Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Ar galima Lietuvos ekonomikos krizė?

gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Lietuvos užsienio prekybos deficitas sudarė 8,6 mlrd. Lt ir buvo 42,4% didesnis nei 2006 m. tuo pačiu laikotarpiu.
DNR
DNR
Rašyti privačią žinutę

38 žinutės
( +1 )

Lietuvos užsienio prekybos deficitas sudarė 8,6 mlrd. Lt ir buvo 42,4% didesnis nei 2006 m. tuo pačiu laikotarpiu.
O einamosios sąskaitos (taip verčiama current account ?) deficito padidėjimas dar įspūdingesnis. Per pirmus penkis 2007 m. mėnesius lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2006 m. išaugo net 64%. Dabar siekia apie 12% BVP. Silpnas mūsų eksportas, mažytės TUI...

Aišku, latvių, ES lyderių, dar nepavijom - pas juos berods 24% BVP. Euro zonos vidurkis - apie 1%.

Kaip suprantu, CA deficitas finansuojamas trumpalaike valstybės skola, ar ne?
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Lietuvos bankas ramina, kad JAV prasidėjusi vertybinių popierių rinkos griūtis, skaudžiai palietusi Vokietijos bankus, mūsų šalies komercinius bankus aplenks.
http://www.delfi.lt/news/economy/business/article.php?id=14065837

Anot valdžios, Amerikos krizė mūsų nepalies. Miegokite ramiai.
Tik kodėl tas VILIBORAS kaip nesusipratęs šoktelėjo iki 5,35%?
gudraass
Rašyti privačią žinutę

5 žinutės

Sake ,kad ir Rusijos krize musu nepalies.Bet paliete.
„Laimi tie, kurie patys yra atsargūs ir laukia neatsargaus priešininko žingsnio“
baliuka
baliuka
Rašyti privačią žinutę

2655 žinutės
( +438 / -193 )

Reikia daugiau galvoti vietoj to, kad klausyti ką sako ir leistis manipuliuojamam.
This comment contains forward-looking statements. There can be no assurance that actual results will not differ materially due to various factors, many of which are beyond the control of baliuka.
DNR
DNR
Rašyti privačią žinutę

38 žinutės
( +1 )

Daug ką Lietuvos Bankas sako - ir apie Rusijos krizę, ir kad eurą įsivesim laiku ilgai įtikinėjo Aišku, jie netuėtų panikos visuomenėje kelt. Bet baltas melas - irgi melas, taip sakant
maumas
Rašyti privačią žinutę

747 žinutės
( +125 / -122 )

Matai, čia gudrus straipsnelis piliečiam nuraminti, kad nepultų į bankus pinigų atsiiminėti. Bankai manau pajėgūs atlaikyti piliečių spaudimą. Kita medalio pusė - kiek bankai dėl krizės apturės nuostolių, kas mums labiau rūpi.Manau mūsų bankai ne mėnulyje, todėl jų tikrai turės, galbūt tik santykinai mažiau, negu didieji ES bankai, kurie jau dabar verkia praradę dešimtis milijonų eurų.Dar dadėkim Danske banko "analitikų" kryptingą pusės metų veiklą perkaitimo klausimu ir vaizdas darosi nekoks. O kokie mūsų bankų nuostoliai, pamatysim į galą metų. Beje tai nėra pasiūlymas parduoti bankų akcijas
Ledine
Ledine
Rašyti privačią žinutę

393 žinutės
( +3 )

Anot valdžios, Amerikos krizė mūsų nepalies. Miegokite ramiai.
"atviros burnos operacijos"

Tik kodėl tas VILIBORAS kaip nesusipratęs šoktelėjo iki 5,35%?
ups. Komerciniai bankai nepatikejo _o
^la
Rašyti privačią žinutę

1936 žinutės
( +244 / -33 )

Kol vidus ramus, išorė neršia:
LB
2007 m. liepos mėn. Lietuvos banko išorės turtas dėl sandorių sumažėjo 880,1 mln. litų ir mėnesio pabaigoje buvo lygus 14,7 mlrd. litų, o išorės įsipareigojimai sumažėjo 1,1 mlrd. litų ir mėnesio pabaigoje buvo lygūs 76,5 mln. litų. Pagrindinė šio sumažėjimo priežastis buvo ta, kad nerezidentų pinigų finansinių institucijų (PFI) (bankų) ir ne PFI (ne bankų) indėliai Lietuvos banke dėl sandorių sumažėjo atitinkamai 1,1 mlrd. litų ir 28,6 mln. litų.
Common sense is not very common
Homer
Homer
Rašyti privačią žinutę

98 žinutės

Musu banku padetis del JAV NT kainu kritimo neturetu zenkliai pablogeti, ten musu bankai NT nekreditavo. Blogiau su vidas problemomis. Nieks perdaug nekalba apie kreditu savalaiki grazinima. SEB kreditu draudimas pirma kregzde, rodanti, kad nera taip gerai ar neuzilgo bus blogai. O ir NT kainos svarsto i kuria puse pasukti. Jei NT pajudes zemyn, tai prasides griutis geresne uz JAV. Gal as kiek primityviai suprantu, neesu ekonomistas.
kasnors
Rašyti privačią žinutę

2 žinutės

gal pasirodys kazkam idomus sis komentaras posted delfyje po Lietuvos banko pareiskimu, kad Lietuvoje US krizes padariniu nebus:

Svedu bankai Baltijos salyse susikure tokia pacia problema, kuri dabar purto visa JAV NT rinka. Lietuvoje visas BVP augimas pagristas tik spekuliaciniu NT kainu augimu. Lietuva negamina absoliuciai nieko ir einamosios saskaitos deficitas gresmingai kasmet dideja, nes eksportuoti mes sugebam tik surius ir lasinius. Visa Lietuvos ekonomika pastatyta and NT burbulo, tad teigti, jog Lietuvos prasidedantis pasaulinis NT krachas nepalies, yra mazu maziausiai juokinga. Palies dar ir kaip...ir labai skausmingai. Visos rimtos reitingu kompanijos visa Baltijos regiona paskelbe dideles rizikos zona ir visu triju "sesuciu" skolinimosi reitingai neigiami. Siuo metu Amerikoje vykstant NT krizei, pasaulinese finansu rinkose labai mazas likvidumas, arba kitaip tariant NERA PINIGU, todel Centriniai Bankai pompuoja simtus milijardu, kad pasauline finansu sistemos neistiktu totalus krachas. Net 62 Europos bankai pasinaudojo Europos Centrinio Banko pagalba. Jau vien tai pasako, kokioje gilioje siknoje labai staigiai galima atsidurti. Dabar pereikim prie to, kaip si krize palies Lietuva.:
1. Per pastaruosius 3 metus Svedu bankai Lietuvoje susikure sau ta pati, ka Europos ir kiti bankai susikure Amerikos NT rinkoje. t.y. lengva ranka dalino paskolas visems, kas tik ju paprase, net per daug neziuredami, ar tas zmogus sugebes reguliariai kas menesi kokiu 25-30 metu moketi. Be to, paskolos dalinamos buvo tuo metu, kai palukanu norma istoriskai buvo labai zema - ECB tik 2%. NT kainos augo vien del to, kad buvo labai nesunku gauti paskola + vyriausybe dali palukanu kompensuodavo. Prasidejo masine pirkimo psichoze ir spekuliacija NT, nes visi staiga per pora metu pasijuto ypatingai turtingi, nes ant popieriaus labai graziai atrodo tavo 3a sklypelio su lusna ivertinimas kokiais 2 milijonais litu. Zmones del to pradejo daugiau vartoti, imti vartojimo kreditus, pirkti viska kas reikalinga ir nereikalinga, nes jie juk "milijonieriai". Bankai lengvai dalino paskolas, nes pasaulineje finansu rinkoje plaukiojo be galo dideli kiekiai lengvai prieinamu pinigu. Tad Svedu Bankai globalioje finansu birzoje skolinosi labai zemomis palukanomis pinigus is kitu banku pvz Sveicarijos ar Japonijos (nes ten dar zemesnes palukanos) ir perskolindavo juos uz dvigubai didesnes palukanas eiliniams lietuvaiciams. Taigi, taip buvo iki preitos savaites.
2. Tad kas pasikeite? Pasikeite tai, kad, kaip jau minejau, globalioje finansu rinkoje TRUKSTA pinigu, ir bankai nenoriai ir tik uz zymiai didenes palukanas skolina vieni kitiems pinigus. Manau, kad Lietuvos bankams bus dar sunkiau pasiskolinti, nes Baltijos salys turi neigiama skolinimosi reitinga t.y. padidejusia rizika, kad Lietuvos bankai paskolu negrazins. Taigi, paskolos visiems: ir Lietuvos bankams ir eiliniams pilieciams dabar zenkliai pakils + ECB siais metais toliau kels palukanu norma, nes del dideliu naftos, maisto ir paslaugu kainu Europos Sajungoje dideja infliacija. Zymiai maziau zmoniu ims paskolas, nes jos bus brangesnes + bankai zymiai atydziau isanalizuos tavo pajamas, kad uztikrintu tavo ilgalaiki mokuma. Maziau paskolu + zymiai brangesnes paskolos = zymiai maziau zmoniu imanciu tas paskolas = maziau NT pirkeju = zenklus paklausos sumazejimas esant perteklinei prastos kokybes butu pasiulai = staiga tu niekaip negali parduoti savo butuko uz milijona, nes nera pirkeju = kainos pradeda kristi = tie, kas dar nori/isgali pirkti neperka, nes zino, kad kainos krenta, todel laikia dar didesnio kritimo = butuku pardavejai ir spekuliantai supanikuoja, nes kainos krenta ir ismeta i rinka dar daugiau NT = kainos dar labiau krenta = NT rinka netrukus istinka totalus krachas = sumazeja vartojimas, nes zmones neturi pinigu + turi prisieme daugybe paskolu, kurias REIKIA GRAZINTI, is ankstesniu metu = sustoja visos statybos, BVP ne auga, o krenta = sustoja visas paslaugu sektorius ir Lietuvoje prasideda totali gili ekonomine krize + litas atrisamas nuo euro ir devalvuojamas iki kokiu 5 Lt/eura. Va toks scenarijus labai labai
zalias28
Rašyti privačią žinutę

895 žinutės
( +254 / -23 )

2 punktą dar papildyčiau "o į rinką išmetama vis daugiau NT, nes vystytojai turi pabaigti projektus, pradėtus dar bumo laikais. Nes apsimoka pabaigti objektą net tam, kad jį parduoti žemiau savikainos, nes tokiu būdu galima būtų atsiimti bent dalį investuotų lėšų ir atsiskaityti su bankais. O tai savo ruožtu dar labiau muša NT kainas"
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

o as visa straipsni uzbaigciau tokia nata:

"O tada suskamba zadintuvas ir visi uzsisvajoje ir uzsisapnave jaunuoliai atsikelia ir mikliai eina i darba arba i mokykla"

mano nuomone nuosirdus ir naivus, bet tuo paciu mazai tiketinas scenarijus.
Valstietis
Rašyti privačią žinutę

19 žinutės
( +9 / -2 )

Dar vienas rašinėlis apokaliptine tematikaVisada atsiras žmonių tikinčių šalies/pasaulio pabaiga. Buvo dutukstantųjų problema, juodligė, kempinligė ir paukščių gripas. Ar dar prisimenate? Dabar madingas globalus atšilimas ir supuvusių vakarų ekonomikos(dar geriau civilizacijos) žlugimas...Dabar į temą. Šiemet daug važinėjau po Lietuvą. Laukai įdirbti, net maži miesteliai tvarkosi, kuriamos naujos darbo vietos. Gigantų nestato, bet nedidelės įmonės dygsta visuose regionuose. Emigrantų ir ES lėšos nemažės. Skandinavų bankai taip pat pristabdytų didesnį nuosmukį. Lietuvoje ekonomikos krizė manau gali kilti tik dėl išorinio poveikio. Pvz. Pasaulio krizė ar įkaitęs šaltasis karas. Tikimybė labai menka. Miegokime ramiai. Krizės nebus, ir taškas.
Cicilikas
Rašyti privačią žinutę

74 žinutės

gerai cia Mindakas pasake, i mokykla vaikai laikas.

Kasnors rasinelis tik dar labiau sustiprina itarima, kad specialiai stengiamasi issaukti krize ir greiciausiai poto butina Lito nuvertejima. Pasauliniai ivykiai yra tik nebloga priedanga.

Pastaruoju metu Delfiai tapo pirktu straipsniu portalu, ir ta tendencija tik ryskeja. Dalis komentaru irgi akivaizdziai surezisuoti. Na taip ir galvoju, kaip normalus dirbantis zmogus (susigaudantis situacijoj ir protongai galintis ja pakomentuoti) raso puslapio ilgio komentara. Na isskyrus kai komentavimas ir yra tavo darbas.

Man labiausiai patiko "Lietuva nieko negamina" ir "staiga tu niekaip negali parduoti savo butuko uz milijona". Smagiai prisijuokiau
ER
ER
Rašyti privačią žinutę

847 žinutės
( +118 / -59 )

Reik pripazint, kad Danske Bank dirba kryptingai ir nuosekliai. Jau pradedu bijot, kad dar po kokiu 50 straipsniu ir as patikesiu...
Tik labai idomu butu ju tikruosius motyvus suzinot.
Juodžiausia tamsa būna prieš aušrą..
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

Reik pripazint, kad Danske Bank dirba kryptingai ir nuosekliai. Jau pradedu bijot, kad dar po kokiu 50 straipsniu ir as patikesiu...
Tik labai idomu butu ju tikruosius motyvus suzinot.
"kasnors" papostintas straipsniukas persunktas emocijomis, kai kurie faktai nevisai atitinka realybe, o apie kai kuriuos nutylima. Vienok su kazkokia maza tikimybe (~1%) toks scenarijus gal ir imanomas.

O del Danske Bank - jie truputi sutirstina spalvas, bet as tai pavadinchia sveika paranoja nes mes is tiesu turime nemazai problemu, apie kurias stengiames pamirsti.
Omni
Rašyti privačią žinutę

41 žinutės
( +2 / -3 )

o kokiu priemoniu siulote imtis tiems kas tiki kad krize ateis.
Plyta
Rašyti privačią žinutę

25 žinutės

Reikia tiketis geriausio o ruostis blogiausiam
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Reikia tiketis geriausio o ruostis blogiausiam
Puikiai pasakei
Nes daugelis tikrai įtikėjo, kad per porą metų tapo realiais milijonieriais, kad lizinguojamas automobilis yra jo (jos), kad įkeistas būstas yra ne banko, kad namie pūpsantys kieta orgtechnika, baldai ir t.t. yra jau iš apmokėtos vartotojiškos paskolos ir kad ateityje viskas bus geriau, ir kad ekonomikoje nebūna bangų (kaip ir galima susigluminti prie jūros nevėjuotą dieną ), kad darbdavį paspaudus jis dar atseikės iš savo bedugnio pinigų kapšo ir nenueis šunims šėko pjauti (į gariūnus sargu dirbti), kad investuoti USD, EUR ir SEK niekada nesumažės, bankai ir fondai nebankrutuos...
Viskas šitas bus, turbūt kiekvienas suprantame, kad kitaip šioje žemėje ir nebūna. Vienas tik klausimas tik... KADA
Blogiausiai yra tai, kad kai TAI įvyks visi nesąmoningi žmonės bus palikti likimo valiai (gelbėjimasis pačių skęstančių reikalas), nes pažiūrėkite kas užima Valstybės Valdymo Vietas... Jie pajudins savo į save atsuktus nagus tik tam, kad iš to dar labiau pasipelnyti.

Na o sąmoningiems spekuliantams/investuotojams jokios krizės niekada nebuvo baisios - tai dar vienas realybės extrym žaidimas...

...prieš savaitę iki minimumo sumažinau rizikingas akcijų ir fondų pozicijas ir pasirašiau sutartį dėl paskutinio NT - pardavimo...
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital