Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2014 m. Vasario 5 d. Biržos apžvalga

2014 m. Vasario 5 d. Biržos apžvalga 2014 m. Vasario 5 d. Biržos apžvalga

 

Trečiadienį Baltijos rinkose kilo dvigubai akcijų kainų negu krito. Apyvartos nebuvo didelės, per visas rinkas suprekiauta tik už 600K eurų.
Taline lyderio marškinėlius vienareikšmiškai vilki Olympic Entertainment Group akcijos, o Vilniuje TEO LT bando atsikovoti prarastas lyderio pozicijas, arba tiksliau, Vilniuje aiškaus lyderio krizė.

 

 

 


1 pav. Sausį AS Tallink Grupp perkėlė 1% daugiau keleivių, transportavo 6% daugiau keleivinio transporto ir 15% daugiau krovininio transporto.
Pirkimo signalas @0.908.

 


2 pav. 2014 m. vasario 5 dieną įvykęs akcinės bendrovės „Invalda LT“ neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas priėmė šiuos sprendimus:
1. Dėl pritarimo akcinės bendrovės „Invalda LT“ atskyrimo sąlygų parengimui.
Sprendimas:
1.1. Pritarti akcinės bendrovės „Invalda LT“ atskyrimo sąlygų parengimui.
1.2. Pavesti akcinės bendrovės „Invalda LT“ valdybai parengti atskyrimo sąlygas, o taip pat pasirašyti atskyrimo sąlygų parengimui bei įvertinimui reikalingas sutartis bei atlikti kitus su atskyrimu susijusius teisės aktuose numatytus veiksmus.
Papildoma informacija:
„Invaldos LT“ akcininkų pritarimas atskyrimo sąlygų rengimui leis įgyvendinti anksčiau paskelbtą sprendimą koncentruotis į turto valdymo veiklą.
Numatoma, kad nuo „Invaldos LT“ bus atskirtos žemės ūkio paskirties žemę, nekilnojamąjį turtą bei informacines technologijas (IT) valdančios įmonės, kurios siektų Lietuvos banko išduodamų uždaro tipo investicinių bendrovių licencijų. Visas įmones planuojama listinguoti NASDAQ OMX Vilnius biržoje. „Invaldos LT” akcininkai, kurių šiuo metu yra beveik 4 tūkst., bendrovių kapitale dalyvautų proporcingai ir turėtų visų naujų bendrovių akcijų.
Valdyba tikisi atskyrimo sąlygas paskelbti šių metų pirmąjį ketvirtį, vėliau joms dar turės pritarti akcininkai. „Invalda LT“ steigs valdymo įmonę, kuri valdytų atskirtas įmones, savo esme panašias į investicinius fondus. Visos atskirtos įmonės sieks pritraukti papildomo kapitalo – tai turėtų padidinti akcijų likvidumą.
Pertvarka leis investuotojams pasirinkti, į kokį turtą ar verslą investuoti. Investuotojai galės pasirinkti tiek norimą rizikos profilį, tiek investicijų horizontą. Licencijuojama veikla bei Lietuvos banko priežiūra padidins skaidrumą bei sumažins investicijos riziką.
Žemės ūkio investicinė bendrovė būtų kuriama 17-kos dabar „Invaldai LT“ priklausančių įmonių pagrindu – visos jos bendrai valdo apie 3 tūkst. hektarų žemės. „Planuojama, kad ši bendrovė savo veikloje nenaudos skolinto kapitalo. Manome, kad ši bendrovė, generuosianti stabilų pinigų srautą, viršijantį infliacijos lygį ir turinti mažą rizikos laipsnį, galėtų būti tinkama ilgalaikio taupymo priemonė, alternatyva investicijoms į indėlius ar obligacijas“, - teigė „Invaldos LT“ prezidentas Darius Šulnis.
Jo teigimu, nedidelė žemė kaina, palyginti su kitais analogiškais Europos Sąjungos žemdirbystės regionais, ir gilios ūkininkavimo tradicijos bei didėjantis efektyvumas sudaro prielaidas tiek nuomos pajamų augimui, tiek žemės brangimui.
Nekilnojamojo turto investicinę bendrovę ketinama steigti „Invaldos nekilnojamojo turto fondo“ pagrindu. Šiuo metu „Invaldos LT“ grupei priklauso apie 50 tūkst. kvadratinių metrų ploto komercinių patalpų Lietuvoje.
„Manome, kad mūsų objektai yra labai gerose vietose ir generuoja nuolatinius pinigų srautus, o dauguma iš jų turi aiškų vertės didinimo potencialą atliekant naujas investicijas. Planuojame didžiausią dėmesį skirti generuojamo pinigų srauto didinimui, o esant ekonominiam pagrindimui – skirti lėšų turimų objektų pertvarkymui ar naujų objektų įsigijimui“, - teigė D. Šulnis.
Pirmoji informacinių technologijų (IT) investicinės bendrovės investicija būtų 80 proc. BAIP grupės akcijų. Grupė šiuo metu turi įmones Lietuvoje, Norvegijoje ir Tanzanijoje ir yra įgyvendinusi projektus daugiau kaip 50 pasaulio šalių.
Lietuva yra IT paslaugų eksportuotoja, o pradedančiųjų ir brandžių įmonių verslo modeliai bei kuriami produktai tinkami tarptautinėms rinkoms ir vertės augimui.
„Invalda LT“ koncentruosis į turto valdymo veiklą ir sieks pagrindines pajamas gauti iš valdymo veiklos.
Planuojamų turto valdymo pokyčių įgyvendinimas priklausys nuo visuotinio akcininkų susirinkimo bei Lietuvos banko sprendimų, todėl pertvarkymas ar dalis jo gali neįvykti arba siūloma pertvarkymo struktūra gali keistis.
Pozicijoje suveikė pildymosi signalas.

 


3 pav. AB „Klaipėdos baldai“ gavo pranešimą apie emitento vadovų sandorius dėl emitento vertybinių popierių.UAB „SBA furniture group“ pirko 88,069 akcijas.

 


4 pav. TEO LT pildymosi signalas @0.801.

 


5 pav. Baltikos pildymosi signalas @0.630.

 


6 pav. City Service pildymosi signalas @1.88.

 


7 pav. Grigiškių pozicijoje suveikė pirkimo signalas.

 


8 pav. Šiaulių banko pildymosi signalas @0.299.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital