Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Deklaracija 2007

Wentura
Rašyti privačią žinutę

652 žinutės
( +99 / -49 )

sukuriau si topic'a apie pajamu is VP deklaravima, nes man ir manau nemazai sio saito lankytoju reikia labiau patyrusiu asu pagalbos siuo klausimu. Jei tema perspektyvos netures, moderatoriai mielai istrins mano topic'a.
Pinigas banke traukia piniga. Pinigas po ciuziniu traukia vagi.
Wentura
Rašyti privačią žinutę

652 žinutės
( +99 / -49 )

kolegos reikia skubios pagalbos (ne finansines) Klausimas del deklaracijos.
Kas skaiciuoja rezultata? makelrine ar as pats? preliminarioje deklaracijoje apie metini rezultata finansu arealuose nieko ner. kur man ji rasti ar uzsisakyti maklerinej ir laukti kol pagamins ar yra paprastesnis budas?
Pinigas banke traukia piniga. Pinigas po ciuziniu traukia vagi.
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Makliorinėj. Man Hanzai automatiškai davė ataskaitą, kur viskas parodyta - kiek pirkau, kiek pardaviau „neiškentėjęs“, kiek pelno „užvirinau“ ir kiek man nuo viso to reikia sumokėti mūsų brangios Tėvynės labui. Nžn, ar tą daro kitos makliorinės (teoriškai turėtų) - ir kokiu būdu
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
Wentura
Rašyti privačią žinutę

652 žinutės
( +99 / -49 )

Prekiauju per Finastos platforma. Panasu kad jokiu duomenu iskyrus pajamu dydi nieko VMI neteikia. matyt jie nesivargina nuskaiciuoti pirkimo kainas komisinius ir pan.
Pinigas banke traukia piniga. Pinigas po ciuziniu traukia vagi.
artas71
artas71
Rašyti privačią žinutę

633 žinutės
( +149 / -44 )

Ar privalo išmokas už parduotus vertybinius popierius išmokėjęs asmuo pateikti pažymą mokesčių administratoriui?
Registracijos Nr. KD-1859 2006-04-01 (VMI prie FM)
Iki kalendorinių metų, einančių po to mokestinio laikotarpio, vasario 1 dienos B klasės išmokas išmokėjęs asmuo (Lietuvos vienetas, užsienio vienetas per nuolatinę buveinę ar nenuolatinis Lietuvos gyventojas per nuolatinę bazę) mokesčių administratoriui privalo pateikti pažymą (pažymos FR0471 forma).
Pažymoje FR0471 nurodomi duomenys, jeigu vienkartinės išmokėtos sumos viršija 290 Lt.

T.y -privalo pateikti tik parduotų vertybinių sumą, atėmus komisinius.
Savikainos apskaičiavimas -pačių deklarantų (gyventojų) reikalas.pateikti
įrodymus, jeigu reikės, už kiek buvo pirkta, privalo pats gyventojas
The hardest thing in the world to understand is the income tax. Albert Einstein
Danielis
Danielis
Rašyti privačią žinutę

327 žinutės
( +110 / -102 )

Na niekas uz tave nesuskaiciuos tikrai. Pats turi pasiimti popierius is maklerines ir susivest galus. Siaip jei prekiavai tik per viena kontora tai bus paprasciau, galbut net viskas suskaiciuota uz tave, reikes tik irasyt i deklaracija skaicius, o jei per kelias, tai tada reikes paciam suvest galus
Išėjimas iš beviltiškos padėties ten pat, kur ir įėjimas.
Hermis
Rašyti privačią žinutę

33 žinutės
( +3 / -6 )

nu va, snd man paskambino vmi, paprase pateikti akciju isigijimo ir pardavimo dokumentus (sako dideles sumos norim patikrint)... praktikoje darausi tokia exeline lentele, kai perku + sandorio komisiniai, parduodu -komisiniai ir matau is to sandorio rezultata., tai man aisku., mokesciams to nepateiksi. Bet kai bandziau skaiciuoti, pagal banko israsa (operaciju israsa) ir vmi pateiktus duomenis., man nesutampa... galiausiai uzsisakiau pazymas banke., kurias labai operatyviai pagamina ir atsiuncia mail. Ar tokios tiks vmi., galesiu veliau parasyt. Taciau jei analizuojant ta pazyma ir vmi pateiktus duomenis banko, viskas sutampa., bet skaiciuojant pagal israsus operaciju sumos vis tiek skiriasi (zinoma nezenkliai).. gal kazkam teko su tuo susidurti... pagal skirtuma as tokia izvalga padariau kad kazkuri puse traukia komisinius kaip sanaudas, kita ne... nu bet as pateiksiu ataskaitas banko tikekimes viskas tiks.
ragainagai
Rašyti privačią žinutę

1210 žinutės
( +11 / -1 )

Gavau ir as toki rasta is VMI. Nusiunciau paaiskinamaji rasta ir pridejau xls byla su visu FMI kur gavau pajamu sandoriu israsais ir pelno/nusotolio ataskaitomis, sutvarkiau parduotu VP savikaina ivertinant repo sandorius bei FIFO tarp skirtingu FMI. Viska trumpai ir aiskiai paaiskinau pridetame rasto 1 lape.

Ir ka. Vis tiek paprase atvykti pateikti tuos pacius popierius kurie buvo tame xls. Na atvykau, pristaciau. Tada ta mergina (inspektore) eme lyginti kazka pasirinktinai. Eme vienos FMI sandoriu suvestineje ieskoti isigyjimo savikainos ir niekaip nesugebejo suvokti mano aiskinimo, kad ji pagal FIFO principus gali buti ir kitos FMI ataskaitoje Tada dar kitoje pozicijoje bakstelejusi paklause ar deklaruota VP isigyjimo savikaina buvo apskaiciuota pagal pardavimo dienos valiutos kursa? ... ozingoff
Ir tai vadinasi inspektore, jaunas zmogus su svieziu issilavinimu, Vilniaus VMI Zalgirio g. ... Vargas vnz.

Daugiau nebediskutavome. Nei vienas neturejome tam upo, bet kiekvienas del savu priezasciu Palinkejau sekmes tikrinant ir atsilabinome. Jei po savaites ji pranes man, kad dar kas nors jai neaisku, tai ji tures bedu ...
Kiekvienas yra investuotojas, bet tik investuotojai tai žino.
ragainagai
Rašyti privačią žinutę

1210 žinutės
( +11 / -1 )

Hermis, FMI ataskaitose deklaruojamos ir VMI pazymoje nurodytos pajamos visada man sutampa. Savikainos VMI pazymoje niekada ir nebuna. Pelno/nuostolio ataskaitas tenka taisyti, bet is dalies jas panaudoji sau palyginimui.

Spekuliantas, kuris prekiauja per kelias FMI, ir/arba sudaro repo sandorius , pervedineja VP tarp FMI, yra tikras VMI inspektoriu baubas, nes privercia arba inspektoriu juo tiketi, arba daryti jo pateiktos ataskaitos audita. Kadangi atskaitomybes sudarymo ir jos formos standartu nera, tai deklaravimas ir auditas tampa isbandymu visom pusem
Kiekvienas yra investuotojas, bet tik investuotojai tai žino.
Chikirap
Chikirap
Rašyti privačią žinutę

432 žinutės
( +86 / -82 )

kaip zadi jai bedas daryti? bo dauguma tokiu, deja...
----------------------------------------------------------------------
Juoda Balta
ragainagai
Rašyti privačią žinutę

1210 žinutės
( +11 / -1 )

Skusciausi is eiles kur papuola, nes kai esi teisus ir saziningai kruopsciai iki centuko paruosi atskaitomybe su visais isaiskinimais, tai darai ne tam, kad tave tasytu ir kaltintu del to, kad patys yra nekompetetingi ir nezino is kur VP randasi ir su kuo jie yra valgomi.
Man tai butu dzin, bet kai anksti deklaraves ir laukdamas grazinamu mokesciu permoku, vietoje to sulauki pranesimo is VMI - tai jau buna iprasta. Bet kai po to dar susiduri su nekompetencija, tai jau nuteikia labai nemaloniai ir karingai. Ne mano tai problemos. Ankstesniais metais ju nebuvo, tad jei nepagristai del ju nekompetencijos mane siemet dar dris patasyti ir vilkins mokesciu permokos grazinima, tai bus normalus pagrindas skusti VMI.
Kiekvienas yra investuotojas, bet tik investuotojai tai žino.
gingur
gingur
Rašyti privačią žinutę

466 žinutės
( +93 / -257 )

raganagai, mano situacija panasi.. paskambino moteriske ir sako "kad neatitinka pajamu suma SEB'o pazymoje ir mano pateiktoje deklaracijoje".. mano skaiciavimais mano pajamos uz VP ~700 lt didesnes nei SEB pateiktoj pazymoj.. kai jai atsakiau "nieko nzn, skaiciavau exel'iu pagal SEB pazyma + neatitikimo skirtumas nera didelis + galutiniam rezultate nuostolis ~1500 lt", tj eme ir patikejo.. sake "na gerai, tvirtinam".. tj taip ir nesupratau ar yra koks skirtumas, kad duomenys butu idealiai teisingi ar ne? ir kas db teisus? ozingoff
buti oro gaidziu nera geda.. :yes :D
Marijo
Rašyti privačią žinutę

45 žinutės
( +4 / -2 )

Man irgi nesutapo mano pateikti duomenys su SEB pateiktais VMI, bet kadangi dauguma parduotų akcijų buvo neapmokestinamos, VMI priėmė deklaraciją su klaidomis (pats jų prašymu faksu siunčiau tik SEB'e patvirtintas pažymas už atskirus metus - ne mano problemos galų ieškoti, jei įstatymiškai to nesugeba priversti padaryti maklerinių...).
Luinys777
Rašyti privačią žinutę

1107 žinutės
( +224 / -76 )

Bet kai po to dar susiduri su nekompetencija, tai jau nuteikia labai nemaloniai ir karingai. Ne mano tai problemos.
Nenoreciau sutikt, kad tai ne tavo problemos... Karta per metus VMI apsilankyti savo deklaracijos paaiskinimo turetu kiekvienas save gerbiantis spekuliantas...Mano asmeninis rekordas pries kelis metus buvo 7 apsilankymai, sekanciais metais pas ta pacia inspektore uzteko vieno apsilankymo...
Jeigu nori išmokti plaukti, plauk (Mao)
k2k
Rašyti privačią žinutę

13 žinutės
( +17 / -3 )

as savo VMI inspektore pazystu "v lico" po ilgu ir "nuosirdziu" bendravimu
o ypac po to, kai mano makles ji su savo vyru vakare skaiciavo
as su ja jau 4 metus
sasas
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +13 / -4 )

Pastebėjimas. SEB teikia pažymas VMI apie parduotus VP jau minusavęs komisinius, o kitos FMĮ pvz. "JT", "SMP" tokias pat pažymas teikia neminusavus komisinių. Atkreipkite į tai dėmesį, gal kam pravers susigaudyti mokesčių labirintuose ir aiškinantis su kompetetingais VMI pareigūnais.
svecias001
Rašyti privačią žinutę

197 žinutės
( +4 )

Na čia jau kaip kam pasiseka kokią inspektore gauti. Pamenu pernai paprašė pateikti dokumentus įrodančias akcijų pirkimus/pardavimus, tai nusiunčiau internetu didžiausią pluošta pažymų iš įvairiausių maklerinių, Lietuvoje ir įvairiausios pasaulio šalyse registruotų fondų įvairiausiomis valiutomis ir t.t. - visa tai man užtruko suskaičiuoti kokias 8 val., o jin po 20 min. atrašė, kad viskas gerai, suskaičiavo ir visas teisinga O prieš tris metus pamenu tai kitai nešiau popieriunius dokumentus, tai tik po savaitės pranešė, kad viskas gerai, nors vėliau pats atsitiktinai suradau masę klaidų
topl0305
topl0305
Rašyti privačią žinutę

268 žinutės
( +72 / -38 )

Aš tai užpykau ant SEB'o ir parašiau, kad metas jiems susiimti ir pateikti normalią ataskaitą. Per internetą gauni ataskaitą apie prekybą. Tai tiesiog kas pirkta ir parduota. Maža to - tik už tuos metus. Na 5-okų lygio ataskaita. Negi sunku sudėlioti kas pirkta ir kas parduota neišlaikius metų?
Ar jie ką nors darys (ir ar padarys) tuo klausimu - nežinau.
O su VMI išvis paprasta buvo šiais metais. Surankiojau galus, užpildžiau e-deklaraciją - VMI paprašė patikslinimo (nesuprantu, kodėl bankas neteikia šitos info), nusiunčiau banko ataskaitos faksą ir gavau pinigus :yes
Nesupilk visos grietinės į vieną puodynę - gali tekti valgyti sausus blynus :)
mondejus
mondejus
Rašyti privačią žinutę

291 žinutės
( +3 / -11 )

Sveiki,
trumpas klausimas deklaracijai. Matau per VMI kad finasta pateikė pažymą. Ar yra galimybė iš finastos per interneta parsisiusti ar teks i fnsta kulniuot.
tomasg
tomasg
Rašyti privačią žinutę

1373 žinutės
( +132 / -65 )

Finastoj guli Mano sąskaita/Deklaracijų pažymos. Tik prieš tai ten pat dar reikia užsisakyti, kad paruoštų tą pažymą.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital