Komentarai Siųsti draugui Spausdinti Vertinimas Neįvertintas

2011 m. Lapkričio 21 d. Biržos apžvalga

2011 m. Lapkričio 21 d. Biržos apžvalga 2011 m. Lapkričio 21 d. Biržos apžvalga

 

Šiandien visos biržos nusidažė raudonai. O Vilniuje raudonumą dar pasodrino Snoro skandalas. Tiesa, pinigų išėjimas nebuvo toks jau ir didelis, tiesą pasakius, netgi mažas. Bet nepamirštam, kad šiemet tie pinigai ir į rinką vangiai plaukė, tad nėra kam dabar iš jos ir išeiti.
O paėmus viso pasaulio rinkas, atrodo, kad ir jas krečia vienas didelis Snoro skandalo inspiruotas akcijų išsipardavinėjimas.


Bet ir tokioje rinkoje yra bent viena kilusi akcija. Šiandien tokių net ne viena. Tiesa, Sanito kilimą sunku pavadinti kilimu, kai į sesijos pabaigą viena akcija buvo pakelta kaina. Tai ne kilimas, tai VPK tyrimo objektas.

 


1 pav. AB "Vilkyškių pieninė" gavo pranešimą apie vadovo arba su emitento vadovu glaudžiai susijusio asmens sandorius dėl emitento vertybinių popierių. Bendrovės CEO sūnus pirko 2232 akcijas.
Šiandien tai viena iš nedaugelio kilusių akcijų kainų. Tokioje rinkų situacijoje mums belieka tikėtis, kad susiformavo dugnas, pirkti dar labai rizikinga.

 


2 pav. AB „Lietuvos dujos“ informuoja, kad turi įsigijusi AB bankas „Snoras“ 20 mln. litų (5,79 mln. EUR) vertės indėlio sertifikatą. 2011 m. lapkričio 16 d. LR Vyriausybė paėmė 100 proc. AB bankas „Snoras“ akcijų visuomenės poreikiams. Lietuvos banko valdyba paskyrė AB bankas „Snoras“ laikinąjį administratorių ir banko turtui taiko laikinąsias apsaugos priemones.
Indėlio sertifikato suma sudaro mažiau nei 1 proc. AB „Lietuvos dujos“ turto ir mažiau nei 1 proc. nuosavo kapitalo.
Kaina juda po Aligatoriumi. Pirkti rizikinga.

 


3 pav. Premia foods 9 mėn. konsoliduotos pajamos augo 15%, IIIQ pajamos augo 4%. Eksportas sudaro 72% visų pajamų. 9 mėn. grynasis pelnas sumažėjo 72%, IIIQ grynasis pelnas sumažėjo beveik 45%.
Rezultatai prekybos nesuaktyvino. Galima tikėtis, kad rinkoje susiformavo pakankamai stiprus kainos palaikymas ties 0.72 EUR riba. Tik nėra tiek apyvartų rinkoje, kad būtų galima manyti, jog šis palaikymas atsilaikys ilgai.

 


4 pav. Lietuvos energija, AB (įmonės kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės g. 21, Elektrėnai) valdybos iniciatyva ir sprendimu 2011 m. gruodžio 12 d. šaukiamas neeilinis visuotinis Lietuvos energija, AB (toliau - Bendrovė) akcininkų susirinkimas.
Bendrovės akcininkų susirinkimas įvyks Elektrinės g. 21, Elektrėnuose, Lietuvos Respublika. Susirinkimo pradžia – 2011 m. gruodžio 12 d. 9.00 val. Akcininkų registracijos pradžia: 2011 m. gruodžio 12 d. 8.30 val. Akcininkų registracijos pabaiga: 2011 m. gruodžio 12 d. 8.55 val.
Lietuvos energija, AB neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų apskaitos diena nustatyta 2011 m. gruodžio 5 d. Dalyvauti ir balsuoti neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie yra Bendrovės akcininkai neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje.
Lietuvos energija, AB susirinkimo darbotvarkė ir siūlomi sprendimų projektai:
1. Dėl Lietuvos energija, AB valdybos narių išrinkimo
Vietoje Lietuvos energija, AB valdybos nario Šarūno Vasiliausko (asmens kodas ir gyvenamoji vieta neskelbiami) į Lietuvos energija, AB valdybos narius, iki šios valdybos kadencijos pabaigos, išrinkti Rimantą Vaitkų (asmens kodas ir gyvenamoji vieta neskelbiami).
Vietoje Lietuvos energija, AB valdybos nario Arvydo Darulio (asmens kodas ir gyvenamoji vieta neskelbiami) į Lietuvos energija, AB valdybos narius, iki šios valdybos kadencijos pabaigos, išrinkti Sonatą Matulevičienę (asmens kodas ir gyvenamoji vieta neskelbiami).
Visa pagal teisės aktus būtina informacija, susijusi su šaukiamu neeiliniu visuotiniu akcininkų susirinkimu, bei susirinkimo darbotvarkėje svarstomų klausimų priedai, skelbiami Bendrovės interneto svetainėje http://www.le.lt ir NASDAQ OMX Vilnius tinklapyje teisės aktų nustatyta tvarka.
Šiandien akcijomis, po praeito penktadienio kritimo nebuvo prekiauta. Pirkti rizikinga.

 


5 pav. AB "Klaipėdos nafta" informuoja, jog dėl LR Vyriausybės 2011 m. lapkričio 16 d. paskelbto nutarimo paimti visuomenės poreikiams 100 proc. „Snoro“ banko akcijų, valstybės valdomai AB „Klaipėdos naftai“ veiklos rezultatams įtakos neturės.
Rinka irgi taip manytų, bet va visiškai nedaug liko, kad kaina užsidarytų praeitos sesijos užsidarymo lygyje. Pirkimo signalas @0.411.

 


6 pav. 2011-11-16 įsiteisėjo Panevėžio apygardos teismo 2011-11-05 nutartis civilinėje byloje pagal ieškovų A. S., L. D., V. N. ieškinį dėl privalomojo akcijų išpirkimo kainos atsakovėms akcinei bendrovei „Mineralinių ir cheminių produktų bendrovė „EuroChem““, EuroChem A.M. Limited ir tretiesiems asmenims. Šia nutartimi Panevėžio apygardos teismas patvirtino civilinės bylos šalių pasirašytą taikos sutartį ir civilinę bylą nutraukė. Šioje taikos sutartyje šalys susitarė dėl 53,85 Lt (penkiasdešimt trijų litų ir aštuoniasdešimt penkių centų) mokėtinos kainos už kiekvieną privalomojo AB „Lifosa" akcijų išpirkimo proceso metu perkamą akciją, o atsakovai papildomą AB „Lifosa“ akcijos kainos dalį (t.y. po 6,85 Lt (šešis litus aštuoniasdešimt penkis centus) už kiekvieną privalomojo AB „Lifosa“ akcijų išpirkimo proceso metu perkamą akciją) įsipareigojo pervesti į banko sąskaitą, kuri atidaryta AB SEB banke, per 15 (penkiolika) darbo dienų nuo aukščiau paminėtos Panevėžio apygardos teismo nutarties įsiteisėjimo dienos. Atsakovams įvykdžius pinigų pervedimą, AB SEB bankas sutartyje su atsakovais nustatyta tvarka ir terminais išmokės atitinkamas sumas AB „Lifosa“ akcininkams, iš kurių yra išperkamos bendrovės akcijos.

 


7 pav. Aprangos akcijų kaina „skandinama“ po Aligatoriumi su padidėjusia apyvarta. Pirkti rizikinga.

 


8 pav. Arco Varai nepatiko dugnas, todėl nuspręsta jo ieškoti kiek giliau. Žiūrim, kas susiformuos šiame lygyje. Didelė tikimybė, kad dugnas pradės formuotis „kažkur netoliese“. Tačiau vis tiek pirkti labai rizikinga.

 


9 pav. Baltikoje susiformavo dar vienas pirkimo signalas @0.371. Stop loss @0.359.

 


10 pav. City Service kainai kristi padeda dar ir politiniai skandalai. Kaina turi palaikymą ties 2.050 EUR riba. Manome, kad iki jo dar yra kur judėti. Tai labai tikėtinas scenarijus.

 


11 pav. Limarko kaina istorinėse žemumose. Neskubam susigundyti „pigiu“ nelikvidu.

 


12 pav. Žemaitijos pieno pildymosi signalas @0.752. Tačiau tikėtina, kad šis pasipriešinimas nebus įveiktas greitai.

 


13 pav. Nors Ūkio banko akcijų kaina krito, ji bandė ir gap‘o dalį užpildyti ir prieš meškų spaudimą atsilaikyti. Pirkti rizikinga.

 


14 pav. Šiaulių bankui buvo sunkiau prieš meškas atsilaikyti. Atsilaikė – nenukrito žemiau palaikymo lygio – vien dėl to, kad meškų interesas spaustas stipriai išblėso.

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital