Komentarai 2 Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2016 m. Sausio 29 d. Biržos apžvalga

2016 m. Sausio 29 d. Biržos apžvalga 2016 m. Sausio 29 d. Biržos apžvalga

Prekybinės savaitės pabaigoje Agrowill akcijos uždavė investuotojams mįslę: iš kur tas 15% kilimas? Tačiau tai ne didžiausias kilimas šiandien biržoje.
Net 42.63% kilo Latvijas balsams akcijų kaina. Bet čia žinoma dėl ko. Dėl 9 eurų supirkimo kainos.
O Ditton pievadķēžu rūpnīca akcijų kainos kilimas 21.62% sąlygotas mažu likvidumu.
Bendra Baltijos rinkų apyvarta šiandien normali, optimistinė. Indeksai kilo. Šiandien labiausiai pasižymėjo Rygos akcijų indeksas. Jis ir per savaitę su 3.77% kilimu aplenkė kitus indeksus.

 


1 pav. 2016 m. sausio 28 d. TEO LT, AB valdyba patvirtino auditorių netikrintas TEO LT, AB konsoliduotas tarpines finansines ataskaitas, parengtas pagal ES priimtus Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus, už dvylikos mėnesių laikotarpį, pasibaigusį 2015 m. gruodžio 31 dieną.
Išskirtinis ketvirtis ir gerėjantys metiniai rezultatai
2015 m. IV ketvirčio apžvalga
- Bendros pajamos išaugo 1,4 proc. ir siekė 54,2 mln. eurų (53,4 mln. eurų prieš metus). Tai didžiausios ketvirčio pajamos per paskutinius 3 metus.
- EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, padidėjo 13,9 proc. ir sudarė 22,4 mln. eurų (19,7 mln. eurų). Tai geriausias ketvirčio EBITDA rezultatas per paskutinius 2 metus.
- Laisvieji pinigų srautai sudarė 8,2 mln. eurų arba 15,4 proc. mažiau nei per atitinkamą laikotarpį prieš metus dėl didesnių investicijų ir išaugusių gautinų sumų.
2015 m. apžvalga
- Tris iš keturių ketvirčių augusios bendros pajamos padidėjo 1,1 proc. ir metų pabaigoje siekė 204,6 mln. eurų (202,3 mln. eurų). Tai pirmas kartas po 2012 m. kai metų pajamos didėja.
- Metinė EBITDA, neįskaičiavus vienkartinių sąnaudų, sudarė 80,8 mln. eurų ir, palyginti su 2014 m. (83,1 mln. eurų), buvo 2,9 proc. mažesnė.
- Laisvieji pinigų srautai buvo 25,5 proc. mažesni nei prieš metus ir sudarė 30,3 mln. eurų.
Vadovybės komentaras
„Teo“ pasirinkta strategija kurti naujos kartos IT ir telekomunikacijų verslą veikia – paskutinis 2015 m. ketvirtis išsiskyrė geriausiais pajamų ir EBITDA rodikliais per pastaruosius porą metų, o metinės bendrosios pajamos pradėjo augti.
Paskutinio ketvirčio pagerėjęs pelningumo rodiklis taip pat atspindi ypatingą dėmesį, kurį bendrovė 2015 m. skyrė pagrindinei veiklai išgryninti bei efektyvinti.
Vystydama savo verslą 2015 m. „Teo“ toliau investavo į naujos kartos šviesolaidinio tinklo plėtrą ir metų pabaigoje jau 70 proc. (854 tūkst.) Lietuvos šeimų galėjo naudotis spartaus plačiajuosčio ryšio paslaugomis. Iš viso investicijoms į tinklo ir IT sistemų atnaujinimą bei plėtrą skirta 34,6 mln. eurų, t. y. 15,7 proc. daugiau nei 2014 metais.
Visus 2015 m. didėjo išmaniosios televizijos (IPTV) ir plačiajuosčio interneto klientų skaičiaus:
- IPTV vartotojų skaičius išaugo 23,9 proc. ir pasiekė 163 tūkstančius.
- plačiajuosčio interneto vartotojų skaičius išaugo 5,5 proc., o bendras plačiajuosčio interneto prieigų skaičius pasiekė 391 tūkst. (iš jų 225 tūkst. – šviesolaidinių).
2015 m. kitęs paslaugų krepšelis užtikrino teigiamą pajamų dinamiką:
- stabilus pajamų iš interneto, TV ir IT paslaugų augimas visiškai kompensavo mažėjančias pajamas iš mažmeninės balso telefonijos.
- pajamos iš verslo klientams teikiamų IT paslaugų bei IT įrangos pardavimo padidėjo 8,9 procento.
- pajamos iš įrangos pardavimo gyventojams per metus padidėjo 2,4 karto.
- pajamos iš balso tranzito paslaugų buvo tokios pat kaip prieš metus.
Nuosekliai transformuojant bendrovę iš tradicinės telekomunikacijų operatorės į naujos kartos IT ir telekomunikacijų verslą, 2015 m. spalį „Teo“ informavo apie sprendimą įsigyti mobiliojo ryšio operatorių „Omnitel“.
Ruošdamasi naujam bendrovės plėtros etapui, „Teo“ toliau grynino savo verslus ir paprastino įmonių grupės valdymą. 2015 m. gruodį dukterinės įmonės „Hostex“ ir „Hosting“ buvo prijungtos prie „Baltic Data Center“.
2016 m. sausio 4 d. buvo padėtas kertinis akmuo kuriant naujos kartos telekomunikacijų įmonę – „Teo“ iš „TeliaSonera“ įsigijo 100 proc. „Omnitel“ akcijų, o naujam verslui vadovauti pradėjo dar gruodį suformuota bendra vadovų komanda.
Palaikymas ties 0.986 yra dar stiprus.

 

2 pav. AS Tallinna Vesi 2015 m. pajamos augo 5%. Veiklos pelnas kilo 3.0%.

 


3 pav. Investicijų į nekilnojamojo turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ informuoja, kad užbaigė 7,5 mln. eurų vertės sandorį ir įsigijo 6,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties ir biurų patalpas komplekse „Vilniaus vartai“.
Papildoma informacija:
Investicijų į nekilnojamojo turtą bendrovė „INVL Baltic Real Estate“ užbaigė 7,5 mln. eurų vertės sandorį ir įsigijo 6,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinės paskirties ir biurų patalpas komplekse „Vilniaus vartai“.
Sandorį iš dalies finansavo Šiaulių bankas, suteikęs 4,5 mln. eurų paskolą, bei investicijų bendrovė „Invalda INVL“, paskolinusi „INVL Baltic Real Estate“ 2,2 mln. eurų. Pastarąją paskolą planuojama refinansuoti „INVL Baltic Real Estate“ išplatinus naują 11,5 mln. eurų akcijų emisiją.
„Patraukliomis sąlygomis įsigijome išskirtines biurų ir komercines patalpas vienoje geriausių Vilniaus vietų. Tikime, kad tiek pėsčiomis, tiek automobiliu lengvai pasiekiama vieta sostinės centre sudomins potencialius nuomininkus – ir tuos, kuriems aktualu čia įsikurti patiems, ir tuos, kurie galėtų teikti paslaugas „Vilniaus vartuose“ bei šalia šio komplekso esantiems biurams bei jų darbuotojams“, - sakė „INVL Baltic Real Estate“ direktorius Egidijus Damulis.
Bendrovei „Vilniaus vartų“ komplekse priklausančios patalpos užima pastato šalia Gynėjų gatvės pirmuosius du aukštus. „Vykdome nuomininkų atranką ir jau pradėjome derybas dėl biuro bei komercinių patalpų nuomos su žinomomis informacinių technologijų, farmacijos, sveikatingumo, maitinimo ir kitas paslaugas teikiančiomis įmonėmis“, - sakė E. Damulis. Šiuo metu yra išnuomota beveik 40 proc. turimų plotų.
„INVL Baltic Real Estate“ šiuo metu platina akcijų emisiją, kuria pritrauktos lėšos bus naudojamos komercinių patalpų „Vilniaus vartų“ komplekse įsigijimui refinansuoti bei skolinto ir nuosavo kapitalo santykiui subalansuoti prieš tampant uždaro tipo investicine bendrove. Planuojama, kad įgijus šį statusą, įmonės valdymas patikėjimo teise bus perduotas turto valdymo bendrovei „INVL Asset Management“.
„INVL Baltic Real Estate“ platinama akcijų emisija leidžia nepriklausomai nuo turimos pinigų sumos investuoti į bendrovę, sėkmingai valdančią ir prižiūrinčią savo nekilnojamo turto portfelį. Vienos akcijos platinimo kaina – 0,4 euro, o startinė investicinė suma neribojama.
Vertinama, kad tai yra patraukli alternatyva norintiems investuoti į nekilnojamąjį turtą, tačiau neturintiems galimybių skirti laiko ir lėšų jo priežiūrai. Emisija gyventojams platinama iki kovo 3, o instituciniams investuotojams – iki kovo 4 dienos. Jos akcijų galima įsigyti pateikus paraišką emisiją platinančios „INVL Finasta“ skyriuose Vilniuje ir Kaune arba dalyje Šiaulių banko skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.


AB „INVL Baltic Real Estate“ pateikia gautą pranešimą apie vadovų sandorius. Invalda INVL pirko 2,320 akcijų.

 


4 pav. Agrowill Group akcijos šiandien pasižymėjo ir didžiausia apyvarta Vilniaus biržoje. Pildymosi signalo suveikimas su padidėjusia apyvarta duoda gerų rezultatų. Greit pamatysime ir kokias nors naujienas. Bet nieko nuostabaus, jei koks fondas apsipirkinėja, net nežiūrėdamas į kainą.

 


5 pav. Tallinna Kaubamaja Grupp dieninis pildymosi signalas @6.70.

 


6 pav. Klaipėdos naftos pozicijoje suveikė savaitinis pirkimo signalas. Pildymosi signalas @0.389.

 


7 pav. Energijos Skirstymo Operatoriaus pozicijoje susiformavo pirmas palaikymas ties 0.848.

 

8 pav. Auksas ir Brenta nafta savaitiniuose grafikuose dar yra giliuose žemėjimo trenduose.

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2018 10 16 18:56     #40599
 I discovered your this post while hunting down some related data on website search...Its a decent post..keep posting and upgrade the data.
http://www.singinglikepro.com/how-can-i-look-stylish-everyday/


2018 10 17 14:32     #40629
 That is the excellent mindset, nonetheless is just not help to make every sence whatsoever preaching about that mather. Virtually any method many thanks in addition to i had endeavor to promote your own article in to delicius nevertheless it is apparently a dilemma using your information sites can you please recheck the idea. thanks once more
http://www.gadgetidiots.com/what-is-the-modern-technology/

.

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital