Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Žemės paskirties keitimas

MatasM
MatasM
Rašyti privačią žinutę

918 žinutės
( +127 / -43 )

Klausimas ismanantiems, ar butina keisti zemes sklypo paskirti is namu valdos i komercines paskirties norint nuomoti zeme autoserviso verslui?
Matas Macijauskas
www.ntspekuliantai.lt
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

o tai bus nuomojama ar tik zeme, ar zeme su pastatu?
hacker2005xp
Rašyti privačią žinutę

211 žinutės
( +9 / -8 )

Galima aptarti ir 2 variantus:
1. Tik zeme
2. Pastatas ir zeme
pirmyn1
pirmyn1
Rašyti privačią žinutę

133 žinutės
( +34 / -4 )

Zemes ukio paskirties sklype yra seni sodybos pamatai,kuriu nuosavybes dokumentuose nera.kszi ar imanoma atkurti namu valda?
Noriu įsitikinti, kad ne piniguose laime.
Senas_zvejys
Senas_zvejys
Rašyti privačią žinutę

794 žinutės
( +34 / -36 )

Zemes ukio paskirties sklype yra seni sodybos pamatai,kuriu nuosavybes dokumentuose nera.kszi ar imanoma atkurti namu valda?
Imanoma tikrai. Yra kas sugeba ir regioniniuose parkuose sugeba ta padaryti Kur tas sklypas?
Toten
Rašyti privačią žinutę

108 žinutės
( +3 )

Klausimas apie ūkininko sodybos dalinimą. Ūkiniko sodyboje, 32-jų arų teritorijoje, stovi du pastatai, vienas gyvenamasis ir vienas ūkinis, kurie priklauso dviem savininkams. Sudaryta notarinė naudojimosi tvarkos nustatymo sutartis ir panašiai, gyvenamasis namas įregistruotas registre, ko pasekoje galima įkeisti atskirai atskiras dalis ir bankai duoda paskolas neatsiklausiant kito bendrasavininko. Mane domina kokiu greičiu ir už kokias sumas galima tai atidalinti iki galo ir su ūkinio statinio įteisinimu gyvenamuoju namu? Labai nenoriu klausinėti savivaldybėje.
fvmn
fvmn
Rašyti privačią žinutę

188 žinutės
( +33 / -22 )

Neisvengiamai reikes rengti Detaluji plana Sklypo padalijimui ir paskirties keitimui (bent jau musu savivaldybeje buvo naudojama tokia formuluote)
Detaliojo plano parengimas uzima nuo 1-2 menesiu (jei greitai begioji po koridorius ir turi gera rengeja, kuri teks samdytis) iki N metu (jei daeinama iki teismu ir tt). Visas dziaugsmas kainuodavo (pries pora metu, kai as tuo uzsiiminejau) nuo ~1000 Lt iki N-iolikos tukstanciu Lt, priklausomai nuo sklypo dydzio ir sudetingumo. Proceduros truputi skiriasi skirtingose savivaldybese, taciau bendra tvarka buvo mazdaug tokia:
1. Eini i savo savivaldybes Urbanistikos (ar Teritoriju planavimo, ar kaip jis ten besivadintu) skyriu, paduodi prasyma rengti detaliajam planui. Su savim tureti asmens dokumentus, sklypo nuosavybes dokus (paprastai - pirkimo sutartis), israsa is Registru centro, jei rengime kaikurie bendrasavininkiai nedalyvaus, reikes ju igaliojimo (zinoma, notariskai patvirtinto). Patarimas is patirties: pasiimkite visus dokumentus, kurie bent minimaliai susije su sklypu - per daug tikrai nebus, o jei kazko pritruks, teks ateiti is naujo.
2. Su kaikuriomis savivaldybemis teks pasirasineti sutarti, kad jie tau leistu perimti detaliojo teritorijų planavimo organizatoriaus teises ir pareigas. Ten toks juridinis triukas, kuris neduoda jokios naudos tik sugaista kelias dienas (nes turi tvirtinti taryba arba administracijos direktorius)
3. Susirandi detaliojo plano rengeja. Geriausia, kad tai butu ne tik zmogus/istaiga mokanti graziai nupiesti brezinius, bet ir zinanti detaliuju rengimo tvarka bei turinti pazinciu savivaldybeje. Tai veliau gali sutaupyti labai daug laiko.
4. Kai visi dokumentai paduoti savivaldybei, gausi detaliojo plano rengimo salygu savada. T.y. ten bus parasyta, kokiu dokumentu tau reikes paskui (kartais reikia is kulturos vertybiu apsaugos, kartais is duju ar vandentiekio ir tt. Tai priklauso nuo to, kur sklypas yra ir kas po/virs/greta jo yra nutiesta). Tada lakstai ir renkiesi tuos parasiukus (idealiu atveju, tai turetu daryti rengejas, kuri jus pasamdete, taciau taip buna toli grazu ne visuomet).
5. Lygiagreciai kvietiesi matininkus, kurie ismatuoja sklypa ir paruosia atitinkama schema (tai velgi turetu daryti rengejas, bet nebutinai )
6. Apie detaliojo plano rengima reikia pranesti spaudoje (formuluote jums pasakys rengejas arba savivaldybe), kopija prisegti prie bylos. Taip pat reikia surinkti parasus is visu sklypu, kurie ribojasi su jusiskiu, savininku. Tai vadinama svarstymo su visuomene procedura.
7. Kai detalusis planas jau nubraizytas, rengejas (cia butinai. bet gali dalyvauti ir savininkai) nesa ji i savivaldybe derinimui. Jei detalusis paprastas ir tinkamai parengtas, gali buti, kad ji suderins is karto, bet tai mazai tiketina - paprastai tenka pasivaikscioti kelis kartus.
8. Suderintas detalusis keliauja i jusu Apskrities administracija, patikrinimui.
9. Jei apskritis palaimino, detalusis planas paruostas 3 arba 4 egzemplioriu pavidalu keliauja i savivaldybe tvirtinimui. Tvirtina taryba arba administracijos direktorius priklausomai nuo vidines tvarkos.
10. Sklypu pakeitimus registruojate Registru centre (kartais tai padaro pati savivaldybe arba rengejas).

Kiek pamenu, procedura yra tokia. Primenu, kad ji gali buti pasikeitusi per pastaruosius pora metu. Taip pat si tvarka gali stipriai skirtis, skirtingose savivaldybese.

Parsiau ir pagalvojau: kaip gerai kad as visu tuo nebeuzsiimu..
Dede Vania
Rašyti privačią žinutę

56 žinutės
( +3 / -2 )

Sveiki,
Nenorejau kurti kitos temos, manau cia mano klausimas bus tinkamas:
Turiu sklypa prie ezero su pakrante ir nesenai nugirdau, jog iteisinus pliazo/papludimio statusa, jame galima pasistatyti "namuka pliazo prieziuros irnakiams saugoti" ar kazkas panasaus.... trumpai tariant gavus sy statusa yra lengviau iteisinti statybas bei tvarkyti aplinka pvz. kirsti medzius be leidimo ir tt.
Jie kas esate su kazkuo panasaus susidures, butu malonu jei bruksteltumete ka nors is savo patirties.

Dekoju!
Kauko
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

 Sveiki turiu Birstone Nemuno kilpu regioniniam parke Žemaitkiemio km , zemes sklypa ~2ha , jis yra paciame kaime,taciau zemes ukio paskirties , norejau paklausti ar imanoma butu pakeisti paskirti i namu valdos ? jei sklype yra keli seni pamatai , bet dokumentu kad ten kadaise buvo namai nera.
batutas
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės
( +1 )

 Dėl žemės paskirties keitimo, ar reikalingas detalusis planas, ar reikalingas sklypo planas galite kreiptis - padėsiu.
dedam
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

www.dedam.lt

Populiariausias ir didiausias skelbimu portalas ieskantiems nekilnojamojo turto. Dek skelbimu nemokamai ir buk surastas
ugnelakys
Rašyti privačią žinutę

4 žinutės

 Labas, įdomu, kiek kainuoja detalusis planas?
a2nais
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Citatos pradžia ugnelakys  
   Labas, įdomu, kiek kainuoja detalusis planas? Citatos pabaiga
Nuo 2014 metų pasikeitė teritorijų planavimo įstatymas ir detalus planas neberengiamas sklypams. Sklypo procedūros visai kitokios pasidarė. Ko iš tikrųjų siekiate? Statyti ar keisti žemės paskirtį?
Ginklanešys
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

 Pirmyn, pas jus pamatai, o pas mus visas pastatatas, kurio nuosavybės dokumentuose taip pat nėra. Didžiausia problema, kad realybė skiriasi nuo teorijos, vietoj popieriuje turimos žemės turime žemę ir pastatą, kas jau nėra ūkinės paskirties žemė. Kadangi dabar planuojame statytis ten sodybą, kuri priklausys vienbučių ir dvibučių gyvenamųjų namų statybos tipui reikia susitvarkyti dokumentus. Galvojame kaip geriau ir ekonomiškiau, ar patiems bandyti susitvarkyti dokumentaciją (veiksmas vykti turėtų Druskininkų savivaldybėje) ar prašyti pagalbos įmonių? Galvojame kaip rangovus samdyti geometrą (http://www.geometra.lt/lt/) , teko girdėti labai daug gerų atsiliepimų apie juos. Tik ar verta užsiimti pačiam, o gal labiau apsimoka samdytis?
Gabrielius93
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

 Sveiki, gal pagelbesit nes as zalias situose reikaluose, turiu 11a sklypa zemes ukio paskirties ir man idomu ar didele problema ji pakeisti i namu valda arba soda? Aplinkui nuosavi namai ir sodai tik pora nedideliu sklypu zemes ukio. Sklypas geroje vietoje netoli zaliu ezeru, noreciau pasistatyt vasarnami ar net mana tik tas klaustukas del zemes lieka, ar verta is vis pradeti. Sklypas krastinis prie kelio, dalinti nieko nesiruosiu ir taip nera didelis, noriu tik pacia paskirti pakeist....   Ir prie to paties gal kas zino ar ant zemes ukio paskirties zemes galima statyt nama ant ratu? cia tam atvejui jei nepavyktu pakeist,  butu malonu bent turet kur vasara saslyku atvaziuot pasikept...
Soleila
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

 Tiems, kuriuos domina klausimai dėl žemės paskirties keitimo ar kokie kitokie su sklypais ir žemėm susiję, rekomenduoju puikų specialistą Donatą - www.donatasduoba.lt
Pakonsultuos, padarys projektus ir t.t.

 
dsobral14
Rašyti privačią žinutę

8 žinutės

 I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it.. moveis planejados df

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital