Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2013 m. Kovo 19 d. Biržos apžvalga

2013 m. Kovo 19 d. Biržos apžvalga 2013 m. Kovo 19 d. Biržos apžvalga

 

Baltijos biržos skaičiai žaliavo antradienio dienos sesiją. Tuo tarpu pasaulyje šaltukas pakando žalius pavasario daigus. Kipras išprovokavo pelnų nusiėmimą. Kiek tęsis korekcija, nežinia. Bet korekcija seniai beldėsi į duris. Geriau dabar ir geriau neilgam...

 

 

 

 


1 pav. 2013 m. kovo 18 d. AB „Klaipėdos nafta“ sudarė Krantinės infrastruktūros ir suprastruktūros projektavimo, pirkimo ir statybos sutartį su skelbiamų derybų būdu „Uosto infrastruktūros (krantinės (angl. jetty)) su suprastruktūra (įranga) projektavimo ir statybos darbai“ laimėtoju Akciju sabiedriba (liet. k. – akcine bendrove) „BMGS“ dėl suskystintų gamtinių dujų terminalo uosto infrastruktūros (krantinės (angl. jetty)) su suprastruktūra (įranga) projektavimo ir statybos darbų (toliau – Darbai). Apie Darbų pirkimo laimėtoją Bendrovė pranešė 2013 m. kovo 1 d., paskelbdama pranešimą apie esminį įvykį.
Pagrindinės Sutarties sąlygos, be kita ko, apima šias:
(i) bendra pagal Sutartį atliekamų Darbų fiksuota kaina turi būti ne didesnė kaip 27.190.000 (dvidešimt septyni milijonai vienas šimtas devyniasdešimt tūkstančių) EUR be PVM (93.881.632 Lt be PVM). Fiksuota Sutarties kaina gali didėti tik išimtiniais Sutartyje aptartais atvejais. Bendrovė fiksuotą Sutarties kainą moka tik už faktiškai atliktus Darbus;
(ii) visi Darbai turi būti atlikti iki 2014 m. spalio 1 d. Darbų atlikimo terminas gali būti pratęstas tik išimtiniais Sutartyje aptartais atvejais.
Sutartis įsigalios, kai jai pritars AB "Klaipėdos nafta" visuotinis akcininkų susirinkimas, kaip numatyta AB "Klaipėdos nafta" įstatų 16.10 straipsnyje.

2013 m. kovo 18 d. įvyko pirmasis naujos Bendrovės Stebėtojų tarybos susirinkimas. Jo metu Stebėtojų tarybos pirmininke buvo išrinkta LR energetikos ministerijos, įgyvendinančios akcinės bendrovės „Klaipėdos nafta“, akcininko – Lietuvos Respublikos, kuriai nuosavybės teise priklauso sudarančių 72,32 proc. visų Bendrovės akcijų, teises, atstovė – LR energetikos ministerijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja, laikinai atliekanti ministerijos kanclerio funkcijas Agnė Amelija Kairytė.
Stebėtojų taryba pirmajame posėdyje taip pat atšaukė Bendrovės Audito komitetą in corpore bei 4 metų kadencijai išrinko naują Audito komitetą. Nepriklausomais audito komiteto nariais naujai kadencijai išrinkti Linas Sasnauskas ir Simonas Rimašauskas. Į Audito komitetą dar vienai kadencijai taip pat išrinktas ir Eimantas Kiudulas.
Pirkti ir toliau labai rizikinga.

 


2 pav. Tallink Grupp pildymosi signalas @1.05.

 


3 pav. Olympic Entertainment Group akcijų kaina stengiasi vagos negadinti. Jei tik AO leis, tai suveiks pildymosi signalas @1.98.

 


4 pav. Aprangos pildymosi signalas @2.70.

 


5 pav. Rokiškio sūrio pildymosi signalas @1.61.

 


6 pav. Šiaulių banko pozicijoje formuojasi palaikymas ties 0.280, o tai kiek aukščiau. Pildymosi signalas @0.290

 


7 pav. Žemaitijos pieno pildymosi signalas @0.787.

 


8 pav. Silvano Fashion Group pirkimo signalas @2.70.


Apžvalgą parengė: Nojus.

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital