2011 m. Spalio 21 d. Biržos apžvalga

2011 m. Spalio 21 d. Biržos apžvalga 2011 m. Spalio 21 d. Biržos apžvalga

 

Labai panašu, kad finansų rinkos tiki Europos problemų išsprendimu šį savaitgalį. Seniai stebėjome tokį reiškinį, kai dauguma rinkų žaliavo, o Europos – vos ne labiausiai.
Tad jei tik savaitgalio sprendimai atitiks rinkų lūkesčius, tai ir toliau matysime žaliuojančias rinkas.
Na ir pas mus investuotojai nesnaudė ir kėlė akcijų kainas. OMXV per savaitę pakilo 2.09%. Apyvartos tik dar atsargios. Tikimės, kad tik laikinai.

 

 

 

 

 

1 pav. Lietuvos žemės ūkio bendrovių grupė „Agrowill Group“, įvertinusi Europos Komisijos (EK) ateities planus žemės ūkio srityje, mano, kad EK ir po 2013m. nepagrįstai ribos Vidurio ir Rytų Europos šalių, tarp jų – ir Lietuvos, Lenkijos bei kitų kaimyninių ES šalių galimybes lygiaverčiai konkuruoti ES žemės ūkio rinkoje.
Europos Komisija (EK) paskelbus bendrosios žemės ūkio politikos (BŽŪP) po 2013 m. reformos projektą, Europoje kilo pagrįstas nepasitenkinimas dėl diskriminacinių sąlygų ūkininkams, rengiami piketai.
„Dabar skirtingų ES šalių žemės ūkis subsidijuojamas skirtingai ir paramos skiriasi kelis kartus – štai Rytų Europos šalių ūkininkams skiriamos iki 3 kartų mažesnės išmokos nei ES vidurkis. Šios situacijos iš esmės nenumatyta keisti ir ateityje. O Vidurio ir Rytų Europai tai reiškia, kad jos žemdirbiai ir toliau bus diskriminuojami lyginant su Vakarų Europos žemdirbiais, - teigia „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius. - Konkuruoti su užsienio šalių mėsos, pieno gamintojais bus sunku vietos rinkoje, nes įvežtinės produkcijos savikaina bus mažesnė nei pagaminta savo šalyje.“
„Agrowill Group“ valdybos pirmininkas pasisakė už būtinybę nuo 2014 m. vienodinti subsidijas visoms ES šalims, sukuriant vienodas konkurencines sąlygas.
V.Bagavičius atkreipė dėmesį ir į dar vieną EK planuose numatomą ribojimą – ES parama bus mažinama stambesniems, efektyviau dirbantiems ūkiams, taikant viršutines tiesioginių išmokų ribas.
„Europos Sąjungos piliečiai tikisi turėti sveiką ir įperkamą maistą. Stambesni ūkiai gali dirbti efektyviau ir mažinti produkcijos savikainą, kuri reiškia ir mažesnes galutines maisto kainas. Jei išmokos bus mokamos tik mažesniems ūkiams, tokiu atveju arba ūkiai bus priverstinai skaidomi į mažesnius, arba bus įteisinta nesąžininga diskriminacija. Manome, kad parama turi būti teikiama pagal dirbamos žemės plotus, o ne pagal tai, kiek ūkis generuoja pajamų. Dirbtinai skatinamas ūkių skaidymas reikš, kad ir toliau išliks smulkūs gamintojai, negalintys konkuruoti su stambiomis Europos ir pasaulio bendrovėmis“, - teigia V. Bagavičius.
Jis pabrėžė, kad ES kelia labai aukštus reikalavimus produkcijos kokybei. Norint pasiekti tokią kokybę, ūkininkams būtinos modernios technologijos, kurias įsigyti maži ūkiai neturi finansinių galimybių. Todėl, norint konkuruoti ES rinkoje, ūkius būtina stambinti, skatinti ūkininkų kooperaciją.
Vienos didžiausių žemės ūkio bendrovių valdybos pirmininkas teigia, kad paskelbti ES žemės ūkio planai reikalauja dar ilgų diskusijų ir interesų derinimo, o Vidurio ir Rytų Europos žemdirbiams svarbu, kad valstybė dėtų visas pastangas siekdama, kad parama Lietuvos, Lenkijos ir kitų šio regiono ES valstybių žemdirbiams nebūtų mažesnė negu Vakarų Europoje. (agrowill.lt)
Pozicijoje suveikė dieninis pirkimo signalas.

 


2 pav. Invalda praneša: Investicijų į informacijų technologijų (IT) rinką bendrovė BAIP grupė perka Norvegijos įmonę „Norway Registers Development“. Pastaroji bendrovė jau 15 metų dalyvauja kuriant įvairių šalių registrų reformas, konsultuoja diegiant informacines sistemas. Jos veikla apima procesus nuo politinių įsipareigojimų iki projektų rengimo, įgyvendinimo, palaikymo ir vykdymo bei registro operacijų priežiūros.
Specializacija registrų reformose padėjo „Norway Registers Development“ sukaupti patirties kuriant, įgyvendinant ir valdant registrų projektus daugybėje šalių, tokių kaip Vietnamas, Butanas, Azerbaidžanas, Kroatija, Makedonija, Norvegija, Gvatemala, Ruanda, Liberija, Malavis, Zanzibaras, Kenija, Mozambikas, Sudanas, Madagaskaras, Saliamonų salos, Vanuatu ir kt. Pagrindiniai tokių projektų iniciatoriai ir finansuotojai – Pasaulio bankas, Jungtinių Tautų pramonės vystymo organizacija (UNIDO) ir panašios organizacijos.
Norvegijos bendrovė „Norway Registers Development“ valdo 70,7 proc. Lietuvos bei užsienio rinkose veikiančios specializuotos programavimo bendrovės UAB „NRD“ akcijų. UAB „NRD“ specialistai yra sukaupę didelę registrų strategijų, registrų eksploatavimo bei šiuolaikinių informacinių sistemų kūrimo patirtį.
Sutartį dėl 100 proc. „Norway Registers Development“ akcijų įsigijimo BAIP grupė pasirašė šių metų spalio 20 dieną. Sandorį planuojama užbaigti gavus Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą. (Invalda.lt)
Dieninis pildymosi signalas @2.000. Savaitinio dar laukiam.

 


3 pav. AS Trigon Property Development 9 mėnesių pelnas pakeitė nuostolį.
Pirkimo signalas @0.401.

 


4 pav. AB „Vilkyškių pieninė“ gavo pranešimą apie vadovo arba su emitento vadovu glaudžiai susijusio asmens sandorius dėl emitento vertybinių popierių.
Finastos fondai (Finasta Infinity fondas) toliau išpardavinėja bendrovės akcijas. Fondas praeitą savaitę biržoje pardavė apie 11,500 akcijų.
Dieninis pildymosi signalas @1.331.

 


5 pav. AB „Linas Agro Group“ 2002 m. buvo įsigijusi 50 proc. Vilniuje įsikūrusios augalų apsaugos priemonių prekybos UAB „Kustodija“ akcijų. Pastaraisiais metais pavaldžiosios įmonės AB „Linas Agro“ veikla pradėjo šiek tiek dubliuotis su UAB „Kustodija“ veikla, todėl bendru sutarimu su UAB „Kustodija“ vadovybe buvo nuspręsta parduoti šios įmonės akcijas UAB „Danrava“.
„Augalų apsaugos priemonių tiekimas žemdirbiams yra viena iš bendradarbiavimo su žemdirbiais grandžių ilgoje grūdų prekybos grandinėje. Siekdami patenkinti žemdirbių poreikį trąšoms, augalų apsaugos priemonėms, žemės ūkio technikai, bendradarbiavome su įvairiais partneriais, patys labiau koncentruodamiesi pirkti grūdus, o auginimui reikalingų priemonių tiekimą patikėdami partneriams-tiekėjams. Tokiu būdu su UAB „Kustodija“ bendradarbiavome beveik 10 metų, įsigijome šios įmonės akcijų. Tačiau augant klientų skaičiui pradėjome stiprinti savų pardavėjų ir konsultantų komandą, todėl buvo nuspręsta, kad augalų apsaugos priemones klientams pavaldžioji įmonė AB „Linas Agro“ tieks savarankiškai. Tikime, kad šis sprendimas sustiprins bendrovės AB „Linas Agro“ pozicijas“, – komentuoja AB „Linas Agro Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrius Pranckevičius.
Pasak A. Pranckevičiaus, AB „Linas Agro Group“ sieks, kad jos užimama rinkos dalis prekyboje augalų apsaugos priemonėmis Lietuvoje išaugtų iki 30 proc. O su UAB „Kustodija“ ir toliau tikimasi sėkmingai bendradarbiauti prekiaujant tam tikromis prekių grupėmis.
Kaina bando laužti trendą. Galima nedrąsiai pradėti apsipirkinėti, kainai pasiekus 0.443.

 


6 pav. Dieninis LESTO pildymosi signalas @0.609.

 


7 pav. Aprangos savaitinis pildymosi signalas @1.601.

 


8 pav. Dieninis Olympic Entertainment Group pildymosi signalas @1.170.

 


9 pav. Žemaitijos pieną pildomės, kainai toliau kylant.

 


10 pav. Dienis Baltikos pirkimo signalas nusileido iki @0.514.

 


11 pav. Lietuvos jūrų laivininkystė nusprendė išplaukti į paviršių ir per savaitę suvormavo pirkimo signalą @0.040.

 


12 pav. Silvano Fashion Group pildymosi signalas @3.399.

 


13 pav. Šiaulių banko pildymosi signalas @0.280.

 

Kitą savaitę:

Vyriausybės vertybinių popierių pirminio platinimo aukcionas
2011-10-24
- Nulinės atkarpos obligacijos (ISIN kodas: LT1000600320)
Emisijos parametrai:
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=473654&messageId=578265

Eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas
2011-10-27
- AB Linas Agro Group (trumpinys: LNA1L)

2011 m. devynių mėnesių rezultatai
2011-10-28
- Limarko laivininkystės kompanija (trumpinys: LLK1L)

Atkarpos mokėjimo data
2011-10-29
- LR Vyriausybės obligacijos (ISIN kodas: LT0000603227, trumpinys: LTGB076012A)


Ramaus savaitgalio!


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital