Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Komunaliniai mokesčiai

MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Komunaliniai mokesčiai -
Norėjau pasidalinti komunalinių mokesčių našta komercinėms/administracinėms patalpoms.
Labai įdomu būtų sužinoti ar nepermoku už komunalinius mokesčius. Aptarnauja mus statytojas (pastatas 5 aukštų naujos statybos, 1-2 aukštai - daugiau prekybinės patalpos, o 3-5 daugiau administracinės paskirties). Statytojas sudaręs sutartis su paslaugų tiekėjais : RST, Vilniaus energija, CorpusA. Klausimai :
1. Ar normalu, kad šilumos energija bendrų patalpų apšildymui (bendros patalpos su visomis pastato patalpomis sudaro 1 : 10 santykį) sudaro 45% lyginant su viso pastato apšildymu. Gal kas esate susidūrę ?
2. Kiek mokate už
2.1 bendrojo naudojimo patalpų elektros tinklų ir įrenginių priežiūrą. Mes mokame 8 ct/kv.m.
2.2 Vandentiekio ir kanalizacijos sistemos priežiūrą. Mes - 18 ct/kv.m.
2.3 Šilumos mazgų ir šildymo sistemos priežiūrą. Mes - 26 ct/kv.m.
2.4 Gaisro gesinimo stoties priežiūra . Mes - 7,5 ct/kv.m.
2.5 Vėdinimo sistemos priežiūra. Mes 15,6 ct/kv.m.
2.6 Oro kondicionavimo sistemos priežiūra. Mes 15 ct/kv.m.
2.7 Bendro naudojimo vidaus patalpų valymas. Mes - 26 ct/kv.m.
2.8 Teritorijos priežiūros darbai. Mes - 23,4 ct/kv.m.
2.9 Video sistemų, apsaugos bei praėjimo kontrolės sistemų eksploatacija. Mes - 28,5 ct/kv.m.
2.10 Šiukšlių išvežimas - 16,25 Lt už konteinerio išvežimą

Aš suprantu, kad kainos labai gali skirtis nuo pastato įrengimo, instaliuotų sistemų, teritorijos ploto ir t.t., bet visgi būtų įdomu, kad parašytumėti savo skaičius. Išsiaiškinau tokį dalyką, kurio anksčiau nežinojau, kad statytojai kartais pasirašo sutartį pirkdami tam tikrą įrangą, kad įrangą tiekėjas vos ne duoda nemokamai, bet Pastato administratorius turi pasirašyti sutartį, kad už priežiūrą mokės didesnį mėnesinį mokestį tam tikrą laikotarpį. Tada gaunasi taip, kad nusiperki pastato dalį, sumoki pirkdamas už įrangą ir inžinerinius tinklus pastato Pardavėjui pagal perkamų patalpų plotą, o paskui pasirodo, kad už dalį inžinerinių tinklų, įrangos reikia mokėti dar kartą. Gal kas esate pakliuvę į tokią situaciją ? Kaip iš jos išsikapstėte ? Aš galvoju nutraukinėti sutartį ir skelbti priežiūros konkursą...iš naujo... tik kaip gausis tada kai dalį pastato prižiūrės viena įmonė, o dalį - kita ?
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
kestasr
Rašyti privačią žinutę

5 žinutės
( +3 / -1 )

EFKAR :

Aš galvoju nutraukinėti sutartį ir skelbti priežiūros konkursą...iš naujo... tik kaip gausis tada kai dalį pastato prižiūrės viena įmonė, o dalį - kita ?



Aš paklausiu kitaip: ar viskas veikia taip, kaip turi veikti? Jei viskas čiki-tiki, tai kokios problemos? Kitas dalykas, jei viskas genda, niekas neremontuoja ir pan.

O gal įsivaizduoji situaciją, kai už Tavo automobilio priekinių ratų stabdymą yra atsakinga viena firma, o už galinių kita?

O priežiūros kaina skirtingų aptarnaujančių firmų gali skirtis keliolika kartų. O vienos tik popieriukus. t.y. sąskaitas rašys tvarkingai, o kitos sugebės ir sistemas prižiūrėti, kad jos veiktų be sutrikimų.

Neseniai pakeičiau valymo firmą - dabar moku beviek dvigubai daugiau - 1,95 Lt/kv.m (neskirstant ar tai bendro naudojimo patalpos, ar naudingo ploto), šaldymo + vėdinimo + šildymo sistemų priežiūra - apie 1 Lt/kv.m. be eksplotacinių medžiagų ir pan. Kainos be PVM. Bet tai mano išlaidos, įtrauktos į nuomos kainą, o nuomininkai moka tik už sunaudotą energiją pagal faktą.
Gazikas
Gazikas
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

Aš tai tiesiog pledą užsikloju, kai būna šalta

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital