Spalio 05. Labas rytas, Lietuva!

spekuliantai.lt | 2009-10-05 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1300
Spalio 05. Labas rytas, Lietuva! JAV rinkos savaitinė apžvalga

Praėjusi savaitė buvo ypatinga.

Ypatinga ji buvo tuo, kad galėjome savo akimis stebėti, kaip iš visų jėgų buvo stengiamasi gražiai užbaigti trečią ketvirtį, o padarius šitą darbą - gilus atokvėpis, kurį grafikuose pamatėme kaip kritimą.

Ar tas gilus atokvėpis virs į gilų kritimą, pamatysime netolimoje ateityje. Gal kiek užbėgsiu už akių, bet mano kavos tirščiai rodo, kad porą dienų trukęs meškiukų triumfas - "Na va, pagaliau prasidėjo!", labai greitai gali virsti į fiasko. Čia tik mano nuomonė, kaip sakoma - IMHO...

Penktadienio atšokime aš nesudalyvavau. Tam buvo dvi priežastys. Pirma - kaina net priešbiržinėje prekyboje truputį nedatraukė iki lygio, kuriame aš jau buvau pasiruošęs pinigus pakeisti į akcijas. Truputį - tai nereiškia, kad trūko cento ar dviejų. FAS ir TNA kainų lygiuose trūko nuo dolerio iki dviejų. Ir manau, kad aš buvau ne vienas, toks buliškai nusiteikęs ir su pinigais. Antra priežastis - bičiulis buvo užsimanęs ateiti į pirtį, tad žinojau, kad toje slidžioje penktadienio situacijoje nelabai galėsiu ką kontroliuoti. Pirtis yra šventas reikalas ir nereikia tenai eiti su pašalinėmis mintimis. Ir nepirkau nieko.

Nukrypau čia kiek, kaip sakytų blondinės - ne į temą. Taigi, grįžtu į temą. Nežiūrint į penktadienio atšokimą, $NYMO buvo nuvarytas į tokias žemumas, kokių jau senokai nematėme.

Manau, kad rinka nepaliks šito savieigai. Laike kaip ir susidėlioja viskas, savaitės viduryje prasideda tikrasis ketvirčio rezultatų skelbimo maratonas, pagrindiniai indeksai per porą dienų pagreitintu tempu pasikoregavo iki SMA50.

Buvau minėjęs, kad SPX pagal TD Price Forecast turėtų pčiupinėti 1020-1030 lygį, ką ir padarėme. Dar porą dienų tikrinsime, ar tikrai tai tas lygis. Tikrinant, kaip įprasta, prakirsime tą 1020, sudegindami veršiukų stopus ir įtraukdami į veiksmą dar šiek tiek meškiukų. Bet ant to gali ir užsibaigti šita korekcija.

Savaitinis SPX grafikas nė kiek nepaneigia šitų mano būrimų.

Na o jeigu vis dėl to nesustosime ties dabartiniu lygiu ir III ketvirčio rezultatai pasirodys nekokie, tada keliausim pradžiai iki 980 - 990.

Toliau įdėsiu dar kelių indeksų ir sektorių ETF'ų savaitinius grafikus nekomentuodamas jų. Tiesiog pasižiūrėkite, kas neturi galimybės tą padaryti pas save, kaip kainų erdvėje atrodo dabartiniai lygiai.

Technologijos:

Kaip vienas mano gerbiamas žmogus sako - indeksas turistams:

Auksas:

Nafta:

Biotechnologijos, burtininkai:

Saulės energetika:

Statybininkai:

Vartojimas:

Finansai:

Kaip matome viskas ganėtinai panašu. Aišku, kad auksas ir nafta groja savo muziką.

Signalų skanavimo rezultatai:

091005_Weekly.csv

091005_Daily.csv

Geros savaitės!

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2009 10 05 13:42     #32320

.Ziurint i NYMO  man matosi  korekcija iki apzalgoje minetu 980,jei bus geri rezultatai.

2009 10 05 14:27     #32324
Citatos pradžia Armagedonas  
 

.Ziurint i NYMO  man matosi  korekcija iki apzalgoje minetu 980,jei bus geri rezultatai.

Citatos pabaiga

Man, žiūrint į NYMO iš dabartinio taško, kaip tik tai ir nesimato. NYMO rodo labai stiprų trumpalaikį perpardavimą. Nors pasikoreguoti iki 980-990 būtų visai neprošal. Pasižiūrėsim, kaip šią savaitę suvažinėsim. Tolesniam kilimui, mano manymu, reikėtų kažkokios korekcijos ar konsolidacijos. Tas dabartinis staigus nuleidimas kiek įtartinai atrodo. Bet kokiu atveju, jeigu pradėti užsipirkinėti, tai tik ant judesio žemyn pabaigų ir dalimis.

Finansuose, jeigu pasižiūrėsim į XLF savaitinį grafiką, konsolidacija jau tęsiasi gerus porą mėnesių. Gal finansai ir bus ta pirmoji kregždė, kuri parodys tolesnę kryptį?

Ir dar noriu priminti, kad šiai krizei pasistenkime netaikyti ankstesnių krizių šablonų. Viskas gali būti, o greičiausiai ir bus, kitaip.

2009 10 05 14:49     #32325

.oOo., as turejau mintyje truputi ilgesni laikotarpi .Siandienai sutinku, kad perparduota ir galima laukti atsokimo.Savaigeli spoksojau i Nymo ir pastebejau puikiai veikiancias MACD divergensija, kol kas siuo metu bul  divergensijos nematau.

2009 10 05 15:00     #32326

.oOo. ,cia tokio kolegos pamastymai  http://searchwarp.com/swa142153.htm.

ka manai?

2009 10 05 16:18     #32328

Armagedonas, tai aš ir manau, kad dar vienas timptelėjimas apačion turėtų būti. Staigus. Todėl ir nepirkau penktadienį. O dėl žiūrėjimo į praeitį, tai man visada įdomu pasižiūrėti, kaip būna. O kaip bus - pamatysim

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital