Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2008.01.25 Savaitė Baltijos biržose baigėsi žalia spalva (Kavos tirščių apžvalga)

spekuliantai.lt | 2008-01-25 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 2486
2008.01.25 Savaitė Baltijos biržose baigėsi žalia spalva (Kavos tirščių apžvalga) Kolegos, norime, kad Jūs išreikštumėte savo pastabas, komentarus ir pasiūlymus. Taip formuosime patrauklias apžvalgas. Žodžiu, mes ne Vyriausybė, 5


Kolegos, norime, kad Jūs išreikštumėte savo pastabas, komentarus ir pasiūlymus. Taip formuosime patrauklias apžvalgas. Žodžiu, mes ne Vyriausybė, 51 dienų kritika privaloma

Lietuvos bankas šiandien paskelbė savo prognozes ateinantiems metams, kuriose teigiama, kad 2008-2009 m. numatomas ekonomikos lėtėjimas, o infliacija dėl augančių maisto, degalų kainų ir akcizų turėtų išaugti. Tiesa, atlyginimų augimas taip pat turėtų būti spartus, nes kaip ir anksčiau, bus jaučiamas darbo jėgos trūkumas.

JAV pristatė gelbėjimosi planą: pagrindinis įrankis - galimybė dalinai susigražinti sumokėtus mokesčius. Bus galimybė susigrąžinti nuo 600dol. iki 1200dol. Mokesčių grąžinimas valstybei kainuos apie 100 mlrd. dolerių. Taip pat, papildomai bus skirta 50 mlrd. dol. gerinti įmonių veiklai. Pagal pateiktą planą, kompanijos galės nurašyti 50 proc. įsigyjamo turto(gamyklų ir kitos įrangos) ir nemokėti mokesčių už juos. Nedidelėms įmonės galės iš viso nemokėti už įsigyjamą įrangą.

Europos centrinio banko vadovas (ECB) Jean-Claude Trichet susilaukia vis daugiau ir daugiau priekaištų, dėl palūkanų normos nemažinimo ir rūpinimosi vien "savimi". ECB vadovas laikosi pozijos, kad palūkanų norma yra pagrindinis priešas prieš kurį reikia kovoti, nepaisant galimo viso pasaulio ekonomikos lėtėjimo.

"Fortune" sudarė geidžiamiausių kompanijų šimtuką. Pilną sąrašą galite rasti čia. Pateikiame geidžiamiausių kompanijų dešimtuką:

1. Google
2. Quicken Loans
3. Wegmans Food Markets
4. Edward Jones
5. Genentech
6. Cisco Systems
7. Starbucks
8. Qualcomm
9. Goldman Sachs
10. Methodist Hospital System

Be abejo, visos mėnėtos kompanijos pasižymi solidžiu darbo užmokesčiu. Tačiau daugelis bendrovių leidžia pasinaudoti ir akcijų opcionais. ("Google" darbuotojai jau kelinti metai gali džiaugtis augančia bendrovės akcijų kaina ir taip kaupti turtą.) Taip pat bendrovės rūpinasi ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimu ir apmoka visus apmokymus, bei kursus. Darbuotojų lojalumui skatinti skiriamos premijos (vidutinė premija bendrovėje „Devon Energy" siekia 21 tūkst. JAV dolerių). Kai kurios bendrovės turi net nemokamas kavines, sporto klubus, vaikų darželį, SPA centrus ir kt.
Ar kada sulauksime kažko panašaus mūsų Lietuvėlėje ?




Trumpai:

• AB "Agrowill Group" pateikė akcijų emisijos prospektą Vertybinių Popierių Komisijai
• Draudimo rinka 2007 metais augo 36,5 proc.
• Šiemet prognozuojamas 8 proc. ekonomikos augimas
• Pernai „Microsoft“ pelnas išaugo 80 proc.
• „Finasta“ pateikė dokumentus VPK su prašymu pritarti naujo įmonės vadovo Šarūno Nedzinsko kandidatūrai.
• Naftos kaina pasiekė 90 dol. už barelį ribą.



1 pav. APG1L - sulaukėme 2-ojo Wismano signalo. Pildytis aukščiau 12,30Lt.



2 pav. MKO1T - sulaukėme 2-ojo Wismano signalo. Pildytis aukščiau 10,51Eur.



3 pav. PTR1L - Aukštas startas priviliojo pora didelių lokių, kurie taip ir neleido kainai pakilti. Signalai piešia 2-ąjį Wismaną. Drąsesni gali bandyti pildytis aukščiau 12lt.



4 pav. SAB1L - 2-ojo Wismano signalas. Pildytis nebijantiems aligatoriaus aukščiau 3,17Lt.



5 pav. SAN1L - Šioje pozicijoje buliai buvo stipresni. Pirmoje dienos pusėje atlėkusi meškutė buvo sėkmingai išvyta. Ar ilgam, pamatysime kitą savaitę. 2-ojo Wismano signalas. Pildytis nebijantiems aligatoriaus aukščiau 27,10Lt.



6 pav. TKM1T - Oscilatoriai rodo 2-ojo Wismano signalą, tačiau didžiąja prekybos dalį vyravo meškos. Drąsesni gali pildytis aukščiau 6,80 Eur.



7 pav. UKB1L - Labai jau drąsūs buliai buvo, net gapą paliko. Kad tik nereiktų sugrįžti skylių užlopyti...
2-ojo Wismano signalas. Pildytis aukščiau 3,24 Lt.



8 pav. VLP1L - Oscilatoriai piešia 2-ojo Wismano signalą. Pildytis aukščiau 6 Lt. Apyvartos labai mažos, rizika didelė.



Rinkos apžvalgos
Rašykite mums: [email protected]
Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital