Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.

 

Pirkimas vs Nuoma

chromas
Rašyti privačią žinutę

30 žinutės
( -1 )

Sutinku su Nataraj, mintimis. As neseniai perskaiciau keles Kijosakio knygas. Ir nors ten gal zinomos tiesos senai visiems zinomos, bet as suzinojau tik is tu knygeliu. O kodel suzinojau tik dabar, nors akciju birzoj prekiauju, jau virs 3 metu po truputi, o birza, akcijos, makleriai, kazkaip jau vid. mokykloje, aukstojoje trauke (aisku tik dabar supratau)? Pirma - tai vaikysteje manes niekas nemoke, kas tai yra turtas, aktyvai, pasyvai...(Manau dauguma is jusu tokiu) Antra - tai neturejau, tokios mociutes(dedes, memos, ...), kaip ]b]Nataraj[/b[, kuris issaiskintu sias tiesas. Trecia - tai niekas neskiepijo, kad svarbu eiti SAVO keliu.
Tai manau mane isuko i visa ta karusele, kurioj dabar esu - filmas, kuri atsimenu vaikysteje maciau, kazkoks serialas apie maklerius. Bent manau tai buvo pradzia. Tai nors ir prekiavau akcijomis, bet nebuvo kazkokio uztikrintumo, kad einu geru keliu, nors vidus sake lygtai viskas okey. Tai tos knygeles man tik patvirtino, kad einu teisingu keliu.
Ir linkiu visiems surasti SAVAJI kelia, nebutinai akcijomis prekiauti.
O siam puslapiui tik gyvuot ir gyvuot. Tik nenusivaziuot
fishas
Rašyti privačią žinutę

1409 žinutės
( +380 / -193 )

Na cia truputi ne i tema,bet- uzdirba akciju rinkoj tikriausiai panasus procentas kaip ir kazino.Taip suprantu,kad is 10 cia rasanciu,9 visad buna pastoviam pliuse.Uzstatyti busta ir lysti i akciju rinka su skolintais pinigais manau gali tik didele rizika toleruojantys asmenys arba neeiliniu sugebejimu zmones.Pradirbti birzoj,manau galima daug greiciau ,nei uzdirbti ,juo labiau ,kad didzioji dauguma investavusiu skolintus pinigus,netenka psichologines pusiausvyros,todel negali priimti adekvaciai teisingu sprendimu. Spekuliantu puslapyje yra uzsiregistravusiu apie 4,5 tukstancio zmoniu ir tikrai nemanau,kad didesne dalis yra uzdirbusi.Pats pazistu viena is "buvusiu" spekuliantu,kuris turejo nama,mersa ir nemazai pinigu,o dabar dirba samdomu darbuotoju,nes viska pradirbo birzoj,nors is pradziu jam tikrai gerai sekesi..
Senelis
Rašyti privačią žinutę

81 žinutės
( +16 / -2 )

fishas,suprantu,kad turi omenyje tuos,kuriems zaidimas birzoje - pagrindine veikla?Bet juk yra daug zmoniu,kurie tiesiog investuoja atliekamus pinigus ,pvz.,i fondus,ir gana sekmingai sedi pliuse.Be abejo,jei birza - pagrindinis pragyvenimo saltinis - tam reikia daug ziniu,ryzto,laiko,ne visiems prieinamos informacijos,bet yra ir tokiu zmoniu,kurie cia sekmingai sukasi.Tai gali buti ir darbu,ir papildoma veikla,papildomu pajamu saltiniu.
tamagochi
tamagochi
Rašyti privačią žinutę

724 žinutės
( +91 / -24 )

yra labai geras rytu isminties posakis, kuriuo nuolat stengiuosi vadovautis: "turek tik tiek, kiek galetum bet kuria akimirka atiduoti ir iseiti". Jei turesime nors truputeli daugiau - gyvenimas neisvengiamai sugalvos budu kaip suteikti skausmo per sia vieta.

Tai galioja visose gyvenimo srityse: namams, pinigams, daiktams, netgi mylimiems zmonems. Nes viskas galu gale baigiasi - namai sugriuva, pinigai ir sveikata dingsta, mylimieji iseina... Tai nereiskia, kad visu siu dalyku reikia atsisakyti - tai tiesiog priminimas, kad vertintume ir butume dekingi uz tuos dalykus, kuriuos turime chia ir dabar. O rytojus tebunie nuostabi dovana.

Turiu isties unikalios patirties sioje vietoje... mano tevai vienu metu buvo milijonieriai. Vaikysteje netgi pamenu kaip zaisdavau su 100$ kopiuromis. O po to viskas dingo ir teko pradeti statyti savo gyvenima nuo nulio. Teturejau kaip Nataraj sake "meskeriojimo instrukcijas" ir labai dideli ryzta

Tad del siu priezasciu as ir nepalaikau populiarios nuomones, kad NT yra "patikimiausia" ir "saugiausia", kuri tik brangs. Nuosava nama pirksiu tik tada kai man jo is tiesu reikes ir kai man negaila bus jo prarasti.
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

Tad del siu priezasciu as ir nepalaikau populiarios nuomones, kad NT yra "patikimiausia" ir "saugiausia", kuri tik brangs. Nuosava nama pirksiu tik tada kai man jo is tiesu reikes ir kai man negaila bus jo prarasti.
puikiai pasakyta

tai yra vienas iš Jūsų priklausomybės nuo turto testas

jei turi automobilį ir iš ryto atėjęs prie jo randi na ... truputi įvažiuotą kaimyno, tai:
jei pradedi saukti kieme ir mineti angliskai ir rusiskai "geru" zodziu ta nedoreli , tai si masinike buvo dar ne tau (per brangi), jei tu i tai paziuri pro pirstus - viskas OK
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Nataraj
Nataraj
Rašyti privačią žinutę

1023 žinutės
( +67 / -15 )

tai tik mano asmenine nuomone, bet man atrodo, kad prekiauti akciju biržoje yra mažiau rizikinga, nei turėti savo nuosavą verslą (čia iš karčių gyvenimo patirčių)

Kodėl?
- nėra įsipareigojimų partneriams, darbuotojams, valstybei (na yra tik kartą metuose ), tiekėjams.
- tu investuoji tik tiek kiek gali investuoti ir nieko blogo neatsitinka, jei tu negali investuoti daugiau. versle, ypač pradedančiame yra labai daug nenumatytų išlaidų ir dažnai tenka sukrauti ten visus savo pinigėlius ir dar trūksta truputį
- likvidumas - jei tu nori valgyti , tu gali parduoti keletą akcijų (net ir su minusu) ir likti sotus. Is verslo tu taip laisvai pinigu neišimsi.
- darbo laikas. Versle tu dirbi ir miegodamas . akciju rinkose gali issiparduoti, likti su cash (ji ideti i indeli) ir pailseti koki menesi
- istatymu kaita. versle - kaip diena, tai naujiena. Akciju rinkose palyginus yra stabilumas.
- akciju rinkose tu dirbi vienas, pats darai sprendimus ir pats už juos atsakai. Versle net ir geriausią idėja gali nuplaukti šuniui ant uodegos tik dėl tavo nenumatymo personalo, įstatymo, konkurentų, tiekėjų probleminių situacijų.
Pradžia yra mūsų galioje, o baigtį lemia likimas
Seneka
Mr.Gintas
Mr.Gintas
Rašyti privačią žinutę

316 žinutės
( +198 / -52 )

100% pritariu Nataraj nuomonei. Tik dar turiu papylditi:

Savo verslas paprastai buna tik kažkoks siauras rinkos segmentas, o akcijų birža apima daug plačiau, tad ir rizika mažesnė, aišku jei investuoji ne tik į vieną sektorių. O kur dar šalių geografija.

Dar vienas momentas tai šių dienų atliginimų augimo kreivės statumas. Daug lengviau valdyti verslą kai jis būna ploksčias, o ne toks status kaip dabar.

Likvidumas. Lėšų pavalgymui gali išimti ir greit, bet išimti visas lėšas daug neprarandant, tai tikrai gali užtrukti labai ilgai.

Tavo verslą gali tikrinti N tikrintojų N kartų, o akcijų biržoje šiuo požiuriu esi beveik laisvas.(Neskaitant kartais VMI)
Tai ne citata iš švento rašto, tai tik kukli mano nuomonė, už kurios patikslinimą, visada būsiu dėkingas.
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Atrodo laikas sia tema pervadinti is "Pirkimas vs. nuoma" i "nuosavas verslas vs. akciju rinka" arba "Kijosakis vs. VU&VGTU"
gmt
Rašyti privačią žinutę

949 žinutės
( +216 / -100 )

Pračiau gryžti prie temos "Pirkimas vs nuoma" ir pateikti savo požiūrį kas atrodo geriau. Pirkti ar nuomotis?
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Na nei vienas sios temos komentatorius nebuvo pasisakes uz pasirinkima "pirkti"

Beje, man daug idomiau buvo skaityti ne mintis apie siaura sfera "pirkti ar nuomoti buta", o butent velesne diskusija apie Kijosaki ir kitus )
Kaunas
Rašyti privačią žinutę

729 žinutės
( +13 / -2 )

Kodel nebuvo, - buvo. As pasisakau uz pirkima. Tik ne vienareiksmiskai, jei yra variantas toks kad matai perspektyva jo kainoje ir vieta tau patinka (yra gi ir unikaliu vietu), tai turint pinigu gali pirkt( irgi savotiska investicija). Nieks gi nesako- pirk ir gyvenk iki mirties ten. Kitas dalykas kiekvienam yra atskira situacija - finansine, psichologine, isprusimo ir pan.ir kiekvienas pagal save ziuri ka jam daryt.

Dar toks dalykas ko cia nieks nepaminejo, tai kad reik moket uzdirbt nekisant savu pinigu( NT, imoniu pirkimas-pardavimas).
dinamo
Rašyti privačią žinutę

71 žinutės

sutinku su Kaunu, as uz pirkima laiku ir vietoj, turejau buta kazkada 95, pardaviau 2x brangiau nes pasirode kad i komercines paskirties nt investuoti pelningiau ir neapsirikau, 9metus nuomojom gyvenom pas tevus pas uosvius nes nebuvo nei naudos pirkti nei butinybes (butinybe buvo pas zmona bet as nepasidaviau provokacijai ) beto banku financavimas buvo nepatrauklus, pries tris metus atsiradus galimybei ir ivertinus situacija kad nt brangsta pirkom buta renuovuotam name palangoje ir iki dabar cia gyvenam, butas paprango 4x, rezultatas vel teigiamas ko pasekoje sutapus poreikiam bei aplinkybem vel islosem, manau kad nereikia pulti pirkti betko ir betkada, jei yra galimybe palaukit geresnio varianto, netoleruoju kada zmones kaip isdege akis aqpimti panikos puola pirkti betka, visus aktyvus sukisa i pasyvus ir lieka bankui skoloj iki gyvos galvos
pirk arba mirk
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Galima sia diskusija kad butu visiems viskas aisku, suskirstyti dvi dalis:

1) Ar verta buta pirkti (o gal nuomotis) spekuliantui, t.y. zmogui turinciam (ir norinciam) alternatyvas investuoti aktyvus kitur. Na cia visi ir issireiske, jei NT nera pelningiausias sektorius, tai nera ko i ji pingu kisti - busta tiesiog geriau nuomotis. Nebent apsirupines tiek, kad nuosavas bustas tampa ne tiek investicija, kiek savo poreikiu tenkinimu.

2) Ar paprastas statistinis lietuvis nedaro klaidos pirkdamas (o gal nuomodamas) busta. Beje toks turtbut zmogus net nebando suprasti, kad turi investavimo alternatyvu. Tiesiog skaiciuoja - kas pigiau pirkti ar nuomotis (dabar ir ateityje) buta ir viskas. Tokiu yra statisitine dauguma. Klausimas - ar verta gilintis i sios daugumos problema?
shakis
shakis
Rašyti privačią žinutę

92 žinutės
( +35 / -1 )

Patiko diskusija. Mazdaug i ta tema:
hipiu laikais buvo populiarus Amerikos marskineliai su tokiu uzrasu:
"Kas pries mirti turi sukaupes daugiausia daiktu,laimi"
max
Rašyti privačią žinutę

22 žinutės

Kazkada pasiskaiciavau, jog uz nuoma sumoku apie 3.5% buto vertes per metus. Jei imciau kaip tikras lietuvis paskola palukanu mokeciau daugiau negu uz nuoma.
isvadas padaryt nesunku.
resident
resident
Rašyti privačią žinutę

268 žinutės
( +2 / -3 )

Šiai dienai būstą nuomoju, todėl kad:

Nuomos kaina ir gaunama kokybė kol kas finansiškai yra patrauklesnė negu nuosavo būsto pirkimas. Skaičiavimams kaip ir Nataraj naudojau ne tik pirminę būsto įsigyjimo kainą, bet reikalingą remontą, baldus, techniką, palūkanas (jų pasikeitimo riziką), sutarčių mokesčius, notaro mokesčius ir pan. Ėmiau 5 metų laikotarpį, įvertinau būsto vertės padidėjimą ir tapo aišku, kad finansiškai nuoma (tiek pelningumo, tiek pinigų srauto prasme) yra geresnis variantas.

Dar viena problema, tas kad žmonių skonis, norai, poreikiai gana greitai keičiasi. Prieš porą metų nurėjau pirkti butą pačiame miesto centre, deja dabar gyvendamas nuomojame bute tame pačiame centre aš jau svajoju apie namą užmiestyje, tačiau dar nesu 100proc. tikras ar po pusmečio neteks pervažiuoti į kitą miestą, todėl esu patenkintas kad nuomojuosi.

Būstą pirksiu tada, kada bus šeima ir atsiras stabilumo poreikis arba netyčia rasiu tokį būstą, kuris bus "būtent tas - idealus"
there is time to go long, time to go short, and time to go fishing
bloombergas
bloombergas
Rašyti privačią žinutę

634 žinutės
( +5 / -2 )

As jau nemazai laiko svarciau, kas geriau: pirkimas ar nuoma.. Ir kai atsirado si diskusija, tai supratau, kad ne as vienas toks, mastantis, kad nuoma daugeliu atveju geriau nei pirkimas, su salyga, kad pinigus investuoji ir sugebi pasiekt geresni rezultata nei sumokama nuoma..
Tad dabar jau nebeliko minciu, kad "butinai" reik turet savo gyvanama plota, automobili ir pan. Zinoma, nesu pries NT ir kilnojamo turto nuosavybe, bet as asmeniskai siuos dalykus ateiciau, kai pinigu bus kaip shieno
Pritariu resident , kad "būstą pirksiu tada, kada bus šeima ir atsiras stabilumo poreikis" , o kol nera tokio poreikio, o darbo vieta siais laikais gali greitai keistis, tai ir turet NUOSAVA busta nera gyvybiskai butinas dalykas..

Taciau kiekvienam savo.. Kas tinka vienam,nereiskia kad tiks ir kitam..
Rizikuoja tas, kas nežino ką daro. (W.Buffet)
bloombergas
bloombergas
Rašyti privačią žinutę

634 žinutės
( +5 / -2 )

2 fishas

Uzstatyti busta ir lysti i akciju rinka su skolintais pinigais manau gali tik didele rizika toleruojantys asmenys arba neeiliniu sugebejimu zmones


Na ka galiu pasakyt: nesu as nei neeiliniu sugebejimu, nei didele rizika megstantis asmuo, taciau.. NT uzstaciau prie pries 1,5m., o gautus pinigus investavau i LT imoniu akcijas likus mazdaug menesiui iki 2005m.spalio korekcijos.. O kaip tik tuo metu Verslo ziniose buvo straipsnis, kad zmogus, kuris gali taip pasielgt (uzstatyt gyvenama NT ir viska investuot i akcijas) yra tipo kaip ir psichas.. Nors ka as zinau, nelaikau saves tokiu
Taciau isgyvenau viska,uzdirbau gerai, nors ir buvo sunku vienu momentu..

Ir dar. Kazkada skaiciau straipsni, kad amerikieciai turtingi todel, kad naudojasi kitu pinigais. Taip sakant, kitu saskaita kraunasi turtus..

p.s. siuo metu mano portfelio kapitalo santykis: nuosavas/skolintas - 30/70
Rizikuoja tas, kas nežino ką daro. (W.Buffet)
fishas
Rašyti privačią žinutę

1409 žinutės
( +380 / -193 )

Siandien kazkaip zvilgtelejau i butu kainas savo rajone ir apakau,pries pusmeti 3k su holu 78kv. buta buvo galima ramiai nupirkti uz 280-320k litu,dabar 380k praso ir tai tik 1a. siulo ir pasiulos visai ner.Visai neseniai pastebejau ,kad laiptinej vel pradejo kabeti skelbimai"perku buta jusu name".Namai pastatyti 1991-93m.,o kainos jau beveik kaip naujai statomu..

Klaipeda
Mindakas
Mindakas
Rašyti privačią žinutę

728 žinutės
( +232 / -95 )

Zinoma, nesu pries NT ir kilnojamo turto nuosavybe, bet as asmeniskai siuos dalykus ateiciau, kai pinigu bus kaip shieno
Galbut galima pamastyti - tai kad turi ateiti tas laikas, kai jau galima savo aktyvus versti pasyvais: bustu, brangesniais automobiliais. O jei tuos pinigus kali, kali, kali, o panaudoti ju negali? Tai kam tada del ju stengtis? pazistu nemazai zmoniu (30-mečių), kurie is esmes labai turtingi (bent jau labai daug nuosavu ir skolintu pinigu sukasi versle), bet nenori arba tiesiog negali isimti ju is savo verslo ir gyvena pakankamai prastom salygom (beje ne tik jie, bet ir ju seimos). O kiti - nemaza dali pinigu investuoja savo gerbuviui - turi gera busta, brangu automobili ir pan., na bet maziau milijonu nei tie pirmieji. Bent dabartiniu momentu antrieji laimingesni, nors ju potencialas gerokai mažesnis. Bet kitą vertus, jei savo ir artimų žmonių jaunystę aukoji pinigams, tai gal sulaukus 40-50 metų (kai jau galesi laisvai leisti savo milijonus) jų jau ir nereikės taip, kaip reikėjo kazkada?

Tik prisijungę vartotojai gali dalyvauti forume. Prisijungti.


Techninė analizė

Prekybos statistika realiu laiku

Ekonominis kalendorius

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital