2011 m. Liepos 21 d. Biržos apžvalga

2011 m. Liepos 21 d. Biržos apžvalga Na va, iš Sanito pozicijos pasitraukus stambiems investuotojams, pasimatė tikrais Nelikvidumo veidas: rinkos apyvarta vos vos 300 tūkst. eurų.

Na va, iš Sanito pozicijos pasitraukus stambiems investuotojams, pasimatė tikrais Nelikvidumo veidas: rinkos apyvarta vos vos 300 tūkst. eurų.

Užtat atsirado nauji favoritai. Snaigė toliau šturmuoja naujas aukštumas, prabudo Lietuvos jūrų laivininkystė.Atrodo, ši kelia inkarus. Ar toli nuplauks, čia jau kitas klausimas...

 

 

 

 


1 pav. Informuojame, kad remiantis 2011 m. liepos 4 d. akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ (juridinio asmens kodas 220551550, registruotos buveinės adresas Elektrinės 21, LT-26108 Elektrėnai, dabartinis bendrovės pavadinimas – akcinė bendrovė „LIETUVOS ENERGIJOS GAMYBA&ldquo visuotiniame akcininkų susirinkime patvirtintomis akcinės bendrovės „LIETUVOS ENERGIJA“ (dabartinis bendrovės pavadinimas – akcinė bendrovė „LIETUVOS ENERGIJOS GAMYBA&ldquo ir akcinės bendrovės Lietuvos elektrinė reorganizavimo sąlygomis, 2011 m. liepos 20 d. Lietuvos Respublikos Juridinių asmenų registre buvo įregistruota Lietuvos energija, AB (juridinio asmens kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės 21, LT-26108 Elektrėnai), kuriai reorganizavimo sąlygose nustatyta tvarka pereis bendrovių turtas, teisės ir pareigos.
Akcijomis šią vasarą nebeprekiaujama – atostogos. Arba patas reorganizavimo įkarštis...

 


2 pav. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Klaipėdos uoste susitiko su AB „Klaipėdos nafta", Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovais, miesto savivaldybės vadovais, susisiekimo ir energetikos ministrais, aplinkosaugos specialistais ir aptarė valstybei svarbius Klaipėdoje vykdomus strateginius projektus.
„Turime ambicingą tikslą - sumažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos. Jam pasiekti reikia sutelktų šalies gyventojų ir valdžios institucijų pastangų. Uoste vykdomi strateginiai energetikos projektai suteiks ekonominių ir socialinių pranašumų ir Klaipėdos krašto gyventojams, ir visai šaliai", - pabrėžė Prezidentė.
Prezidentės teigimu, Klaipėdoje vykdomi strateginiai projektai - suskystintų dujų terminalas (SGD), „NordBalt" jungtis, pirmoji Baltijos valstybėse atliekų deginimo ir biokuro kogeneracinė elektrinė - ne tik alternatyva rusiškoms dujoms, bet ir galimybė sumažinti šilumos ir elektros kainas. Šalies vadovė pabrėžė, kad plečiant AB „Klaipėdos nafta" importą galima užtikrinti konkurencingesnes degalų kainas.
Šalies vadovės teigimu, vieno svarbiausio energetinei nepriklausomybei projekto - SGD terminalo statybų darbų tempai nepateisinamai lėti, tačiau padėtis keičiasi - Klaipėdos miesto savivaldybė, uostas ir AB „Klaipėdos nafta" pradeda dirbti išvien, kad terminalas būtų pastatytas kaip įmanoma greičiau.
Prezidentė pabrėžė, kad parenkant vietą SGD terminalo statybai būtina įvertinti visas rizikas, atsakingai atlikti poveikio aplinkai vertinimą, atvirai informuoti žmones ir laikytis aukštų statybos ir aplinkosaugos reikalavimų. Kiaulės Nugaros sala šiuo metu parinkta kaip prioritetinė vieta terminalui, tačiau svarstomos galimos statybos vietos ir Būtingėje bei Melnragėje. Tokiu atveju SGD terminalas Kiaulės Nugaros saloje būtų laikinas sprendimas. Vėliau terminalas būtų perplukdytas į kitą vietą.(President.lt)
Pildymosi signalas @0.500.

 


3 pav. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie AB "Lietuvos jūrų laivininkystė" privatizavimą.
"Lietuvos jūrų laivininkystė" tėra viena iš daugelio labai konkurencingos laivybos rinkos įmonių, o valstybei nėra būtinybės ir netgi nepatartina turėti įmonių tokiose rinkose, kur gerokai efektyviau veikia privačios bendrovės ir konkurencija yra ypač arši įsitikinusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Pasak jos, šios "Lietuvos jūrų laivininkystė" klausimas yra per daug sureikšmintas, ketvirtadienį rašo dienraštis "Vakarų ekspresas".
Šalies vadovė siūlo siekti valstybei ne savo rankose išlaikyti "Lietuvos jūrų laivininkystę", o labiau kontroliuoti ir reguliuoti monopolijas. "Galbūt ir dėl šių dėsnių ignoravimo "Lietuvos jūrų laivininkystės" finansinė padėtis yra sunki. Griežtai kreditoriaus prižiūrima bendrovė galėtų pasiekti geresnių rezultatų, bet jai neturėtų būti teikiama pagalba iš mokesčių mokėtojų pinigų. Jeigu bus nuspręsta parduoti šią bendrovę, privatizavimas turi įvykti palankiu laiku ir skaidriai", - dienraščui interviu sakė D.Grybauskaitė. (Zebra.lt)
Tačiau yra ir kita nuomonė:
"Savo požiūrio, kad "Lietuvos jūrų laivininkystė" turi likti valstybės rankose, mes nepakeitėme ir nepakeisime ir, kol būsime gyvi, nepasiduosime jokioms avantiūroms. Į Seimą ateis kiti žmonės ir, manau, dabartinė nuomonė, kad valstybei nereikia tokios įmonės, bus pakeista. Ir prieškarinėje Lietuvoje laivyną rėmė visuomeninės organizacijos, tokios kaip Moterų sąjunga ir kitos. Mes tęsiame tas tradicijas. Didelė piliečių dalis yra susieta su šituo verslu, tad darysime viską, kad Lietuva taptų tikra jūrine valstybe. Juk, pavyzdžiui, Islandija gyvena vien tik iš laivyno", - sakė Visuomenės veikėjas D. Varkalis.
Šiandien tai viena labiausiai kilusių akcijų rinkoje. Suveikė pirkimo signalas. Kas įdomiausia, Money Flow indeksas jau prieš porą savaičių pradėjo kilti. Pildymosi signalas @0.057. Tik nereikia pamiršti, kad šis kilimas yra grynai spekuliatyvus, prisiminus LJL privatizavimo klausimą. Galima gerai užsidirbti pozicijoje, bet burbulas gali staiga sprogti, kaip ir prasidėjo...

 


4 pav. Grigiškių pirkimo signalas suveikė su gap‘u.

 


5 pav. Ne kasdien tokius kilimus pamatysime... Kas gi per stebuklas mūsų laukia?...

 


6 pav. Olympic Entertainment Group pirkimo signalas @1.401.

 


7 pav. Olainfarm pirkimo signalas @2.806.

 


8 pav. Aprangos kaina rodo atsigavimo ženklus, bet pirkti dar rizikinga. Laukiam signalų.

 


9 pav. Žemaitijos pienas atsirėmė į kainos palaikymą. Žemiau jo parduodam – signalas @0.729.

 


10 pav. Vilkyškiai juda žemyn su didėjančia apyvarta. Gali būti, kad ne itin geros žinios pasirodys rinkoje...

 


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital