2011 m. Rugpjūčio 25 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2011-08-25 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1473
Raktiniai žodžiai: OMXV, techninė analizė, Invalda, Snoras, Apranga, Ūkio bankas, Snaigė, City Service, TEO LT, Rokiškio sūris, Klaipėdos nafta
2011 m. Rugpjūčio 25 d. Biržos apžvalga Kyla kainos, auga apyvartos – atšokimas darosi tvaresnis. Bet kad visiškai būtume tuo tikri, turime dar kiek laiko palaukti. Kiek? Tiek kiek reikia – kie

 

Kyla kainos, auga apyvartos – atšokimas darosi tvaresnis. Bet kad visiškai būtume tuo tikri, turime dar kiek laiko palaukti. Kiek? Tiek kiek reikia – kiek pati rinka pasakys.
Mūsų apžvalgų terminais kalbant, tiek, kiek kainoms reikės pakilti virš Aligatoriaus, įsitvirtinti ir išsilaikyti, taip suformuojant trendą į viršų. Tarsi viskas aišku ir paprasta. Taip, tai bus paprasta, kai po metų žiūrėsime į grafikus po metų.
Dabar gi tenka atidžiai sekti rinkos judesius ir priiminėti atsakingus sprendimus. Rizika didžiulė, bet ir grąža viliojančiai graži.

 

 


1 pav. APB „Apranga“ gavo pranešimą apie „Aprangos“ grupės finansų ir ekonomikos direktoriaus Sauliaus Bačausko sandorius dėl emitento vertybinių popierių. S.Bačauskas užvakar ir vakar rinkoje įsigijo 1,600 vnt. bendrovės akcijų.

Rugpjūčio 25 d. drabužių mažmeninės prekybos rinkos lyderė Lietuvoje ir Baltijos šalyse „Aprangos” grupė Vilniuje, prekybos ir pramogų sostinėje „Akropolis“, atidaro pirmąją „Massimo Dutti“ parduotuvę Baltijos šalyse. Investicijos į 406 kv. m. parduotuvę viršys 1 mln. litų (0,3 mln. eurų). „Massimo Dutti“ parduotuvė „Akropolyje“ įrengta pagal naujausią tinklo koncepciją, išsiskiriančią elegancija, prabanga ir jaukia atmosfera.
„Massimo Dutti“ – aukšta kokybe ir prabanga išsiskiriantis „Inditex“ prekės ženklas, skirtas nepriklausomiems, kosmopolitiškiems miesto žmonėms. „Inditex“ grupė „Massimo Dutti” tinklą įsigijo 1991 metais. Šiuo metu 51 šalyje jau veikia 543 parduotuvės. „Massimo Dutti“ pardavimai 2010-aisiais siekė 3,1 mlrd. litų (0,9 mlrd. eurų).
Massimo Dutti“ - penktoji pasaulinio drabužių mažmeninės prekybos lyderio „Inditex” grupės koncepcija, kurią Baltijos šalyse plėtoja „Aprangos” grupė, bendradarbiaujanti su „Inditex” nuo 2004-ųjų metų. „Massimo Dutti” prekybos centre „Akropolis” Vilniuje – 33-ioji „Inditex” grupės parduotuvė Baltijos šalyse. Per septynerius bendradarbiavimo metus su „Inditex” „Aprangos” grupė atidarė 10 „Zara“ parduotuvių, 8 „Bershka“, 8 „Pull and Bear“ ir 6 „Stradivarius“ parduotuves Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. 2011 m. birželio mėnesį „Aprangos” grupė ir „Inditex” grupė iki 2014 metų pratęsė frančizės sutartis dėl „Zara“, „Bershka“, „Pull and Bear“ ir „Stradivarius“ tinklo vystymo Baltijos šalyse.
„Aprangos” grupė Baltijos šalyse valdo 118 parduotuvių tinklą: 76 – Lietuvoje, 31 – Latvijoje, 11 – Estijoje.
Pozicijoje suveikė pildymosi signalas.

 


2 pav. Grindeks grynasis pusmečio pelnas sudaro 4.26 mln. latų. Tai 3.9% didesnis nei pernai pirmojo pusmečio pelnas. O pajamos išaugo 1.9%.
Pirkti dar rizikinga.

 


3 pav. AB "City Service" gavo pranešimą apie su vadovais susijusių asmenų sandorius dėl emitento vertybinių popierių.UAB „ICOR“ biržoje pirko 3,000 vnt. CTS akcijų.
Šiandien pozicija pasižymėjo gerokai padidėjusia apyvarta, kuri, beje, sudarė pusę visos rinkos apyvartos. Žinoma, ne be tiesioginių sandorių pagalbos...
Pildymosi signalas vis dar savo vietoje.

 


4 pav. Rokiškio sūrio pirkimo signalas nusileido iki @1.444.

 


5 pav. Snaigėje, kaip ir tikėjomės, stogą nunešė. Stebim toliau situaciją, ji įdomi.

 


6 pav. Lesto pildymosi signalas @0.686.

 


7 pav. Ūkio banko pildymosi signalas @0.272.

 


8 pav. TEO, kaip tikras flagmanas, iškilo virš bangų-Aligatoriaus. Dar ne visomis iškeltomis burėmis, tačiau tendencija jau įdomi.

 


9 pav. Snoro pildymosi signalas @0.305.

 


10 pav. Invalda įšoko į Aligatorių su gerokai sumažėjusiomis apyvartomis. Bus sunku išlysti.

 


11 pav. O va Klaipėdos nafta krenta su didėjančia apyvarta.Stop loss @0.440.


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital