Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ebay aukcionas

geliantis
Rašyti privačią žinutę

500 žinutės
( +10 / -5 )

Sveiki visi,

norejau pasiteirauti, ar yra zmoniu, kurie prekiauju per ebay? butu labai suzinoti, kaip ta galima pradeti daryti ir ar tai tikrai saugu, kaip apsisaugoti nuo to, kad preke butu tokia kokia skelbiama aukcione?
dulis
dulis
Rašyti privačią žinutę

218 žinutės
( +17 / -28 )

Prekiauju ir gan ilga laika. Pradeti daryti - labai paprasta. Prisiregistrupji/atsidarai accounta ir perki/parduodi. Manau yra gan saugu, nors galiu prisipazinti buvau apgautas viena karta Pries pirkdamas visada pasiskaityk apie pardaveja. (jo feedback'us ir pan.) Jei beveik visi teigiami ir ju nemazai, na bent virs 20, tai manau gali pirkti drasiai. Pries pirkdamas atidziai paskaityk prekes aprasyma ir jei kyla kokiu nors klausymu klausk pardavejo darasiai. Jei pirkinys yra tikrai labai brangus (kompas. auto ar pan.) tarkis kad sumokesi atsiimdamas preke, jei pardavejas nesutiks, reiskiasi jis potencialus apgavikas (kaip kad buvo man, bet vistiek buvau zioplys ir padariau pavedima per banka) Naudokis Paypalu, tai labai saugus pinigu pervedimo budas visame pasaulyje ir iki £500 (apie 2500 lt) pirkinys yra apsaugotas, tai reiskia, kad jei istatys tau ragus pardavejas, suma iki pamineto skaiciaus bus kompensuota. As pats esu prisiregistraves UK, tai tiksliai nezinau kaip ten LT vyktu prekyba, bet manau, kad panasiai tik UK zymiai didesne pasiula/paklausa. Sekmes!
Tik kvailiai ir numirėliai niekada nekeičia nuomonės.
Dž.R.Lovelis
tannedweekend
tannedweekend
Rašyti privačią žinutę

135 žinutės

Taip tai yra labai saugu.as pats ebay naudojuosi jau gal kokie 5 metai ir esu tiek pirkes, tiek padaves i reitinga turiu virsh 350 (99% positive).
Pagrindinis dalykas zhinoma ziureti feedback, niekada nepirkti rubu is azijos prekeiviu (90%) bus padirbti, atsiskaityti tik per paypal, tai labai greita ir yra draudimas iki 500£. pora kartu esu negaves prekes,tai buvo ne sukciavimoi, o pashto greiciau problemos, mat sumos buvo vos iki 50£, uzhpildai anketa ir 30d begyje gauni pinigelius.
zhodziu pilnas draudimas ir labai veiksmingas, gana paprastas.
Manau daugiau shansu raggu gauti eilineje svetaineje nei ebay naudojantis paypal.Tik jokiu butu nesinaudoikit wester union ir panashiai, daugiausiai ragu butent tokiu budu ir buvo istumta.
Judoshius
Judoshius
Rašyti privačią žinutę

642 žinutės
( +53 / -26 )

Pirma karta nusipirkau preke ebay mokedamas paypal. Raso, kad preke iskeliavo 14/11/2007, bet iki siol nera Na tai nebrangus daigtelis. Jei ir negausiu ne taip jau baisu 25lt. Tik keista kodel nera informacijos per kiek preke atkeliauja i Lietuva is Anglijos? Gal kas zinot?
***Dont take life too serious. You will never escape it alive anyway.***
^la
Rašyti privačią žinutę

1936 žinutės
( +244 / -33 )

Gal Anglijoj vis dar streikuoja pašto darbuotojai?

Neperseniausiai per Ebay pirkau iš Hongkonge esančio pardavėjo. Išsiuntė praėjus savaitei po apmokėjimo. Gavau po dviejų savaičių. Taigi viso truko 3 sav.

Pirkdamas Ebay vertinu pardavėjo reitingą ir prekės aprašymą. Pozityvių atsiliepimų dalis pageidautina didesnė nei 99,5%. Pakolkas nusivilti neteko.
Common sense is not very common
tannedweekend
tannedweekend
Rašyti privačią žinutę

135 žinutės

Taip Anglojoj pastovus pashto streikai.Sia savaite berods nestreikuoja, mat korespondencija gaunu laiku ir kasdiena.Siuntinukas Lietuva-Anglija keliauja apie 7darbo dienas, bet stabilumas labai prastas, tad nereiketu panikuoti iki 14dienu tai tikrai.
Nemanau jog kas stums ragu uz 5£ shalyje kur minimalus valandinis atlyginimas 5.5£ berods.
Ebay labai patogu uzhsisakyneti visokius mazhmozius ir panashiai.as perku nuo dusho zhele, proteino milteliu iki dizainerio rubu ar automobilio, 95% esu daugiau nei patenkintas rezultatu.
Kartis kai kurie pardavejai nesiuncia i lt, tai nemazai draugu yra prase vien ar kita preke uzsakyti pristatymui i UK.visadfantastinis servisas, ypatingai dirbant su USA ir EU pardavejais.
Azijieciai puikus technikoj, vengciau rubu (mat praktishkai visi padirbti), nors jei apsilankau Vilniaus diskotekoj,ten 50% D&G, Versace,Armani irgi padirbtu ir labai prastai...
Retas kuris neshioja DSQUARED ar MISSONI, dauguma net negirdeje, nors vakaruose ARMANI,VERSACI, tai tas pats kas sakyti jog SONY super profesionali aparatura:-)
tannedweekend
tannedweekend
Rašyti privačią žinutę

135 žinutės

Is Jav i UK darau vos ne kas antra savaite uzhsakyma, kaip taisykle keliauja 1-2savaites, priklausomai nuo to kokiu budu siuncia siuntejes.viena karta teko pirkti ganetinai masyvu daikta, tai prasiau jog siustu economy, tai uzhtruko 8 savaites, bet tai buvo 1 kartas is kokiu 100 ir tai tik man paprasius.
Is Azijos siuntiniu laukti reikia apie 2-3savaites, labai retai 4, velgi tai priklauso kokiu budu buvo ishsiusta, kartais preke istringa muitineje.
UK yra istatymas,kad visos prekes kuriu verte virsh 28£ ir atkeliauja ne is EU yra apmokestinas PVM mokesciu, kai kurioms prekems, pavyzdziui odos dirbiniams dar papildomas mokestis, esu isitikines jog ir Lietuvoje yra panashi sistema, todel uzhsakydamas brangesne preke is USA ar Azijos prashau jog pardavejas nenurodytu kainos ar nurodytu nedidle.
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

Esam Ebay pirkę tubūt visko išskyrus maistą... Ir baldus, ir drabužius vaikams, aksesuarus kūdikiams (maitinimo kėdutė, vežimėlis tinkantis į lėktuvą, etc.) indus, butinės technikos, bižuterijos, žmona visokių žaislų prisipirko... dabar auksu prekiauja...tiksliau supirkinėja kol kas...

Kartą patys atsisakėm laimėto aukciono geriau susipažinę su preke (gana barngia), buvom vieninteliai bidintojai... Jokių neigiamų pasekmių.
Taip pat kartą esu taip nuleidęs vienam nevykusiam pardavėjui, kuris atsisakė pristatyti prekę.

Prie patarimų, kaip nemokėti mokesčių: gali pabandyti tartis, kad pardavėjas nurodytų, jog tai yra gražinama prekė. Tada ir kaina nesvarbu. Pats to nebandžiau, nes kažkaip viską iš ES perkam. Bet kartą buvau nusižiūrėjęs fotoaparatą vienoj Honkongo parduotuvėj, tai jie patys tokią schemą pasiūlė.
Vasia
Vasia
Rašyti privačią žinutę

451 žinutės
( +69 / -59 )

Klausykit;

O kiek kainuoja pristatymas i Lietuva daikto verte apie 60 euru, svoris 1kg, turiu galvoje perkant per ebay.?

O is kur pristatymas butu pigesnis is UK ar DE.?
Kristi- tai kylti zemyn
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

Vasia, žiūrėk pačiam aukcione. Ten būna arba pristatymo kaina nurodyta, arba nuorodą, kur galima pasižiūrėti.
Šiaip iš DE turėtų būti pigiau, nes arčiau.
Vasia
Vasia
Rašyti privačią žinutę

451 žinutės
( +69 / -59 )

Aciu, bet butina prisiregistruot isanksto, kad matyt PRISTATYMO KAINA ?

Ka as maciau nesiregistraves, tai Lithuania nera.....
Kristi- tai kylti zemyn
Vasia
Vasia
Rašyti privačią žinutę

451 žinutės
( +69 / -59 )

dar klausimas : pats veikomo principas- raso iki aukciono pabaigos lieka 1 diena ir nurodai savo kaina ir lauki ar kas nepasiulys daugiau, a tep, ?

Jei niekas po dienos daugiau neduoda, tai nuskaito tau pinigus ?
Kristi- tai kylti zemyn
Haris34
Rašyti privačią žinutę

25 žinutės
( +1 / -1 )

Tep tep, viskas Vasia tep ir yra kai laimi tai tau dar ir per elektronini pasta prainformuoja, tad nebijok nepraziopsosi
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

Tiesą sakant į Lietuvą nebandžiau siųstis... Jei nematai kainos, visada gali tartis su pardavėju. Tai turėtum daryti prieš bidindamas. Nes pardavėjas gali ir nesutikti išsiųsti prekės. Be to tavo, kaip ir visų kitų perkančių ir/ar parduodančių sandoriai yra reitinguojami. T.y. po įisigijimo tu įvertini pardavėją, o jis tave. Galiausia visi turi reitingus. Jei tavo reitingas geras, daugiau šansų, kad sutiks tau siųsti prekę.

Aukcionas, kaip aukcionas tik internete. Iki nurodytos jo pabaigos (sekundžių tikslumu) gali kelti kainą kiek nori kartų. Tačiau pagrindinis veiksmas vyksta likus keliomis minutėms ar net sekundėms iki pabaigos (priklausomai nuo prekės populiarumo). Mano brangioji pradžioje ne kartą keikėsi, kad kol ji "refreshino" puslapį kažkas ją apstatė per paskutines kelias sekundes...

Jei nori gali kelti kainą po truputį, gali taip pat nusistatyti maksimalią kainą, tada ji bus keliama nedideliais žingsniais vis permušant kieno nors kito pasiūlymą, ir taip iki tavo nustatytos ribos. Po to gali vėl kelti atskirais prisėdimais arba nustatyti aukštesnę ribą. Todėl labai patartina pastudijuoti rinką, neskubėti pirkti, ir, žinoma, iš anksto nuspręsti, kiek esi pasirengęs už tam tikrą daiktą mokėti.

Pinigų tau niekas be tavo žinios nenuskaito. Kiekvienu atveju gali būti skirtingas mokėjimo būdas. Tai daroma pasibaigus aukcionui. Tai gali būti ir banko pavedimas, ir kreditinė, ir per PayPal, ir grynais jei pats atsiimi prekę. Apmokėjimo variantai taip pat būna nurodyti.
Kai mokėsi už prekę, pats turėsi įrašyti atskirame langelyje pristatymo kainą. Tau Ebay viską susumuos ir matysi galutinę kainą.
Prieš sumokėdamas gali dar susirašyti su pardavėju ir tartis apie mokėjimo būdus. Na, dėl kainos jau nebepasiderėsi...

Nesu didelis ekspertas, nes kaip minėjau, tai žmonos darbas. Bet kaip ir ji pastebėjau dėsningumą - daugelis įdomesnių aukcionų baigiasi savaitgalio vakarais. Kaip taisyklė labiau prityrę pardavėjai nustato tokią aukciono pabaigą, nes tada pritraukiama daugiausia dėmesio. Žodžiu, jei nori rasti daiktą už geresnę kainą, žiūrėk, kad aukcionas baigtūsi darbo dienomis. Tačiau tada taip pat yra didensė rizika, kad susidursi pvz. su klausimu "o ką aš dar turiu tau tai ir atsiųsti?, tai dar ir į paštą turėsiu eiti?, o gal nori pas mane užsukti ir pasiimti?.."

O šiaip tai tame pačiame Ebay gali rasti naudingos informacijos apie tai, kaip prekiauti pvz. tauriaisiais metalais (taktika, kainos, svorio matai, prabos, etc.), kur kažkas tiesiog surašo straipsnius, kaip ir čia - spekuliantai.lt .
Vasia
Vasia
Rašyti privačią žinutę

451 žinutės
( +69 / -59 )

aciu, atrodo supratau viena tik, pirkdamas gali prazaisti kiaura diena ir nieko nenusipirkti, dar neaisku kaip su garantija ir ka gausi kai atsius ta daikta...
kaina masina, bet kas gaunas aukciono gale... geriau tiesiai turbut deretis su pardaveju....
Kristi- tai kylti zemyn
ontoncs
ontoncs
Rašyti privačią žinutę

314 žinutės
( +39 / -102 )

gal vilniuje yra norinčiu tarpininkauti norečiau kai ką pirkti ,bet nemoku anglų kalbos,manau del procentų sutartume rašykit [email protected]
DEVS DAV DONTIS -DEVS DOUS DOUNAS
Judoshius
Judoshius
Rašyti privačią žinutę

642 žinutės
( +53 / -26 )

Jo, Ebay, geras dalykas kapeikeles pirkti....
***Dont take life too serious. You will never escape it alive anyway.***
vaidukas
Rašyti privačią žinutę

46 žinutės

ontons....,tobulink savo virtualia parduotuve ,nepaleisk vadziu....
Prikolas
Prikolas
Rašyti privačią žinutę

319 žinutės
( +16 )

Gal Anglijoj vis dar streikuoja pašto darbuotojai?

Neperseniausiai per Ebay pirkau iš Hongkonge esančio pardavėjo. Išsiuntė praėjus savaitei po apmokėjimo. Gavau po dviejų savaičių. Taigi viso truko 3 sav.

Pirkdamas Ebay vertinu pardavėjo reitingą ir prekės aprašymą. Pozityvių atsiliepimų dalis pageidautina didesnė nei 99,5%. Pakolkas nusivilti neteko.
Siaip tai greiciausiai cia Lietuvos pasto problema, nes mums irgi siuntiniu pristatymas nuo 2-3 savaiciu (cia is JAV, bet whatever - pats principas svarbus) prailgo iki 3-4-5 savaiciu. Siaip kur mes prekinames, tai visada gaunam informacija apie prekes issiuntima (kartais uzbukinam dar net prekyboje nesancius daiktus, tai tenka laukt menesi kita, kol isviso i prekyba paleidzia), tai kai pradejom ieskoti teisybes, tai Lietuvos pastas informavo, kad "nesveikai" isauges siuntiniu skaicius is JAV tai teks laukt, kol jie susitvarkys. Dabar pirkinius planuojam ~ 2-3 menesius i prieki ir nekreipiam demesio i kazkokius velavimus.
pinigai nekvepia
Judoshius
Judoshius
Rašyti privačią žinutę

642 žinutės
( +53 / -26 )

Parasyta yra kada prekes iskeliavo. Tik nera, kada bus Lietuvoje. Nors apytikriai parasytu. Bet kaip supratau is kitu patirties, 3svaiteles galima nesinervuoti...
***Dont take life too serious. You will never escape it alive anyway.***

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital