2011 m. Kovo 15 d. Biržos apžvalga

2011 m. Kovo 15 d. Biržos apžvalga Šiandien NASDAQ OMX Vilnius tinklalapyje pralinksmino skyrelis „Labiausiai pakilo“. Joje tik dvi pozicijos: Trigon Property Development ir mūsiškė Pieno

Šiandien NASDAQ OMX Vilnius tinklalapyje pralinksmino skyrelis „Labiausiai pakilo“. Joje tik dvi pozicijos: Trigon Property Development ir mūsiškė Pieno žvaigždės. Krentančioje rinkoje būtinai bus bent viena kylanti akcija.

Na o skyrelyje „Labiausiai nukrito“ seniai matyti skaičiai. Beveik dviženkliai. Tokių nuolaidų mums pavydėtų net pats W.Buffett‘as... Na ir apyvarta jau galima pavadinti apyvartomis. Irgi seniai matytas reiškinys mūsų biržoje.

Galima įtarti, kad vieni fondai skuba palikti PanBaltijos rinkas, kiti – naudojasi proga ir pildo savo portfelius atpigusiomis akcijomis.

 

1 pav. LITGRID turtas AB 2011 m. kovo 4 d. neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu bendrovės pavadinimas pakeistas iš LITGRID turtas AB į LITGRID AB. Atitinkamai 2011 m. kovo 14 d. Lietuvos Respublikos Juridinių asmenų registre įregistruota nauja bendrovės LITGRID AB įstatų redakcija. Pasikeitus bendrovės pavadinimui, visi kiti bendrovės rekvizitai (įmonės kodas, registracijos adresas, bankų rekvizitai ir kontaktiniai telefonai) nesikeičia. LITGRID AB informuoja, kad visi galiojantys bendrovės pranešimai ir dokumentai, priimti ir / ar paskelbti LITGRID turtas AB nuo 2011 m. kovo 4 d., yra priimti ir / ar paskelbti LITGRID AB vardu.

Kainos dugnas neatlaikė. Suveikė pardavimo signalas.

 

2 pav. AB Šiaulių bankas gavo valdybos nario, administracijos vadovo Audriaus Žiugždos pranešimą apie sandorį dėl banko išleistų vertybinių popierių. Banko vadovas vakar ir šiandien biržoje užsipirko 20 000 vnt. akcijų, mokėdamas nuo 0.324 iki 0.328 EUR už akciją.

Tikras Buffett‘o mokinys – nusipirko savų akcijų su nuolaida. Tik dar palaukus, manau, bus galima ir pigiau įsigyti. O gal ir ne. Palaikymas ties 0.282 EUR gana solidžiai atrodo.

 

3 pav. Rokiškio sūryje nunešti visi dugnai. Tokio pigumo šiemet dar nebuvo.

 

4 pav. Linas Agro Group šiandien dar bandė prieš rinką eiti (Iš kur tiek drąsos, tiek valios geležinės???). Tačiau netoli tenuėjo. Prieš vėją nepapūsi. Dugnas nuneštas ir suveikė pardavimo (kelintas jau?) signalas.

 

5 pav. Apranga nesvarumo būsenoje. Pagal apibrėžimą, nestovintis ir nekabantis kūnas yra laisvajame kritime.

 

6 pav. Lietuvos jūrų laivininkystės dugnas irgi neatlaikė. Palaikymas persikėlė į žemesnį lygį. Tik tas „žemesnis lygis“ vis arčiau galutinės ribos.

 

7 pav. Ūkio banką gerbiu už tai, kad jis žino tikslus ir atkakliai jų siekia. Nė žingsnio į šalį – stačia galva žemyn.

 

8 pav. Tokių viražų TEO pozicijoje, bijau sumeluoti, greičiausiai, nebuvę per visą kotiravimosi istoriją. Kažkas savo portfelius išvalo visiškai ir be skrupulų. Koks dabar čia gaunasi dividendinis pajamingumas prie tokių kainų? Dar nukritus kainai, visai jau patrauklus div/yield‘as bus.

 

9 pav. Snaigės kainą, kaip ir tikėjomės, laiko pažadas supirkti po 0.33 EUR.

 

10 pav. O štai ir šios dienos pažiba – Pieno žvaigždės. Ne tik kaina aukščiau užsidarė, bet ir pirkimo signalas susiformavo @1.471. Savaime aišku, kad tokioje rinkoje rizika dar labiau padidėja.

 

Geriausia apžvalgą ir baigti šia optimistine gaida. Juk tolimesnis palaikymų dingimo narpliojimas niekam neįdomus, ar ne?

 

Apžvalgą parengė: Nojus.

Rašykite mums
 

Taip pat skaitykite

Vakar dienos JAV akcijų biržos sesija privertė sunerimti

Kokiomis nuotaikomis rinkos gyvens šią savaitę?

Kodėl dabar krenta aukso kaina?

Eilinė prognozė – rimtos korekcijos sulauksime jau greitai. Ar išsipildys?

2017-03-22 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-20 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-08 | Spekuliantai.lt apžvalgos 2017-03-06 | Spekuliantai.lt apžvalgos

Komentarai



2011 03 15 22:16     #35107
 7 pav. Ūkio banką gerbiu už tai, kad jis žino tikslus ir atkakliai jų siekia. Nė žingsnio į šalį – stačia galva žemyn.


Nezinau kodėl, bet man linksma 

2011 03 15 23:27     #35108
Citatos pradžia eMPeRor  
   7 pav. Ūkio banką gerbiu už tai, kad jis žino tikslus ir atkakliai jų siekia. Nė žingsnio į šalį – stačia galva žemyn.


Nezinau kodėl, bet man linksma 
Citatos pabaiga
Nors ūkio pats turiu, bet man irgi  
2011 03 16 09:09     #35109
Čia kaip akropolyje, nesibaigiančios nuolaidos 

Ekonominis kalendorius

Prekybos statistika realiu laiku

Techninės analizės įrankis

Privatumo politika Reklama Kontaktai Paskolos RSS RSS
© 2006-2024 UAB All Media Digital