2011 m. Birželio 21 d. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2011-06-21 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 2035
Raktiniai žodžiai: OMXV, techninė analizė, Snoras, Sanitas, Ūkio bankas, TEO LT, Linas Agro Group, Šiaulių bankas, Klaipėdos nafta
2011 m. Birželio 21 d. Biržos apžvalga Šiandien apyvarta kiek didesnė dėl aktyvesnių investuotojų Sanito ir Linas Agro Group pozicijose. Žinoma, rinkos lyderiai TEO ir Ūkis taip pat nemiegojo.

 

Šiandien apyvarta kiek didesnė dėl aktyvesnių investuotojų Sanito ir Linas Agro Group pozicijose. Žinoma, rinkos lyderiai TEO ir Ūkis taip pat nemiegojo. Šiaip vis dar varlinėjama, nesiruošiama išplaukti į gilesnius vandenis.

NASDAQ OMX Group, Inc. (Nasdaq:NDAQ) praneša, kad nuo birželio 20 dienos sėkmingai pradėta prekiauti skolos vertybiniais popieriais prekybos sistemoje Genium INET visose penkiose NASDAQ OMX skolos VP rinkose Šiaurės Europoje ir Baltijos šalyse. (Islandijoje skolos vertybiniais popieriais prekiaujama INET prekybos sistemoje nuo 2010 m. vasario mėnesio, o išvestiniais instrumentais – Genium INET sistemoje nuo praėjusių metų spalio mėnesio; NASDAQ OMX Talino biržoje šiuo metu listinguojamų skolos VP nėra).
NASDAQ OMX yra trečia pagal dydį skolos VP rinka Europoje: į biržų prekybos sąrašus Danijoje, Suomijoje, Islandijoje, Švedijoje, Latvijoje ir Lietuvoje yra įtraukta daugiau nei 5000 skolos vertybinių popierių, kuriais prekiauja tiek privatūs, tiek instituciniai investuotojai. NASDAQ OMX skolos vertybinių popierių rinkose Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse teikiamos listingo, prekybos ir atsiskaitymų paslaugos.
Genium INET yra pažangi, rekordinio greičio, didelių pajėgumų ir aukšto patikimumo prekybos ir atsiskaitymų sistema, skirta prekiauti įvairiomis finansinėmis priemonėmis. Genium INET prekybos platforma ir jos pagrindą sudaranti INET technologija geba apdoroti 1 000 000 pranešimų per sekundę, kuomet vienas pranešimas vidutiniškai apdorojamas per mažiau negu 100 mikrosekundžių. Baltijos šalyse nuo birželio 20 dienos Genium INET yra naudojama prekybai skolos vertybiniais popieriais ir specialių procedūrų akcijomis vykdymui.
Hans-Ole Jochumsen, NASDAQ OMX Šiaurės rinkų prezidentas sako: „Šiandien NASDAQ OMX žengia dar vieną svarbų žingsnį, stiprindama Šiaurės Europos ir Baltijos šalių finansų rinkas. Pradėjus prekiauti Genium INET sistemoje, mūsų skolos vertybinių popierių rinkose sandoriai bus apdorojami greičiau, padidės rinkų pajėgumas bei IT efektyvumas. Šis sistemos pakeitimas taip pat reiškia, kad nuo šiol visose NASDAQ OMX rinkose Šiaurės Europos ir Baltijos šalyse prekybai akcijomis, skolos VP ir išvestinais instrumentais bus naudojama INET technologija.“
Anna Ewing, NASDAQ OMX Grupės IT vadovė teigia: „NASDAQ OMX nuolat siekia pasiūlyti naujausius technologinius sprendimus, kad klientai ir investuotojai visame pasaulyje turėtų kiek įmanoma geriausias galimybes prekiauti mūsų sistemose. Šiaurės Europos ir Baltijos šalių skolos vertybinių popierių prekybos paleidimas Genium INET prekybos sistemoje dar kartą įrodo NASDAQ OMX gebėjimą sudaryti sąlygas prekiauti bet kuriuo finansiniu instrumentu bet kurioje pasaulio vietoje.“

 

1 pav. 2011 m. birželio 21 d., AB „Sanitas” gavo 2 pranešimus apie vadovo sandorius dėl emitento vertybinių popierių.
Už reguliuojamos rinkos ribų Invalda ir D.Šulnis susigrąžino skolintas Sanito akcijas. Bendras akcijų kiekis – per 240 tūkst. vnt.
Akcijų kaina toliau kyla. Pildymosi signalas @9.921.

 


2 pav. Klaipėdos naftos pildymosi signalas @0.424.

 


3 pav. Linas Agro Group pirkimo signalas @0.521.

 


4 pav. Ūkio banko pirkimo signalas @0.314.

 


5 pav. TEO pildymosi signalas @0.661.

 


6 pav. Snoro pirkimo signalas @0.326.

 


7 pav. Šiaulių banko pildymosi signalas @0.326.

 

 


Apžvalgą parengė: Nojus.

 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 06 22 08:30     #35305
Labai aiskiai ir lakoniskai

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital