2009.09.21. Biržos apžvalga

Spekuliantai.lt | 2009-09-21 | Spekuliantai.lt apžvalgos | perskaitė: 1604
2009.09.21. Biržos apžvalga Toliau kylam, nežiūrint į nieką. Idėjų ir akcijų pasirinkimo stoka daro savo: vėl visa eilė PanBaltijoje kotiruojamų akcijų kainų siekė akcijų kit

Toliau kylam, nežiūrint į nieką. Idėjų ir akcijų pasirinkimo stoka daro savo: vėl visa eilė PanBaltijoje kotiruojamų akcijų kainų siekė akcijų kitimo ribas. Kaip vienas mūsų klasikas yra pasakęs, nebeužtvenksi upės bėgimo... Jei jau taip kylam, tai reikia kilti už visus ir dar užmaršinti. Viskas arba nieko. Žadami pelnai verti šios rizikos. Bet vėl gi, tai nėra pasiūlymas pirkti ar parduoti. Kiekvienas pats turi išmokti valdyti savo portfelį, valdyti savo rizikas. Dabar rinka suteikia pačias geriausias galimybes mokintis, kad pamokos pačios pigiausios arba iš viso už jas nereikia mokėti. Todėl elkimės drąsiai, bet nepamirškime, kad jau už artimiausio kampo visada stovi meška.


1 pav. Alitos akcijos kaina ir toliau kyla. Galima pildytis. Nepamirštam pakelti stopų.

 


2 pav. Lifosa malasi Aligatoriuje. Prisimenam taisyklę nemaitinti Aligatoriaus, ir kuriam laikui paliekam šią poziciją.

 


3 pav. Iš pradžių pasirodė pranešimas, kad Apranga uždaro parduotuvę, įsikūrusią Gedimino pr. 20, Vilniuje. Per pačią krizės pradžių pradžią Apranga į „City“ projektą investavo 10-15 mln. Lt ir manė, kad atsipirks per 4-5 m. Toliau sulaukėm ir pačios Aprangos pranešimo investuotojams. Jame, be kita ko, sakoma, kad „...pasikeitus ekonominei situacijai Baltijos šalyse „Aprangos“ grupė vykdo tinklo optimizaciją, siekdama atsisakyti nerentabilių ir neperspektyvių artimiausius keletą metų parduotuvių bei padidinti prekybos tinklo efektyvumą“. Bet kodėl tik dabar? Statistikos departamentas vartojimo sumažėjimą užfiksavo jau metų pradžioje. Žinoma, geriau vėliau negu niekada. O ir pati žinia turi teigiamą atspalvį.
Investuotojai rinkoje irgi nieko baisaus neįžvelgė. Turime pildymosi signalą @3.61 lt.

 


4 pav. Žemaičių pienas gap‘ais į viršų šuoliuoja. Pildytis poziciją rizikinga, bet dar galima. Keliam stopus irgi taip pat agresyviai, kaip kyla pati kaina.

 


5 pav. Limarko tapo viena iš favoritų paskutiniu metu. Apyvartos irgi gerokai išaugusios. Perkam/pildomės, jei kaina toliau kyla.

 


6 pav. Bankai tapo nemylima ir pamesta idėja. Tačiau ilgalaikiams dar nėra ko jaudintis. Ženklų, liepiančių evakuotis iš pozicijos dar nėra. Bet negi kas dabar sėdi šiose pozicijose, kai kitos akcijos kyla į dangų... Be abejo, staigus pinigų pasitraukimas iš vienų pozicijų ir permetimas į kitas, gali turėti liūdnų pasekmių...

 


7 pav. Rytų skirstomieji tinklai parodė „gyvybės“ ženklus. Pirmas, nedrąsus pirkimo signalas yra @2.71 lt ir tik tada, kai kaina nebus žemesnė prieš uždarymą. Antras, drąsus ir bet kada - @2.86 lt.

 


8 pav. City Service pozicijoje susiformavo pardavimo signalas. Norintys atsiimti pelnus, gali tą padaryti, kainai pasiekus 10.72 lt. Bet galima ir tik dalį pozicijos fiksuoti, tikintis, kad CTS augimas ir toliau išliks tame pačiame trende.

 


9 pav. Panevėžio statybos tresto pozicijoje suveikė pildymosi signalas. Toliau irgi galima pildytis, kainai vis dar kylant.


Žodžiu, viskas tik kyla, nepadės čia jokios analizės. Belieka pirkti ir džiaugtis. O mes bandysim perspėti, kad meškos rimčiau spustels...

 


Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital