Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Vejo, vandens jegaines

naujox
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

Sveiki,

Kazkaip pamasciau apie alternatyvia energetika, lygtai valstybe/elektros gamintojai isipareiguoja supirkti elektra, gal viskas ir graziai atrodo, bet kiek girdejau keli projektai stringa, ir kaip nekeista neradau daug informacijos, kas del teises aktu ir pan, ar jos tiesiog nera ar samoningai prislepta..? Kao nors domejosi sia tema?
VZ
VZ
Rašyti privačią žinutę

1125 žinutės
( +173 / -28 )

http://www.spekuliantai.lt./forums.php?m=posts&q=1593
Kiekvienas išleistas litas - neinvestuotas litas! Bet gyvenimas tai ne vien investavimas...
Leader-X
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Fainas kuriozas svelniai tariant gavosi kai Kretingoje uzsieniaciai pristate vejo jegainiu ir dalis ju nebuvo explotuojama nes atseit buvo uzprotestuota. O uzprotestavo viena seima kuri turejo sklypa ir gyveno netoli tu jegainiu. Stai cia tikrai senoves lietuviu Slaviskas elgesys! respect tautieciai
brocingas
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

teko susidurti su sita vieta ir su sita jegainiu problema. Situacija buvo tokia, kad aplink vejo jegaines yra 300 m,etru sanitarine zona kurioje negali buti vykdoma jokia veikla isskyrus ukininkavima. dalykas tas, kad lietuvoje nera tvarkos lieciancios vejo jegainiu statyba. Pasaulyje sios sanitarines zonos negali virsyti sklypo kuriame statomos jegaines ribu. Sioje vietoje buvo statomos jegaines ties sklypo riba. Todel aplinkiniu sklypu zemes tapo bevertes, nes jose negalima planuoti jokiu zemnes pasikeitimu (gyvenamuju namu kvartalu, kaimo turizmo sodybu ir t.t).

O siaip noreciau pasiulyti maziau gilintis i laikrasciu straipsnius ir kita mass media, nes ji daznai buna PR kampanijos dalis, kaip ir buvo siuo atveju.
lietovcas
Rašyti privačią žinutę

68 žinutės
( +1 / -13 )

na kad spauda kartais nusisneka pritariu bet matai zmonems nera is ko rinktis, jei nesigilini kaip suzinoti tiesa? juk ne visi kaip tu susidure su mineta istorija, todel tiki tuo ka raso bulvarkes, cia nors ne i tema bet siaip pastebejimas, no hard feelings
Arian
Rašyti privačią žinutę

476 žinutės
( +53 / -29 )

Японская компания Toshiba является одним из крупнейших мировых производителей ядерных реакторов. Ее положение в этом качестве может еще более упрочиться в ближайшие годы, если верить сообщению источника. Согласно опубликованным данным, в ближайшем будущем Toshiba начнет строительство малогабаритных ядерных источников электроэнергии.

Слово «малогабаритный» в контексте ядерных реакторов следует понимать так: конструкция может разместиться на площади примерно 6 х 1,8 м. Заявленная выходная мощность составляет 200 кВт. Такой реактор может взять на себя обеспечение электроэнергией крупного здания или городского квартала.


По словам Toshiba, реактор исключительно безопасен, рассчитан на работу в автоматическом режиме и не подвержен перегреву. В отличие от реакторов, эксплуатируемых сегодня, новинка не имеет графитовых стержней, управляющих ходом реакции. Вместо этого используются резервуары с жидким литием-6 — изотопом, эффективно поглощающим нейтроны. Принцип управления реакцией иллюстрирует следующая схема.


Резервуар соединен с вертикальной трубой, находящейся в ядре реактора. В другом конце трубы находится инертный газ. Когда температура повышается, литий-6 расширяется, сжимает газ и заполняет трубу, проникая в ядро реактора. Поскольку он поглощает нейтроны, реакция замедляется. Другими словами, механическое движение графитовых стержней заменено движением жидкости, управляемым температурой реакции. Конструкция полностью автономна и, по мнению компании, сохраняет работоспособность в течение 40 лет. Стоимость одного киловатт-часа электроэнергии, выработанной с помощью нового реактора, по оценке Toshiba, не превышает 5 центов. Это примерно вдвое меньше, чем стоимость электричества, доступного в электросети сегодня.

Компания Toshiba рассчитывает построить первый малогабаритный реактор в Японии в 2008 году. Еще через год она начнет продвигать эти источники энергии на рынках Европы и Америки.

Вопросы утилизации радиоактивных веществ, образовавшихся в результате работы реактора, и противодействия злоумышленникам источник не освещает.


http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?09/83/43
Įsitaisykite sau piniginių, kurios nesusidėvi, kraukite nenykstantį lobį danguje, kur joks vagis neprieis ir kandys nesuės.
Zveris
Rašyti privačią žinutę

83 žinutės
( +18 / -23 )

Vėjo jėgainės dabartinėje situacijoje yra pakankamai perspektyvus dalykas, perspjaut jas čia gali tik hidro, tariant, kad bus ypatingai geros sąlygos su dideliu vandens debitu. O Lietuvoje to nėra. Taikus ir draugiškas atomas čia nepalyginamai sudėtingesnis dalykas, todėl preziumuoju, kad į forumą užsukančiųjų dantys gerokai per maži šitam reikalui ir atsižvelgiama nebus.

Kaip ir viską, vėjo jėgainės ar parko projektą galima padaryt gerai ir pakankamai nebrangiai, o galima ir labai brangiai. Orientaciniai kaštai 1MW perkant Vestas iš gamintojo yra apie 3mln. litų, planuojant parką dėl finansavimo niuansų manau esant tikslinga pirkt tik naujas iš gamintojo. 60m bokštas paprastai atseina tarp 80-90tūkst.lt, kai kurie pardavėjai įtraukia į komplekto kainą ir transportavimą jūra, pirkdami komplekta paprastai gaunate ir du konteinerius included, kur buna nacelle ir sparnai.

Perkant naudota mažo galingumo jėgainę iki 250KW realios kainos su bokštu yra tarp 250-400tūkst.lt. Jų problema yra senos technologijos ir didesnis avaringumas (naudotoms paprastai duodama 12mėn. pardavėjo garantija). Tariant, kad niekas neges, eksploatacija per metus atseis 15-25tūkst.lt, priklausomai nuo jėgainės tipo ir nuo to, ar samdysite prižiūrinčią įmonę, ar tvarkysitės patys. Pamatas - jau kaip susiorganizuosit, šitas kainas manau žinot, NTshnikų čia visgi daugiausia. Lietuvos sąlygom, priklausomai nuo vietovės, galios panaudojimo koeficientas (workload) yra apie 23-27%, naujų galbūt netgi viršys 30% (grubiai, imant 10m. amžiaus 250KW: 0.5mlnKWh*0.22cnt=110.000lt), kadangi pirmą projektą darydami realiai parinksite ne pačią geriausią vietą ir kryptį, bus 70-80tūkst., atsiskaitoma kas mėnesį, pelno realiai lieka (tariant, kad visas projektas jūsų equity ir nėra finansinių kaštų - 55-60tūkst.lt per metus, atsiperka pilnai per 6-7m. Tariant, kad Jums labai seksis arba esant įsitikinus, kad esate per visą galvą vėjo jėgainių projektavimo specialistas, galit tikėtis 80-100tūkst.lt/3-5m. atsipirkimo.

Darant parką, pagrindinius finansinius kaštus sudaro naujų jėgainių pirkimas, kadangi po užsakymo (reikalauja apmokėt iškart), jėgainės tenka laukti 2-3 metus - tokia paklausos-pasiūlos disproporcija, manau, daugiau negu atsako į klausimą, ar apsimoka, kadangi stato išimtinai privačios įmonės. Todėl reikia būt ypatingai stipriam finansiškai, kad patemptumėt tokį projektą. Antra didžiulė problema - šimtas dėdžių, šimte kabinetų su šimtu popiergalių. Kas ir yra didžiausias problemas keliantis veiksnys, dažnam atmušantis bet kokį norą ką nors plėtot Tėvynėje. Noriu pastebėt, kad techniškai, disponuojant know - how, pagamint vėjo jėgainę nėra labai sudėtinga, brangus būtų tik generatorius, daugiau praktiškai viską galima užsakyt Lietuvoje pas tinkamą įrangą savo reikmėms naudojančius gamintojus - prarandate garantiją ir patikrintą technlogijų veikimą, sutaupote praktiškai tą patį ką organizuodamas namo statybas patys, užuot jį pirkę. Yra vienas bet - šimtas dėdžių, šimte kabinetų su šimtu popiergalių.

Žemė, žemė, žemė... Kas ieško, tas randa. Jei problema, galiu parūpint pusėtinų šiam klausimui sklypų po 5-7tūkst.lt/HA, gabalais po 4-18HA.

Jei kam nors bus smalsu tiksliau, prašom kreiptis privačiai, tarsimės.
Dievas davė užpakalį - duos ir kėdę...
kestasr
Rašyti privačią žinutę

5 žinutės
( +3 / -1 )

Sveiki,

Galvoju apie mažą (apie 1-5kW) vėjo jėgainę prie nuosavo namo TIK saviems poreikiams. Galvoju, kad pradžiai siekiant išvengti brangios įrangos užtektų pajungti prie teno pamerkto į namo šildymui naudojamą akumuliacinę talpą ar karšto vandens ruošimo boilerį. Gal kas susidūrę, turi patirties ar žino, kas galėtų įrengti?

Beje, visus su artėjančiais!
brocingas
Rašyti privačią žinutę

6 žinutės

niekas jegainiu savo reikmem nestato. jegainiu gaminama energija yra pajungiama i bendra elektros energijos sistema esu girdejes apie sistemas skirtas vejo jegainiu pritaikymui buitiniam naudojimui, bet jjos naudojamos tik regionuose, kuriuose elektros energijos tinklas yra nepasiekiamas, priesingu atveju tokia jegaine butu nuostolinga.
andromus
andromus
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės

Manau kad, toliau didėjant energijos resursų kainoms, mažos vėjo jėgainės turi gražią perspektyvą. Naudojant vėjo energiją vien tik namo bei vandens šildymui gerokai paprastesnė jų konstrukcija, nereikalingi kai kurie elektros įtaisai (inverteris, el. akumuliatoriai, sinchronizatorius). O ir vėjas stipresnis tada kai reikia labiausiai šilumos t.y. šaltuoju metų laiku, priešingai nei kad su saulės energija. As pas save kieme tikrai pasistatysiu, tik ne tą dažniausiai pasitaikantį trijų menčių propelerį, o rotorinį vėjo variklį.

Visus su artėjančiais!
Didžiausias mūsų laimėjimas ne niekada nekristi, bet nukritus kaskart pakilti.
paspausk
Rašyti privačią žinutę

1559 žinutės
( +205 / -215 )

dalyvauk ir gausi http://www.sebverslomenas.lt
kas nerizikuoja, tas negeria konjako
Apuokas
Apuokas
Rašyti privačią žinutę

392 žinutės
( +10 / -1 )

Atnaujinam temą:

VZ.LT: Namams - vėjo jėgainė be propelerių
---
Apuokas
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Sveiki,

susidomejau vejo jegaines statyba. Gal kas jau yra praejes sita visa leidimu gavimo procedura ir galetu pora smulkmenu pakomentuoti? Naudotu bokstu pardavejus jau radau.

tuomet
nagi
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

Tuomet,
Gal galėtum duoti nuorodą į naudotų vėjo jėgainių pardavėjus.
Labai būčiau dėkingas.
tuomet
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +3 / -4 )

Nagi, turiu pasiulyma - statom kartu

www.windmesse.de

Kiek nori galios is vejo imti? As galvoju apie 250-400 kW per 2 bokstus. Perkant viena naudota gali liudnai baigtis jam sugedus - nebus, kas paskola ismoketu.
nagi
Rašyti privačią žinutę

15 žinutės

to tuomet,
ačiu už pasiūlymą, bet aš mastau apie mažos galios (iki 20KW)max. galios
jėgainės pastatymą. Pasistatyti du blokus po 250-400 KW reikia turėti "stiprius kiaušiukus" kovoje su VST ar RST. Jie kiekvieną naujos jėgainės atsiradimą supranta, kaip tiesioginį rankos kišimą į Jų kišenę.
Vyriausybė deklaruoja vienus dalykus, o gyvenimas yra visai kitoks.
Sėkmės !!!!.
Ačiu už nuorodą.
kestasr
Rašyti privačią žinutę

5 žinutės
( +3 / -1 )

Sveiki,

Gal kas matė gyvą http://www.enecsis.ru?
vaidaspl
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

na as ir mastau apie tai,bet tos konkrecios info niekur negaunu...kazka girdejau,kad devetu kainos su pastatymu vaiksto apie 500-600eura.Plius kainuoja dokumentai statybos leidimui ir visak kt,bei pajungimas y tinklus,kabeliu tiesimas...as ir noreciau statyt,bet neturiu pakankamai pinigu,jei butu bendraminciu,tai sutikciau bendradarbiaus,nors aisku,nekalbu apie 250 kw,nes jos tai belekiek atsieina,mazesne noreciua statyt...jei kas turit ir tokiu planu,sakykit,gal sutaps mintys ir tapsim verslo partneriai...
rolka1
Rašyti privačią žinutę

23 žinutės
( -7 )

Sveiki,
viskas tai, labai grazu.sakykite ,o kaip su visokiu irenginiu pasiulymu ,kurie tau leidzia sutaupyti elektros energija nuo 10%...ju pilna inete...uzduok google ,save energy power,ir pamatysi kiek viso yra.nes jei kalba eina apie 10-20% sutaupyma,tai gal vejo jegaine ir nereikalinga.butu gerai suzinoti nuomone turinciu panasu prietaisa...
naubertux
Rašyti privačią žinutę

1 žinutės

Sveiki,

Zvalgausi del 1 ar 2 vejo jegainiu statymo. 1 vejo jegainei pastatyti reikia 2 - 3 zmoniu komandos. Jei ka domintu bendradarbiavimo galimybes, parasykite man el. pastu [email protected] (arba skype: naubertux).

Kaip tik si savaitgalivaziuoju i susitikima (jei kas nepasikeis) su
ritvida.weebly.com konsultacijai.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital