Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Darbuotojai

Senis
Senis
Rašyti privačią žinutę

269 žinutės
( +6 / -10 )

Taip išeitų, iš tokių trumpų pamastymų, gal yra manačių kitaip.
Ne visada taip bus
Ledine
Ledine
Rašyti privačią žinutę

393 žinutės
( +3 )

Pritariu, kad giminės turi potencialią jėgą - žlugdyti verslą. Vieną atvejį žinau - jauną, nepatyrusį, niekur darbo nerandantį sutarė giminės vienai giminių įmonelei įtaisyt. Na ką, vadovas nepasipriešino - vis gi giminės davė pareigas nesudėtingas - kažkas telefonas-kompas tipo, su klientų užsakymais, apskaita. Na bet vaikis nelabai pareigingas buvo, tai ilgai netruko - kažkokią klaidą įvėlė su skaičiukais ir užtraukė įmonei nuostolio. Liūdniausia, kad to ir reikėjo tikėtis - tiesiog tas "giminės" pasimaišė. Gerumo akcija įmonės sąskaita
IMHO, kai priimi giminaitį, negali įvertinti darbuotojo gebėjimų objektyviai - arba todėl, kad pats vertini jį kaip "giminę", arba todėl, kad kiti giminės daro tau psichologinį spaudimą ("nagi, paimk mano Petrą, o gal kas nors išeis..")
Kita vertus, žinau vieną sėkmingą smulkių prekybininkų šeimyną - du tėvai ir du vaikai. Tai labai gražiai sukasi žmonės - bent jau verslas >5 metus klesti, o ir pati šeima nepanašu , kad pyktųsi (nors tiksliai nžn, asmeniškai nepažįstu).
Visgi giminės, manau, nelygu šeimai. Vienas dalykas priimti giminaitį vos ne iš gailesčio - visai kitas kurti šeimos verslą, ypač kai šeimą sieja tvirti santykiai ir bendri tikslai. Bet dar kita vertus...koks gi šeimos verslas apsieis be giminių anksčiau ar vėliau
Egidijus R
Egidijus R
Rašyti privačią žinutę

648 žinutės

Man visada norisi atskirti darbuotojus nuo savininku. Ta prasme, kad jie nesusidvejintu. Net, kai ir nedidelis verslas, manyciau, kad reiktu stenktis savininkams nedirbti. Per akcininku susirinkimus tegul bus tu gincu, barniu, mustiniu (Man taip buvo, todel dabar vienas Na, bet tada jaunas, grazus buvau) Svarbu, kad akcininkai savo bjaurasties neperduotu imones darbuotojams, o issiaiskine ko nori suformuluotu bendra nuomone verslo administratoriui (vadovui). Na jai imone didele degul buna - valdyba. Todel manau, kad akcininkai gali buti ir giminaiciai, o darbuotojai ne. Net jei ir ne is gailecio priimtas, vistiek negerai, nes nesmagu kai per kaledas direktoriai, vadybininkai, vairuotojai prie vieno stalo sedi ir visi direktoriu lojina
Akciju birzoje pinigai is nekantriuju plaukia pas kantriausius.
resident
resident
Rašyti privačią žinutę

268 žinutės
( +2 / -3 )

Manau, kad jau kaip čia (ar kažkur kitur) buvo minėta - svarbu yra lyderis, jei jis yra lyderis ir tarp giminaičių (ale krikštatėvis ), tai verslas gali visai gerai užsisukt ir vystytis. Iš lietuviškos patirties turiu ir gerų ir blogų pavyzdžių, tarp gerų patektų turbūt pusę Kauno farmacijos ir medicinos kompanijų (pvz. Limedika), na o blogų neviešinsiu (manau tokių pavyzdžių turim kiekvienas...)
there is time to go long, time to go short, and time to go fishing
EX
Rašyti privačią žinutę

101 žinutės
( +1 )

Vieningo recepto nera ir nebus. Daug kas priklauso nuo zmoniu, asmenybiu. Bet paemus bendrai lietuvisko mentalo asabas - geriau vengti giminiu ir draugu. Seimos biznis - kiek kitoks atvejis. Gimines klanas - potencialus pavojus.
Is kitos puses, esu pastebejes, kad protingesni zmones, darbindamiesi i nauja darba, pasidomi, kiek imoneje dirba giminaiciu etc. Daznai tai stipriai itakoja kandidato apsisprendima.
Mano asmenine nuomone geriau samdyti svetimus. Ir gailesciui (Agatos pvz.) cia ne vieta. Kai tau reikes - taves vargu ar kas gailes. Isspaus populiaria fraze : ''Zuvis iesko kur giliau, zmogus kur geriau''.
Gerumas - poniatije rastiazhimoje................................
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

Pasiuliau ir as tuos 200 lt... Didesne klaida santykiuose su darbuotojais turbut sunku padaryti. Agata, tu nepyk, bet kartais paskaicius tavo postus as duodu dyva... Atvaziavo drauge, tu jai nupirkai buta, buta ji rinkosi neprasta, priemei i darba, ji tave mete, tam, kad taves nemestu siulei 200 lt, o skola atidave drauges vyro meiluze. Na kad ji atvaziavo ir paprase - suprantama, kad i darba priemei - tiek to, bet buta uz ka jai pirkai? Is draugiskumo ar ji tau gyvybe buvo isgelbejusi? Buta taip suprantu ji rinkosi pati ir kokio ji norejo, o ne koki tu jai leidai; o negalejo nuomotis? O jei drauges vyro meiluze nebutu skolos atidavusi, kokie tavo svertai atsiimti skola? Drauges pazadas? Ar numojus ranka butum?
"Prieinu prie darbuotojo ir mandagiai aptariu tam tikrą vietą.Jis dažnai pagalvoja,kad kas paskundė.Nevisada ir viską stebiu,bet niekas gi nežino,kad to dabar nestebiu..." - praktikuoji KGB metodus ir manai , kad baimes ir nepasitikejimo ir itarinejimo atmosfera darbe padeda sukurti gera mikroklimata? Neisivaizduoju bendradarbiavimo tarp zmoniu itarinejanciu vienas kita ir bijanciu taves. Nezinau kokia tu verslininke ( nors minciu turiu), bet vadove tu - xrenova vienareiksmiskai.
Senis
Senis
Rašyti privačią žinutę

269 žinutės
( +6 / -10 )

:yes???. Savo verslo neturiu, bet samdomam darbe kažkokią karjerą padaręs, ir kažkodėl linkstu prie "Sopranų" vadovavimo stiliaus. Čia ne iš sekmės, bet iš nesėkmės padaryta išvada.
Ne visada taip bus
dinamo
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

teisingai seni, svarbiau uz viska yra seima
pirk arba mirk
Egidijus R
Egidijus R
Rašyti privačią žinutę

648 žinutės

Is kitos puses, esu pastebejes, kad protingesni zmones, darbindamiesi i nauja darba, pasidomi, kiek imoneje dirba giminaiciu etc. Daznai tai stipriai itakoja kandidato apsisprendima.
O to tai net nebuvau pagalvojes. Pinigu vertas patarimas.
Akciju birzoje pinigai is nekantriuju plaukia pas kantriausius.
Smulkus Investorius
Rašyti privačią žinutę

55 žinutės
( +2 / -5 )

Agata, nereikia pykti, tai kenkia moteru groziui, todel pasistenkim be perdetu emociju. Be to, kas tai yra (ne)patinkantys asmenys siame forume? As suprantu, kad yra zmoniu, kurie skaitydami forumo dalyviu pasisakymus kai kuriuos autorius pradeda priskirti prie megiamu, patinkanciu ar nemegiamu, nepatinkanciu ir pan. Bet juk tokiu budu mes vieniems tarsi suteikiam indulgencija, o kitiems atvirksciai; tada ir gaunasi, kad tie patinkantieji lyg ir negali nesamoniu, o nepatinkantieji geru dalyku parasyti. Zinuciu turini reikia skaityti, o ne i autoriu ziureti. Man visi vienodi. Bet tai ne esme. Esme (ne) xrenovuose vadovuose. " Jis DAZNAI pagalvoja, kad kas paskunde" - Nexrenova vadove neleis kilti itarinejimo atmosferai darbe ir stengsis uzbegti tam uz akiu, ir jokiu budu savo veiksmais nesuteiks tam pagrindo. Nexrenova vadove supranta, kad zmones skirtingi ir kad svajotojas galutiniam rezultate gali buti produktyvesnis uz amzinai uzsiemusi; kad jo darbuotojai darbiniu problemu i namus gali nesinesti, bet namines i darba tikrai atsinesa, todel ir jo svajojimas is tikro gali buti rupestis kazkuo neduodanciu jam ramybes ir 100 kartu svarbesniu uz visas pasaulio vadoves. Jokie stebejimo ekranai to neparodys ir apskritai jie nereikalingi. Cia galima rasyti dar 5 kartus tiek, bet siandien pavargau ir tingiu. Pratesim kita karta.
Egidijus R
Egidijus R
Rašyti privačią žinutę

648 žinutės

Vyrai moteru nesupras ir moterys vyru taip pat Sis teiginys tinka ir vadovimo stiliui. Manyciau, kad skirtingu lyciu vadovavimo metodai skiriasi. Neziurint i tai, kad vyrai dominuoja, nenoreciau daryti apybendrinimu. Kartais reikalingas racionalus protas, kartais gerai ir nedidele doze emociju ir intuicija svarbu. Mano supratimu esme, kad moketume saikingai naudotis tiek protu, tiek emocijom, nenukrypdamas i krastutinumus. Geriausiai butu jei vyrai pasimokytu is moteru, o moterys is vyru. Na tegu ir truputi viens kita pasiepdami. Nes mes viens kito nesuprasim, tai bukim atlaidesni.
Akciju birzoje pinigai is nekantriuju plaukia pas kantriausius.
mikalius
Rašyti privačią žinutę

110 žinutės
( +2 / -3 )

Pastoviai eskaluojama tema, kad truksta darbuotoju, o as jau koks menesesis nesekmingai ieskausi darbo. Siaip neesu kvailas visgi su aukstuoju dar ir patirties siokios tokios turiu Tik va problema kad nelabai galiu dirbti pagal savo spec...
Tai va ir pagalvojau mieli kolegos spekuliantai pasidalins savo patirtimi, ir siaip idomu kas kokius darbus dirba ir kaip darba suderina su inevestavimu/spekuliavimu
Uzauges busiu milijonierius..
Senis
Senis
Rašyti privačią žinutę

269 žinutės
( +6 / -10 )

2mikaliusrientuojuosi į ilgalaikį investavimą, sprendimus ir veiksmus dažniausiai darau po darbo arba švenčių dienomis, darbo metu jeigu turiu galimybę, pasižiūriu tik kas vyksta OMX, WSE. Įdomu kokia tavo specialybė, kokia patirtis, kodėl negali dirbti pagal specialybę ir kokio darbo ieškaisi. Ačiū.
Ne visada taip bus
mikalius
Rašyti privačią žinutę

110 žinutės
( +2 / -3 )

As baigiau VU tarpt. santykiu ir politikos mokslu instituta - politikos mokslu bakalaura..Nuo rudens pradesiu studiuoti KTU islyginamasias ekonomikos studijas ir stosiu i magistrantura.
Dirbti pagal spec negaliu todel, kad esu ne lietuvos pilietis, o valstybinese institucijos Lietuvos pilietybe yra privaloma (nesuprntu kodel tik) Po studiju, 8men dirbau vadybininku (darbas su maisto produktais), paskui isejau savo noro, galvojau gal ka idomiau rasiu, arba perspektyviau
Ieskausi perspektyvaus darbo..jei man darbas patiktu ir butu perspektyvus, galeciau dirbti ir uz minimuma (bent jau kuri laika)...pinigai nera esminis kriterijus, turiu kitu pajamu saltiniu nors jei ir vel dirbciau vadybininku, tada jau pinigai turetu reiksme taigi, arba idomus ir perspektyvus, arba pelningas darbas turetu buti
Uzauges busiu milijonierius..
Taksistas
Taksistas
Rašyti privačią žinutę

565 žinutės
( +20 / -10 )

darbdaviui atrodai taip :

+ turi glazuruotu varskes sureliu pardavimo ar pirkimo patirti;

- specialybe netinkama , tas pats kaip zmogus be specialybes;
- zmogus studijavo neissiaiskines ar gales dirbti pagal specialybe (!?)

taigi kaip zmogus be specialybes galetum lengvai gauti vadybininko darba gamybos/prekybos/paslaugu imonese.

Gali bandyti pasisiulyti kokim laikrasciui kaip politikos/ekonomikos apzvalgininkas ?

http://addurl.tel
didysish
Rašyti privačią žinutę

303 žinutės
( +28 / -16 )

Nuspręsk, ką nori dirbt (sėdėt kontoroj, dirbt monotonišką darbą, būt reklamiūkščiu ir t.t. ). Tada siuntinėk CV. Iškvies į poklabį. Apie minimumus pamiršk. Ateini, be 2500 į rankas nedirbi, tegu nemeta šuniui kaulo. Eini į kitą. Neimi pirmo pasitaikiusio darbo, praskanuoji pasiūlymus, atsirenki, tada priimi sprendimą. Patirtis privalumas, bet realiai, priklausomai nuo darbo pobūdžio, bus apmokymai.
lomas
Rašyti privačią žinutę

42 žinutės
( +6 / -1 )

As baigiau VU tarpt. santykiu ir politikos mokslu instituta - politikos mokslu bakalaura..
Dirbti pagal spec negaliu todel, kad esu ne lietuvos pilietis, o valstybinese institucijos Lietuvos pilietybe yra privaloma (nesuprntu kodel tik)
Kazka netaip studijavai, jei nesupranti. Pilietybe isreiskiamas lojalumas tam tikrai valstybei (dirbti gi nori valstybinej! institucijoj, ne uab'e). Tai nera panaceja, bet geresniu saugikliu taip pat nera.
As pvz nesuprantu jei yra noras dirbti toki darba kokia problema priimti Lietuvos pilietybe?
mikalius
Rašyti privačią žinutę

110 žinutės
( +2 / -3 )

Aciu uz pasisakymus radau keleta idomiu skelbimu, uzsiimsiu toliau cv siuntinejimu
Uzauges busiu milijonierius..

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital