Spalio 18. Sekmadienio burtai

spekuliantai.lt | 2009-10-18 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 2005
Spalio 18. Sekmadienio burtai JAV rinkos savaitinė apžvalga

Štai dar viena savaitė įrašyta į istoriją.

Galvojau nuo ko pradėti savaitinę apžvalgą. Nors aš asmeniškai nesureikšminu gražių skaičių, bet yra pakankamai daug rinkos dalyvių, kurie daro kitaip. Negaliu į tai neatsižvelgti.

Todėl, jeigu pirmą spalio savaitę galima prisiminti kaip III ketvirčio rezultatų skelbimo pradžios savaitę, tai pastaroji savaitė tikriausiai istorijoje išliks kaip savaitė, kai Dow Jones Industrial Average vėl pasiekė 10'000 punktų atžymą.

Tiesa iki savaitės pabaigos to išlaikyti nepavyko, bet faktas lieka faktu. Natūralu, kad pasiekus šią atžymą įvyko šioks toks atsitraukimas, pullback.

INDU atsitraukimas nuo 10'000 gal būtų nelabai geras ženklas, jei trumpuoju laikotarpiu būtume labai perpirkti. Deja, šito konstatuoti negalime. NYMO išlieka neutralioje zonoje.

O VIX šią savaitę kirto savo ilgalaikį palaikymą ir panašu, kad pradėjo savo kelionę link sekančio palaikymo. Jeigu taip įvyks, tai reikštų, kad vis didėja rinkos dalyvių pasitikėjimas.

Išankstinis rinkos indikatorius BDI savaitiniame grafike neutralus.

Pastarųjų dviejų savaičių žvaigždė tikriausiai yra auksas. Buvo prakirstas pasipriešinimas, po to sekė konsolidacija. Ateinanti savaitė tikriausiai parodys kiek tas prakirtimas yra gyvybingas.

Nafta, po ilgo neveiksnumo laikotarpio, taip pat per praėjusią savaitę pabandė parodyti kryptį. Už dienos kitos čia pamatysim konsolidaciją. Jeigu aš prekiaučiau nafta, tai savo veiksmų formavimui panaudočiau auksą, kaip išankstinį indikatorių. Bet kokiu atveju dabar eiti short su šiom dviem pozicijom yra labai neatsakinga, ypatingai trumpu laikotapiu.

Gal prie GLD ir USO porelės vertėtų ir EUR/USD pridėti.

Visa tai, ką matau su GLD, USO ir EUR/USD, neprieštarautų tolesniai SPX krypčiai. Dolerio nuvertėjimas, aukso ir naftos brangimas būtų kompensuojamas didesne akcijų kaina. Gal tik kiek neramina pirmadienį galintis pasirodyti išėjimo signalas dieniniame grafike. Bet, kaip aš sakau, signalai yra durni, atitiko tam tikri kriterijai, signalas ir pasirodė. Nors galvoje tą reikia turėti ir atsargumas tokiais momentais turėtų būti įjungtas pilnai.

Savaitinis SPX grafikas blogiausiu atveju žada tik konsolidacijos pratęsimą.

Finansai per pastarąją savaitę nepajudėjo iš vietos, blaškėsi į vieną pusę, į kitą, kur pradėjo, ten ir baigė. Bet galimybė bandyti paimti 17-18 lygį yra didelė. Tas blaškymasis man asmeniškai gerokai kompensavo moralinę skriaudą, kai neįėjau su FAS ant XLF 50 dienų slankiojo vidurkio prieš porą savaičių...

Labai panaši situacija ir su Russel 2000 indeksu. Po šuolio prieš porą savaičių vyko konsolidacija. Pažaidžiau sėkmingai ir su TNA.

Šiandien noriu įdėti TAN grafiką. Nafta pajudėjo viršun, labai galimas dalykas, kad "saulinės" darys tą patį. Labai maža tikimybė, kad brangstant naftai, TAN pramuštų į apačią. Pramušus į viršų, 14-15 yra labai realūs skaičiai.

Pabaigai be ypatingų komentarų įdėsiu BRIC rinkų savaitinius grafikus. Noriu tik atkreipti dėmesį, kad į šias rinkas įeidinėti šiuo metu yra jau vėlai, short sell dar per anksti.

Brazilija:

Rusija:

Indija, ko gero silpniausia grandis dabar, gali "nutrūkti" bet kuriuo momentu:

Kinija:

Tuo ir baigsiu savaitinę apžvalgą.

Signalų skanavimo rezultatai:

091018_d_Daily.csv

091018_Weekly.csv

Perspėjimas: Signalai ir indikatoriai yra tik informacija sprendimo priėmimui ir negarantuoja sėkmės!

Geros savaitės!

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2009 10 18 19:29     #32457

Puiki apzvalga savarankisko mastymo pradziai.

2009 10 19 09:16     #32462

16 d. apžvalga  "Nafta po ilgalaikio stovėjimo vietoje pajudėjo pabrangimo pusėn. Taip pajudėjo, kad suveikė Volatility Profit indikatorius (mėlyna žvakė). Aišku, kai kaina įsibėgėja, ji taip lengvai nesustoja, bet tai gali būti dar diena kita. O kas toliau? Kaip minimum korekcija."

18 d. apžvalga "Nafta, po ilgo neveiksnumo laikotarpio, taip pat per praėjusią savaitę pabandė parodyti kryptį. Už dienos kitos čia pamatysim konsolidaciją. Jeigu aš prekiaučiau nafta, tai savo veiksmų formavimui panaudočiau auksą, kaip išankstinį indikatorių. Bet kokiu atveju dabar eiti short su šiom dviem pozicijom yra labai neatsakinga, ypatingai trumpu laikotapiu.'"

.oOo. truputi gal placiau gali pakometuoti, kodel nuo "kaip minimu korekcija", perejai prie "konsolidacija". Kokie faktoriai siek tiek pakeite pacio isdestyta pozicija, kad nafta šoktelejo per daug (volatility profit suveike) ir kaina turetu koreguoti?

2009 10 19 11:41     #32463

busteri, konsolidacija ir korekcija yra gana sąlyginiai terminai. Korekcija yra tada, kai kaina laikinai atsitraukia ir toliau eina ankstesne kryptimi, oinsolidacija, kai kaina atsitraukia, bando vėl eiti ankstesne kryptimi, vėl atsitraukis... Ir taip pakankamai ilgą laiko tarpą, matuojamą savaitėmis.

Ir kol šitas faktas dar nėra istorija, aš tikrai negaliu pasakyti, kuris variantas bus. Tik aišku tai, kad didelė tikimybė už dviejų- trijų dienų turėti laikiną maksimumą.

2009 10 19 15:40     #32464

.oOo.  grafike USO zvakes pamelynavo. Tam, kad igautu jos iprasta spalva (raudona ar zalia) reikalinga korekcija kainoje arba laike? teisingai supratau?

2009 10 19 16:39     #32468

busteri, taip. Volatility Profit indikatoriaus pagridu veikiantis signalas keičia žvakės spalvą.

2009 10 19 18:42     #32470

Tai išpranašausit kas nors tą korekciją vieną kartą, ar ne.

2009 10 19 19:34     #32471

deivisss, korekciją išpranašausim tada, kai pamatysim žemesnę viršūnę už anksčiau buvusią. O kol kas konstatuojam tą, ką matome...

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital