Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Mažos parduotuvės

minri
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +22 / -3 )

Pradžioj truputį ne į temą. Kur Lazdynuose (Vilniuje) ar prieigose geras vaisių/daržovių pasirinkimas? Asmeniniam vartojimui.

Na o grįžtant prie tinklapio tematikos - ar jums neatrodo, kad didieji prekybos centrai "optimizuodami" asortimentą ir užsidėję didžiules maržas vėl atvėrė duris mažoms parduotuvėlėms, kurias anksčiau išstūmė? Pajaučiau būtent iš tų pačių vaisių ir dažovių nuo ko pradėjau rašliavą.
Jau kuris laikas beveik visus vaisius ir dažoves perkame nedideliuose kioskeliuose (kurie jau migravo į paviljonus). Kaina mažesnė, o kokybė geresnė. Ypač jaučiasi palyginus su Savanorių HyperRIMI, kur sąžiningai visi vaisiai - 2 klasės.
Mėsos ir rūkytų dešrų paviljono kažkaip vis nedrįstu išbandyti.

Kioskeliai ir paviljonai irgi jau spėju ne kaip anksčiau - vienam savininkui keli ar dar daugiau priklauso, o nebe po vieną.
mattux
Rašyti privačią žinutę

164 žinutės
( +16 )

minri,
Kodel zmones renkasi prekybos centrus? Todel, kad ten ras visu reikalingu prekiu ir ypac dideli asortimenta. Apsipirkineti atskirai kiekvienoje parduotuveje skirtingos rusies prekiu, butu nepraktiska ir nepatogu vartotojams.
Kalbant apie pati vaisiu/darzoviu versla. RIMI, IKI, Maxima dauguma vaisiu/darzoviu importuoja patys. Ekonomiskai verslininkui importuoti sios rusies prekiu neapsimoketu, todel tektu pirkti is importuotoju Citma, Augma arba kitu. Taigi perparduodant tektu uzsideti antkaini. Faktas, kad kaina nebus pagrindinis jusu konkurencijos irankis. Kita iseitis - kokybe, bet cia daugiau nuo importuotoju priklausantis faktorius.
IMHO, tai reikalaujantis daug pastangu, taciau mazos grazos turintis verslas.
Arta
Rašyti privačią žinutę

899 žinutės
( +75 / -17 )

As tai jau seniai girdejau, kad dideliuose centruose niekad nerasi kai kuriu produktu, kokius rastum pavienese parduotuvese, nes mazosios dirba visai su kitais tiekejais, bent jau is dalies.
O be to mazos parduotuves yra arciau namu. Jei ko nors netycia namie pritruksi, neleksi del to vieno daikto i dideli prekybos centra.
Skubėk iš lėto
fishas
Rašyti privačią žinutę

1409 žinutės
( +380 / -193 )

mattux,
Tu nelabai teisus del mazos grazos.Pas mane daug draugu ,kurie butent prekiauja vaisiais ir darzovemis,o vasara dar uogomis.Paviljonu jie neturi,prekiauja mieste is vezimeliu.Ir nei vienas dar nesiskunde,kad blogai.Kainos pas juos mazesnes,nei prekybos centruose,todel zmones prie ju vezimeliu eilese stovi praktiskai visa diena.Marza apie 20-30%.Apyvartu tam tikrais sumetimais viesai neminesiu.Vienintele blogybe tai,kad prekyba labai priklauso nuo oro salygu.

Nepiktnaudziaukim citavimu, jei cituojamas tekstas visai cia pat!
mattux
Rašyti privačią žinutę

164 žinutės
( +16 )

fishas,
Jei kalbesime apie pacio ukininko auginamas ir parduodamas darzoves ar vaisius, tuomet sutinku. Kitu atveju, tektu supirkineti is ukininku ir minetu tarpininku. Deja, jokiais skaiciais ir statistika nesiremiu, tiesiog issakiau savo nuomone.
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Aš turiu vieną mažulytę saldainių parduotuvėlę. Super dalykas. Pardavimai nuo 2004 metų kiekvienais metais stabiliai auga po 30-40 procentukų. Didelių pelnų nėra, bet nevargstu su ja.
Dirba du samdyti darbuotojai ir žmona. Viskas 100 procentų baltai. Už prekybos centrus esu kažkiek brangesnis, bet :
- pirkėjai gauna iki 500 rušių saldainių,
- gali pasverti, kad ir 50 rušių po vieną, du saldainius,
- mandagų aptarnavimą, visada.

Plius man ji generuoja reikalingą bankams srautą, kad bevargo galėčiau gauti 300-500k litų NT pirkaliojimams.

Svarbu - yra mažoje parduotuvėleje, kaip ir investavime - kantrybė, dėmesys, domėjimasis ir tobulėjimas. Čia kiekvienas pirkėjas yra svarbus, čia su kiekvienu pasišnekama, nesvarbu ar jis perka už litą ar už šimtą...
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Todel, kad ten ras visu reikalingu prekiu ir ypac dideli asortimenta. Apsipirkineti atskirai kiekvienoje parduotuveje skirtingos rusies prekiu, butu nepraktiska ir nepatogu vartotojams.
Kategoriškai nesutinku. Eidamas į hiper-super, visuomet žinau, kokių prekių man reikia. Deja, gana dažnai norimos prekės nerandu, nes stelažai būna prigrūsti visai kitų prekių, bet nebūtinai tų, kurių man reikia. Ir dar - laikui einant, visokių akropolių asortimentas pradeda vienodėti, o pasirinkimo galimybės - mažėti. Asortimento mažėjimas prasideda būtent tada, kai mažos padruotuvėlės išnyksta arba tampa nepajėgios konkuruoti.
Nueikite į kokį nors Electromartkt ir pamėgingite nusipirkti Verbatim SuperAzo CD arba dvigubą dėžutę CD ir suprasite, apie ką aš čia kalbu. Arba Maximoje didelį butelį kiniško sojų padažo.
išvada: parduotuvės dydis nenulemia asortimento įvairovės, o greičiau atvirkščiai - susiklosčius aplinkybėms (pvz., sumažėja konkurencinė grėsmė) ją dargi nuskurdina.
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
mattux
Rašyti privačią žinutę

164 žinutės
( +16 )

snapas,
Kalbedamas turejau galvoje pirmo butinumo prekes, o ne egzotisku padazu asortimenta.
Sutinku, kad specializuotu prekiu parduotuves turi pranasumu pries PC, tai parodo ir siaipzvejys pavyzdys. Bet cia nukrypome i nisinio verslo subtilybes ir jei kas nors matote darzoviu/vaisiu rinkoje neuzpildyta nisa ir perspektyvas, kurkite versla! As nematau.
minri
Rašyti privačią žinutę

136 žinutės
( +22 / -3 )

minri,
Kodel zmones renkasi prekybos centrus? Todel, kad ten ras visu reikalingu prekiu ir ypac dideli asortimenta. Apsipirkineti atskirai kiekvienoje parduotuveje skirtingos rusies prekiu, butu nepraktiska ir nepatogu vartotojams.
Dar pamiršai kainą paminėti.
Pastebėta teisingai. Bet. Kaip jau ir be manęs parašė - išstūmus konkurentus dabar Maximose asortimentas sumažėjo, kainos pakilo, kokybė nukrito. Belieka vienas pliusas - daug rūšių prekių vienoje vietoje. Bet tas pliusas irgi tik iki tam tikros vietos veikia. Po kažkokio kainų skirtumo jau susimąstai - kiek gi galima už tą vieną vietą mokėti.
Ir dar vienas momentas - pvz. aš jau 2os klasės arbūzų, persikų, nektarinų ir t.t. nepirksiu už jokią kainą, su jokiais patogumais. Jie kaip minimum neskanūs, o dažniausiai jų ir skonis visų vienodas - suglamžyto, sudrėkinto popieriaus. Bulves bent jau iš Rimi žmona irgi pastoviai keikia - sako, kad pastoviai reik išpjaustyti ir išmesti iki pusės.
Arta:
O be to mazos parduotuves yra arciau namu. Jei ko nors netycia namie pritruksi, neleksi del to vieno daikto i dideli prekybos centra.

Gal mums ir patogu, bet parduotuvė iš tokių pirkėjų po vieną daiktą tikrai neišgyvens.

Vienu žodžiu panašu, kad verslo niša atsiradinėja. Juo labiau jei dar ir kooperuotis kažkaip. Va netoli nuo namų keli kioskeliai ir paviljonai - vienam vaisiai, daržovės, kitam gėlės, trečiam dešros, ketvirtam dabar atsidarė kebabinė. Už 20m alkoholio parduotuvė. Beveik prekybos centras. Dar pieno produktų ir duonos atsidarytų tai iš vis į Maximas būtų galima gerokai rečiau užsukinėti.
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Daug mažų parduotuvėlių išmirė, kuriuose dirbo tik samdomas personalas. O ten, kur dirba patys savininkai ir po šiai dieną gyvos...
Savininkai labai lanksčiai reaguoja į vartotojų poreikių tenkinimą, labiau prisibijo antireklamos, suteikia vietinį kreditavimą ( į sąsvinuką), daugiau prekių iš mažesnių gamintojų, kurių kainos gal ir šiek tiek aukštesnės, bet kokybė nesulyginamai geresnė už mąsto gamybos produkciją.
Atidaryti su idėja mažą parduotuvę labai paprasta ir didelių kapitalinių įdėjimų nereikia. Pvz. knygų parduotuvę atidarė su 10k litų, dirba treti metai ir labai patenkinti, baldų parduotuvėlę su 10 k litų įstatiniu ir jau per pirmus metus atidarė antrą ir planuoja jų dar atidaryti 10. O 12 parduotuvėlių tinklas - tai jau nereali vertė ( vien verslas, kad ir uždirba per metus 1Lt, vertas kokių 400-600k litų, darbas plius 10k įstatinis plius žinios plius sėkmės truputukas) ir per tris keturis metus 40-50 kartų padidini savo kapitalą (iš VP nelabai pavyktų jeigu ką).
Vietos mažmenoje yra nerealiai daug.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Coris
Rašyti privačią žinutę

62 žinutės

Kažkaip ne labai tikisi, kad su 10 k galima atidaryti parduotuvėlę. Kliūna keletas dalykų:
patalpos (įsirengimas, nuoma, aišku, jei patalpos nuosavos - tai nesiskaito, bet vistiek interjieras, jau reikalingas ypač parduotuvėlei nusitaikiusiai į įdomesnį asortimentą ir pastovų klientą) kol įsirenginėsi nuoma jau suksis, be to vidaus apdailos dabai nepigūs jau dabar...
Bei prekių užsipirkimas, kaip ten bebūtų atidėjimas minimalus iš didmeninkų (o pvz, knygyne viena lentyna, jau ir žiūrėk 1 tūkst.)... Taip, kad į asortimentą pradinis investavimas bus irgi nemažas.
Skolinimasis? pradedant verslą - spėju sudėtingas, jei išvis įmanomas.
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Bei prekių užsipirkimas, kaip ten bebūtų atidėjimas minimalus iš didmeninkų (o pvz, knygyne viena lentyna, jau ir žiūrėk 1 tūkst.)...
Atidarant nedidukę parduotuvėlę užtenka. Susispaudus tikrai užtenka. Į kreditus lįsti tikrai nebūtina.
Patalpų remontą dažniausiai atlieka nuomotojas - o paskui per nuomą pasiima. Daug paprastų remonto darbų atlieki pats.
Per laiką iš uždirbtų pinigėlių ir asortimentas išsiplečia ir mokėjimai susinormalizuoja.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
Egidijus R
Egidijus R
Rašyti privačią žinutę

648 žinutės

Kaip didmeninikas galiu drasiai teigti, kad mazos parduotuves tikrai geriau rupinasi asorimetu ir prekiu kokybe. Mazieji, zymiau geriau isigilina i prekes kilme, isanalizuoja situacija. Prekybos centrui tik kaina idomi. Daznai pastebiu, kad prekybos centras, kazkokia preke pardavineje pigiau, negu importo savikaina. Budamas tos sryties specialistas matai/supranti, kad tai ne ta preke, ne ta kokybe, o ant etiketes klaidinga informacija. Eilinis pirkejas to nesupranta, tiksliau tik per ilga laika pastebi apgaule arbe net nepastebi. Bandai aiskintis, bet pajunti, kad niekam tai nerupi. Tiems kam rupi, tiek zemai nenusileidzia - neturi kada. Is kitos puses tuos prekybcentrius galima ir suprasti, vadybininkai keiciasi, asortimentas didelis, nespeja isigilinti i jiems paskirtu prekiu segmenta. Daznai sunku bendrauti/deretis su profanais, kuriem tik saukia: "Kaina duok, kaina duok", o ka jiems siulo nelabai supranta: tiek "Mersedes", tiek "Opel" tas pats. Toliau dar graziau: susideri su valdzia tam tikra preke uz tam tikra kaina, o i parduotuves vesk ka nori, prekiu priemejams nera kada labai ziureti. Sakysit tai apgaule? Ne neapgaule, paprasciausiai uz opelio kaina mersedes nenupirksi. Tik jei koks eilinis pirkejelis triuksma pakelia, tada kazkas dar vyksta. Bet ir tai neilgai, svarbu pirkejeli nuraminti, kad valdzia nesuzinotu ir baigta. Galeciau ir daugiau tu marazmu prirasyti, bet manau daugelis pastebit ir be mano raslevu. Man labai gaila, kad prekybcentruos tokia tvarka, bet reikia su jais dirbti, nes taip sakant, apyvarta daro su shud....
Su mazais (specializuotomis parduotuvemis) kitaip. Vyksta bendradarbiavimas, jie isigilina i preke apziuri, lanksciai reguoja i naujienas. Jie derisi del kainos, bet neaukoja del to kokybes. Su jais sneki kaip lygus su lygiu. Daznai mokaisi is ju, darai isvadas ir priimi sprendimus. Tai zmones, savo sryties profesionalai, o ne visiski profanai kaip prekybos centru vadybininkai. Man atrodo, kad mazieji turi atsikovoti savo pozicijas. Mes gi dar visai neseniai isejom is to sovietinio lagerio, tai dar tos dideles parduotuves ir daro ispudi. Taip pat reikia pasakyti, kad pradzioje ir kioskininkai savo autoriteta sugadino prekiaudami baisiomis salygomis ir kokybe. Ne paslaptis, kad ir dabar dar tokiu kioskininku yra. Taciau dabar reikalai keiciasi. Jeigu kam teko buti prekybos centru maisto priemimo skyriuose, matet ta baisu vaizdeli. Kazkoks savartynas, slykstu net.
Tai tokia mano patirtis. Linkiu visiems maziems mazmeninikams sekmes tiek maisto tiek ne maisto prekiu profesionalams.
Akciju birzoje pinigai is nekantriuju plaukia pas kantriausius.
/dev/null
/dev/null
Rašyti privačią žinutę

1561 žinutės
( +373 / -333 )

Atidarant nedidukę parduotuvėlę užtenka. Susispaudus tikrai užtenka. Į kreditus lįsti tikrai nebūtina.
Patalpų remontą dažniausiai atlieka nuomotojas - o paskui per nuomą pasiima. Daug paprastų remonto darbų atlieki pats.
Per laiką iš uždirbtų pinigėlių ir asortimentas išsiplečia ir mokėjimai susinormalizuoja.
10k Lt. atidaryti gal ir užtenka, tačiau parduotuvėlė kažkokį pelną pradės duoti po metų ar dar vėliau, o visą tą laiką iš kažko pragyventi reikės. Todėl bent 6 mėn. pragyvenimui reikia lėšų turėti. O kur dar buhalterių paslaugos, komunalinės, kiti mokesčiai - nemanau, kad parduotuvėlės pradinės pajamos visą tai kompensuotų. Su 10k Lt manau realiau pradėti kažkokių paslaugų teikimo veiklą, kurios pradinės sąnaudos mažesnės.
Taip, tiesa, dar niekas nemirė nuo sunkaus darbo, bet aš manau- kam rizikuoti?
~Ronald Reagan
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

10k Lt. atidaryti gal ir užtenka, tačiau parduotuvėlė kažkokį pelną pradės duoti po metų ar dar vėliau, o visą tą laiką iš kažko pragyventi reikės. Todėl bent 6 mėn. pragyvenimui reikia lėšų turėti. O kur dar buhalterių paslaugos, komunalinės, kiti mokesčiai - nemanau, kad parduotuvėlės pradinės pajamos visą tai kompensuotų. Su 10k Lt manau realiau pradėti kažkokių paslaugų teikimo veiklą, kurios pradinės sąnaudos mažesnės.
Prekyboje viskas daug greičiau, nei paslaugose. Iš prekybinio antkainio eina pasidengti ir buhalterines ir komunalines išlaidas. Žinoma su 10k jau reikia suktis labai įsitempus. Praktiškai vienas daro verslą, kitas dar dirba kitame darbe ir išlaiko šeimą ir panašiai. Bet su 10k pradėti galima.
Aš suprantu, kad labai sunku jaunimui ir tuos 10k susišaudyti, o jau nešnekant apie 100-200k, bet tie kas nori daryti daro, o kas nenori atras 1 mln priežasčių kodėl to nedaryti. Jei būtų kitaip, nebūtų, kad 10% žmonių valdo 90% pinigų.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
/dev/null
/dev/null
Rašyti privačią žinutę

1561 žinutės
( +373 / -333 )

Iš prekybinio antkainio eina pasidengti ir buhalterines ir komunalines išlaidas.
jau pirmais prekybos mėnesiais ? Aš skaičiavau, kad mėn. išlaidos sudaryti apie 2500 Lt. Tokiu atveju reikėtų suprekiauti kaip minimum už kokius 20 000 - 25 000(nežinau, gal saldainių pardavime didelė marža ir užtektų kokių 10000). Tokioms apimtims pasiekti reikėtų minimum 6 mėn.
Taip, tiesa, dar niekas nemirė nuo sunkaus darbo, bet aš manau- kam rizikuoti?
~Ronald Reagan
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

jau pirmais prekybos mėnesiais ? Aš skaičiavau, kad mėn. išlaidos sudaryti apie 2500 Lt. Tokiu atveju reikėtų suprekiauti kaip minimum už kokius 20 000 - 25 000(nežinau, gal saldainių pardavime didelė marža ir užtektų kokių 10000). Tokioms apimtims pasiekti reikėtų minimum 6 mėn.
Minimalus antkainis mažose parduotuvėlese turi būti 40 procentų. Saldainių versle jis siekia iki 300 procentų, todėl nebūtina didelė apyvarta.
Tad jei prekyba 1180 litu su 40 antkainiu, tai grynosios skirtuminės pajamos apie 285 litai.
Antkainiai 10 procentu galimi tik mąsto prekyboje arba labai didelio apyvartumo produktams. Bet esant labai sekliai rinkai, toks antkainis didžiąją dalimi gali nepadengti visų kaštų. Mažai parduotuvėlei prekiauti su tokiu antkainiu - mirtis.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.
/dev/null
/dev/null
Rašyti privačią žinutę

1561 žinutės
( +373 / -333 )

Antkainiai 10 procentu galimi tik mąsto prekyboje arba labai didelio apyvartumo produktams. Bet esant labai sekliai rinkai, toks antkainis didžiąją dalimi gali nepadengti visų kaštų. Mažai parduotuvėlei prekiauti su tokiu antkainiu - mirtis.
Tada suprantama.
Aš skaičiavau kitai sričiai - kompiuterinės technikos maržos šiuo metu yra 7-12 proc. (net 5 proc.) Pas kai kuriuos mažmenininkus kainos net mažesnės nei pas didmenininkus.
O štai buitinė ir org.technika - jau su 40-60 antkainiu.
Taip, tiesa, dar niekas nemirė nuo sunkaus darbo, bet aš manau- kam rizikuoti?
~Ronald Reagan
Harka
Harka
Rašyti privačią žinutę

146 žinutės
( +11 / -52 )

siaipzvejys,
respect tau! idomiai paskaitinejau
Busy... busy... busy... dead.
siaipzvejys
siaipzvejys
Rašyti privačią žinutę

559 žinutės
( +83 / -23 )

Aš skaičiavau kitai sričiai - kompiuterinės technikos maržos šiuo metu yra 7-12 proc. (net 5 proc.) Pas kai kuriuos mažmenininkus kainos net mažesnės nei pas didmenininkus.
Norint šiandien prekiauti kompiuterine technika reikia iškarto nusiteikti, kad papuoli į labai tobulą konkurenciją, kur įeiti labai lengva dėl mąsto, bet uždirbti praktiškai neįmanoma.
Tokiu būdu lieka klasikinis variantas nišinių produktų paieška. Produktas tai suma prekės ir paslaugos. Kad dar yra kur tobulėti su "kompu" verslu tai galiu drąsiai teigti. Pamėginkite susirasti operatyvią programų tvarkymo paslaugą namuose. Labai ilgai reikės ieškoti... kol rasi, o ir kaina dažnu atveju nelabai suvokiama. Plius nėra grįžtamojo ryšio ir panašiai.
Nusipirkti kompą dabar jau galima labai lengvai ir tam jau nereikalingas net didelės žinios, bet vėliau daryti teisingus ir racionalius sprendimus, o tai jau menas. Žinome, kad kas met reikia daryti "format C", bet pvz. aš to nedarau, kad nemoku. O kur dar kompu atnaujinimo galimybės, antivirusinės programos, kompiurinio raštingumo didinimas ir t.t. ir t.t.
Visos šios paslaugos šalia kompu prekybos ir yra nišiniai produktai, kuriems rinka oi kokia yra. Čia būti pirmam, tai reiškia pasiimti visą rinką. Ir tokiame versle lyderiais bus tik mažos įmonėlės, nes ten dirbs sau žmonės ir jų alga tiesiogiai koreliuosis su darbu kokybe, paslankumu, aptarnavimu ir t.t.
10% žmonių valdo 90% pinigų. Visada pasitikslinu kur aš esu.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital