Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2014 m. Gruodžio 5 d. Biržos apžvalga

2014 m. Gruodžio 5 d. Biržos apžvalga 2014 m. Gruodžio 5 d. Biržos apžvalga

Penktadienį apyvartos rinkose buvo jau gerokai mažesnės. Įdomesnių naujienų nebuvo. Žinia, kad nelikvidą Alitą nusipirko Mineraliniai vandenys nėra pati įdomiausia žinia biržoje.
Šiandien likvidumu pasižymėjo lietuviškos akcijos. Pirmose trijose likvidumo pozicijose figūruoja lietuviškos akcijos.
Pasitraukus stambiems pirkėjams, nuotaikos šiandien buvo neaiškios. Kritusių ir kilusių akcijų kainų balansas beveik vienodas, bet indeksai raudonavo.
Per savaitę irgi aiškios krypties nebuvo. Kilo Talino ir „benčmarkinio“ indekso akcijos. Vilniaus ir Rygos akcijos per savaitę buvo spaudžiamos pardavėjų.

 


1 pav. „Lietuvos energijos gamyba“, AB, (juridinio asmens kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės g. 21, Elektrėnai, toliau – Bendrovė) informuoja, jog 2014 m. gruodžio 5 d. Vilniaus apygardos administraciniame teisme priimtas Bendrovės skundas dėl Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2014 m. spalio 30 d. nutarimo „Dėl „Lietuvos energijos gamyba“ AB Lietuvos elektrinės šilumos gamybos kainos dedamųjų perskaičiavimo”, Nr. O3-875 panaikinimo.
Minėtu nutarimu Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pripažino Bendrovę nesilaikančia Šilumos kainų nustatymo metodikoje numatyto investicinės grąžos apskaičiavimo reikalavimų bei įpareigojo Bendrovę pašalinti šį tariamą pažeidimą.
Bendrovės vertinimu, nutarimas yra nepagrįstas. Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pateikti investicijų grąžos skaičiavimai yra netikslūs bei prieštarauja teisės aktams.
Pildymosi signalas @0.851.

 


2 pav. AB „INVL Technology“ pateikia gautą pranešimą apie vadovų sandorius. Invalda LT pirko 1 akciją.

 


3 pav. AB „INVL Baltic Real Estate“ pateikia gautą pranešimą apie vadovų sandorius. Invalda LT pirko 1,100 akcijų.

 


4 pav. Įmonių grupė „ALITA“, AB buvo informuota, kad 2014 m. gruodžio 5 d. užbaigtas sandoris pagal 2014 m. rugsėjo 25 d. Bendrovės akcijų pirkimo-pardavimo sutartis (toliau – Sutartys), FR&R Invest IGA S.A. (toliau – FR&R) ir Vytauto Junevičiaus (toliau kartu su FR&R – Pardavėjai) sudarytas su UAB „MINERALINIAI VANDENYS“ (toliau – Pirkėjas).
Užbaigus sandorį Pardavėjai pardavė Pirkėjui visas savo turėtas 19 806 552 Bendrovės akcijas, t. y. 99,03% visų Bendrovės akcijų (FR&R – 16 911 188 vnt., o Vytautas Junevičius – 2 895 364, toliau kartu – Akcijos). Galutinė Akcijų pardavimo Pirkėjui kaina – 21 294 887,38 EUR.
Vadovaujantis Sutartimis, sandoris užbaigtas, įvykdžius šias pagrindines sandorio užbaigimo sąlygas:
(i) 2014 m. gruodžio 5 d. Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba priėmė nutarimą, kuriuo leista Pirkėjui vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 % Bendrovės akcijų. Leidimas išduotas su sąlyga, kad Pirkėjas perleis Bendrovės verslą, susijusį su Lietuvoje vykdoma degtinės ir trauktinės gamybos bei prekybos veikla;
(ii) 2014 m. gruodžio 5 d. iš užimamų pareigų atsistatydino tiek esama Bendrovės stebėtojų taryba, tiek ir valdyba. Prieš atsistatydinant stebėtojų tarybai, ji išrinko naują Bendrovės valdybą, susidedančią iš šių narių: Justo Rameikos, Vido Lazicko, Romano Raulynaičio ir Marijaus Strončiko. Taip pat atsistatydino ir Bendrovės dukterinės įmonės AB „Anykščių vynas“ valdyba;
(iii) 2014 m. gruodžio 5 d. buvo refinansuotas Bendrovės kreditas, gautas iš „Swedbank“, AB, kurio dydis yra 10 423 139,11 EUR, taip pat ir Bendrovės dukterinės įmonės AB „Anykščių vynas“ kreditas, kurio dydis yra 2 152 476,11 EUR. Įvykdžius šį sandorį, nauju Bendrovės ir AB „Anykščių vynas“ kreditoriumi tapo UAB „MG BALTIC TRADE“; visos kitos kreditų sąlygos išliko nepakitusios (išskyrus tai, kad nekeičiant galutinio Bendrovės kredito grąžinimo termino buvo pakeisti tarpiniai Bendrovės kredito grąžinimo terminai, o galutinis AB „Anykščių vynas“ suteikto kredito grąžinimo terminas nukeltas iki 2015 m. rugpjūčio 31 d.).
Užbaigus sandorį pagal Sutartis ir Pirkėjui įsigijus Akcijas, Sutartimis Pirkėjas įsipareigojo skelbti privalomą oficialų siūlymą supirkti likusias balsavimo teisę suteikiančias Bendrovės akcijas. Taip pat, vadovaujantis Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo 31 str. 2 d., Sutartimis Pirkėjas įsipareigojo skelbti ir privalomą oficialų siūlymą supirkti Bendrovei nepriklausančias Bendrovės dukterinės įmonės AB „Anykščių vynas“ balsavimo teisę suteikiančias akcijas.

 


5 pav. 2014 m. gruodžio 5 d. akcinės bendrovės „ANYKŠČIŲ VYNAS“ pagrindinė akcininkė Įmonių grupė „ALITA“, AB (toliau – Alita) informavo Anykščių vyną, kad 2014 m. gruodžio 5 d. užbaigtas sandoris pagal 2014 m. rugsėjo 25 d. Alitos akcijų pirkimo-pardavimo sutartis (toliau – Sutartys), FR&R Invest IGA S.A. (toliau – FR&R) ir Vytauto Junevičiaus (toliau kartu su FR&R – Pardavėjai) sudarytas su UAB „MINERALINIAI VANDENYS“ (toliau – Pirkėjas).
Užbaigus sandorį Pardavėjai pardavė Pirkėjui visas savo turėtas 19 806 552 Alitos akcijas, t. y. 99,03% visų Alitos akcijų (FR&R – 16 911 188 vnt., o Vytautas Junevičius – 2 895 364, toliau kartu – Akcijos). Galutinė Akcijų pardavimo Pirkėjui kaina – 21 294 887,38 EUR.
Vadovaujantis Sutartimis, sandoris užbaigtas, įvykdžius šias pagrindines sandorio užbaigimo sąlygas:
(i) 2014 m. gruodžio 5 d. Lietuvos Respublikos konkurencijos taryba priėmė nutarimą, kuriuo leista Pirkėjui vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 % Alitos akcijų. Leidimas išduotas su sąlyga, kad Pirkėjas perleis Alitos verslą, susijusį su Lietuvoje vykdoma degtinės ir trauktinės gamybos bei prekybos veikla;
(ii) 2014 m. gruodžio 5 d. iš užimamų pareigų atsistatydino tiek esama Alitos stebėtojų taryba, tiek ir valdyba. Prieš atsistatydinant stebėtojų tarybai, ji išrinko naują Alitos valdybą, susidedančią iš šių narių: Justo Rameikos, Vido Lazicko, Romano Raulynaičio ir Marijaus Strončiko. Taip pat atsistatydino ir Anykščių vyno valdyba;
(iii) 2014 m. gruodžio 5 d. buvo refinansuotas Alitos kreditas, gautas iš „Swedbank“, AB, kurio dydis yra 10 423 139,11 EUR, taip pat ir Anykščių vyno kreditas, kurio dydis yra 2 152 476,11 EUR. Įvykdžius šį sandorį, nauju Alitos ir Anykščių vyno kreditoriumi tapo UAB „MG BALTIC TRADE“; visos kitos kreditų sąlygos išliko nepakitusios (išskyrus tai, kad nekeičiant galutinio Alitos kredito grąžinimo termino buvo pakeisti tarpiniai Alitos kredito grąžinimo terminai, o galutinis Anykščių vynui suteikto kredito grąžinimo terminas nukeltas iki 2015 m. rugpjūčio 31 d.).
Užbaigus sandorį pagal Sutartis ir Pirkėjui įsigijus Akcijas, Sutartimis Pirkėjas įsipareigojo skelbti privalomą oficialų siūlymą supirkti likusias balsavimo teisę suteikiančias Alitos akcijas. Taip pat, vadovaujantis Lietuvos Respublikos vertybinių popierių įstatymo 31 str. 2 d., Sutartimis Pirkėjas įsipareigojo skelbti ir privalomą oficialų siūlymą supirkti Alitai nepriklausančias jos dukterinės įmonės Anykščių vynas balsavimo teisę suteikiančias akcijas.

 


6 pav. Grigiškėse suveikė pildymosi signalas.

 


7 pav. Tallink Grupp savaitinis pirkimo signalas @0.741.

 


8 pav. Klaipėdos naftoje suveikė savaitinis pirkimo signalas.

 


9 pav. Aprangos pozicijoje suveikė savaitinis pirkimo signalas.


Gražaus savaitgalio!


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital