Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2014 m. Birželio 4 d. Biržos apžvalga

2014 m. Birželio 4 d. Biržos apžvalga 2014 m. Birželio 4 d. Biržos apžvalga

Trečiadienį netikėtai (o gal tikėtai?) į likvidžiausias veržėsi Grigiškių akcijos, o kaina kilo. Aprangos akcijos šiandien dėvėjo geltonus lyderio marškinėlius, bet jas pardavinėjo. Toliau aktyviai perkamos TEO LT akcijos.
Estų akcijos kentėjo labiausiai, jas investuotojai pardavinėjo ir bendros nuotaikos buvo pesimistinės. Buliukai ganėsi vėl tik Vilniaus biržoje.
Investuotojai santūriai pasitiko biržos debiutantes. Sudarytas tik vienas sandoris INVL Technology akcijomis.

 


1 pav. AB "INVL Technology" pateikia gautus pranešimus apie vadovų sandorius. UAB „Lucrum investicija“ pardavė 73,628 akcijas. Jas pirko AB „Invalda LT“.
Pozicijoje buvo tik vienas kuklus sandoris.


2 pav. AB "INVL Baltic Real Estate" pateikia gautus pranešimus apie vadovų sandorius. UAB „Lucrum investicija“ pardavė 875,038 akcijas. Jas pirko AB „Invalda LT“.
Sandorių biržoje nebuvo.

 


3 pav. Viena didžiausių Lietuvos investicijų bendrovių „Invalda LT“ įsigijo 12,42 proc. „INVL Baltic Real Estate“ ir 12,42 proc. „INVL Technology“ akcijų. Sandoriai sudaryti su „Invaldos LT“ prezidento Dariaus Šulnio kontroliuojama bendrove „Lucrum investicija“, bendra jų vertė siekia 2,2 mln. eurų (7,6 mln. litų).
„Invaldos LT“ valdyba yra nusprendusi esant tam tikroms sąlygoms investuoti į „INVL Baltic Real Estate“ ir „INVL Technology“ akcijas. Šis sandoris sudarytas tarp susijusių asmenų, tačiau rinkos sąlygomis, o priimant sprendimą D. Šulnis nebalsavo“, - sakė „Invaldos LT“ valdybos pirmininkas Alvydas Banys.
Už 12,42 proc. „INVL Baltic Real Estate“ akcijų sumokėta 1,593 mln. eurų (5,5 mln. litų), arba 1,82 euro už akciją, 12,42 proc. „INVL Technology“ akcijų - 0,607 mln. eurų (2,097 mln. litų), arba po 8,25 euro už akciją.
Į nekilnojamąjį turtą investuojančios “INVL Baltic Real Estate” ir į informacijos technologijų paslaugų ir pramonės įmonės investuojančios “INVL Technology” akcijomis nuo birželio 4 dienos bus prekiaujama NASDAQ OMX Vilnius vertybinių popierių biržoje.

 


4 pav. AB Šiaulių bankas gavo vadovo pranešimą apie sandorius dėl banko išleistų vertybinių popierių. A.Butkus pardavė 100,000 akcijų.
Pirkimo signalas @0.296.

 


5 pav. AS Tallink Grupp gegužę keleivių srautas sumažėjo 5%, keleivinio transporto - 4%, o krovininio transporto – 1%.

 

6 pav. AB LESTO (toliau - LESTO), kodas 302577612, registruotos buveinės adresas Žvejų g. 14, Vilnius. Bendras LESTO išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 603 944 593; ISIN kodas – LT0000128449.
Elektros skirstomųjų tinklų operatorius AB LESTO praneša, jog bendrovė atsiriboja nuo Andriaus Bendiko, AB LESTO valdybos nario, Finansų ir administravimo tarnybos direktoriaus, 2014 m. birželio 3 d. komentaro apie užsienio investuotojų pritraukimą.
AB LESTO pažymi, jog bendrovė nekomentuoja sandorio su E.ON, nes AB LESTO nedalyvavo sandoryje ir neturėjo jokios informacijos apie jį.
AB LESTO pabrėžia, kad A. Bendikas, reaguodamas į analitikų nuomonę apie galimybes pritraukti investuotojus, savo pasakymą grindė asmeninėmis prielaidomis.
AB LESTO ateityje optimistiškai vertina papildomą investuotojų pritraukimą tiek remiantis įmonės rezultatais, tiek atsižvelgiant į analitikų vertinimus.

 


7 pav. Aprangos akcijų kaina žengia į korekciją.

 


8 pav. Pildomės Grigiškes, akcijų kainai toliau kylant.

 


9 pav. TEO LT akcijų kaina pasiekė nauja aukštumas.


Apžvalgą parengė: Nojus.
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital