Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ar galima Lietuvos ekonomikos krizė?

Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Jei infliacijos mažėjimas bus ilgalaikis, t.y. naftos kainos neatšoks, siūlau tokį ekonomikos gelbėjimo planelį (be jokių TVF ir devalvacijų):
1. Per ateinantį pusmetį sumažinam infliaciją iki Mastrichto kriterijų (čia gali tekti pažaisti su akcizų didinimo grafiku, ir šiaip, nemažai sėkmės reikės, nes kaip žinote daugelis PVM lengvatų bus naikinama). Tam reikia padažninti dujų ir šilumos kainų perskaičiavimą, kad jos greičiau sureaguotų į naftos kainų kritimą. Kiek žinau, Kubiliaus vyriausybė ir Poderio komisija nenusiteikę taip lengvai leisti monopolistams daryti su kainomis ką tik nori.
2. Biudžeto deficitą taip pat išlaikome leistinose ribose (jei suveiks antikrizinis planas).
3. Važiuojam į Briuselį, šį kartą jau gerokai rimčiau nusiteikę, negu aną kartą, ir tariamės, kad nuo 2010 Lietuvoje būtų įvestas euras.
Manau, partija, kuri sugebėtų tą padaryti, galėtų būti renkama į valdžią kokias tris kadencijas iš eilės

Dar vienas svarbus momentas - užsienio prekybos deficitas. Rytoj statistikos departamentas skelbs užsienio prekybos duomenis, ten bus matyti, ar man pavyko įtikinti gerb. Indėną sumažinti importinių prekių vartojimą
Panašu, kad latviai pakėlė mano idėją į aukštesnį lygį - jau per televiziją suka reklamas, kuriose ragina pirkti latviškas prekes:
В среду объединение ТБ/ДННЛ планирует начать общественную кампанию "Поддержи своих!". Национал-консервативные политики намерены призвать сограждан накануне Рождества отдать предпочтение латвийским товарам и услугам.

Как стало известно порталу Delfi, в рамках акции на LTV и LNT появится соответствующий агитационный ролик.

Сегодня «тевземцы» продемонстировали журналистам клип, в котором мать с дочерью отказываются покупать елочки, выращенные в Китае и Дании. Герои клипа отдают предпочтение латвийской елке, которую до этого «забраковала» русскоязычная пара.

По мнению руководства партии, акция может позитивно повлиять на развитие народного хозяйства Латвии, а также пробудить в людях патриотические чувства.


Na, mes irgi pagalvosime, prieš pirkdami latvišką jogurtą ar konservus.

Lukašenka visai pavaro - nusprendė riboti daugelio prekių, kurios gaminamos ir pačioje Baltarusijoje, importą.
В «черный список» Минторга внесены йогурты, масло, молочные пасты, сыр, творог, рапсовое масло, маргарин, готовые мясные продукты, карамель, шоколад, уксус, пельмени, майонез, мороженое, пиво, безалкогольные и слабоалкогольные напитки, хлеб и мучные кондитерские изделия. В группе непродовольственных товаров указаны мыло, сухие строительные смеси, сумки, изделия из лозы и соломы, тетради, ткани льняные, ковры, нижнее женское и детское белье, майки, одежда (секонд-хенд), посуда из керамики, велосипеды, телевизоры, часы, бытовая мебель.

Čia jau rimtai reikėtų su Briuseliu pakalbėti apie atsakomąsias priemones, visos ES lygiu.

Latvija ir Baltarusija yra vieni iš pagrindinių mūsų eksporto partnerių. Panašu kad tuoj įsibėgės protekcionistiniai prekybos karai tarp valstybių. Ir mums reikia nežiopsoti, kad negautume paskui į vienus vartus...
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to Švyturys
Abejoju, kad pavyks įtikinti indeną, panašu, kad jis supranta kas yra protekcionizmas. O tavo planas yra fantastinis ir aš norėčiau tokio plano, bet labiau realistinis planas, yra ufonautų pagalba. Vyriausybė jau nusprendė eiti paskui rinką ir padaryti kietą nusileidimą, gal tą nusileidimą padarys su devalvacija,o gal be, bet čia tik techniniai dalykai. Kai bus vėlu, vėl matyt išpūs burbulą paskui rinką.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
KiKa
Rašyti privačią žinutę

382 žinutės
( +51 / -65 )

Mielas Svytury, matai, bielams ten visai blogai - produkcija uzversti visi gamyklu sandeliai, o baltarusiskos produkcijos nelabai kas perka del gana prastos kokybes Siaip musu importo/eksporto didziaja dali sudaro zaliavos:naftos produktai, kalis, metalai, mediena ir t.t. Blogiau, kad Batka uzdraude moketi valiuta in prieki uz kontraktus be CB leidimo, vat cia tai problema Lietuvai A, dar vienas dalykas - musu "genialus" developeriai metesi in Baltarusija, tikedamiesi, kad ten bus "safe heaven", juokinga
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Na taip, miela Kika Batka Lukašenka vis dar su savo malūnsparniu kolūkius apskrenda ir sureguliuoja, kada sėti, kada pjauti, bet krizės uždrausti net ir jisai nepajėgus
Bet šiaip jau mes eksportuojame daug prekių, kurios patenka į baltarusų
"juodajį sąrašą": maisto produktai, baldai, tie patys dviračiai, televizoriai ir t.t. Taip kad čia ne juokas, atsižvelgiant į tai, kad dar ir rusai savo rublį po truputį nuvertina. Kuo toliau, tuo sunkiau bus eksportuotojams, taigi teks kažkaip ir importą sumažinti. Kitaip jau greitai teks bėgti pas TVF ir klausti, ar dar liko kažkiek eurų nuo latvių....
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

to Švyturys
Abejoju, kad pavyks įtikinti indeną, panašu, kad jis supranta kas yra protekcionizmas
Gal geriau tegu indėnas pats už save pasisako Protekcionizmas yra tai, ką daro baltarusiai ("uždrausti", "apriboti" ir pan.), o aš viso labo bandau apeliuoti į tautiečių sąmoningumą, nes juk reikia kažką ir patiems daryti...
Esu įsitikinęs, kad nuo mūsų pačių, t.y. visų piliečių, elgesio priklauso nepalyginamai daugiau, negu nuo seimo, vyriausybės, ir visų jų krizinių planų ir programų.
KiKa
Rašyti privačią žinutę

382 žinutės
( +51 / -65 )

Mielas Svytury, pagarba, nes sugebate dirbti su tokia "sunkia" rinka Matai, idomiausia, kad zmones pingu ten turi, na, nedidele dalis, jie su malonumu perka importa, o in savo produkcija ziuri su pasaipa Antra, pagrindiniu imoniu nusidevejimas sudaro apie 80 proc., investiciju nera, rusu bijo labiau nei NATO su ES kartu sudejus plius dabar, manau, prasides naujas derybu etapas del duju kainu. Svarbu, kad mums vel neuzsuktu tranzito is Rusijos. Siaip, liudna ten bus siais metais, labai liudna:blush
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Mielas Svytury, pagarba, nes sugebate dirbti su tokia "sunkia" rinka
Aš turbūt neaiškiai išsireiškiau, nes rašydamas "mes" turėjau omenyje visus mūsų eksportuotojus, kurie iš tikrųjų nusipelno pagarbos, nes per 9 mėn. sugebėjo parduoti baltarusiams prekių už 1755 mln. lt., kai tuo tarpu importas iš "pigios" Baltarusijos sudarė tik 930 mln. lt.!
Na o aš asmeniškai sugebu neskaitant vietinės rinkos parduoti tik braliukams
wienuolis
Rašyti privačią žinutę

87 žinutės
( +48 / -18 )

Net nežinau kaip būtų palaikyta tokia idėja - padaryti sąrašą prekių, kurios yra gana įsigalėjusios mūsų kasdieniniame gyvenime, bet dažniausiai yra vartojamos importinės, nors esti šaunus lietuviškas atitikmuo.
Kaip pvz:
Addidas(arba kiti) dušo žėlė- ergonomiškas buteliukas, kvapai irgi tonizuojantys.
vs.
Biok įmonės, Margaritos prekinio ženklo dušo žėlė - buteliukas daug didesnis, kaina mažesnė, nors kvapas(vistiek tai tik sitetika?) ne toks aštriai malonus, greičiau toks neutralus visai, o oda reaguoja labai gerai į šitą produktą.

Asmeniškai visad renkuosi Margaritos kosmetiką, nors reklamos prigrūsta pasąmonė gal ir norėtų rinktis importinį produktą.
Ką dar galėtumėte išskirti? Teltonikos mobiliuosius telefonus?
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Štai, pagaliau atradau bendramintį Aš ir pats turiu minčių sudaryti kažkokį lietuviškų prekių katalogą, nes dažnai visuomenė apie jas nežino. Pavyzdžiui, daug lietuviškų prekių nukišta apatinėse parduotuvių lentynose. Netikėliai prekybininkai
Dėl Biok tai 100% pritariu - pats prieš kurį laiką atradau jų produkciją (kaip ir puikų Ringuvos muilą iš naujos gamyklos) ir nuo to laiko ja naudojuosi. Neseniai buvo straipsnis, kad Biok intensyviai kuria naujus produktus, bet turi sunkumų su eksportu, nes savo produkcijoje naudoja mažiau chemijos, dėl to sutrumpėja realizacijos laikas, kas labai nepatinka prekybininkams. Galbūt dėl to chemijos trūkumo ir "kvapas ne toks aštriai malonus", kaip rašai
O Teltonika deja taip ir nepradėjo mobilių telefonų gamybos. Nors trūksta ne taip jau ir daug. Čia yra jų stacionarus GSM telefonas. Belieka pridėti 12V akumuliatorių, įsidėti į kuprinę, ir iš tikrųjų galėsi vaikščioti su lietuvišku mobiliaku
Dar labai daug galėčiau plėtoti temą apie lietuvišką produkciją, apie kurią daugelis net nenutuokia. Kai pradėjau šia tema domėtis, vos ne kasdien atrandu kažką naujo. Gal tikrai reikės kažkokį sąrašą sumesti ir kur nors internete patalpinti, jei per šventes turėsiu laisvesnio laiko. Tai būtų bent kažkoks atsakas į visokių lukašenkų protekcionistinę politiką.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

O štai ir spalio užsienio prekybos duomenys:

2008 m. sausio–spalio mėn., palyginti su 2007 m. sausio–spalio mėn., eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 32,8 ir 22,1 procento; be mineralinių produktų, eksportas padidėjo 15,1, importas – 2,8 procento. Lietuviškos kilmės prekių eksportas 2008 m. sausio–spalio mėn., palyginti su 2007 m. sausio–spalio mėn., padidėjo 35,9 procento; be mineralinių produktų – 8,7 procento.

Eksporto augimui įtakos turėjo apdorotų naftos alyvų ir alyvų, gautų iš bituminių mineralų (2,5 karto), trąšų (91,1%), javų (2,4 karto) eksportas. Importo augimą lėmė žalios naftos ir gamtinių dujų (2,6 karto), gamtinių kalcio fosfatų ir neapdorotos sieros (3,6 karto), geležinkelio lokomotyvų, vagonų ir jų dalių (4,4 karto), trąšų (2,3 karto) importas.
(...)
2008 m. spalio mėn., palyginti su 2007 m. spalio mėn., eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 23,9 ir 8,8 procento; be mineralinių produktų, eksportas padidėjo 6,2, importas sumažėjo 12,7 procento.

2008 m. sausio–spalio mėn. svarbiausios Lietuvos eksporto partnerės buvo Rusija (15,6%), Latvija (11,6%), Vokietija (7,3%), Estija (5,8%). Svarbiausios importo partnerės – Rusija (30,6%), Vokietija (11,8%), Lenkija (10,1%), Latvija (5,2%).

2008 m. sausio–spalio mėn. didžiausią Lietuvos eksporto dalį sudarė mineraliniai produktai (25,7%), mašinos ir mechaniniai, elektros įrenginiai (10,5%), chemijos pramonės ir jai giminingų pramonės šakų produkcija (9,9%). Didžiausią importo dalį sudarė mineraliniai produktai (30%), mašinos ir mechaniniai, elektros įrenginiai (14,2%), transporto priemonės ir pagalbiniai transporto įrenginiai (12,4%).


Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito mažėjimo tendenciją. Gal visdėlto man pavyko įtikinti gerb. Indėną dėl lietuviškų prekių
indenas
Rašyti privačią žinutę

1593 žinutės
( +525 / -239 )

Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito mažėjimo tendenciją. Gal visdėlto man pavyko įtikinti gerb. Indėną dėl lietuviškų prekių
Gal pasirodys juokinga, bet gerb. Indėnas dažniausiai perka lietuviškas prekes, jeigu tik jų būna lentynoje, nes abejingas bet kokiems blizgučiams ir įkyrioms reklamoms. Ir šiaip jis blogas vartotojas: stengiasi nepirkti to, ko nereikia; abejingas prabangai ir nedega noru pasipuikuoti prieš kitus (spalvingos plunksnos nesiskaito - tai ne prabanga, o būtinybė); netgi šiek tiek asketiškas. Vienžo, tikras indėnas.
Taigi ekonominės antiprotekcionistinės teorijos (kurioms visiškai pritariu), man nelabai pritaikomos. Bet išimtys tik patvirtina taisyklę

P.S. Savaime suprantama, "Acme" kompiuterio, "Vido" televizoriaus ar LNS1L akcijų man niekas neįsiūlys...
Mr.Gintas
Mr.Gintas
Rašyti privačią žinutę

316 žinutės
( +198 / -52 )

Kai kurių valstybių vyriausybės negali pasiskolinti,
o štai JAV gali pasiskolinti ir už 0%.(

http://www.marketwatch.com/news/story/Treasurys-up-government-sells-T/story.aspx?guid=%7BDB0F401A%2DCD0D%2D437C%2DA19F%2DF6AE9FE29B47%7D#comments

O čia LT vyriausybės aukcionai ir palūkanos.

http://www.lb.lt/vvp/default.asp

Čia galite rasti dalinius atsakymus kur dingsta iš bankų pinigai, kodėl negalima verslui ir namų ūkiams gauti kreditų ir kaip teigia Kropas didėjantį kreditavimą.
Tai ne citata iš švento rašto, tai tik kukli mano nuomonė, už kurios patikslinimą, visada būsiu dėkingas.
Mr.Gintas
Mr.Gintas
Rašyti privačią žinutę

316 žinutės
( +198 / -52 )

Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito mažėjimo tendenciją. Gal visdėlto man pavyko įtikinti gerb. Indėną dėl lietuviškų prekių
Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito augimo mažėjimo tendenciją.

Užsienio prekybos deficito mažėjimas prasidėtu, jeigu kada nors eksportas viršytų importą. Kol kas, deja, matom apie 1,4 mlrd. per mėnesį importo perviršį.

"Statistikos departamentas praneša, kad, negalutiniais muitinės deklaracijų ir Intrastato ataskaitų duomenimis, 2008 m. sausio–spalio mėn. eksportuota 47,8 mlrd. litų, importuota 62,1 mlrd. litų vertės prekių. Lietuvos užsienio prekybos deficitas sudarė 14,3 mlrd. litų ir buvo 3,8 procento mažesnis nei 2007 m. tuo pačiu laikotarpiu. Prekybos su ES valstybėmis statistiniai duomenys buvo patikslinti gavus PVM deklaracijų duomenis."
Tai ne citata iš švento rašto, tai tik kukli mano nuomonė, už kurios patikslinimą, visada būsiu dėkingas.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Švyturys :
Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito mažėjimo tendenciją
Galima įžvelgti užsienio prekybos deficito augimo mažėjimo tendenciją.


Nesileisime į ginčus dėl terminų, svarbu kad abu sutinkame, jog galima užčiuopti tam tikrą teigiamą tendenciją, kaip ją bepavadintume

Gintai, gerai gaudaisi tuose skaičiuose, gal galėtum primesti grubią formulytę, kiek dar reikėtų sumažinti mėnesinį importą, kad padengti užsienio prekybos deficitą iš kitų valiutinių įplaukų, tokių kaip eksportas, ES parama ir kt., darant prielaidą, kad skolinimosi iš užsienio kranelis prisuktas, ir, tarkime, naujų paskolų gauname nedaugiau, negu atiduodame senų. Gaila, sunku tiksliai įvertinti emigrantų parsiunčiamus eurus, bet, kadangi krizė ir visas airijas palietė, neverta tikėtis kad jie išgelbės mūsų ekonomiką.
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to Švyturys
Gali pažiūrėti importo/eksporto struktūrą
http://www.stat.gov.lt/lt/pages/view/?id=2387 , "Pirk Prekę Lietuvišką" vargu ar padės. Įvairūs pramonės dirbiniai: ekportas 5.2 %, importas 1.6%
Bendrai struktūra atrodo labai padoriai, deficitas susidaro del naftos ir dujų, transporto priemonės ir kaškiek eletronika, paskutinioji smarkai sumažės del atsisakomų lengvatų kompiuteriams ir šiaip tik ant kompų kogero ir galima sutaupyti, pavyzdžiui nebepirkti jų ministerijom, užtektų ir dabartinių dar dešimčiai metų. Transporto importas sumažės natūraliai, nafta pinga. Kitaip tariant ant importo nėra labai ką taupyti, geriau didinti eksportą.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Ačiū, Baliuka. Tavo paminėta kategorija "Įvairūs pramonės dirbiniai" iš tiesų didelės dalies nesudaro. Bet pavyzdžiui "XVI. Mašinos ir mechaniniai įrenginiai; elektros įrenginiai; jų dalys; garso įrašymo ir atkūrimo aparatai, televizijos vaizdo ir garso įrašymo ir atkūrimo aparatai, šių dirbinių dalys ir reikmenys" importo pakeitimo potencialas žymiai didesnis: eksportas 5021 mln. Lt, importas 8848 mln. Lt.
Sutinku, kad eksportą didinti būtų geriau, bet laikas tam dabar labai neparankus. Pagrindinės eksporto partnerės - kaimyninės valstybės - arba pačios užsilenkinėja, arba imasi protekcionizmo (žr. mano ankstesnes žinutes).
Gal turi minčių ką ir į kur šiuo metu galėtume sėkmingiau eksportuoti negu iki šiol?
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to Švyturys
Nesu didelis specialistas, bet matyt bet koks disbalancas yra blogis ir nereikėtų užsiciklinti ant kaško vieno. "Mašinos ir įrengimai" sudaro didelį svorį, ten tikriausiai ir įeina visa orgtechnika, bet ten skaičiuojasi ir "Branduoliniai reaktoriai, katilai, mašinos ir mechaniniai įrenginiai; jų dalys", buitinė technika ten berod niekur nėra atskirta nuo pridėtinę vertę kuriančių mašinų, bet nesunku atspėti, kad kompai sudaro dižiąją dalį, nors tie irgi kuria pridėtinę vertę, skalbimo mašina irgi atlaisvina rankas pridėtinės vertės kūrimui Taigi tie istoriniai duomenys yra labai padorūs ir tas prekybos deficitas netragiškas, kolkas. Kaip jau supratai teragedija yra galimame eksporto mažėjime, o ne importo didėjime, tam reikia mažinti mokesčius ir investuoti, jeigu šito negali padaryti, tai į valdžią nėra ko eiti, lengvasis "nepopuliarus" kelias veda ten pat kaip Kirkilas.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Belsebubas
Rašyti privačią žinutę

44 žinutės
( +139 / -24 )

Mano suvokimu dabartiniai Latvijos ejimai, iskaitant ir PVM didinima (nezinau ar jis jau priimtas ar tik planuojamas) yra su TVF palaiminimu,gal net reikalavimu - mazu maziausiai subalansuoti biudzeta yra privaloma, geriausia ir padengti artimiausiu skolu ispirkima. Tas ir yra daroma. O del eksporto skatinimo as visiskai sutinku - ji reikia skatinti, bet tiketis kad suteikus mokestiniu lengvatu viskas is esmes pasikeis yra tas pats kas tiketi realistiniu krizes sprendimo variantu - kad mus isgelbes ufonautai..
Greiciausiai kiekvieno, susidurusio su verslo atstovais poziuris apie juos susidarys skirtingas, bet kiek as maciau - visiskai dominuoja trumpalaikiai projektai, niekas nesiryzta (turiu omenyje didziosios mases) ir neplanuoja pinigu kisti i ilgalaikius projektus, o kokia galima kokybiska gamyba kuri sugebetu atsipirkti per trumpa laika ir nereikalautu dideliu investiciju? ka as noriu pasakyti - verslas mutavo i kazkoki darini, kuris sieka ideti minimaliai, gauti maksimalu pelna per maksimaliai trumpa laika (sutinku kad tai ir yra verslo esme, bet kazkodel verslas rytu ir vakaru europoj skiriasi is esmes), ir kaip narkomanas yra sedes ant paskolu adatos. Paskutiniu metu augimas visiskai sumaise galvas verslo zmonem, dauguma patikejo kad yra verslo guru ir virino simtus procentu- net ir stambios birzos kompanijos demonstravo fantastiskus augimus, bet tai nera normali situacija- tokia situacija buna tik trumpalaikio staigaus augimo metu ir ateina laikas transformuotis i vakaru tipo versla- investiciju lygis aukstas, marzos proto ribose, atsipirkimo laikas ilgas. Na o dabartinem salygom kisti didelius pinigus i padorios gamybos vystyma pripazinkit nera protinga - pernelyg didelis neapibreztumas rinkoje, plius vidaus vartojimas pamazu leidziasi ant zemes, pradeda suvokt kad gyveno ties debeseliais kuri laika.
Ir nekiskit man konkreciu sriciu kuriose situacija kitokia, nes as kalbu apie placiasias mases, ne apie isimtis.

IMHO butu naivu tiketis kad mokestines lengvatos kazka is esmes pakeistu, o valstybe tokiu atveju atsidurtu virs bedugnes arba net ir jos dugne.

P.S.Zinoma, tai yra mano subjektyvi nuomone is to riboto vaizdo kuri maciau pats- is to kaip atsirenkami projektai ir ko is ju tikimasi.
mano prioritetai butu:
1. stabilizuoti salies finansus
2. mazinti biurokratini aparata sedinti ant verslo sprando (utopine ideja)
3. reformuoti mokslo sistema, nes siuo metu ji visiskai supuvus (utopine ideja)
4. sutvarkyti sveikatos apsauga (utopine, plius toj srity visai nesigaudau )

2-4 punktai jau seniai tvarkomi, bet niekas nepasikeite, ten jau susiformavo piktybiniai augliai kurie kovoja su bet kokiais pokyciais. zodziu as uz finansu stabiluma, nes tai yra pagrindas - pamatai visiem
kitiem blokam.
Gal kiek ir perspaudziau
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

to Belsebubas
Jeigu kalbi apie valdžios sektoriaus finansus, tai jie savaime nesistabilizuos didinat mokesčius ir mažinant išlaidas, nes valdžios pajamų ir mokesčių didinimas yra du skirtingi dalykai, beto išlaidų mažinimas mažina ir pajamas, su kalkuliatorium šitas uždavinys nėra išsprendžiamas. Tokie planai kaip jau buvo pastebėta yra TVF strategija, dar vadinama šoko terapija, jie pagreitina nusileidimą ir baigiasi defaultu ir devalvacija nes yra pavėluoti, čia yra taip vadinamas kietas nusileidimas su ilgalaikėm pasekmėm, nors gal nieko blogo tame ir nėra, palyginus su karais.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
Švyturys
Rašyti privačią žinutę

538 žinutės
( +425 / -310 )

Belsebubai, nėra taip blogai. Yra kas investuoja ir į gamybą, ir į naujų produktų kūrimą:
UAB „BS Factory“, Panevėžyje statato intraveninių tirpalų gamyklą
Apie 30 mln. Lt – tiek į greitojo maisto cecho fabriką ir naują įrangą ketina investuoti Marijampolės UAB „Mariresta“, iki šiol užsiimdavusi statybomis
Panevėžio UAB „Panoden“ į ekologiškos pakuotės gamybą investuoja beveik 9 mln. Lt.
http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID=2224bb78-b4d6-4a9f-9347-875539ed634e&open=sec
Šiaulių Tauras pradeda didelės įstrižainės (iki 119 cm) LCD televizorių gamybą:
http://www.tauras.lt/lt.php/main/products?ID=196

Ir čia tik vienos dienos naujienos. Taip kad turime potencialo ir gamybai, ir eksportui. Tik reikia visus tokius atvejus kiek įmanoma skatinti ir propaguoti, ir vyriausybei, ir visuomenei, ir prekybininkams, ir žiniasklaidai. Daugiau tokių straipsnių! Per žinias kiekvieną vakarą po reportažą apie sėkmingai dirbančias, investuojančias ir kažką kuriančias mūsų įmones. Tegu tai atrodys kaip reklama, bet juk tai mūsų įmonės, mūsų netiesioginiai maitintojai, net jeigu patys tose įmonėse nedirbame ir neturime jų akcijų!
Be to, žmonėms dabar kaip oras reikalinga nors kokia teigiamų žinių dozė, dėl lūkesčių, dėl to, kad būtų nors kažkiek daugiau vilties.

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital