Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Iranas vs Kitas pasaulis

indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Žiūriu kad kažkodėl niekas nevertina aktualiausios mūsų dienų grėsmės - civilizuoto pasaulio karo su islamiškuoju-fanatišku Iranu grėsmės ir pasekmių.
Todėl prašom (please, пожалуйства) dėstykit kas ką žinot ar manot: kaip toks karas (įvairios jo stadijos ir variantai) paveiks Amerikos, Europos, Baltijos ir kitų šalių rinkas?
Ashaman
Ashaman
Rašyti privačią žinutę

932 žinutės
( +286 / -123 )

Iranas - tai jums ne Irakas ar koks viduramžių Afganistanas.
Jokio trumpo ir pergalingo karo neišėis ir jei tas prietranka G.W.Krumas pradės puolimą - tai greitai visos aplinkinės šalys ieškos tų krumų kur galima būtų pasislėpti. Broliams šiitams dar pagelbės Sirija, į konfliktą įsitrauks apšaudytas iš Irano Izraelis - и покатило...
O gal jums atrodo kad be reikalo praeita savaitė 15 britų buvo paimta nelaisvėn? Tai gyvas skydas - ir pirmosios aukos galimo puolimo atveju.
Iranas užblokos naftos transportą jūra - naftos kainos virš 100 USD. Su tokiomis žaliavų kainomis (jei jos išsilaikys ilgiau 6 mėn.) - ragai visam pasaulio eko (ypač USA ir EU). Rinkose kils panika ir masinis popierių nusimetimas. Išloš nebent žaliavinės rinkos - Rusija ir Brazilija.
Success is a journey, not a destination...
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

...civilizuoto pasaulio karo su islamiškuoju-fanatišku Iranu grėsmės ir pasekmių.
....
...ir jei tas prietranka G.W.Krumas pradės puolimą - tai greitai visos aplinkinės šalys ieškos tų krumų kur galima būtų pasislėpti...
...
O gal jums atrodo kad be reikalo praeita savaitė 15 britų buvo paimta nelaisvėn.Tai gyvas skydas - ir pirmosios aukos galimo puolimo atveju.
Pradėkim nuo definicijų: jei kažko nesuprantam ar nemėgstam, tai nereiškia, kad mes civilizuoti, o tas kažkas ne. Iranas yra stipri ir gyvybinga valstybė. Teko neseniai bendrauti su kolega, kuris ten kelias savaites stebėjo rinkimus. Taip pat atsifiltravęs savo žinių apie Iraną, ir bendrai apie islamą, pagalba tai, kas rodoma per teliką, tikrai nesu tikras, kad "civilzuotas" pasaulis yra teisus.
Tas pats ir dėl "prietrankos", kad ir kas jis bebūtų, už jo stovi galingiausia pasaulio valstybė. Bent jau mano galva tai yra draugiškiausia imperija Pasaulyje, taip pat ir istorijoje. Ir tai ji, o ne "prietranka" realizuoja savo interesus.
Dėl pagrobtų kareivių, tai prisiminkite, kad Lietuvą tarpukarį rusam patvarkyt, kaip pretekstas buvo panaudotas pasikėsinimas į SSRS kareivį... Ar jūs tikrai manot, kad Irakas įsėlino į britų valdomą dalį ir pagrobė jų karius, ir dar ne vieną kartą (atsimenu dar bent vieną tokį atvejį)? Įdomu, kas kam tame regione groja ant nervų? Iranas, kuris yra namie, ar vakariečiai, kurie tens svečiuojasi?

Žodžiu, su bet kokiu išankstiniu nusistatymu tiesą surasti šansų yra daug mažiau...

Dėl pasekmių pritarčiau daugeliui Aschman tezių. Tačiau paskutiniai įvykiai man taip pat nėra liudijimas apie pasaulio pabaigą. Karas su Iranu gali būti labai trumpas, dar trumpesnis nei su Iraku. Tai gali būti greitas apšaudymas, "nuskausminimas" be po to sekančio "demokratijos statymo", kad Iranas turėtų ką veikti ir be savo branduolinės programos. Ir jis yra pakankamai gyvybingas, kad ten neįsivyrautų anarchija kaip Afganistane per paskutinius šimtmečius.
Tad blogiausiu atveju greičiausia apturėsim trumpą šoką ir viskas liks kaip buvę. Po to dar Europa tikriausia imsis investuot į Irano naftą ir dujas...
takeshy
Rašyti privačią žinutę

322 žinutės
( +31 / -68 )

balandžio 1 pokštas ypač kad panaudos branduolinį ginklą:yes
VZ
VZ
Rašyti privačią žinutę

1125 žinutės
( +173 / -28 )

Karas su Iranu gali būti labai trumpas, dar trumpesnis nei su Iraku. Tai gali būti greitas apšaudymas, "nuskausminimas" be po to sekančio "demokratijos statymo", kad Iranas turėtų ką veikti ir be savo branduolinės programos.
Mano galva, tik toks scenarijus ir galetu buti, nes po tampymosi (vis dar besitesiancio) Irake, o ir Afganistane, nemanau, kad ryztusi Irane pradeti ta pati - miesto musius su daugybe auku.
Kiekvienas išleistas litas - neinvestuotas litas! Bet gyvenimas tai ne vien investavimas...
el_dorado
el_dorado
Rašyti privačią žinutę

91 žinutės
( +44 / -5 )

Ashaman, ciniskai paklausiu: tikrai manai, kad pasaulio galingiesiems tie 15 kariu vertesni uz naftos kainos islaikyma bent jau dabartiniame lygyje? Tuo labiau, sakyciau, butu puikus pretekstas pradeti Irano puolima - prisiminkim Izraelio-Hezbolah konflikta. Todel cia dar abejociau, kam tie 15 kariu naudingesni.
Be abejo, kas liecia kitus dalykus, pirmoji mintis sauna apie nafta - vien gandai apie irano-jav susidurima persu ilankoj pakele kaina 5 doleriais nakti is antradienio i treciadieni. Sauna i galva galimi pickai: UK: JKX oil&gas pagrinda isgaunanti ukrainoje arba kitos naftos kompanijos uz middle east ribu. Tiesa, skaiciau idomu dalyka Money Week, kad Rusija savo bendroves apmokestina, kai kaina >40$ ir deda tuos pinigus i stabilizacijos fonda, todel tokie kaip LKOH ar Rosneft pasipelnytu maziau is kilusios krizes. (Butu saunu, jei kas galetu mane pataisyti, jei klystu del rusu bendroviu.)
Visgi kol Iranas vis dar nebranduolinis, EU/JAV speciau tikrai tiek nelauktu ir imtusi visu imanomu priemoniu atsatyti/perimti Irano naftos pramone. Kazin ar labai daug klysciau teigdamas, kad dar vienas Irakas JAV kainuotu pigiau negu Ashaman minimi "ragai" pasaulio ekonomikai? Nevertetu pamirsti ir branduolinio ginklo - juk tai vienintele pakankamai galinga priemone issprogdindi Irano bunkerius, kuriuose stovi plutionio grynynimo centrifugos. Nereikia turbut buti genijumi, kad pagalvoti, kad toks zingsnis dar labiau pakeltu nafta
O siaip del paties rinku nuokrypio, tai taip, tikriausiai down, tik veikiau tai gal butu, sakykim, vienkartinis sokas, nei ilgailaikis nuopolis, jei (o tuo esu tikras) JAV nugaletu Irana ir atgaivintu tiekima - juk apart naftos NYSE, FTSE ar galu gale OMX bendroves rysiu su iranu neturi. Bet
Kita vertus, JAV karas Irane, tikriausiai, butu ne pigus malonumas ir tai pakeltu palukanas, kas kenktu bendrovems, ypac bankams ir ivairiem s&l ir t.t
Todel mano kuklia nuomone/prielaida/pamastymu vertetu nerimauti ne del naftos kainos, kurios tiekima veikiausiai pavyktu palyginti greitai atsatyti, o del palukanu kilimo JAV, o is paskos ir EU ir kitose salyse.

bet kokiu atveju, BAE Systems strong buy
smile - the rest is easy ;)
el_dorado
el_dorado
Rašyti privačią žinutę

91 žinutės
( +44 / -5 )

tik noriu suabejot, ar taip lengvai viska iseitu uzlgaistyt po tokio "greito" nuraminimo, kaip atomines numetimas ant irano bunkeriu kazkaip sakyciau taip neisdegs kaip pries pora desimtmeciu, kai izraelis lektuvais subombardavo irano gamyklas. Dabar juk jos isbarstytos po visa irana ir jas issprogdinti, kaip jau minejau, kokio Tomahawk neuzteks :/ Todel manau reikalinga platesne operacija -> platesnes pasekmes
smile - the rest is easy ;)
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

Brangieji, labai visų prašau, nedarykime opozicijos civilizuotas pasaulis versus fanatiškasis islamas, nes tik demonstruojame savo necivilizuotumą. Antra, nevadinkime Irano necivilizuotu. Iranas arba Persija - viena seniausių Vidurio Azijos civilizacijų, sukūrusi gausybę poezijos ir literatūros, architektūros ir kaligrafijos, muzikos ir šilko tapybos šedevrų. Pakanka paminėti Omarą Chajamą, Džalaludiną Rumi, Abdurachmaną Džami, enciklopedistą Biruni, medicinos tėvą Ibn Siną (Aviceną), filosofą Al Farabi ir kt., kad suprastume, jog mums peršamas necivilizuoto ir puslaukinio Irano įvaizdis neturi nieko bendra su realia tikrove.
Manau, paaugliška valstybė su vienu kvailiausų prezidentų savo istorijoje daro didžiulę klaidą, provokuodama šį karą. Ir jo tikslas - toli gražu ne demokratija ir kova su puslaukiniais barbarais ar už civilizacijos vertybes. Vakarų pasaulis stebėtinai greit pamiršo, kam jis turi būti dėkingas už Antikinės Graikijos kultūrinio paveldo išsaugojimą. Prisiminkime, kas panaudojo branduolinį ginklą II-ojo pasaulinio metu; kas napalmu išdegino visą Vietnamo žemę!
Net ir plika akimi matosi, jog šis rezgamas karas yra ne dėl civilizacijos vertybių. Jis yra dėl energetinių išteklių. Todėl nenuostabu, kad JAV siekia užpulti Iraną (tam dingsčių, kaip pamename, ieškota jau ne vienerius metus). Man tik labai gaila, kad kai kas iš mūsų taip lengvai pasiduoda smegenų plovimui.
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
el_dorado
el_dorado
Rašyti privačią žinutę

91 žinutės
( +44 / -5 )

to snapas, esi teisus, artimuju rytu civilizacija turi ispudinga istorija ir inese didziuli inasa i pasaulio istorija ir moksla. Ir visiskai su tavimi sutinku, kad karas Irake bei galimas karas Irane yra vedamas ne graziu demokratijos ideju, o siekiant istekliu. Bet paziurekime is kitos puses: naftos - pagrindinio energijos saltinio dar kokiam pusamziui - mums, t.y vakarams reikia tolimesniam vystymuisi ir geroves kelimui. Tokia imperija (tebunie pavadinkim ja taip) kaip JAV, o kartu ir kitos vakarietiskos salys is paskos negali sau leisti, kad jai butu kirsta per saknis, t.y nutrauktas istekliu tiekimas, ir naturalu, kad ji siekia itakos ir praktines valdzios tame regione. Taip, gaila, kad del tokiu zemisku dalyku gali nukenteti (ir nukentes) eiliniai Irano zmones, bet sakyciau vertetu pagalvoti, kokia siandienos neveiksnumo kaina gali buti ateityje, kada Iranas pasigamins atomini ginkla kartu vis labiau spiesdamas apie save visa arabu pasauli.
smile - the rest is easy ;)
snapas
snapas
Rašyti privačią žinutę

792 žinutės
( +81 / -54 )

El_dorado, kažko nesupratau... Ar tamsta teigi, kad bušas turi teisę jėga pasiimti Irano naftą, nes šito esa reika Vakarų civilizacijos pažangai? Jeigu Vakarų civilizacija negali gyvuoti be jėgos kitų adresu, tai velniop tokią civilizaciją.

Kas link energetinių išteklių - seniai metas telkti visas pastangas alternatyvios energetikos plėtotei. Jau dabar įmanaoma pereiti prie kur kas taupesnių vandenilinių vidaus degimo variklių, nors ir kaip brangiai tai šiandien kainuoja. Kita vertus, kai kurioms „civilizuotoms valstybėms“ reikėtų prisiminti ir Kioto protokolą (puikiai žinome, kas jo nepasirašė).

Apie branduolinį ginklą. Neteko girdėti, kad Iranas tokį kurtų. Kas Tau šitą papasakojo, G. Bushas? Kokiais kriterijais remdamasis manai, kad Busho kalbose daugiau tiesos, negu Ahmadinajedo? Aš bent rimtų argumentų Busho teisumui įrodyti ligšiol dar negirdėjau. O štai apie Amerikos branduolinį smūgį jau svarstoma garsiai. Tai kas tuomet kelia branduolinę grėsmę, Jav ar Iranas? Beje, branduolinio ginklo turėjimas gimdo paradoksą - priešiškos šalys tuomet pradeda kalbėti apie taiką, nusiginklavimą ir panašius dalykus. Antai Pakistanas ir Indija - abi turi branduolinį ginklą. Ir ką? Ir nieko! Ogi tai garantuoja jėgų pusiausvyrą, ir skatina vengti įtampos ir ginkluotų konfliktų.
Kuo jautis senyn, tuo ragas kietyn!
el_dorado
el_dorado
Rašyti privačią žinutę

91 žinutės
( +44 / -5 )

snapas, taip, butent tai ir teigiu, kad vakarai turi ir privalo uzsitikrinti istekliu tiekima - jega, jei to reikia. Nebuciau toks greitas siusti civilizacija velniop vien del to, kad si naudoja jega. Tai naturalus itakos pletimo budas. Ta pati senoves Persijos (dabartinis Iranas) imperija nuo Mazosios Azijos (dabartine Turkija) iki Indo upes (dabartine Indijos siena) issiplete ir todel yra tokia didi ne graziom idejom, o brutalia jega. Galu gale, ir as, ir tu sedim toje pacioje barikadu puseje

Alternatyvus energijos istekliai ir ju taikymas prie tokiu salyginai mazu naftos kainu vargiai beatsipirktu. Teko skaityti, kad net naftai rekordinese aukstumose (~78$), tokios industrijos kaip vejo energetika laikesi tik is subsidiju, o etanolio gamyba atsiperka, kai nafta >70$ (nesu tikras del konkretaus skaiciaus, bet tai yra aukstesne kaina uz dabartine). Kas liecia vandenili, turbut teko girdeti apie nesena BMW projekta, kada 7 klases "serijiniams" automobiliams pritaike vandenilinius motorus. Nepaisant salygines sekmes, paciu BMW atstovu zodziais, si technologija "20-30 years away" - dar prireiks daug investiciju ir tyrimu siekiant isisavinti sia technologija. Ka realiai turim siai dienai? Sena gera nafta - kol kas nenukonkuruota ekonominiu poziuriu Klimato atsilimas aisku kitas klausimas, taciau velgi teko skaityti, kad pacioje JAV kyla spaudimas prisijungti prie mineto Kioto protokolo ir veikiausiai ji tai padarys. Demesi vertetu kreipti i kita kylanti milzina - Kinija.

Taip, dabar apie teisybes ieskojima Gaila, su ponu Bushu progos pasneketi kol kas tikrai neturejau Matai, is istorijos zinome, kad valstybes kurdamos atomini ginkla (pvz Siaures Koreja) paprastai si progresa pridengia "taikia" atomines energetikos programa. Kur sis "taikus" procesas veda, pamateme po Siaures Korejos balistiniu raketu bandymu Taip pat, kodel Iranas, sakykim, taip besirupinantis augancia elektros paklausa salyje, nenori statyti vadinomojo "sunkiojo vandens" reaktoriaus, kuri idiegti butu kur kas pigiau, turint omeny vakaru pasiulymus, o renkasi vis tik sunkesni kelia - reaktorius (del terminologijos nesu tikras), kurie gali buti naudojami kurti atominei bombai? Juk pirmasis nusautu du zuikius: ir ekonomijoje ir elektros paklausos augime. Tuo tarpu Iranas apsieme vykdyti brangesni projekta - centrifugu diegima, urano sodrinima (kas ir reikalinga atominiam ginklui) ir tolesnius veiksmus daryti savo saskaita.

Ok, tarkim Iranas nekuria, todel ir netures atominio ginklo (cia tik prielaida, su kuria as nesutinku: kaip jau minejau, Iranas, manau, taikia programa neapsiribos). Tuo geriau mums ir JAV. Mano mintis bus krastutinumas, taciau noriu pateisinti branduolinio ginklo panaudojimo galimybes svarstyma. Sudavus toki smugi Iranui, gali buti, butu sutaupyta tukstanciai, desimtys tukstanciu JAV ir vakaru kareiviu gyvybiu, o tuo pat ir doleriu, isleistu ginkluotei. Matau istorija ismanai - juk toks scenarijus vede ir 1945, ar ne? Taip, baisios pasekmes ir daugybe auku, taciau prieso puseje, o amerikieciai tada svente greita pergale (po bombardavimo Japonijos kapituliacija tebuvo dienu ar valandu klausimas). Ir kaip minejau, siekiant taupyti, branduolinis smugis galetu greiciau padeti uzimti naftos isteklius Irane.

Va del paskutines "abipusio susinaikinimo" teorijos esi visiskai teisus. Juk ir Kubos kirze Saltojo karo metu tik del to ir nevirto treciuoju pasauliniu karu. Tik vel, nei SSRS, nei JAV, nei tavo minimi Pakistanas su Indija, nedeklaravo noro "nusluoti nuo zemes pavirsiaus" kitos valstybes, siuo atveju Izraelio. Todel sakyciau sitas atvejis siek tiek skiriasi nuo ankstesniu savo fanatiskumu (dabartinei Irano ajetolu valdziai jis tikrai nesvetimas), kas padidina rizika, kuriai uz akiu dar galima (?) uzbegti.

p.s tikrai nesizaviu nei karu, nei aptartom karo priemonem, tiesiog bandau realiai vertinti susidariusia situacija
smile - the rest is easy ;)
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Viskas, žinoma, labai gražu dėl senovinės Persijos-Irano kultūros Bet... Kodėl Iranas atsisakė ekonomiškai naudingesnių Vakarų pasiūlymų vardan savo "taikios" branduolinės programos? Kodėl niekas neabejoja, kad turėdamas tokią galimybę Iranas tikrai nušluotų Izraelį? Kodėl Irano ajatolos rėkia, kad JT (faktiškai visas likęs pasaulis - jeigu kam labiau patinka, galim jį vadinti paauglišku ir necivilizuotu ) nesikištų į Irano "vidaus" reikalus? Negi gali atskiros valstybės elgtis, neatsižvelgdamos į tai, kad jos nėra vienintelės pasaulyje ir turi įvertinti ir kitų buvimą? Kodėl tokios "senos ir gražios" kultūros Persija-Iranas žaidžia tokius pasišlykštėjimą keliančius (tikrai ne tik T.Bleirui) ir naivius propagandinius žaidimus su Vakarais dėl tų kareivių ir "jų" laiškų? Galimi dar šimtai "kodėl"...
Luinys777
Rašyti privačią žinutę

1107 žinutės
( +224 / -76 )

El_dorado:
Zinai nepyk, bet baisu yra skaityt, kaip toks jaunas zmogus, kaip Tu, tai ramiai filosofuoji apie branduolini smugi Iranui. Tau labai noris pamatyti trecia pasaulini kara? Man ne.
Buvo tokia diskusija apie tarnyba armijoj. Arsiausias salininkas tarnybos buvo Denisas. Dabar galima tik pripazinti, kad Denisas 100% buvo teisus.
Jeigu nori išmokti plaukti, plauk (Mao)
LTU
Rašyti privačią žinutę

131 žinutės
( +49 / -12 )

Kiekvienas karas prasideda nuo savo salies gynybos kitos salies teritorijoje.
Išmoksta ne tas ,kuris klausinėja,bet tas kuris supranta atsakymus
Gruodis
Rašyti privačią žinutę

499 žinutės
( +366 / -303 )

Jooo, el-dorado...Londonas, city, svajones apie trayderio darba, masines informacijos priemoniu brukama/formuojama nuomone/vertybes/pasaulio suvokimas matau daro savo...Speju, pinigu (ir turbut labai daug) tu uzsidirbsi (ir manau greitai, ir lengvai), bet...tiek to, nerasysiu apie esminius dalykus, nes galvoju, kad kol kas dar nesuvoksi (nepyk, neturiu noro taves izeisti). p.s. dekui uz analitini rasineli Irano tema.
Meškinas su šortais...Bulius su stringais...Žmogus su Sėkme:)...Gyvenimas su Laime:)...Amžinybė su Dievu.
zveris2001
Rašyti privačią žinutę

19 žinutės

kazkur skaiciau, kad Rusija apmokestina naftos kompanijos virs 25USD. Ir mokesciai dideli - 80 ar 90%
Ashaman
Ashaman
Rašyti privačią žinutę

932 žinutės
( +286 / -123 )

Kiekvienas suverenas PRIVALO užtikrinti savo teritorijos veintysumą ir apsisaugoti nuo agresoriaus puolimo - kas tas agresorius bebutu (nors ir demokratijos bamba - USA).
Vieni tai daro lojalumu pasaulio galingiesiems (liaudiškai tariant - subinlaižiauja).
Kiti - saugo galingųjų turtus patikimiausiuose pasaulio bankuose ir neįsitraukia į jokius karus.
Treti - privalo turėti atominį ginklą, kad jų bijotų. Ir tai nėra blogai - tiesiog to reikalauja pasaulio galingųjų sukurtos žaidimo taisyklės. Ir nereikia čia nešti paistalų apie islamišką radikalizmą. Nori išgyventi - sukurk (nupirk, pavog) ginklą, kad su tavimi skaitytusi.
Ahmadinedžadas gi nedurnas (kaip beja ir Irano elitas) - jis gyvena Afganistano ir Irako kaiminysėje ir puikiai prisimėna kaip agresorius prisidengdamas mistiniais branduolinio ginklo ir kovos su terorizmu pavojais - sunaikino šių valstybių suverinitetą.
Lengvai čia mums diskutuoti už tūkstančių km. nuo Azijos širdies ir nematant kasdien upėmis tekančio kraujo. Tuo labiau kad visa info mes gauname per Vakarų kontoliuojamą žiniasklaidą, kuri tikrai neatspindi realios arabų tragedijos (neskiriant juos į šijitus, sunitus, kurdus ar talibus).
Success is a journey, not a destination...
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

Matau kai kurie jautrios sielos zmones pasibaisejo el_dorado planais bombarduoti Iraną siekiant USA ir vakarų ekonominių interesų.

Tai prašom būti nuosekliais iki galo - išrutuliuokite alternatyvų variantą - Iranas pasigamina atominių bombikių ir užmeta jas ant Izraelio "nes juos reikia nušluoti nuo Žemės paviršiaus" ir t.t.

http://addurl.tel
dreamcatcher
Rašyti privačią žinutę

39 žinutės

situacijos interpretacija a)
itampos didejimas ir didinimas suo metu naudingiausias nafta eksportuojanciom salim (Rusija, Iranas) ir "alternatyviems galios centrams" (Rusija). labai jau graziai atrodo a) britu jureiviu sulaikymas (Iranas) b) Rusijos (kaip suprantu neoficialus) pranesimas apie jau neva suplanuota ir beveik neisvengiama JAV smugi Iranui

interpretacija b)
JAV iesko preteksto karui

manau kad respublikonai beveik neturi sansu pateikti kara Irane savo namu publikai pozityviai (kazi ar antras is eiles gasdinimas masinio naikinimo ginklo gresme suveiktu). ilgalaikis naftos kainos pakilimas taip kirstu JAV consumeriams per kisene kad respublikonu reitingai dar labiau smuktu, ko jiems tikrai nereikia. na nebent jie isivaizduoja kad "viska sutvarkys" per 24h ir be didesniu civiliu auku Irane. irano bombinimas dar labiau destabilizuotu padeti Irake. o ir laiko smogti Iranui JAV turejo i marias. kodel butent dabar?

man kazkaip siandie interpretacija a) atrodo logiskesne.
bet zinia pasaulio galingieji ne visad elgiasi logiskai
^la
Rašyti privačią žinutę

1936 žinutės
( +244 / -33 )

Po karo Iranas bus padalintas į keturias okupacines zonas: E92, E95, E98 ir D.
Common sense is not very common

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital