2011 m. Rugsėjo 1 d. Biržos apžvalga

2011 m. Rugsėjo 1 d. Biržos apžvalga Su rugsėjo pirmąja visus rinkos pirmokėlius-naujokėlius. Linkime gerų ir nebrangių pamokų, bet labiausiai linkime ne jas patirti, o gerai išmokti.

 

Su rugsėjo pirmąja visus rinkos pirmokėlius-naujokėlius. Linkime gerų ir nebrangių pamokų, bet labiausiai linkime ne jas patirti, o gerai išmokti.
Ir tikrai, šiandien biržoje investuotojai buvo labiau nei vakar aktyvesni. Tačiau reikia pastebėti, kad rinka vis dar labai sekli. O dar taip neseniai pasidžiaugėm normaliomis apyvartomis...

 

 

 

 


1 pav. LASCO pagerino pusmečio veiklos rezultatus: nuostoliai tesiekė tik 8.75 mln. USD, pernai jie siekė 25.24 mln. USD. Bendrasis pelnas išaugo 309%, iki 7.02 mln. USD ir pilnai dengia administracines išlaidas.
Bet rezultatai rinkos visiškai nepatenkino – kaina nepakito.

 


2 pav. Preliminariais neaudituotais duomenimis AB “Pieno žvaigždės“ pardavimai per pirmus šešis 2011 m. mėnesius sudarė 337,2 mln. litų (97,6 mln. EUR), 23% daugiau nei prieš metus. 2010 m. 6 mėnesių pardavimų pajamos siekė 273,4 mln. litų (79,2 mln. EUR). Reikšmingą įtaką bendrovės pardavimų rezultatams 2011 m. turėjo augę eksporto pardavimai, kurie sudarė 52% visų pajamų. Palyginus su 2010 m., pardavimų apimtys eksporto rinkose padidėjo 39% ir siekė 176,7 mln. litų (51,2 mln. EUR), palyginus su 126,9 mln. litų (36,7 mln. EUR) 2010 m.
Pirmųjų šešių mėnesių bendrovės EBITDA sudarė 31,1 mln. litų (9,0 mln. EUR), per šį laikotarpį bendrovė uždirbo 11 mln. litų (3,2 mln. EUR) grynojo pelno. Per šešis 2010 m. mėnesius buvo patirtas 0,8 mln. litų (0,2 mln. EUR) nuostolis. Pardavimų pelningumą Lietuvoje ribojo vidutiniškai 22% brangiau nei prieš metus pirkta pieno žaliava bei minimaliai koreguotos pieno produktų pardavimo kainos. Šiais metais, taip pat kaip ir praėjusiais, pelnas uždirbtas pagrinde eksporto rinkų dėka.
Bendrovės valdyba teigiamai vertina 2011 m. šešių mėnesių rezultatus. Vertindama 2011 m. šešių mėnesių rezultatus bei antrojo metų pusmečio tendencijas rinkoje, bendrovės vadovybė nekeičia metinių planų: laukiama metų apyvarta apie 700 mln. litų (apie 200 mln. EUR), tikėtinas EBITDA pelningumas apie 11% , tikėtinas grynasis pelningumas apie 4%.
Pozicijoje susiformavo stogas ties 1.65 EUR. O jėga rinkoje senka. Bus sunku įveikti naujas aukštumas...

 


3 pav. „City Service“ grupės konsoliduotos pajamos per šešis šių metų mėnesius sudarė 268 mln. litų, iš jų užsienio rinkose – 168 mln. litų. Lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, konsoliduotos pajamos padidėjo 2 proc. 2010-aisiais per pirmus šešis mėnesius „City Service“ pajamos sudarė 264 mln. litų.
Laikotarpio grynasis pelnas padidėjo 12 proc. ir sudarė 11mln. litų. 2010 metų šešių mėnesių grynasis pelnas siekė 9,8 mln. litų. Laikotarpio EBITDA sudarė 19,6 mln. litų ir padidėjo 17 proc., palyginus su 16,7 mln. litų 2010 metais.
„City Service“ įmonių grupė veikia Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Grupės įmonės prižiūri daugiau kaip 20 mln. kv. m. pastatų ploto.
Po teigiamų rezultatų kaina kilo, bet paskui pasidavė bendroms nuotaikoms ir koregavosi. Pildytus dabar rizikinga – kaina Aligatoriuje.

 

4 pav. Agrowill Group pirmojo šių metų pusmečio pajamos augo 10.25%, o nuostolius pakeitė pelnas.
Rezultatai patenkino rinką, bet pirkti dar rizikinga.

 


5 pav. Drabužių mažmeninės prekybos rinkos lyderė Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Aprangos” grupė pasirašė franšizės sutartį su „Aldo” grupe iš Kanados dėl avalynės parduotuvių tinklo „Aldo” vystymo Baltijos šalyse.
„Aldo” grupė yra viena iš madingos avalynės ir aksesuarų mažmeninės prekybos lyderių pasaulyje. „Aldo” grupė įkurta 1972 metais Monrealyje, Kanadoje. Grupė specializuojasi ryškiausias mados tendencijas atspindinčios moteriškos ir vyriškos avalynės bei aksesuarų gamyboje bei mažmeninėje prekyboje. Šiuo metu „Aldo” grupė valdo apie 1500 parduotuvių 66 pasaulio šalyse – Šiaurės ir Pietų Amerikoje, Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje. Pati „Aldo” grupė valdo 900 parduotuvių (daugiausia JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje) tinklą, beveik 600 parduotuvių veikia pagal franšizės modelį. Kaip ir kitos stipriausios Amerikos žemyno mados kompanijos šiuo metu, „Aldo” itin aktyviai plečiasi Europoje.
Avalynės tinklo vystymas yra nauja kryptis ir naujas iššūkis „Aprangos” grupės veikloje. Iš viso per 5 artimiausius metus „Aprangos” grupė planuoja atidaryti apie 15 „Aldo” parduotuvių Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. Pirmosios 3 „Aldo” parduotuvės duris atvers 2012 metų kovo mėnesį Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos prekybos ir pramogų centruose „Akropolis”.

2011 m. sausio – rugpjūčio mėnesiais „Aprangos“ grupės tinklo mažmeninė prekių apyvarta (su PVM) sudarė 260,2 mln. litų (75,4 mln. eurų), arba 11,6% daugiau, nei 2010 metų atitinkamu laikotarpiu.
„Aprangos“ grupės tinklo apyvarta 2011 m. sausio – rugpjūčio mėnesiais, lyginant su atitinkamu 2010 metų laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo 10,0%, Latvijoje padidėjo 10,0%, o Estijoje padidėjo 22,9%.
Šiuo metu „Aprangos“ grupė Baltijos šalyse valdo 119 parduotuvių tinklą, kurių plotas sudaro 64,2 tūkst. kv. m.. Lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu parduotuvių plotas mažesnis 0,9%.

APB „Apranga“ gavo pranešimą apie su valdybos pirmininku Darium Mockum glaudžiai susijusio juridinio asmens UAB „Minvista“ sandorius dėl emitento vertybinių popierių. D.Mockus toliau rinkoje supirkinėja bendrovės akcijas.
Geros žinios kelia akcijos kainą. Pildomės portfelius, kainai toliau kylant.

 


6 pav. Nuo šiandien, tai yra 2011 m. rugsėjo 1 dienos, Lietuvos energija,AB akcijos yra įtrauktos į NASDAQ OMX Vilnius Oficialųjį prekybos sąrašą.
Bendrovė buvo įsteigta šių metų liepos 20 dieną, reorganizavimo metu sujungus AB „Lietuvos energija” ir AB Lietuvos elektrinė. Po reorganizavimo šios bendrovės baigė savo veiklą kaip juridiniai asmenys ir š.m. rugpjūčio 1 dieną perdavė turtą, teises ir pareigas naujai įsteigtai Lietuvos energija, AB.
„Lietuvos energija, turėdama beveik 6000 smulkiųjų akcininkų ir patenkanti į Baltijos šalių didžiausios kapitalizacijos bendrovių tarpą, turėtų būti įdomi tiek užsienio, tiek vietos investuotojams. Mes tikimės, kad ši bendrovė, pasinaudodama kapitalo rinkos privalumais, ateityje pritrauks naujų investicijų, o tuo pačiu, padidindama laisvų akcijų skaičių, suteiks papildomo likvidumo tiek savo akcijoms, tiek visai rinkai“, – sakė Saulius Malinauskas, NASDAQ OMX Vilnius valdybos pirmininko pavaduotojas.
„Tikimės, kad bendrovės įtraukimas į Oficialųjį prekybos sąrašą bus teigiamai įvertintas investuotojų ir rinkos dalyvių. Savo ruožtu Lietuvos energija, AB, būdama atvira ir skaidri bendrovė, stengsis siekti aiškiai užsibrėžtų strateginių tikslų. Prioritetu laikomas veiklos efektyvumo didinimas ir elektros energijos gamybos ir prekybos portfelio valdymas, orientuotas į gamybos išteklių ir jų šaltinių diversifikavimą. Stebime, reaguojame ir vertiname regioninę bei užsienio konkurencinę aplinką, svarstome veiklos plėtros aplinkinėse rinkose galimybes. Bendrovės siekis užmegzti bei palaikyti kokybiškus ir perspektyvius verslo santykius su investuotojais, verslo partneriais glaudžiai siejasi su įmonės vertės didinimu. Esame pasiruošę bendradarbiauti bei kviečiame investuotojus aktyviai įsitraukti į prekybą Lietuvos energija, AB akcijomis“, - komentavo Lietuvos energija, AB generalinis direktorius Dalius Misiūnas.
Nežinau, pirmokėliu šias akcijas pavadinti, ar paliktomis antriems metams... Vis tiek linkime pasiekti rinkos aukštumų.

 


7 pav. Baltikos konsoliduotos rugpjūčio pajamos siekė 4,009 tūkst. eurų ir sumenko 1%.
Pirkimo signalas lieka galioti.

 


8 pav. Premia Foods pozicijoje suveikė pildymosi signalas.

 


9 pav. TEO pildymosi signalas @0.623.

 


10 pav. Snoro pildymosi signalas @0.311.

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital