Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

Praėjusios savaitės apžvalga

Orion Securities | 2012-05-14 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1407
Raktiniai žodžiai: Rinkos
Praėjusios savaitės apžvalga Praėjusios savaitės apžvalga

 Praėjusią savaitę turto klasių kainų svyravimus finansų rinkose daugiausiai lėmė nerimas, kilęs dėl Graikijoje vykusių rinkimų. Per savaitę Europos akcijų indeksai smuko 0–2,5 proc., JAV akcijų indeksai prarado apie 1–2 proc. savo vertės, o svarbiausi Azijos akcijų indeksai nuriedėjo žemyn net apie 5 procentus.

Gegužės 6 d. Graikijoje vyko parlamento rinkimai. Šie rinkimai atspindėjo graikų nuotaikas dėl taupymo priemonių – dvi vadovaujančios partijos, „PASOK“ ir „Naujoji Demokratija“, kurios rėmė taupymo priemones ir dalyvavo derybose su ES ir TVF atstovais, abi kartu gavo tik apie trečdalį visų balsų. Anksčiau vykusiuose rinkimuose šios abi partijos surinko daugiau nei 50 proc. visų balsų. Kitos šiuose rinkimuose daugiausiai balsų gavusios partijos yra prieš taupymo priemones ir skelbiasi prašysiančios nurėžti dar dalį šalies skolos. Šios partijos, kartu su „PASOK“ ar „Naujoji Demokratija“, bando suformuoti valdančiąją daugumą ir įvykdyti savo skelbiamus siekius. Tai sukėlė nerimą finansų rinkose, nes ES ir TVF atstovai pranešė nutrauksią paramą Graikijai, jei šalis atsisakys taupymo priemonių. Be to, viešai pradedama kalbėti apie Graikijos išstojimą iš euro zonos. Kol kas susitarimas dėl Graikijos valdančiosios koalicijos nepasiektas ir nerimas dėl šalies vis dar išlieka.

Tuo tarpu, F. Hollande išrinkimas Prancūzijos prezidentu finansų rinkoms nerimo nesukėlė. Priminsime, kad šis naujai išrinktas prezidentas skelbėsi, kad sieks, jog Prancūzija atsisakytų taupymo priemonių ir pradėtų skatinti ekonomiką. Nuogąstauta, kad F. Hollande išrinkimas gali turėti neigiamos įtakos Prancūzijos obligacijų pajamingumams.

Praėjusios savaitės pabaigoje Europos komisija pranešė 2012 m. Europos šalių biudžeto deficito prognozes. Pranešta, kad prognozuojamas Ispanijos biudžeto deficitas sudaro 6,4 proc. ir 5,8 proc. siekis nebus įvykdytas. Be to, šalies 2013 m. biudžeto deficitas prognozuojamas ties 6,3 proc., gana nutolęs nuo 3 proc. siekio.

Šią savaitę:

Veikiausiai turto klasių kainų svyravimus finansų rinkose toliau lems žinios iš Graikijos valdančiosios koalicijos formavimo proceso. Kaip tapo įprasta, rinkose bijoma prasčiausių žinių – Graikijos įsipareigojimų nevykdymo ir išėjimo iš euro zonos.

Antradienį bus skelbiami Vokietijos ZEW ekonomikos lūkesčių duomenys. Laukiama, kad šio rodiklio reikšmė smuks iki 19,4 (nuo 23,4 balandžio mėnesį).

Tą pačią dieną JAV bus skelbiamo praeito mėnesio mažmeninės prekybos rodikliai. Laukiama, kad mažmeninė prekyba per mėnesį padidėjo 0,3 procento.

Ketvirtadienį JAB bus skelbiamas Filadelfijos Fed gamybos indeksas. Prognozuojama, kad per mėnesį šio rodiklio reikšmė padidėjo nuo 8,5 iki 10,6.

 

Parengė Orion Securities

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital