystytojų, agentų ir konsultantų federacijai.
Ar įmonė įgali ne tik parodyti objektus, bet ir suteikti juridinę informaciją. Nes įsigijus NT turtą kitoje šalyje, santykiai su valstybinėm institucijom tik prasideda (pajamų, turto deklaravimas it t.t.). Gerai jei ta šalis priklauso ES, o jei ne? (Toli pavyzdžių ieškoti nereikia: kiek verslininkų kali Baltarusijoje? aš jau nekalbu apie turto nacionalizavimą ar relyginį fanatizmą). Vargu ar NT agentūra, kuri siekia vien tik savanaudiškų tiklų bus įgali suteikti nemokamą juridinę konsultaciją.
O kur dar istorijos apie įkeistą, ar realybės neatitinkantį būstą(kiek Lietuvoje reklamuojamų naujos satybos namų gražioje gamtos aplinkoje. Pvz.: Perkūnkiemis. O kur ant plakato pavaizduotas Ukmergės plentas ir mašinų kamščiai?). Kaip ir kiekviename versle, taip ir investuojant į NT, būtina rasti patikimą partnerį.

Jei kam yra įdomu ir domina NT įsigijimas Ispanijoje, galiu rekomenduoti tokį NT pardavėję.

Jose.
EFKAR
Rašyti privačią žinutę

492 žinutės
( +99 / -65 )

Ar ne pats tas pardavėjas būsi ? Man teko apsilankyti Sofijoje Arco Vara ofise. Ofisiukas buvo miesto centre gyvenamosiose patalpose, įrengtas prasčiau už mano butą, baldai pigiausi. Mergina sugebėjo pasiūlyti keletą projektų, su kuriais pasirašę sutartis. Paskui su draugu apvažinėjau miestą ir jis parodė tikruosius projektus, tuos kuriuos apsimoka pirkti, o pardavėjai patys vystytojai. Nei vieno nebuvo sutapusio projekto, t.y. ArcoVaros vadybininkė rodė butus, kurių kainos daug didesnės, nei rodė mano draugas iš Sofijos. Kainos skirtumas 20-30 procentų. Taip ir "mausto" pirkėjus iš Baltijos šalių, kurie eina į tarptautinę "patikimą" agentūrą žinomu savo šalyje vardu.
Jose
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės
( +1 )

Gerb.EFKAR,

Užjaučiu, nes kaip tik pataikėte ant tokios " pasaulinės" firmelės, kuri gal po metų (kai sužais "lachatroną") užsidarys. Beje mano komentaras apie Ispaniją, o ne apie Bulgariją, t.y. aš ne tas pardavėjas apie kurį kalbate.
Ačiu kad pasidalinote savo patirtimi.
Jose
Zveris
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +18 / -23 )

Kam įdomi galimybe pirkt rezervacijas teisinguose projektuose Rumunijoje - rašykite privačiai. Sklypai, namai, butai, zeme.
Dievas davė užpakalį - duos ir kėdę...
nuliz
nuliz
Rašyti privačią žinutę

170 žinutės
( +5 / -1 )

Hmmm , as net nezinojau kad buna "teisingi" ir "neteisingi" projektai atisfied
Zveris
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +18 / -23 )

Gerai, potencialiai pelningi, atmetus visa ka kisa rinka - dabar geriau?
Dievas davė užpakalį - duos ir kėdę...
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Kam įdomi galimybe pirkt rezervacijas teisinguose projektuose Rumunijoje - rašykite privačiai. Sklypai, namai, butai, zeme.
Ar nėra taip, kad Rumunijoje kaip ir Bulgarijoje jau nėra kam tuos butus pirkti, nes spekuliantų pardavėjų daugiau nei vietinių pirkėjų. Žinau, kad Bulgarijoje visi jau pradėjo pelną fiksuoti, nes atrodo šitos šaies laukia Baltijos likimas, tik gali būti, kad dar liūdnesnis. Klausimas kodėl Rumunija? Iš ko aš uždirbsiu investavęs šiandien? Parduosiu brangiau po metų, dviejų? Fantastinė nuomos graža? Koks ten apskritai kainų lygis, kad ir ekonominiam būstui, ir kuo Rumunija skiriasi nuo Baltijos, Bulgarijos, Lenkijos, kad joje galima lengvai uždirbti, kai kitos rinkos leidžiasi????
MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Jei diskusinti apie Bulgarija, persikelkit cia:
http://spekuliantai.lt/forums.php?m=posts&q=649&d=120

Jei apie Rumunija - kurkit nauja tema.

Dekuj.
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
burbonas
Rašyti privačią žinutę

16 žinutės

Jeigu kas norite nemokamos konsultacijos apie NT Turkijoje ar Egipte, parasykite ir pasikalbesime. Is kitos puses, joks konsultantas ar netgi save vadinantis expertu nepasakys VISKO nei apie NT nei apie ekonomika ir, jeigu nera nuojautos ir supratimo kas gerai ir kas blogai, tuomet i uzsieni geriau nelysti... bus ir miegoti neramu ir siaip dziaugsmo mazai. Kam isvis investuoti, jeigu veliau neramiai gyventi ? mano poziuriu, geriausia investuoti ten, kur gali isnuomoti ir, islaukes 'x' metu iki tinkamo momento ir tinkamu kainu - parduoti. arba - laikyti iki senatves

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital